leonidas_fs Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Και άλλη μία, σύνολο 3! Οικογένεια είναι και ένα ζευγάρι μαζί, χωρίς παιδιά. Η ανθρώπινη οικογένεια (Family) είναι μια θεσμοθετημένη βιο-κοινωνική μονάδα (biolocial group) που αποτελείται από δύο τουλάχιστον ενήλικα άτομα μη συγγενικά εξ αίματος που έχουν συζευχθεί καθώς και (τα κατιόντα μέλη) τέκνα αυτών, η καλούμενη έτσι και "πυρηνική οικογένεια." 2 άτομα μαζί είναι ζευγαράκι, γκόμενοι κτλ. Οικογένεια είναι οταν υπάρχουν και παιδιά. Το νόημα της ύπαρξης μας, είναι να αφήσουμε κάτι πίσω μας. Συνήθως αυτό το κάτι εκτός απο δουλειά είναι και παιδιά.
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Τέλος πάντων, αν γάμος είναι απλά να μια διαδικασία για ενημερωθούν οι συγγενείς, τότε είναι πολλά λεφτά για μια απλή ενημέρωση. Επίσης, πιστεύω προσωπικά, πως αν δεν είχαμε μεγαλώσει πηγαίνοντας σε γάμους έτσι ώστε να τους συνηθίσει το μάτι και αν δεν τρώγαμε πλύση εγκεφάλου απο γονείς για γάμους, σε κανέναν δεν θα άρεσε αυτη η γιορτή του κιτς. Συμφωνώ απολύτως! Για μένα γάμος δεν είναι "γλέντι για να ενημερωθούν οι συγγενείς". Για μένα γάμος είναι το να είσαι ο πρώτος που θα ενημερώνεται για την υγεία του αγαπημένου σου αν γίνει κάτι. Ο πρώτος που θα ξυπνάει μαζί του. Ο πρώτος που θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις όταν εκείνος δεν θα μπορεί. Και αντίστοιχα να είναι εκείνος ο πρώτος σε όλα αυτά που είπα. Γιατί εσύ τον έχεις επιλέξει και αντίστοιχα γιατί αυτός σε έχει επιλέξει για όλα αυτά. Εάν ο γάμος γίνεται "για να ενημερωθούν οι συγγενείς" τότε κλάφτα χαράλαμπε! 1
idomeneas7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Πρώτον, όσοι είστε "ενάντια" στα παιδιά τώρα, λόγω οικονομικού/lifestyle/κλπ δεν σημαίνει ότι θα είστε μια ζωή έτσι. Σε λίγα χρόνια ίσως βαρεθείτε τα κλαμπ/μπουζούκια, ίσως έχετε μια δουλίτσα που να σας το επιτρέπει και ίσως σας ξυπνήσει κάτι μέσα σας που θα βλέπετε ολους τους συνομίληκους να έχουν ενα χοροπηδηχτο πλασματακι που θα τους φωνάζει "μαμά" ή "μπαμπά". Δεν στέκει το "yo, είμαι 20+ και δεν γουστάρω παιδιά γιατι είμαι και πολύ κουλ για χεσμένα πάμπερς. Σιγουρα θα εχω αυτη τη γνωμη για ολη μου τη ζωη επειδη με διακατεχει ωριμοτητα και εχω κατασταλαξει στη ζωη μου". Στο θέμα τώρα, γάμος κατευθείαν είναι αστα να πάνε για πολλούς λόγους και δεν βλέπω ούτε ένα προτέρημα. Το οικονομικό που αναφέρθηκε δεν ισχύει γιατι κανενας ιδιοκτητης δεν εχει "εκπτωση παντρεμενων" στο νοικι. Πως ακριβως υπαρχει οικονομικο όφελος, τα σκανε οι γονεις? Που μας φερνει στο σημαντικοτερο πραγμα ωστε να πετυχει μια σχεση: ξεχεστε και οι δυο τους γονεις! Μην δεχεστε βοηθεια κανενος ειδους γιατι θα μεινετε μια ζωη μαμοθρεφτα και θα δινετε πατημα να σας κανουν ο,τι θελουν ως ανταλλαγμα που βοηθανε. Οχι, δεν θελουμε να μας μαγειρεψεις, δεν θελουμε να μας πληρωσεις τον λογαριασμο, δεν γουσταρουμε να μας καθαρισεις, ουτε θα σου δωσουμε λογαριασμο τι φαγαμε και ποσο. Ο γάμος αν δεν θελεις να κάνεις παιδια δεν εχει νοημα, εκτος κι αν εισαι ψωνάρα και γουσταρεις το νταβαντουρι του γλεντιου. Ο γάμος κάνει πολύ ευκολότερη την διαδικασία "αποκατάστασης" του παιδιου (ληξειαρχεια, ΙΚΑ, κλπ) και σημερα που οι περισσοτεροι απολυουν τις γυναικες μολις τελειωσει το 18μηνο προστασιας του νομου, θα εχει ενα ΙΚΑ απο τον αντρα της για καθε ενδεχομενο. Οποτε αν θες να το πας σοβαρα με καποιον, μενετε μαζι και οταν μεινει εγκυος η γυναικα, πατατε εναν πολιτικο για τη γραφειοκρατια και καθαρισατε. Εμας τουλαχιστον μας βολεψε αυτο. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2014 από idomeneas7 2
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Πρώτον, όσοι είστε "ενάντια" στα παιδιά τώρα, λόγω οικονομικού/lifestyle/κλπ δεν σημαίνει ότι θα είστε μια ζωή έτσι. Σε λίγα χρόνια ίσως βαρεθείτε τα κλαμπ/μπουζούκια, ίσως έχετε μια δουλίτσα που να σας το επιτρέπει και ίσως σας ξυπνήσει κάτι μέσα σας που θα βλέπετε ολους τους συνομίληκους να έχουν ενα χοροπηδηχτο πλασματακι που θα τους φωνάζει "μαμά" ή "μπαμπά". Δεν στέκει το "yo, είμαι 20+ και δεν γουστάρω παιδιά γιατι είμαι και πολύ κουλ για χεσμένα πάμπερς. Σιγουρα θα εχω αυτη τη γνωμη για ολη μου τη ζωη επειδη με διακατεχει ωριμοτητα και εχω κατασταλαξει στη ζωη μου". Στο θέμα τώρα, γάμος κατευθείαν είναι αστα να πάνε για πολλούς λόγους και δεν βλέπω ούτε ένα προτέρημα. Το οκονομοικό που αναφέρθηκε δεν ισχύει γιατι κανενας ιδιοκτητης δεν εχει "εκπτωση παντρεμενων" στο νοικι. Πως ακριβως υπαρχει οικονομικο όφελος, τα σκανε οι γονεις? Που μας φερνει στο σημαντικοτερο πραγμα ωστε να πετυχει μια σχεση: ξεχεστε και οι δυο τους γονεις! Μην δεχεστε βοηθεια κανενος ειδους γιατι θα μεινετε μια ζωη μαμοθρεφτα και θα δινετε πατημα να σας κανουν ο,τι θελουν ως ανταλλαγμα που βοηθανε. Οχι, δεν θελουμε να μας μαγειρεψεις, δεν θελουμε να μας πληρωσεις τον λογαριασμο, δεν γουσταρουμε να μας καθαρισεις, ουτε θα σου δωσουμε λογαριασμο τι φαγαμε και ποσο. Ο γάμος αν δεν θελεις να κάνεις παιδια δεν εχει νοημα, εκτος κι αν εισαι ψωνάρα και γουσταρεις το νταβαντουρι του γλεντιου. Ο γάμος κάνει πολύ ευκολότερη την διαδικασία "αποκατάστασης" του παιδιου (ληξειαρχεια, ΙΚΑ, κλπ) και σημερα που οι περισσοτεροι απολυουν τις γυναικες μολις τελειωσει το 18μηνο προστασιας του νομου, θα εχει ενα ΙΚΑ απο τον αντρα της για καθε ενδεχομενο. Οποτε αν θες να το πας σοβαρα με καποιον, μενετε μαζι και οταν μεινει εγκυος η γυναικα, πατατε εναν πολιτικο για τη γραφειοκρατια και καθαρισατε. Εμας τουλαχιστον μας βολεψε αυτο. Σχετικά με το "οικονομικό όφελος": νομίζω πως το εννοούν όταν και οι 2 μένουν μόνοι και μετά πάνε σε ένα σπίτι. Μόνο τότε υπάρχει οικονομικό όφελος. Αλλιώς ναι, όταν μένουν με γονείς και πάνε σε ένα σπίτι μαζί δεν σημαίνει ότι γλυτώνουν λεφτά από κάπου.
zio10 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Προσωπικά με το οικονομικό όφελος εννοώ ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά από τον γάμο αυτό καθαυτό σαν μυστήριο-εκδήλωση 1
viper2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Πρώτον, όσοι είστε "ενάντια" στα παιδιά τώρα, λόγω οικονομικού/lifestyle/κλπ δεν σημαίνει ότι θα είστε μια ζωή έτσι. Σε λίγα χρόνια ίσως βαρεθείτε τα κλαμπ/μπουζούκια, ίσως έχετε μια δουλίτσα που να σας το επιτρέπει και ίσως σας ξυπνήσει κάτι μέσα σας που θα βλέπετε ολους τους συνομίληκους να έχουν ενα χοροπηδηχτο πλασματακι που θα τους φωνάζει "μαμά" ή "μπαμπά". Δεν στέκει το "yo, είμαι 20+ και δεν γουστάρω παιδιά γιατι είμαι και πολύ κουλ για χεσμένα πάμπερς. Σιγουρα θα εχω αυτη τη γνωμη για ολη μου τη ζωη επειδη με διακατεχει ωριμοτητα και εχω κατασταλαξει στη ζωη μου". Στο θέμα τώρα, γάμος κατευθείαν είναι αστα να πάνε για πολλούς λόγους και δεν βλέπω ούτε ένα προτέρημα. Το οκονομοικό που αναφέρθηκε δεν ισχύει γιατι κανενας ιδιοκτητης δεν εχει "εκπτωση παντρεμενων" στο νοικι. Πως ακριβως υπαρχει οικονομικο όφελος, τα σκανε οι γονεις? Που μας φερνει στο σημαντικοτερο πραγμα ωστε να πετυχει μια σχεση: ξεχεστε και οι δυο τους γονεις! Μην δεχεστε βοηθεια κανενος ειδους γιατι θα μεινετε μια ζωη μαμοθρεφτα και θα δινετε πατημα να σας κανουν ο,τι θελουν ως ανταλλαγμα που βοηθανε. Οχι, δεν θελουμε να μας μαγειρεψεις, δεν θελουμε να μας πληρωσεις τον λογαριασμο, δεν γουσταρουμε να μας καθαρισεις, ουτε θα σου δωσουμε λογαριασμο τι φαγαμε και ποσο. Ο γάμος αν δεν θελεις να κάνεις παιδια δεν εχει νοημα, εκτος κι αν εισαι ψωνάρα και γουσταρεις το νταβαντουρι του γλεντιου. Ο γάμος κάνει πολύ ευκολότερη την διαδικασία "αποκατάστασης" του παιδιου (ληξειαρχεια, ΙΚΑ, κλπ) και σημερα που οι περισσοτεροι απολυουν τις γυναικες μολις τελειωσει το 18μηνο προστασιας του νομου, θα εχει ενα ΙΚΑ απο τον αντρα της για καθε ενδεχομενο. Οποτε αν θες να το πας σοβαρα με καποιον, μενετε μαζι και οταν μεινει εγκυος η γυναικα, πατατε εναν πολιτικο για τη γραφειοκρατια και καθαρισατε. Εμας τουλαχιστον μας βολεψε αυτο. So, εκεί που θα επαιρνες βοήθεια απο τους γονείς σου τώρα θα πάρεις βοήθεια απο την γκομενα, sorry σύζυγο ήθελα να πω. Bonus: οικονομικό. Επίσης Μιλαγα με ενα τύπο τις προάλλες που έλεγε οτι δεν πηρε μια δουλειά που του προσφέρανε επειδη δεν ηταν αξιοπρεπές για αυτόν. Okay, ο καθένας με τα χούγια του Όσο αυξανόταν η ροή της πληροφορίας μαθαίνω οτι: Α). Ειναι παντρεμένος Β) εχει να δουλέψει 1,5 χρόνια Γ) εχει 4 παιδιά Δ) τους συντηρεί η γυναίκα του Ε) επειδη της τα σκάει ο πατέρας της. #lovegreece 2
Iris_89 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να "αφήσει κάτι πίσω του". Γουστάρεις παιδιά? Κάνεις. Δεν γουστάρεις? Δεν κάνεις. Είναι τόσο απλό. Ούτε σε πιέζει κανείς ούτε τίποτα. Εγώ προσωπικά ούτε έξαλλη ζωή κάνω με τον σύντροφο, ούτε τίποτα. Μην αρχίσουμε πάλι "α δε θες να κάνεις παιδιά τι σκατά συμβαίνει με σένα", γιατί κάτι τέτοιο βλέπω να γίνεται. 2
mary Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 So, εκεί που θα επαιρνες βοήθεια απο τους γονείς σου τώρα θα πάρεις βοήθεια απο την γκομενα, sorry σύζυγο ήθελα να πω. Bonus: οικονομικό. Επίσης Μιλαγα με ενα τύπο τις προάλλες που έλεγε οτι δεν πηρε μια δουλειά που του προσφέρανε επειδη δεν ηταν αξιοπρεπές για αυτόν. Okay, ο καθένας με τα χούγια του Όσο αυξανόταν η ροή της πληροφορίας μαθαίνω οτι: Α). Ειναι παντρεμένος Β) εχει να δουλέψει 1,5 χρόνια Γ) εχει 4 παιδιά Δ) τους συντηρεί η γυναίκα του Ε) επειδη της τα σκάει ο πατέρας της. #lovegreece χαχαχαχα και μετα τους φταιν οι πεθερες. ΟΥΣΤ ρε
idomeneas7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αν εμεναν μονοι τους και παλι δεν μπορεις να πεις "παντρευομαστε για να ειναι τα εξοδα μισα" αφου και μια απλη συγκατοικιση το ιδιο κανει. Απο τον γαμο καποτε εβγαζες λεφτα απο τα δωρα, πλεον ειναι ολοι τσιπηδες και φερνουν σεμεδακια που βρηκαν στο παταρι και μπιμπελο της γιαγιας. Ενος γνωστου του πηγαν ενα κουτι απο γλυκα με κατι διακοσμητικα του λιντλ μεσα. Πλεον μπαινεις πολυ μεσα με το γαμο. Ρε viper, πρεπει να παρω βοηθεια οπωσδηποτε? Κουλαμαρα εχω, με τα ξερα μου δεν μπορω? Αν λες για το οικονομικο, ναι ρε φιλε γιατι να εχουμε διπλα εξοδα εφοσον θελουμε να ειμαστε μαζι? Δεν χαρτζιλικωνει ο ενας τον αλλο, απλα μοιραζομαστε τα εξοδα.
Valerie_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αφού επισκέφτηκα την αδερφή μου που μένει μακριά,και πέρασα μια βδομάδα με την δίχρονη ανηψιά μου ,κατέληξα στο ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη για παιδιά. Μιλάμε για καταστάσεις που ασχολείσαι 24/7 με το παιδι και όχι να το παρκάρεις σε γιαγιάδες-παιδικούς κλπ κλπ και εσύ να κάνεις την ωραία καφεδάκι και βολτίτσα. Κι εγώ πρώτα τα έβλεπα χαριτωμένα και γλυκούλια αλλά στις 2 μέρες είχα κλατάρει με την ευθύνη. Αυτό γιατί οι περισσότερες πάμε 2 ώρες επίσκεψη και είμαστε αααααχ εγώ πότε θα γίνω μάνααααα; Υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι όταν είναι δικό σου και άυπνη θα μείνεις και 24 ώρες θα έχεις διάθεση να εξηγείς όταν ξετσουμίζει και έχει απορίες για τα πάντα. Αυτά. 2
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αφού επισκέφτηκα την αδερφή μου που μένει μακριά,και πέρασα μια βδομάδα με την δίχρονη ανηψιά μου ,κατέληξα στο ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη για παιδιά. Μιλάμε για καταστάσεις που ασχολείσαι 24/7 με το παιδι και όχι να το παρκάρεις σε γιαγιάδες-παιδικούς κλπ κλπ και εσύ να κάνεις την ωραία καφεδάκι και βολτίτσα. Κι εγώ πρώτα τα έβλεπα χαριτωμένα και γλυκούλια αλλά στις 2 μέρες είχα κλατάρει με την ευθύνη. Αυτό γιατί οι περισσότερες πάμε 2 ώρες επίσκεψη και είμαστε αααααχ εγώ πότε θα γίνω μάνααααα; Υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι όταν είναι δικό σου και άυπνη θα μείνεις και 24 ώρες θα έχεις διάθεση να εξηγείς όταν ξετσουμίζει και έχει απορίες για τα πάντα. Αυτά. Εδώ, σκύλο έχουμε και ίσα που για να τον πάμε στο γιατρό μας φτάνουν. Φαντάσου με παιδιά τι γίνεται! Δεν είναι όλοι για να μεγαλώνουν παιδιά, κακά τα ψέματα. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ένα παιδί κάποια στιγμή. Παρόλα αυτά, με τρομάζει η ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μην του δώσω όσα θα έπρεπε να του δώσω. 2
bluesattack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Που μας φερνει στο σημαντικοτερο πραγμα ωστε να πετυχει μια σχεση: ξεχεστε και οι δυο τους γονεις! Μην δεχεστε βοηθεια κανενος ειδους γιατι θα μεινετε μια ζωη μαμοθρεφτα και θα δινετε πατημα να σας κανουν ο,τι θελουν ως ανταλλαγμα που βοηθανε. Οχι, δεν θελουμε να μας μαγειρεψεις, δεν θελουμε να μας πληρωσεις τον λογαριασμο, δεν γουσταρουμε να μας καθαρισεις, ουτε θα σου δωσουμε λογαριασμο τι φαγαμε και ποσο. Με τους σημερινους μισθους σιγουρα.Αντιθετως πιστευω οτι ειναι η καταλληλη στιγμη για να ειναι καποιος αιωνιος εφηβος 1
evabb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να "αφήσει κάτι πίσω του". Γουστάρεις παιδιά? Κάνεις. Δεν γουστάρεις? Δεν κάνεις. Είναι τόσο απλό. Ούτε σε πιέζει κανείς ούτε τίποτα. Εγώ προσωπικά ούτε έξαλλη ζωή κάνω με τον σύντροφο, ούτε τίποτα. Μην αρχίσουμε πάλι "α δε θες να κάνεις παιδιά τι σκατά συμβαίνει με σένα", γιατί κάτι τέτοιο βλέπω να γίνεται. παρομοιως κι εδω. τα κλαμπ και τα νταβαντουρια εχουν κοπει εδω και παρα πολλα χρονια και δουλεια εχω και απ ολα. απλα δεν δεεεεεεν. ουδεποτε ενιωθα την αναγκη για παιδι, δεν βλεπω αλλες γυναικες με παιδια και λεω αχ τι γλυκουλη. απλα ρε παιδια μου βγαινει. ουτε το βλεπω ως ¨«προτζεκτ» οπως μια φιλη μου.
bluesattack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καντε καμμια προπονηση παντως , στο μαγειρεμα , στο σιδερωμα (για τρεις ) , μερικες εκπαιδευτικες εκδρομες σε παντρεμενους συγγενεις να μην πιαστειτε στον υπνο οταν χτυπησει το βιολογικο ρολοι. Τουλαχιστον τι παιζει με το μπιμπερο : ) 1
deesnider Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 μπορείς να βγάλεις λεφτά από τον γάμο αυτό καθαυτό σαν μυστήριο-εκδήλωση τα οποία λεφτά, θα σε βοηθήσουν να καλύψεις μέρος των εξόδων, στα οποία δε θα είχες υποβληθεί αν δεν είχες πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο «μυστήριο/εκδήλωση»... ...κάποιου γνωστού είναι, αλλά δε θυμάμαι ποιου: «Ο γάμος είναι ένας θεσμός, ο οποίος επιτρέπει σε δύο ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μαζί όλα εκείνα τα προβλήματα, που θα είχαν αποφύγει αν δεν είχαν παντρευτεί.» 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα