evoracing Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Γενικά μου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες και να τις επεξεργάζομαι, άλλες απλά τις βρίσκω και τις επεξεργάζομαι. Όμως τι γίνεται με τις φωτογραφίες που έχουν υπογραφή? Ας πούμε ότι παίρνω αυτή την φωτογραφία και είτε την κόβω στις υπογραφές ή με το photoshop τις βγάζω, μετά τις επεξεργαστώ με διάφορα εφέ και τις ανεβάσω είτε με δικιά μου υπογραφή είτε χωρίς υπογραφή. Είναι τίποτα "παράνομο" σε όλα αυτά? ο κάτοχος την έχει ανεβάσει δημόσια, ούτε την έκλεψα ούτε την αγόρασα. Απλά την πήρα!
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 απο τη στιγμη που την εχει ανεβασει στο διαδικτυο και ειδικα στο φβ εχει χασει τα δικαιωματα! Μετα ειναι το ηθικο κομματι που αυτο ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος
a.c.a.b Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Γενικά μου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες και να τις επεξεργάζομαι, άλλες απλά τις βρίσκω και τις επεξεργάζομαι. Όμως τι γίνεται με τις φωτογραφίες που έχουν υπογραφή? Ας πούμε ότι παίρνω αυτή την φωτογραφία και είτε την κόβω στις υπογραφές ή με το photoshop τις βγάζω, μετά τις επεξεργαστώ με διάφορα εφέ και τις ανεβάσω είτε με δικιά μου υπογραφή είτε χωρίς υπογραφή. Είναι τίποτα "παράνομο" σε όλα αυτά? ο κάτοχος την έχει ανεβάσει δημόσια, ούτε την έκλεψα ούτε την αγόρασα. Απλά την πήρα! Το σενάριο να ανεβάσεις φωτο άλλου με δική σου υπογραφή(άσχετα αν την έχεις επεξεργαστεί εσύ) είναι λίγο προκλητική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και μπορεί ο άλλος νομίζω να κινηθεί δικαστικά . Γενικά εξαρτάται κ από τι δικαιώματα "δίνει" ο φωτογράφος στη φώτο του(creative ,all rigths reserved, attribution ,etc). Δες κ εδώ να μάθεις δυο πραγματα παραπάνω γιατί μπορεί να μπλέξεις άθελα σου: http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=698.0 Φιλικά πάντα ε..δε το παίζω μπάτσος των κλοπυ ραιτς.
evoracing Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Προφανώς και μιλάω για φωτογραφίες στο facebook! εκεί δεν υπάρχουν δικαιώματα! τώρα για σελίδες σε deviantart, flickr κ.α. ναι οκ εκεί το συζητάμε!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 απο τη στιγμη που την εχει ανεβασει στο διαδικτυο και ειδικα στο φβ εχει χασει τα δικαιωματα! Μετα ειναι το ηθικο κομματι που αυτο ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος Προφανώς και μιλάω για φωτογραφίες στο facebook! εκεί δεν υπάρχουν δικαιώματα! τώρα για σελίδες σε deviantart, flickr κ.α. ναι οκ εκεί το συζητάμε! Έτσι, από περιέργεια: Από πού προκύπτει ότι εάν έχεις ανεβάσει φωτογραφίες στο Facebook (και μάλιστα με υπογραφή!) χάνεις τα δικαιώματά σου; 1
defacer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Εκτός του paredwse οι υπόλοιποι δεν έχετε ιδέα γι' αυτά που λέτε.Τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν σ' αυτόν που την τράβηξε τελεία και παύλα. Οι όροι χρήσης του fb και του κάθε fb λένε ότι ανεβάζοντας την εικόνα τους δίνεις ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσουν (π.χ. δείχνοντάς τη σε άλλους για λογαριασμό σου) οι ίδιοι. Αυτό εννοείται πως δεν επηρρεάζει στο παραμικρό το γεγονός ότι όσον αφορά όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω σε μια φωτό ή κάτι άλλο που είδες στο fb και πως ο μόνος λόγος που δεν είναι παράνομο να την στείλεις με email σε κάποιο φίλο σου είναι κάποια παραλλαγή του non commercial fair use (δεν ξέρω ακριβώς την ελληνική νομοθεσία). Τώρα αν ο ιδιοκτήτης της εικόνας αποφασίσει να τη διαθέσει με κάποιο license που επιτρέπει ΧΥΖ φεύγοντας έτσι από το default δεν επιτρέπεται "τίποτα", αυτό είναι άλλο καπέλο. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα