Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής είχα ακούσει για ανθρώπους που ΔΕΝ παντρεύονται λόγο περιορισμένων οικονομικών, πρώτη φορά σήμερα μαθαίνω πως κάποιοι κιόλας σκέφτονται να παντρευτούν λόγο περιορισμένων οικονομικών.  :blink:

Τι να σ πω αν είστε τόσο σίγουροι και οι 2 ότι είσαστε αδελφές ψυχές, και θα μείνετε μαζί στα πάντα, και πιστεύετε στο Θεό, κάντε ένα θρησκευτικό γάμο. Αν δεν πιστεύετε, τότε δεν είναι ανάγκη να κάνετε θρησκευτικό, και να χαλάσετε τα ωραία σας λεφτάκια.

Τώρα ο πολιτικός γάμος τι είναι ; Δυο υπογραφές είναι που κληρονομικα και νομικά θέματα κανονίζουν μονάχα.

Εγώ ίσα ίσα που θα ένιωθα προσβεβλημένος άμα μου έλεγαν για πολιτικό γάμο, δε θεωρώ η αγάπη να δηλώνεται με υπογραφές, τη δίχνεις έμπρακτα άμα υπάρχει.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο θρησκευτικός γάμος γίνεται επί το πλείστον για την νύφη και για τους συγγενείς, ένα ωραίο πανηγυράκι. Οι περισσότερες ενδιαφέρονται για το μυστήριο, παρά για τον ίδιο τον γάμο. Το βλέπω από φίλες και γνωστές που σπάνε τα ούμπαλα των κακόμοιρων αρραβωνιαστικών τους για την εκδήλωση και χρεώνονται χιλιάδες ευρώ για ένα καπρίτσιο της νύφης και απωθημένο της μάνας. Προσωπικά, αν ήμουν άντρας και έβλεπα πως η καλή μου ήθελε extravagant γάμο ΧΩΡΙΣ να μπορούμε να το υποστηρίξουμε οικονομικά, δε θα την παντρευόμουν στην τελική.

• Like 2
Δημοσ.

Πω πω και γω δε το μπορω αυτο. Βασικα, οκ για θρησκευτικο αλλά γινεται να ειμαστε 10, αντε το πολυ 20 ατομα ΜΌΝΟ; Δε γουσταρω τον πολυ κοσμο και το πανυγηρι που ακολουθει.

Και το χειροτερο ειναι να σε χαρτζιλικωνουν οι δικοι σου και να θελεις γαμους και πανηγυρια. Μονο εγω ειμαι η λογικη σε αυτη τη κωλοχωρα του δηθεν και του υποκριτισμου ρε π..στη μου? ΛΟΓΙΚΗ ΜΗΔΕΝ μάι φρεντ.

• Like 2
Δημοσ.

ουτε εμενα μου αρεσουν αυτα τα φανφαρικα πραματα. ειναι κακογουστα κιτς και δεν εχουν λογο υπαρξης. απο θεμα χρηματων δεν αξιζει ουτε με σφαιρες. καλυτερα παρε ολα αυτα τα λεφτα και πηγαινε ταξιδι.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θα παντρευτώ θα κάνω έναν ωραίο πολιτικό, θα βάλω ότι θέλω χωρίς γκρίνιες, μόνο λίγα άτομα κ καλά, και αν θελήσουμε γλέντι ή όλοι μαζί σπίτι ή σε μια ωραία ταβέρνα. Και τα λεφτά είτε για ταξίδι είτε στην άκρη. Η μάνα μου βέβαια με κοιτάζει σαν να είμαι από άλλο πλανήτη, και προσπαθεί να μου αλλάξει γνώμη λέγοντας πως αν κάνω πολιτικό δεν θα έρθει, αλλά guess what μάνα? Εγώ παντρεύομαι, όχι εσύ, κι αν δεν έρθεις δεν πειράζει :P

• Like 2
Δημοσ.

Κάπως έτσι και η δικιά μου μάνα μια φορά που γκρίνιαξε όταν της είπα για πολιτικό της είπα πως αν δεν θέλει δεν την καλώ κι ας μην έρθει κιόλας!

μούγκα έκτοτε :P

Δημοσ.

τα οποία λεφτά, θα σε βοηθήσουν να καλύψεις μέρος των εξόδων, στα οποία δε θα είχες υποβληθεί αν δεν είχες πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο «μυστήριο/εκδήλωση»...

...κάποιου γνωστού είναι, αλλά δε θυμάμαι ποιου: «Ο γάμος είναι ένας θεσμός, ο οποίος επιτρέπει σε δύο ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μαζί όλα εκείνα τα προβλήματα, που θα είχαν αποφύγει αν δεν είχαν παντρευτεί.»

Αυτά που βγάζεις είναι πολύ πιθανό να είναι περισσότερα από αυτά που θα ξοδέψεις :) Δεν είναι στάνταρ βέβαια αλλά ειδικά αν σε βοηθήσει και κάποιος στα έξοδα είναι πολύ πιθανό! Όσοι φίλοι μου παντρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια βγάλανε λεφτά απόσο ξέρω!

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι φίλοι μου παντρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια βγάλανε λεφτά απόσο ξέρω!

Θα το κάνω επάγγελμα.

• Like 4
Δημοσ.

τι δουλεια κανεις?

παντρευομαι!

Mην το γελάς καθόλου, το επάγγελμα του μέλλοντος!!! Το ινσόμνια να 'ναι καλά (ο ζίο εν προκειμένω) να μας ανοίγει τα μάτια.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχυει αυτο ρε παιδια. Αφου πλεον κανείς δεν πάει δωρα στους γάμους. Ολοι στο προσκλητήριο γράφουν και αριθμό λογαριασμού το οποίο ονομάζουν για τους τύπους "λίστα γάμου" και άσχετα αν θα πάνε, ολοι τους καταθέτουν λεφτα εκει.Βοηθάνε και ο γονείς μεχρι ενα σημειο. Οποτε με εναν "τυπικο" θρησκευτικό γαμο των 100 ατομων καντε τους υπολογισμους :P

Επίσης αν δουλεύεις παίρνεις και το επίδομα γάμου. Μια χαρα λεφτα βγαζεις :P

Δημοσ.

Ρε φιλε σε ποια χρονια ζεις και παιρνεις επιδομα γαμου?

Το τι λεφτα καταθετουν το ξερεις? Γιατι συνηθως βαζουν 50 ευρω ενω το τραπεζι κοστιζει 25 το ατομο...ουτε το ποσο κοστιζουν δεν ξεπληρωνουν μερικες φορες.

Δημοσ.

Το επιδομα γαμου μας αφησε εδω και χρονια και κατα την γνωμη μου πολυ σωστα. Το να παντρευτεις και μονο ως γαμος απο που και ως που επρεπε να δικαιολογουσε εξτρα επιδομα? προσοχη για να μην παρεξηγηθω , αποψη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχει βαρβατο επιδομα για καθε παιδι ωστε να στηριζεται η φοβερη υπογεννητικοτητα αλλα αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Κατα τα αλλα προφανως πρωτα συγκατοικηση και μετα γαμος , αλλιως πως θα μαθεις τον αλλον?

Οσο αφορα τα εσοδα του γαμου γιατι μερικοι εχω την υποψια οτι τα βλεπουν σουρεαλιστικα τα πραγματα ειτε εχουν συγγενεις που τους δινουν κανα χιλιαρικο ως δωρο γαμου.

Αν κανεις γλεντι κοστιζει , κοστιζει αρκετα και βαλε και το ταξιδι του μελιτος . Ας πουμε οτι το γλεντι και το ταξιδι θα κοστισει 10,000 , το βαζω ως τυχαιο νουμερο να ειναι και στρογγυλο. Απτα δωρα του γαμου θα βγαλεις 13,000 και θα χαιρεσαι οτι εβγαλες 13κ. Ναι ωραια αλλα τα αλλα 10,000 τα πληρωσαν οι γονεις και τα πεθερικα σου μαλλον , οποτε μαλλον μιλαμε για γκρικ εκονομικς μιας και τα λεφτα βγηκαν απτη μια τσεπη και μπηκαν στην αλλη αφηνοντας ενα μικρο κερδος. 1000 φορες να κανω ενα μικρο γαμο με τους κοντινους μονο φιλους και συγγενεις και τα εξτρα λεφτα να τα φαμε σε ενα ταξιδι του μελιτος ειτε σε μια πρωτη αγορα για κατι για το σπιτι παρα να χαιρομαι οτι "εβγαλα" λεφτα απτα δωρα οταν στην ουσια απλα εγινε μεταφορα ποσου απτους γονεις στο ζευγαρι

• Like 1
Δημοσ.

Αν θα παντρευτώ θα κάνω έναν ωραίο πολιτικό, θα βάλω ότι θέλω χωρίς γκρίνιες, μόνο λίγα άτομα κ καλά, και αν θελήσουμε γλέντι ή όλοι μαζί σπίτι ή σε μια ωραία ταβέρνα. Και τα λεφτά είτε για ταξίδι είτε στην άκρη. Η μάνα μου βέβαια με κοιτάζει σαν να είμαι από άλλο πλανήτη, και προσπαθεί να μου αλλάξει γνώμη λέγοντας πως αν κάνω πολιτικό δεν θα έρθει, αλλά guess what μάνα? Εγώ παντρεύομαι, όχι εσύ, κι αν δεν έρθεις δεν πειράζει :P

της εχεις πει οτι δεν θελεις παιδι να την αποτελειωσεις;  :-D εγω της το πεταξα προχθες.

Δημοσ.

Έγραψα τι συμβαίνει συνήθως κατα τα αλλα συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτό:

1000 φορες να κανω ενα μικρο γαμο με τους κοντινους μονο φιλους και συγγενεις και τα εξτρα λεφτα να τα φαμε σε ενα ταξιδι του μελιτος ειτε σε μια πρωτη αγορα για κατι για το σπιτι παρα να χαιρομαι οτι "εβγαλα" λεφτα απτα δωρα οταν στην ουσια απλα εγινε μεταφορα ποσου απτους γονεις στο ζευγαρι

Απο εκει και περα στην ιδια χωρα με εσας ζω. Το επίδομα γάμου μια χαρά υπάρχει απλα πλεον ειναι θεμα του εργοδότη να στο δωσει. Φιλοι που δουλευουν σε τραπεζες το πηραν κανονικα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...