Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν βγαζατε την 2πλασια και 3πλασια δουλεια απο τους συναδελφους...

Αν δεν κάνατε διάλλειμα...

Αν κάνατε σχεδόν καθημερινα απλήρωτες υπερωρίες...

Αν οι συναδελφοι αργουσαν στην δουλεια...

Αν οι συναδελφοι έλειπαν καθημερινα πολλες ωρες απο το γραφειο δήθεν για επαγγελματικούς λόγους και έκαναν προσωπικά πράγματα...

Αν ζητούσατε αυξηση και δεν σας εδιναν...

Αν έπεφτε στα χέρια σας ο πίνακας προσωπικού και βλεπατε πως είστε ο πιό κακοπληρωμένος υπάλληλος και οι άλλοι παίρνουν 2πλάσια-3πλάσια από εσάς (ναι, αυτοι οι παραπάνω που ξύνονται)...

Αν στην τελική δεν σας ένοιαζε να κρατήσετε αυτη την δουλεια γιατι το επίδομα του ΟΑΕΔ ίδιο θα σας βγει ή εύκολα βρίσκετε κάτι άλλο με τόσο πενιχρό μισθό...

Τι θα κάνατε?

Διαγωνισμος ιδεων!

Δημοσ.

Προσωπικά ποτέ δεν με ένοιαξε (μέχρι τώρα τουλάχιστον) το τι γίνεται σε σχέση με τους άλλους.

Αξιολογώ το τι κάνω και τι πρέπει/θέλω να παίρνω.

Αυτός/ή που παίρνει παραπάνω ή λουφάρει, μπορεί να "κάθεται" του αφεντικού, να είναι ξάδερφος, λαμόγιο ή ότι άλλο. Υπάρχουν παντού και δεν μου λέει κάτι εφόσον είμαι ευχαριστημένος με τα δεδομένα τα δικά μου.

Τώρα αν η λούφα του άλλου φορτώνει τη δική μου δουλειά ή εμφανίζομαι εγώ ως μη αποδοτικός (ή ότι άλλο) τότε φαντάζομαι θα το έβλεπα διαφορετικά.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρησε πως η λουφα του αλλου μεταφραζεται οτι κανεις εσυ την δουλεια του. Η υπερωρια γινεται αναγκαστικα, γιατι η δουλεια πρεπει να βγει ανεξαρτητα ποιος θα την κανει. Επισης εχει σχεση τι γινεται με τους αλλους γιατι αν π.χ. ο εργοδοτης εδινε χ μισθο σε ολους, αυτο δινει και ολα καλα. Αν ομως ολοι παιρνουν χ2, χ3, χ4 και εσυ χ, ποσο μαλλον οταν εσυ σκιζεσαι και οι αλλοι ξυνονται...

Δημοσ.

Αν οι συναδελφοι έλειπαν καθημερινα πολλες ωρες απο το γραφειο δήθεν για επαγγελματικούς λόγους και έκαναν προσωπικά πράγματα...

Αν έπεφτε στα χέρια σας ο πίνακας προσωπικού και βλεπατε πως είστε ο πιό κακοπληρωμένος υπάλληλος και οι άλλοι παίρνουν 2πλάσια-3πλάσια από εσάς (ναι, αυτοι οι παραπάνω που ξύνονται)...

Αν στην τελική δεν σας ένοιαζε να κρατήσετε αυτη την δουλεια γιατι το επίδομα του ΟΑΕΔ ίδιο θα σας βγει ή εύκολα βρίσκετε κάτι άλλο με τόσο πενιχρό μισθό...

Τι θα κάνατε?

Διαγωνισμος ιδεων!

Αυτοφασκέλωμα για κανά τρίμηνο μπας και καταλάβω πόσο μαλάκας είμαι.

Αν δεν πιάσει, χαρακίρι να τελειώνω μην πάρω και άλλους συνανθρώπους στο λαιμό μου που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα (γυναίκα, παιδιά, κτλ)

• Like 1
Δημοσ.

Θα επαναλάβω ότι προσωπικά δεν με αφορά (δεν ασχολούμαι καν εκτός χάριν συζήτησης) το τι παίρνει ο άλλος.

Δεν μου αφαιρεί κάτι από το μισθό μου.

Θα είχα πρόβλημα μόνο αν το αφεντικό έλεγε ότι "το τμήμα αυτό θα παίρνει σαν σύνολο Χ ποσό" οπότε τότε με επηρεάζει το χ2 που παίρνει ο άλλος. Αλλιώς καλοφάγωτα, αν εγώ είμαι ευχαριστημένος με τα δικά μου.

Απλήρωτη υπερωρία δεν παίζει να κάνω. Και αν κάποια στιγμή κάνω έχοντας τους λόγους μου, θα γίνει αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ξεκάθαρο σε αυτούς που πρέπει το τι έκανα (για πιθανή "εξαργύρωση" αργότερα).

Τώρα με τον "συνάδελφο" που θα με χώσει, θα κάνω τον μ...κα μία φορά, δύο φορές, τρίτη δεν θα υπάρξει.

Στο παρελθόν έχω "χεστεί" για θέματα δουλειάς με την συνάδελφο που "πήδαγε" το αφεντικό χωρίς κανένα ενδοιασμό

Δημοσ.

τρεις επιλογες:

1)κανεις το μαλακα ελπιζεις για μια λεμονια να ανθισει στη γειτονια.

2)κανεις το μαλακα και προσπαθεις να βγαλεις τον ανταγωνισμο απο τη μεση(ρουφιανες,"τρικλοποδιες") μπας και ανεβεις.

3)αν οντως το σκεφτεσαι για οαεδ μερια τοτε λες στο αφεντικο οτι ξερεις οτι εισαι ο μαλακας του γραφειου και του δηλωνεις ή αυξηση ή εγω θα κανω τη δουλεια που με πληρωνεις και μονο αλλιως οαεδ.

καλο κουραγιο...

• Like 2
Δημοσ.

Αν και δεν μας εξήγησες για τη δουλεία πρόκειτε,

1. Μιλάς με τον προιστάμενο, χωρίς να αναφερθείς σε μισθούς άλλων και γενικότερα σε άλλους, παρα μόνο σε πράγματα που κάνεις εσύ, και του εξηγείς για πιο λόγο θέλεις αύξηση.

2.Ψάχνεις παράλληλα για άλλη δουλεία(εαν είναι δυνατό).

Δημοσ.

Κανε τη δουλεια ΣΟΥ και μην ασχολεισαι με τους άλλους.

Αν αυτη εξαρταται απο τη δουλεια των αλλων (μενεις πισω) μιλα σε καποιον ανώτερο/υπευθυνο.

Πολλοι δυστυχως αντιμετωπίζουν ιδια κατασταση με σενα

Δημοσ.

Αυτο παντα γινεται.

..

Παντα υπαχρουν οι λουφαδοροι, αυτοι που σε βλεπουν σαν να τους εχεις υποχρεωση.

Ο προισταμενος και αυτος μερικες φορες κανει τα στραβα ματια.

Να σου πω πχ για μενα , με πτυχιο πολλες ευθυνες, ακομα και απο ατομα που εκει εχουν δεκα χρονια εμπειριας, υπερωριες, υποθυνος παραγωγης, απολλογια σε αλλους, αυτος που παιρνει την ευθυνη αν γινει κατι και παιρνω πιο λιγα και απο τον αλλοδαπο που δεν εχει βγαλει ουτε δημοτικο. Δεν με φταιει αυτος.

Ειμαι ταχα και ανωτερος τους...

Μακακιες... βρηκαν εποχες και τα κανουν εγω αυτο ξερω....

Εγω ουτε παιδια εχω ουτε σκυλια, μονο αμαξι και προσωπικα εξοδα, μου την εχουν πει μια φορα, αλλη φορα δεν θα το ανεχτω, θα πω τι ειναι να πω και μετα θα ζητησω αν δεν τους κανω να με διωξουν.

Αλλα πιστευω οτι οταν καποιος δεν τους κανει τον διωχνουν...

Μονο οιαπο πανω μας γιατι νιωθουν οτι απειλουνται...

Δημοσ.

H δουλεια ειναι γραφειου, δεν απαιτειται καμια ειδικευση αλλα χρειαζεται τρελο multitasking, μνημη και ταχυτητα γιατι αλλιως δεν βγαινει. Ο προϊστάμενος είναι απο τους μεγαλυτερους λουφαδορους, οποτε στου κουφου την πορτα... Βασικα ψαχνω εναν τροπο να αξιοποιησω αυτες τις πληροφοριες ωστε να εχω μια ωραια ιστορια να λεω. Να το μοιραστω με τον αμεσως επομενο κακοπληρωμενο που εχει δεκαετη προϋπηρεσια και επισης βγαζει πολλη δουλεια? Να το στειλω σε κανεναν διευθυντη δηθεν κατα λαθος? 

Δημοσ.

...

Έλα πες την αλήθεια, στο δημόσιο δουλεύεις ;

/sc

Δημοσ.

H δουλεια ειναι γραφειου, δεν απαιτειται καμια ειδικευση αλλα χρειαζεται τρελο multitasking, μνημη και ταχυτητα γιατι αλλιως δεν βγαινει. Ο προϊστάμενος είναι απο τους μεγαλυτερους λουφαδορους, οποτε στου κουφου την πορτα... Βασικα ψαχνω εναν τροπο να αξιοποιησω αυτες τις πληροφοριες ωστε να εχω μια ωραια ιστορια να λεω. Να το μοιραστω με τον αμεσως επομενο κακοπληρωμενο που εχει δεκαετη προϋπηρεσια και επισης βγαζει πολλη δουλεια? Να το στειλω σε κανεναν διευθυντη δηθεν κατα λαθος? 

Αφού είναι όλοι τόσο κακοί τύποι τότε εσύ τι κάνεις μαζί τους και για ποιό λόγο κάθεσαι;

Αν έχεις ανάγκη τα λεφτά τότε κάνεις τουμπεκί και προσπαθείς όσο (αν) μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση.

Αν δεν έχεις ανάγκη τα λεφτά τότε μουτζώνεις τον καθρέφτη γιατί δε φταίει κανένας άλλος.

Όλη η συζήτηση περι μισθών και περι πώς να αξιοποιήσεις την πληροφορία και άλλα τέτοια είναι τελείως αντιεπαγγελματική και θα βελτίωνες τον εαυτό σου όχι κάνοντας περισσότερες υπερωρίες (απλήρωτες υπερωρίες και όχι διάλειμμα και άλλα τέτοια κανένας εργαζόμενος που σέβεται τον εαυτό του δεν τα κάνει, και κανένας προϊστάμενος αντίστοιχα δεν τα επιτρέπει) αλλά συνειδητοποιώντας ότι επαγγελματισμός δεν είναι μόνο το να τραβάς κουπί. Γιατί στην τελική η αγανάκτησή σου είναι πως όπως λες είσαι επαγγελματίας στο λάκκο με τα λαμόγια.

Με άλλα λόγια, τον πίνακα προσωπικού τον παίρνουμε στον τάφο μας.

Δημοσ.

χαλάρωσε, ...χαμηλωσε αργα και σταθερα τους εργασιακους ρυθμους, κανε δηλαδη απλα καλα  τη δουλεια σου

και  το βαρυ κλιμα εκει να μην επηρεαζει τη σχεση με το κοινο/πελατες και φυσικα το υπολοιπο της ζωης σου, υπαρχει και αυτο....

πολυ ενδιαφερον θα ειχε να αφησεις τα πραγματα των αλλων στην τυχη τους 

να εκτεθουν κατα καποιο τροπο με τη "δουλεια" τους χωρις τελικα να επεμβεις ποτε..

τετοια κατασταση βρηκα στο στρατο, μου φανηκε πολυ χρησιμη μετα,μακαρι να το ειχα βρει και αλλου,

θα βγαλεις πολλα και καλα συμπερασματα που θα σου χρησιμευσουν στο μελλον οταν πχ γινεις Προσωπαρχης η συντονιστης μιας ομαδας [ εργασιας,αθλητικης,προτζεκτ κλπ ]

φυσικα το πιο χρησιμο ειναι να παρατηρησεις ολους αυτους τους εργασιακους χαρακτηρες για να τους

ξεχωριζεις γρηγορα  κ να τους αντιμετωπιζεις σωστα στο μελλον..

[ να θυμασαι οτι  ,δε στο ευχομαι, στο μελλον μπορει να αναγκαστεις να γινεις για λιγο σαν κι αυτους λογω προβληματων υγειας, προσωπικα κλπ ]

Αν τελικα νιωθεις πνιγμενος εκει παρατατα δεν αξιζει ουτε μια στιγμη χαμενη θα χασεις ομως ενα μεγαλο "κοινωνικο μαθημα"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...