Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το 95% των WP είναι νόκια/μαικροσοφτ. Και αυτά των 90€. Δε μου φαίνεται παράξενο να τα υποστηρίζει, η ίδια εταιρία που τα κατασκευάζει. Τι περιμένεις; Να αναβαθμίσει η Google το κινητό της Samsung;

Εεεε;;; Πές μου ένα WP8 τηλέφωνο που δεν πήρε αναβάθμιση σε WP8.1. Ακόμα και το 5% που δεν είναι Nokia/Microsoft πήρε την αναβάθμιση. Γιατί WP8 και WP8.1 ανήκουν στην ίδια γενιά συμβατότητας, οπότε ξέρει η MS ότι η καινούρια έκδοση θα δουλέψει με τους drivers. Και είχε και την προνοητικότητα να μη αφήνει τους OEMs να πετάξουν έξω τα μάτια στο λειτουργικό με customization.

Απλά τον πολύ κόσμο δεν τον νοιάζουν οι αναβαθμίσεις. Και μεταξύ μας γιατί να τον νοιάζει; Ακόμα και με JellyBean 4.1 μια χαρά κάνεις δουλειά σου (μην πω και καλύτερα, γιατί δεν έχει το audio stuttering πρόβλημα που έχουν οι εκδόσεις απο 4.3 και μετά), και οι PlayServices και Google Apps αναβαθμίζονται ανεξάρτητα.

Δημοσ.

Εεεε;;; Πές μου ένα WP8 τηλέφωνο που δεν πήρε αναβάθμιση σε WP8.1. Ακόμα και το 5% που δεν είναι Nokia/Microsoft πήρε την αναβάθμιση. Γιατί WP8 και WP8.1 ανήκουν στην ίδια γενιά συμβατότητας, οπότε ξέρει η MS ότι η καινούρια έκδοση θα δουλέψει με τους drivers. Και είχε και την προνοητικότητα να μη αφήνει τους OEMs να πετάξουν έξω τα μάτια στο λειτουργικό με customization.

Απλά τον πολύ κόσμο δεν τον νοιάζουν οι αναβαθμίσεις. Και μεταξύ μας γιατί να τον νοιάζει; Ακόμα και με JellyBean 4.1 μια χαρά κάνεις δουλειά σου (μην πω και καλύτερα, γιατί δεν έχει το audio stuttering πρόβλημα που έχουν οι εκδόσεις απο 4.3 και μετά), και οι PlayServices και Google Apps αναβαθμίζονται ανεξάρτητα.

Μα η Microsoft είχε λόγο στο ποιο Hardware θα επιλέξουν οι 2-3 κατασκευαστές που έφτιαξαν τα 3 κινητά πέρα απο τα Lumia με Windows. Η Google δεν μπορεί να απαγορευσει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το Android. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ. Στη χειρότερη μπορεί να του απαγορευσει να συμπεριλάβει τα Google Apps, οπως συνέβει με αρκετές συσκευές στο παρελθόν.

Ο κάθε κατασκευαστής Android πετάει οτι hardware γουστάρει μέσα, όπως ακριβώς συμβάινει και με τα PC. Δε θα μπορούσε, και να ήθελε, η Google να υποστηρίξει όλους αυτούς τους συνδιασμούς hardware. Δεν σου έχει τύχει τα Windows να μην υποστηρίζουν κάποιο κομμάτι hardware και να απαιτούνται Drivers για τη σωστή συνεργασία του με αυτά;

Η Mediatek για παράδειγμα έχει κλειστά τα Drivers για τα Chipset της. Τι πρέπει να κάνει η Google, να πάει να εξαγοράσει τη Mediatek και να τους ανοίξει για να μπορέσω εγώ με το iOcean να βάλω νέα έκδοση Android; 

Έχετε, εντελώς άδικα, κάνει την σύνδεση  Google = Android. Αυτό είναι λάθος. H Google αναπτύσει το Source code του Android που διανέμει ελεύθερα γιατι πολύ απλά δεν της ανήκει. Οι εταιρίες Hardware είναι υποχρεωμένες να κυκλοφορήσουν Drivers που να καθιστούν συμβατο το hardware τους με την κάθε έκδοση του Android. 

Θα έπρεπε η MS να ανανεώνει του Drivers της Nvidia για να είναι συμβατή με τα Windows 10 για παράδειγμα επειδή εσυ αγόρασες Nvidia κάρτα και θες να παίζεις και στα Windows 10; H πρέπει να το κάνει η Nvidia, η κατασκευάστρια του Hardware;

Η Open Handset Alliance που είναι στην ουσία "ιδιοκτήτρια" του Android, αποτελείτε απο 84 εταιρίες. Γιατι να είναι υπεύθυνη η Google; Την ώρα μάλιστα που η Google είναι η μόνη (σιγά σιγά ξεκινάνε και άλλες οπως η Motorola ή η Sony) που υποστηρίζει υπεύθυνα τους πελάτες της, όσους δηλαδή αγοράζουν μια Nexus συσκευή.

Δημοσ.

Απαραδεκτο και ανεπιτρεπτο για αυτο ολοι προτιμουν ιος και ξερο ψωμι..

Ολοι = λιγοτερο απο 10% της αγορας κινητων...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι = λιγοτερο απο 10% της αγορας κινητων...

Όλοι σαν κι αυτόν εννοεί...

Απαραδεκτο και ανεπιτρεπτο για αυτο ολοι προτιμουν ιος και ξερο ψωμι..

Σωστά... Και παίρνουν αναβαθμίσεις από την Apple όλο προβλήματα. Οι χρήστες του ios 8.1 έχουν γεμίσει σελίδες επί σελίδων με παράπονα στα forum της Apple και αυτή υπόσχεται αναβάθμιση σε κανά 2 μηνο... Ιός κυριολεκτικά...Υπομονή και... περαστικά.

πηγή:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=405028

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 1
Δημοσ.

Να χαίρομαι που θα έχω αναβαθμίσεις για 36 μήνες ενώ ακόμα και τώρα έχω μια status bar με... 4 θέσεις που δεν μου επιτρέπει ούτε να βάλω on/off διακόπτη για δεδομένα σε αυτήν; 

Δεν κάνω την παράθεση για να το μάθεις εσύ φυσικά αλλά για να να πληροφορήσω σωστά και όχι υποκειμενικά

Στο stock android (δηλαδή στο Nexus 5 που χρησιμοποιώ) για να κλείσεις τα δεδομένα από τη μπάρα πρέπει να κάνεις 4 κινήσεις, ενώ πλέον σε όλα τα WP με το τελευταίο λογισμικό που θα έρθει το κάνεις από τη μπάρα (δεν γνωρίζω όμως αν σε πάει στο μενού ή γίνεται αυτόματα). Επειδή φυσικά δεν διεκδικώ το αλάθητο αν κάνω κάπου λάθος να με διορθώσει κάποιος. Αυτά για να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση από αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα αυτά τα λειτουργικά

Δημοσ.

kurkosdr υπαρχει nokia lumia wp8 που δεν πηγε και δε θα παει στα 8.1,λογο παροχου.

papp0us δεν συζηταμε γενικα για το android,αλλα για τις nexus συσκευες,που ειναι καθαρα υπο την ευθηνη της google,οι αναβαθμησεις τους και γενικα η υποστηριξη τους!

Η google δε βγηκε να κανει αυτη την αλλαγη,τυχαια.Αντιμετοπιζει πολλη θεμα με καποιους αθλιους παροχους(κυριως εξ-Αμερικης),οπως και η MS,που δυστυχως δεν μπορουν να κανουν κατι,Και σ'αυτες τις περιπτωσεις ειναι που βγαζω το καπελλο της apple,γιατι αν καποιος παροχος θελει να κανει τα δικα του,απλα δε βλεπει iphone/ipad στα ραφια του(so simple)!

Τωρα γιατι καποιοι που ζουν Ελλαδα και δεν αντιμετοπιζουν καποιο θεμα και θα εξακολουθησουν να εχουν οτι ειχαν και πριν,βγαινουν στα φορουμ και γκρινιαζου για κατι που δεν τους επιρεαζει και στρεφουν τα πυρα τους προς λαθος στοχο,ειναι κατι που πρεπει να το κοιταξουμε πολυ πιο σοβαρα,απ'οτι αν θα περνουμε στη μια εβδομαδα ή στο μηνα μια αναβαθμηση!

Δημοσ.

Δεν κάνω την παράθεση για να το μάθεις εσύ φυσικά αλλά για να να πληροφορήσω σωστά και όχι υποκειμενικά

Στο stock android (δηλαδή στο Nexus 5 που χρησιμοποιώ) για να κλείσεις τα δεδομένα από τη μπάρα πρέπει να κάνεις 4 κινήσεις, ενώ πλέον σε όλα τα WP με το τελευταίο λογισμικό που θα έρθει το κάνεις από τη μπάρα (δεν γνωρίζω όμως αν σε πάει στο μενού ή γίνεται αυτόματα). Επειδή φυσικά δεν διεκδικώ το αλάθητο αν κάνω κάπου λάθος να με διορθώσει κάποιος. Αυτά για να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση από αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα αυτά τα λειτουργικά

Ισχύει ότι δεν μπορείς να βάλεις τα δεδομένων στη status bar στα WP 8.1 (Lumia Cyan).

Αν θέλεις να τα ανοίξεις/κλείσεις :

ανοίγεις status bar --> ρυθμίσεις --> κινητή τηλεφωνία και SIM --> Σύνδεση δεδομένων On/Off

Είναι επίσης σε 4 βήματα.

Έχω το Lumia 635 σαν δεύτερη συσκευή. Το αν σε επόμενη αναβάθμιση θα μπορείς να βάλεις τον διακόπτη των δεδομένων στην status bar δεν το έχω ακούσει. Μακάρι, αν και τα χρησιμοποιώ σπάνια. Συνήθως έχω wifi και ο διακόπτης on/off μπαίνει στην status bar κανονικά.

Η google δε βγηκε να κανει αυτη την αλλαγη,τυχαια.Αντιμετοπιζει πολλη θεμα με καποιους αθλιους παροχους(κυριως εξ-Αμερικης),οπως και η MS,που δυστυχως δεν μπορουν να κανουν κατι,Και σ'αυτες τις περιπτωσεις ειναι που βγαζω το καπελλο της apple,γιατι αν καποιος παροχος θελει να κανει τα δικα του,απλα δε βλεπει iphone/ipad στα ραφια του(so simple)!

Σε αυτό την παραδέχομαι και εγώ την Apple. Κρίμα που αυτή την επιθετική τακτική την εφαρμόζει και στους χρήστες της...

Δημοσ.

Σε αυτό την παραδέχομαι και εγώ την Apple. Κρίμα που αυτή την επιθετική τακτική την εφαρμόζει και στους χρήστες της...

Γι'αυτο ειπα "σ'αυτες τις περιπτωσεις",γιατι αυτη η τακτικη δεν ειναι καλη και αποτελεσματικη σε ολες τις περιπτωσεις!

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει ότι δεν μπορείς να βάλεις τα δεδομένων στη status bar στα WP 8.1 (Lumia Cyan).

Αν θέλεις να τα ανοίξεις/κλείσεις :

ανοίγεις status bar --> ρυθμίσεις --> κινητή τηλεφωνία και SIM --> Σύνδεση δεδομένων On/Off

Είναι επίσης σε 4 βήματα.

Έχω το Lumia 635 σαν δεύτερη συσκευή. Το αν σε επόμενη αναβάθμιση θα μπορείς να βάλεις τον διακόπτη των δεδομένων στην status bar δεν το έχω ακούσει. Μακάρι, αν και τα χρησιμοποιώ σπάνια. Συνήθως έχω wifi και ο διακόπτης on/off μπαίνει στην status bar κανονικά.

γι αυτό λέω με το τελευταίο λογισμικό που θα έρθει. 

http://www.windowscentral.com/windows-phone-update-14219-finally-brings-cellular-data-toggle-action-center-0

Δημοσ.

γι αυτό λέω με το τελευταίο λογισμικό που θα έρθει. 

http://www.windowscentral.com/windows-phone-update-14219-finally-brings-cellular-data-toggle-action-center-0

Δεν το ήξερα. Καλώς να έρθει, αλλά προσωπικά δεν χρησιμοποιώ data. Σίγουρα άλλοι θα το εκτιμήσουν. Στο android βέβαια υπάρχουν και widget που κάνουν αυτή τη δουλειά εδώ και χρόνια...

Δημοσ.

Δεν το ήξερα. Καλώς να έρθει, αλλά προσωπικά δεν χρησιμοποιώ data. Σίγουρα άλλοι θα το εκτιμήσουν. Στο android βέβαια υπάρχουν και widget που κάνουν αυτή τη δουλειά εδώ και χρόνια...

ναι σίγουρα όπως και στο μη stock android το σύνηθες είναι πως τα κλείνεις από τη μπάρα αλλά και στα wp μπορεις να έχεις επίσης εικονίδιο στην επιφανεια εργασίας στο οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση αν το επιθυμείς ακόμα και με μηδενικό scroll απλά  σε πετάει ακριβώς στην επιλογή του μενού (με 2 κινήσεις δηλαδή).

Δημοσ.

ναι σίγουρα όπως και στο μη stock android το σύνηθες είναι πως τα κλείνεις από τη μπάρα αλλά και στα wp μπορεις να έχεις επίσης εικονίδιο στην επιφανεια εργασίας στο οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση αν το επιθυμείς ακόμα και με μηδενικό scroll απλά  σε πετάει ακριβώς στην επιλογή του μενού (με 2 κινήσεις δηλαδή).

Πώς γίνεται αυτό; Τα χρησιμοποιώ σπάνια, αλλά καλό θα ήταν να το έκανα γρήγορα όταν θα το χρειαζόμουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...