haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Προσωπικά (off topic) ακόμα και σαν πελάτης διαολίζομαι όταν ακούω μέσα σ' ένα μαγαζί "μα γιατί το έχετε τόσο; ο Χ το έχει τόσο". Ρε μεγάλε/η αφού ήδη το βρήκες φθηνότερα τι του τα ζαλίζεις του ανθρώπου και δεν πας να το πάρεις από κει που "το έχει τόσο" (λιγότερο); Άσε βέβαια την επιλεκτική συμπεριφορά πολλών. Όταν πάει σε ένα supermarket και πάρει πχ ένα βιβλίο, θα το πάρει όσο γράφει το ταμπελάκι χωρίς κανένα σχόλιο. Το ίδιο βιβλίο όταν πάει στο βιβλιοπωλείο θα τα κάνει μπιφτέκια του πωλητή για έκπτωση γιατί "είμαι τακτική πελάτισσα", "είναι για μαθητή", "έχουμε κρίση", κλπ (εντάξει το τελευταίο για την κρίση είναι μούφα αφού δεν το έχω ακούσει γιατί όταν δούλευα σε βιβλιοπωλείο ήταν προ κρίσης ) 2
Lucifer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά, υπάρχουν χίλιοι λόγοι να διαολιστεί κανείς. Αυτό λέω. Μπορεί να 'σαι μηχανικός αυτοκινήτων και να σου πουλάει γνώσεις ο πελάτης και να λέει μαλακίες, μπορεί να 'σαι γιατρός και να σου λένε "δεν εμβολιάζω το παιδί γιατί θα πάθει αυτισμό", μπορεί να 'σαι ρολογάς και να σου λένε "το βρήκα στη μισή τιμή από σένα". Και; Επειδή ο άλλος εξασκεί το δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει, πρέπει εσύ από επαγγελματίας να γίνεις ουρακοτάγκος επειδή "προσβάλλεσαι" ή "διαολίζεσαι"; 3
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, Πάρτε μια φωτογραφία προς απόδειξη των λεγομένων μου.Κάποιος είπε οτι κράζω το μαγαζί. ΠΟΥ ακριβώς έκραξα/έβρισα το μαγαζί; Προσέχτε τι λέτε.Δεν είμαι "troll" προτιμώ όμως να διατηρώ την ανωνυμία μου. Από πότε ένα ανώνυμο επιχείρημα ή γνώμη ή ερώτηση είναι λιγότερο έγκυρο/η από ένα ενυπόγραφο/μια ενυπόγραφη; Τι λογική είναι αυτή;Κάπου αλλού αναφέρθηκε οτι, και βέβαια τα πράγματα στο ebay ή στην Κίνα είναι φθηνότερα. Εδώ θέλω να παρατηρήσω το εξής: Δεν μιλάμε για αντίστοιχο προιόν, που κατά πάσα πιθανότητα είναι υποδεέστερης ποιότητας (άλλο το κινέζικο γάλα άλλο το ελληνικό, διαφορετικό προιόν), μιλάμε για καθαρά κινέζικο προιόν εισαγωγής που πωλείται με καπέλο. Είναι αυτό λογικό; Ποιο είναι το added value από το ελληνικό κατάστημα; Ερώτηση κάνω και ελπίζω να μην ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ κανέναν που ρωτάω. Και προς αυτήν την κατέθυνση (της μή προσβολής) να αφαιρέσω το όνομα του καταστήματος από το 1ο post. 2
johndoe2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Ενταξει ρε φίλε τσιμπάει την τιμή να βγάλει και αυτός τίποτα. Τι μπλέκεις.
MikeJ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Έχουμε ελεύθερη αγορά ; Ναι Σε αναγκάζει κανένας να αγοράσεις από συγκεκριμένο κατάστημα ; Όχι Σου αρέσει η τιμή ; Όχι Τι κάνεις ; Βρίσκω το πιο φθήνο για εμένα μέρος να αγοράσω το προϊόν που επιθυμώ και αφήνω όσους πουλάνε ακριβά να χτυπάνε μύγες στο μαγαζί τους. Κατά τα άλλα σίγουρα παίζει και κάτι άλλο... Τιμή στην Ελλάδα διπλάσια από τιμή ebay, μια χαρά μου ακούγεται εμένα... Τα περισσότερα πράγματα που αγοράζω από ebay όταν τα ψάχνω στην Ελλάδα κάνουν από 5 έως 10 φορές περισσότερο.. Επίσης πρέπει να συγκρίνει όμοια πράγματα... Δηλαδή θα συγκρίνεις την τιμή αυτή με τιμές εδώ στην Ελλάδα και στην Ευρωπαική Ένωση... όχι στην Κίνα. Υπάρχουν πολύ χειρότερες διακυμάνσεις σε τιμές ακόμα και μέσα στην ίδια χώρα για να κατακρίνει κάποιος....
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Καλώς ή κακώς η ιστορία με την Κίνα είναι μεγάλη (μάλιστα υπάρχουν και θεωρίες συνομωσίας που εμπλέκουν και μακροχρόνια κινεζική πολιτική περί επικράτησης στο εμπόριο). Όπως και να χει τίποτα (μα τίποτα) δεν μπορείς να συγκρίνεις με την Κίνα. πχ μπες και δες τον κατάλογο των ΕΛΤΑ για να στείλεις ένα μικροδέμα στους Γαργαλιάνους. Και μετά δες ότι οι περισσότεροι κινέζοι ebayers στέλνουν από την Κίνα με δωρεάν μεταφορικά. Πώς το κάνουν; Δες εδώ ένα τυχαίο παράδειγμα. 20 κλιπ μπαταρίας που εδώ θα τα πάρεις πχ 1 ευρώ το ένα, έχουν κάτω από 1,5 ευρώ (τα 20) με τα μεταφορικά. Τί πληρώνεις; Το προϊόν; Τον ταχυδρομικό φάκελο; Τα χαρτί που θα τυπώσουν τα στοιχεία σου; Ή μήπως πρέπει όταν θα πάω στο Χ κατάστημα ηλεκτρονικών να τον ρωτάω γιατί έχει τόσο; Το ότι είναι βολικό να πάρω 20 κομμάτια στην τιμή του ενός, ναι είναι. Αλλά δεν εξηγείται με καμιά εμπορική σκέψη, ποσοστά φόρων ή κόστος ταχυδρομείου ή τελωνείου 1
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Όχι, κανένας δεν με αναγκάζει να αγοράσω από εκεί. Πάμε παρακάτω. Πολλοί αναφέρουν οτι το "ίδιο" προιόν από Κίνα θα είναι by default φθηνότερο. Όντως υπάρχουν "πλαστά" ηλεκτρονικά (πχ iphones, blackberries, ανταλλακτικά για κινητά) φάρμακα, τσιγάρα ρούχα... τα πάντα, που είναι πολύ φθηνότερα σε σχέση με το αυθεντικό, αλλά και χαμηλότερης ποιότητας. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική. Έχουμε ένα και το αυτό προιόν, Κινέζικο (απ' όσο μπορώ να μάθω καθότι το βλέπω σε πολλές κινέζικες ιστοσελίδες, πχ aliexpress με 22.50$ το κομμάτι, και δωρεάν παράδοση), ένα ελληνικό κατάστημα που το εισάγει (σίγουρα δεν το παράγει), εγώ να ρωτάω, "γιατί το πουλάτε διπλή τιμή" και να τρώω βρίσιμο. Για πείτε μου, είμαι μήπως τρελός που ρώτησα; Σας φαίνεται λογικό; Τι αξία προσθέτει το ελληνικό κατάστημα και βάζει τέτοιο καπέλο; Είναι όντως αυτή η φορολογία; Είναι "ηθικό" να συμβαίνει αυτό; Θα πρέπει να τρώω βρισίδι επειδή είχα την κακογουστιά να ρωτήσω τα απαγορευμένα; Μπορεί και ναι, τη γνώμη σας ρωτάω. 2
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Με τι κριτήριο αποφάσισες να ρωτήσεις τους έλληνες "γιατί πουλάτε στην διπλή τιμή" και όχι τους κινέζους "γιατί πουλάτε στην μισή"; Τί είναι αυτό που σου καθόρισε ότι η σωστή τιμή είναι η κινέζικη (του ebay γενικότερα); Το να πουλάνε κάτω του κόστους ώστε σε Χ χρόνια να εξαφανίσουν τον κάθε ανταγωνισμό δεν σου περνάει καν σαν σκέψη;
paylidis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Η απάντηση του δείχνει έναν κλασικό έλληναρα, που μερικές γραμμές πριν αυτός κατακρίνει... Είναι ντροπή του, πραγματικά απαράδεκτη συμπεριφορά και φρασεολογία απο επαγγελματία. Σβήσε το όνομα απο το μαγαζάκι του για να μην του κανείς και διαφήμιση. (Και η αρνητική διαφήμιση παραμένει διαφήμιση) Και προφανώς παρτο απο ebay ή γενικά Κίνα απευθείας, να πεινάσει μπας και μάθει να φέρεται σωστά σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. 5
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Η απάντησή του όμως είναι και πολύ περίεργη. Ορθογραφικά, συντακτικά, εννοιολογικά. Κάτι περιέργο παίζει απλά δεν μπορώ να το συγκεκριμενοποιήσω
dollyyy19 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 μια χαρα τον βρισκω τον επιχειριματια.και λιγα σου εσουρε.και οπως ειπε και αλλος συμφορουμιτης,παρτε τα ολα απο εξωτερικο,ειναι φθηνοτερα. και μετα να μπαινετε στα φορα να αναρωτιεστε γιατι στα 30-40 ζειτε με τους γονεις ,και απο τους γονεις.και δεν ειναι μονο ο φπα,ο φορος επιτηδευματος κλπ.....αν δεν τα ξερετε,ανοιξτε μαγαζι,να μαθετε......
zio10 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Γιατί δεν σου φαίνεται λογική η τιμή? Πόσο πιστεύεις ότι έπρεπε να το πουλάει?
idomeneas7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Ο τύπος έχει έξοδα για να φερει το εμπόρευμα (μεταφορικά, εκτελωνισμό, κλπ) έξοδα λειτουργικά στο μαγαζί και πρέπει να βγάλει και ενα κέρδος. Τι σου προσφέρει παραπάνω? Οτι θα το έχεις σπίτι σου την άλλη μέρα στην πόρτα σου με κούριερ και οχι ένα μήνα μετα να στέκεσαι στην ουρά του ταχυδρομείου να το παραλαβεις ή να χαθει ενδεχομενως ή να ειναι ελαττωματικο και να περιμενεις παραπανω. Διαλεγεις και παιρνεις. Κι εγω "κλεφτη" θα τον ελεγα, αλλα αν το ηθελα αμεσα απο αυτον θα το επαιρνα. 2
Miracle Worker Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Εντάξει, δεν είμαστε και όλοι ρομπότ, να ξέρουμε όλες τις τιμές σε όλα τα μαγαζιά. Μπορεί να δεις κάτι που σου αρέσει, να το πάρεις, γιατί θεωρείς ότι όντως αξίζει τα λεφτά και μετά να το βρεις σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Ε, τότε όντως θα τσαντιστείς. Δεν είναι ίδιο με την περίπτωση του ΤΣ, αλλά δε σημαίνει ότι οι μαγαζάτορες είναι στο ηθικό απυρόβλητο όπως το παρουσιάζουν μερικοί. Κατά τα άλλα, έχει τύχει στην οικογενειακή επιχείρηση, να μας πει πελάτης για πολυδιαφημισμένο επώνυμο προϊόν ότι το είχαμε πολύ πιο ακριβό από το σουπερμάρκετ. Τελικά, όντως συγκεκριμένο σουπερμάρκετ το πούλαγε σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή που μας το έδινε ο προμηθευτής και σε περίοπτη θέση. Να μην τα πολυλογώ, θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει μεγάλη ζημιά, γιατί καθώς ήταν πολυδιαφημισμένο το προϊόν το ζήταγε πολύς κόσμος που αναπόφευκτα θα μας πέρναγε για κλέφτες αν έβλεπε την τιμή του σουπερμάρκετ.
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Με τι κριτήριο αποφάσισες να ρωτήσεις τους έλληνες "γιατί πουλάτε στην διπλή τιμή" και όχι τους κινέζους "γιατί πουλάτε στην μισή"; Ας το πάρουμε από την αρχή. Το προιόν, ξαναλέω, είναι ένα Κινέζικο ρολόι. Ο Κινέζος το πουλάει σε μια τιμή που ο ίδιος καθορίζει γιατί ο ίδιος το κατασκευάζει. Μιλάμε για ένα και μόνο ένα, συγκεκριμένο προιόν (αν θες, ξαναδές το παραπάνω μου post για τα πλαστά, εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό). Φεύγει λοιπόν το ρολόι από Κίνα, το παίρνει ο Έλληνας, και το ΕΠΑΝΑΔΙΑΘΕΤΕΙ, χωρίς να προσθέτει κάποια προφανή αξία (ίσως μικρότερο χρόνο παράδοσης, αν διατηρεί stock που δεν έιναι βέβαιο, αλλά και πάλι δικαιολογείται 100% αύξηση τιμής; Πες μου τί νομίζεις) σε διπλή τιμή. Αν δεν σου μετέφερα το παράδοξο της υπόθεσης με αυτά που έγραψα, τότε μάλλον δεν θα τα καταφέρω. Πάντος είναι διαφορετικό από τις περιπτώσεις που, αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας το quote σου, υπονοείς. Τώρα, μπορεί όντως να φταίει και η φορολογία, που είναι και η αρχική μου ερώτηση. Ίσως κάποιος από εσάς μου όντως έχει μαγαζί και με ειρωνεύεστε να μπορεί να με βεβαιώσει αν όντως έχει δίκιο η εξυπηρέτηση πελατών. Πάντως ακόμα απάντηση δεν έχω λάβει, το θέμα τραβήχτηκε προς διαφορετική κατεύθυνση ως προς την αξιοπιστία μου κλπ κλπ. Πότε δεν είπα οτι ο κύριος/κυρία που με εξυπηρέτησε έχει άδικο γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μου είναι οικεία τα φορολογικά θέματα στα οποία αναφέρεται και γι' αυτό ρωτάω και εδώ Γιατί δεν σου φαίνεται λογική η τιμή? Πόσο πιστεύεις ότι έπρεπε να το πουλάει? Το ίδιο προιόν έρχεται με τα μισά, και λιγότερα λεφτά στο σπίτι σου. Εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται παράλογο. Ρωτάω και τη γνώμη των υπολοίπων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα