Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετακινούμαι αρκετά, όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, είτε σε διαδρομές εντός πόλης, είτε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. 99% των περιπτώσεων, δεν έχω πρόβλημα, τουλάχιστον το πρόβλημα που ακολούθως θα περιγράψω....

Στο 1% των περιπτώσεων λοιπόν, ναι, έχω θέμα. Και ποιο ειναι αυτο; Ζαλάδες!
Ειναι κάποιες λίγες διαδρομές σε βουνά της Ελλάδας, στα οποία για διάφορους λόγους πηγαίνω κάποιες λίγες(μετρημένες) φορές τον χρόνο. Δεν εχω 'ιδιαιτερες' απαιτησεις απο δρομους μες σε βουνα. Αλλά με ζαλίζουν. Κάθε λιγα μέτρα στροφή, στροφές 'πέταλα', το υψόμετρο να ανεβαίνει, ανεβα το βουνό, κατέβα προς το ποτάμι, ξανα-ανεβα το επομενο βουνο, ξανα-κατεβα στο επομενο ποτάμι, και δωστου στροφές, και απο ταχύτητες δευτέρα-άντε τρίτη κλπ.
Σκότωμα. Όσο μου αρέσει το βουνό, τόσο με σκοτώνει η διαδρομή. Άπειρες φορές εχω ευχηθεί να ήμουν πλούσιος και με ένα ελικόπτερο να πετούσα σε dt διχως δρομους και στροφες εκει που ηθελα.

Δυστυχως αν και χρονια ταλαιπωρουμαι με αυτο το θεμα, λύση δεν εχω βρει.
Δεν ζαλίζομαι παντα βεβαια. Αλλά ομως ζαλίζομαι τις περισσοτερες απο τις φορες που παω. Εξαρτάται...κι εγω δεν εχω καταληξει απο τι.
Κατι γινεται με τον οργανισμο μου, που φαινεται να ενοχλειται απο τις αλλεπάληλες στροφες. Ειναι στομαχικό; Εχω δοκιμασει και χορτάτος(ελαφρα), και νηστικος.
Ειναι 'λαβυρινθος'/αυτι;
Εχω δοκιμασει 'βραχιολακια' ναυτίας, δεν αλλαξε κατι.
Εχω δοκιμασει να ταξιδεψω σε διαφορετικες ωρες της ημερας, αλλοτε πρωι, αλλοτε απογευμα, ζαλαδα και στα δυο.
Το ασχημο ειναι οτι η ζαλαδα ερχεται, ειτε ως οδηγος, είτε και ως συνοδηγος!!!
Ως οδηγος λενε οτι με την προσοχη τεταμενη, ζαλιζεσαι δυσκολοτερα. Κι ομως, ζαλαδα ξανα.
Ως συνοδηγος, παλιοτερα επαιρνα μια 'δραμαμινη' κι επεφτα σε νιρβανα! Ομως ως οδηγος δεν μπορω να την παρω.
Εντωμεταξυ ζαλαδα πανω στα βουνα σημαινει για μενα, κρυος ιδρωτας, εμετοι, αδυναμία, σχεδον κατάρρευση!

Δεν πιστευω οτι ειναι καποιο ιατρικο προβλημα με τον οργανισμο μου, απο τη στιγμη που ολη τη χρονια ειμαι ok παντου, και μονο οταν εχω να παω στα βουνα, παρουσιαζεται το προβλημα.
Προφανως εχω καποια ευπαθεια, διχως να την εχω εντοπισει ακριβως.
Πιστευω δεν ειμαι ο μονος με αυτο το προβλημα.
Θα ηθελα αν και αλλοι εχουν παρομοια συμπτωματα, με στροφες, βουνα και ανηφοροκατηφορες επι ώρες, να πουν τις εμπειριες τους και πως το αντιμετώπισαν.

Δημοσ.

Για τον οδηγό δεν τον έχω ξανακούσει! Πιο πολύ το παθαίνουν αυτοί που κάθονται πίσω, άντε και συνοδηγοί! Δοκίμασε να οδηγείς και πιο ομαλά - σιγά (χωρίς να ξέρω πως οδηγείς)

Δημοσ.

Για τον οδηγό δεν τον έχω ξανακούσει! Πιο πολύ το παθαίνουν αυτοί που κάθονται πίσω, άντε και συνοδηγοί! Δοκίμασε να οδηγείς και πιο ομαλά - σιγά (χωρίς να ξέρω πως οδηγείς)

Και να ξερες πως προσεχω...

Μα ειναι δυνατον να ξερω οτι σε καποια μερη παιζει να ζαλιστω και να τρεχω;

Παω τοσο αργα που οι υπολοιποι επιβατες μου λενε 'ετσι οπως πας θα φτασουμε αυριο!'

Αναφετει στις οδηγίες χρήσης του οτι μπορει να φέρει.

Σε μενα πάντως δεν έφερε.

Ξερεις, αν εισαι συνοδηγος no problem, αλλα οδηγος δεν πρεπει να σου φερνει υπνηλια.

Μαλιστα τετοιες υπνηλιες απο χαπια, εχω δει δεν σε ξυπναει ουτε καφες ουτε τιποτε!

Ετσι κι αλλιως θα φροντισω να το εχω μαζι μου, ωστε αν δεν οδηγω, τουλαχιστον να παω διχως ζαλάδα.

Μαχαίρι, την κοβει τη ζαλάδα; Για πες.

Δημοσ.

Όταν μου είχε τύχει σε ανάλογη περίπτωση την έβγαλα με αλλεπάλληλες στάσεις και καθαρό αέρα.

Αλλά έτυχε μόνο μια φορά και μάλλον έφταιγε το άγχος λόγω της πρώτης μου φοράς σε εκείνο το σημείο/συνθήκες.

Δημοσ.

δεν ειμαι οδηγος αλλα εχω παντα ζαλαδες (ναυτιες πιο σπανια). για μενα αυτα που λειτουργουν ειναι τα εξης

- ανοιχτο παραθυρο να παιρνω αερα ακομα κι αν εχει -10 εξω η και +40 κι ας φωναζουν οι αλλοι για κλιματιστικο

-ποτε μα ποτε θερμανση στο αυτοκινητο

-ελαφρα φαγωμενη  (με τπτ γαλακτοκομικα) 

-ανετα ρουχα! να μην με σφιγγει τπτ. για μενα το χειροτερο μακραν ειναι το σουτιεν ως γυναικα σε τετοιες καταστασεις.

-φροντιζω να ειμαι δροσερα.

-για ανακατωσουρες εχω παντα φρυγανιες (αυτες τις και καλα διαιτητικες) ή παξιμαδια τα οποια τα τρωω σε μεγαλες μπουκιες για να μαζεουν τα υγρα απο το στομαχι.

-επισης η ταχυτητα του αμαξιου και ο  τροπος του οδηγαει ο οδηγος παιζουν τρομερο ρολο. εχει τυχει να κοντευω να πεθανω  απο την ζαλαδα σε γαμημενη ευθεια γιατι η αλλη δεν μπορουσε να κατσει σε μια λωριδα.

-συχνες στασεις για καμποσα λεπτα να ξαναβρω λιγο την κατευθυνση της γης

δεν παιρνω ποτε χαπια γιατι δεν κανουν απολυτως τπτ για τις ζαλαδες.

• Like 1
Δημοσ.

evabb, χρησιμες συμβουλες. :)

Το αρνητικο ειναι ρε γμτ, οτι καποια απο αυτα τα κανω ηδη, αλλα αμα με 'πιασει' η ζαλαδα, δεν με αφηνει, απλα την πάτησα.

Δηλαδη σπανια αν με πιασει, να μπορεσω μετα να το 'αντιστρεψω' και να την σκαπουλαρω.

Δημοσ.

Το αρνητικο ειναι ρε γμτ, οτι καποια απο αυτα τα κανω ηδη, αλλα αμα με 'πιασει' η ζαλαδα, δεν με αφηνει, απλα την πάτησα.

Δηλαδη σπανια αν με πιασει, να μπορεσω μετα να το 'αντιστρεψω' και να την σκαπουλαρω.

Χωρίς να είμαι ειδικός ή να αμφισβητώ αυτά που λες, σκέφτηκες την περίπτωση της αυθυποβολής;

Δηλαδή να σε φοβίζει/ενοχλεί τόσο η ιδέα του να σου συμβεί (επειδή έγινε κάποια/ες φορές), που τελικά ακόμα και κάποια ελαφριά ενόχληση να μεγενθύνεται; (είναι θαυμαστό αλλά και άτιμο πράγμα το εγκέφαλος)

Δημοσ.

Σε ταξιδι με καράβι το πηρα μια ωρα πριν και δεν καταλαβα τιποτα.

Δοκιμασε το μια φορα σαν συνοδηγός να δεις αν φερνει υπνηλια. Φτηνα ειναι τα χαπια.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός ή να αμφισβητώ αυτά που λες, σκέφτηκες την περίπτωση της αυθυποβολής;

Δηλαδή να σε φοβίζει/ενοχλεί τόσο η ιδέα του να σου συμβεί (επειδή έγινε κάποια/ες φορές), που τελικά ακόμα και κάποια ελαφριά ενόχληση να μεγενθύνεται; (είναι θαυμαστό αλλά και άτιμο πράγμα το εγκέφαλος)

Ναι το εχω σκεφτει. Αλλα θα ελεγα οτι μπορει και να συμβαινει αν

- συνεβαινε παντα (υπαρχουν ομως και καποιες λιγοστες φορες που ολα πηγαν καλα)

- το συνδυαζα με αρνητικα συναισθηματα, πχ να μην θελω να παω, αλλα ουτε αυτο ισχυει γιατι θελω να παω

Τοσες φορες που μου χει τυχει τοσα χρονια, στις συγκεκριμενες διαδρομες μονο, δεν μπορει να το ριξω στην 'αυθυποβολη'.

Απλα φαινεται με ζαλιζουν οι 'απανωτες' και 'συνεχομενες' στροφες, οσο αργα κι αν παω, για να προλαβαινει να συνηθισει ο οργανισμος. Ειμαι λες και με χτυπας στο σέικερ του καφέ! Σαν 'αυγόλαδο', 'αυγολέμονο', tragic!

Δημοσ.

πρεπει να τα κανεις ολα μαζι για να εισαι σιγουρος. 

• Moderators
Δημοσ.

οι ζαλαδες και η ταση για εμετο στο αυτοκινητο (και γενικα σε αυτα τα μεσα ) ειναι αποτελεσμα των συνεχων φρεναρισματων/επιταχυνσεων και οχι λογο στροφων! ο οδηγος δεν επηρεαζεται διοτι ξερει ποτε θα πατησει φρενο/γκαζι.

τωρα οταν σε πιανει σαν οδηγος δεν ξερω για ποιο λογο! μου φαινεται περιεργο! η υπνηλια ειναι αλλο πραγματα εντελως!

Δημοσ.

Σε ταξιδι με καράβι το πηρα μια ωρα πριν και δεν καταλαβα τιποτα.

Δοκιμασε το μια φορα σαν συνοδηγός να δεις αν φερνει υπνηλια. Φτηνα ειναι τα χαπια.

Ναι θα το δοκιμασω, σιγουρα σαν συνοδηγος πρωτα ομως, μην πειραματιστω πανω στο τιμονι.

Ας συζητησουμε και για λυσεις που σιγουρα δεν προκαλουν υπνηλια, δια παν ενδεχομενον, γιατι μπορει εν τελει τα χαπια αυτα να κανουν δουλεια και να με 'αποκοιμιζουν', οπως η δραμαμινη που περνα παλια. Ζαλαδα μηδεν, αλλα ημουν σε αφασια, και προφανως οχι στο τιμονι.

οι ζαλαδες και η ταση για εμετο στο αυτοκινητο (και γενικα σε αυτα τα μεσα ) ειναι αποτελεσμα των συνεχων φρεναρισματων/επιταχυνσεων και οχι λογο στροφων! ο οδηγος δεν επηρεαζεται διοτι ξερει ποτε θα πατησει φρενο/γκαζι.

τωρα οταν σε πιανει σαν οδηγος δεν ξερω για ποιο λογο! μου φαινεται περιεργο! η υπνηλια ειναι αλλο πραγματα εντελως!

Κοιτα, λιγο απο ολα ισως. Και οι στροφες, φαντασου πραγματικα πολλες στροφες και κοντα η μια στην αλλη (χωρις ανασα...), και φυσικα, γκαζι - φρενο ολη την ωρα. Προφανως το στομαχι, περναει δράμα. Εγω να ταξιδευω νηστικος δεν μπορω, το λιγο που θα φαω για να μην ειμαι με αδειο στομαχι, συχνα το 'πληρωνω' και παει λεγοντας! Εχω βγαλει ακομη και οταν εχω φαει μονο φρυγανιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...