Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, μόνο προσωπικές αβάσιμες εκτιμήσεις από έναν μη μεσίτη. Επιχειρήματα είναι αυτά που έχω γράψει στο σπόιλερ. Τα ζήτησες, στα έγραψα. Είχα όλη τη καλή διάθεση για σοβαρή συζήτηση, αλλά αφού την ευτελίζεις θα απαντήσω και εγώ με γενικότητες. Δεν βλέπω κανένα επιχείρημα, μόνο προσωπικές και αβάσιμες εκτιμήσεις από έναν μεσίτη που προσπαθεί απεγνωσμένα να υπερασπιστεί το επάγγελμα του
kirileman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Είχα όλη τη καλή διάθεση για σοβαρή συζήτηση, αλλά αφού την ευτελίζεις θα απαντήσω και εγώ με γενικότητες. Δεν βλέπω κανένα επιχείρημα, μόνο προσωπικές και αβάσιμες εκτιμήσεις από έναν μεσίτη που προσπαθεί απεγνωσμένα να υπερασπιστεί το επάγγελμα του Καμία διάθεση δεν έχεις για σοβαρή συζήτηση. Ζήτησες επιχειρήματα για τα οφέλη του πωλητή από την αποκλειστική. Στα έγραψα. Τα αγνόησες. Αντ' αυτού το γύρισες στα "οφέλη" του αγοραστή από την αποκλειστική. Μπορώ να γράψω μια λίστα επιχειρημάτων και για τον αγοραστή (με βασικότερο το ότι σε κάθε γραφείο θα βλέπει διαφορετικά ακίνητα). Τέλος, είναι εμφανές ότι όχι μόνο δεν υπαρασπίζομαι το επάγγελμα, αλλά αναγνωρίζω την κατάπτωσή του και προσπαθώ να το βελτιώσω μέσα από τη δουλειά μου, με μέσα και τεχνικές τα οποία διδάχτηκα από Αμερικανούς συναδέλφους, brokers, εκπαιδευτές κλπ. Άλλωστε από αυτούς διδαχτήκαμε την αποκλειστική πολλά χρόνια πριν αυτή νομοθετηθεί, όταν οι συνάδελφοι (και πρώην συνάδελφοι όπως εσύ) τη λοιδορούσαν και μας έλεγαν "αμερικανάκια". Θες κι άλλα; τυχαίο παράδειγμα αναζήτησης http://alertproperty.com.au/news-info/article-display/what-are-the-advantages-of-an-exclusive-listing,57 The advantages of an exclusive listing include: · The ability to choose an agency that matches your goal for the property sale · A closer and more thorough relationship between the client and Agent · Higher quality prospects or leads available to the seller · An exclusive listing will guarantee that the Agency will put more resources into selling An Agent that has exclusive rights is more likely to prioritize your work as they will be guaranteed your commission upon sale. This in turn will ultimately drive a higher sale price, higher Agency investment in advertising and better customer service. In conclusion; an exclusive listing agreement will allow both the seller and Agency to collaborate more effectively towards reaching their sale goal. This arrangement can be considerably better than a seller or mass listing agent trying to juggle an already overflowing work load.
Sova Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Σαφώς και μπορούν τα μετρητά να σου εξασφαλίσουν σημαντική έκπτωση, ακόμα και στην περίπτωση δανείου από τράπεζα. Ίδιο είναι να παζαρεύεις με πχ 75.000 στην τσέπη διαθέσιμα σήμερα, και ίδιο να παζαρεύεις με λεφτά δανείου που ΔΕΝ έχεις και που πιθανότατα ΔΕΝ θα σου δώσει η τράπεζα? Υπόψιν 9 στις 10 αιτήσεις στεγαστικών απορρίπτονται, αλλά και στην περίπτωση που εγκριθεί η εκταμίευση δεν θα γίνει πριν τον 1,5 μήνα. Μάλιστα. Πάντως βρίσκω τις τιμές αρκετά υψηλές για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας. Και εμένα τουλάχιστον δε μου φάνηκε να δελεάζονται από μετρητά. Πόσο είναι το κόστος κατασκευής και τα πουλάνε έτσι; Τους συμφέρει περισσότερο να τα έχουν απούλητα;
gia_nnis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 είναι εμφανές ότι όχι μόνο δεν υπαρασπίζομαι το επάγγελμα, αλλά αναγνωρίζω την κατάπτωσή του και προσπαθώ να το βελτιώσω μέσα από τη δουλειά μου, με μέσα και τεχνικές τα οποία διδάχτηκα από Αμερικανούς συναδέλφους, brokers, εκπαιδευτές κλπ. Άλλωστε από αυτούς διδαχτήκαμε την αποκλειστική πολλά χρόνια πριν αυτή νομοθετηθεί, όταν οι συνάδελφοι (και πρώην συνάδελφοι όπως εσύ) τη λοιδορούσαν και μας έλεγαν "αμερικανάκια".Εγω τους μεσιτες δεν τους κατηγορω.. την δουλεια τους κανουν.. αλλα αυτοι και οι πωλητες ακινητων με τις καλες εποχες βγαλαν ενα σκασμο λεφτα..!!! Τωρα ομως με την κριση ηρθε η σειρα του αγοραστη.. (να το παρει κοψοχρονια)
Gannicus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μάλιστα. Πάντως βρίσκω τις τιμές αρκετά υψηλές για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας. Και εμένα τουλάχιστον δε μου φάνηκε να δελεάζονται από μετρητά. Πόσο είναι το κόστος κατασκευής και τα πουλάνε έτσι; Τους συμφέρει περισσότερο να τα έχουν απούλητα; Aπο οσα ξερω ΔΕΝ μπορουν να πουλησουν γιατι οι τελευταιοι εργολαβοι ειναι δεσμευμενοι στα δανεια που πηραν απο τις τραπεζες για να χτισουν Επειτα κανεις δεν περιμενε αυτο το οικονομικο σκηνικο οπως εχει διαμορφωθει απο την ολη κατασταση Τα σπιτια ανηκουν στις τραπεζες μεχρι να εξοφληθουν Οι πρωτοι που μπηκαν στην οικοδομη εφαγαν του σκασμου και εφυγαν πρωτοι κονομημενοι Οι τελευταιοι κατα καποιον τροπο τρωνε το ζαρζαβατικο.... Δεν ειναι για να χαιρομαστε ομως με αυτη την κατασταση γιατι λιγο πολυ μας καιει ολους
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Καμία διάθεση δεν έχεις για σοβαρή συζήτηση. Ζήτησες επιχειρήματα για τα οφέλη του πωλητή από την αποκλειστική. Στα έγραψα. Τα αγνόησες. Αντ' αυτού το γύρισες στα "οφέλη" του αγοραστή από την αποκλειστική. Μπορώ να γράψω μια λίστα επιχειρημάτων και για τον αγοραστή (με βασικότερο το ότι σε κάθε γραφείο θα βλέπει διαφορετικά ακίνητα). Τέλος, είναι εμφανές ότι όχι μόνο δεν υπαρασπίζομαι το επάγγελμα, αλλά αναγνωρίζω την κατάπτωσή του και προσπαθώ να το βελτιώσω μέσα από τη δουλειά μου, με μέσα και τεχνικές τα οποία διδάχτηκα από Αμερικανούς συναδέλφους, brokers, εκπαιδευτές κλπ. Άλλωστε από αυτούς διδαχτήκαμε την αποκλειστική πολλά χρόνια πριν αυτή νομοθετηθεί, όταν οι συνάδελφοι (και πρώην συνάδελφοι όπως εσύ) τη λοιδορούσαν και μας έλεγαν "αμερικανάκια". Θες κι άλλα; Ίσα ίσα, εγώ κάθισα και ανέλυσα κάθε δικό σου "επιχείρημα". Εσύ από κάποιο σημείο και μετά σταμάτησες τη συζήτηση και άρχισες τα γραφικά του τύπου "επιχειρήματα είναι τα δικά μου και όχι τα δικά σου", "είσαι εκτός και δεν ξέρεις" και λοιπά χαριτωμένα. Όσο για την σύγκριση που συνεχίζεις να κάνεις με άλλες χώρες όπως Αμερική, όπως έγραψα και πριν είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες, η νοοτροπία του κόσμου κτλ. Επίσης εσύ και πολλοί συνάδελφοι σου προσπαθείτε να υιοθετήσετε μόνο ότι σας συμφέρει από τον τρόπο που δουλεύουν οι Αμερικανοί συναδέλφοι σας, υπερασπίζεστε πχ μετά μανίας την αποκλειστική ανάθεση επειδή σας βολεύει αφάνταστα, αλλά δίνετε από λίγη ως καθόλου σημασία στο ότι εκεί ο μεσίτης δεν νοείται καν να εκπροσωπεί ταυτόχρονα(και να πληρώνεται βεβαίως) και από τον αγοραστή και από τον πωλητή. Ε έτσι δεν πρόκειται να βελτιωθεί η εικόνα που έχει ο Έλληνας για τους μεσίτες. ΥΓ Και για να εξηγούμαστε, ούτε είμαι ούτε ήμουν ποτέ μεσίτης αστικών συμβάσεων. Και προσωπικά δεν σας αποκαλώ "αμερικανάκια", αλλά "αμερικανάκια όποτε σας συμφέρει". 1
antones Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 παρακολουθώ τη συζήτηση και αυτό που με εκπλήσσει το ύφος με το οποία ο kirileman επιχειρηματολογεί υπέρ των υπηρεσιών που παρέχουν οι μεσίτες στην Ελλάδα. Παρουσιάζει μιά έπαρση ο λόγος του και αυτό κάθε άλλο παρά επαγγελματισμό δείχνει. Εν ολίγοις μας λέει ... Τόσο παίρνω και σε όποιον αρέσει. ........ για ποιού τα λεφτά συζητάμε; .... Για ποιές υπηρεσίες; Εγώ με όποιον μεσίτη μίλησα αντιμετώπισα το ίδιο πράγμα: έλα να το δείς και άν τα βρούμε πάμε συμβολαιογράφο. Όταν προσπαθούσα να ζητήσω πληροφορίες μου έλεγαν διάφορα ..... Το μόνο που καταφέρνει είναι να με πείθει να μην συνδιαλλαγώ με μεσίτη σε καμμία περίπτωση. 1
kirileman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 παρακολουθώ τη συζήτηση και αυτό που με εκπλήσσει το ύφος με το οποία ο kirileman επιχειρηματολογεί υπέρ των υπηρεσιών που παρέχουν οι μεσίτες στην Ελλάδα. Παρουσιάζει μιά έπαρση ο λόγος του και αυτό κάθε άλλο παρά επαγγελματισμό δείχνει. Εν ολίγοις μας λέει ... Τόσο παίρνω και σε όποιον αρέσει. ........ για ποιού τα λεφτά συζητάμε; .... Για ποιές υπηρεσίες; Εγώ με όποιον μεσίτη μίλησα αντιμετώπισα το ίδιο πράγμα: έλα να το δείς και άν τα βρούμε πάμε συμβολαιογράφο. Όταν προσπαθούσα να ζητήσω πληροφορίες μου έλεγαν διάφορα ..... Το μόνο που καταφέρνει είναι να με πείθει να μην συνδιαλλαγώ με μεσίτη σε καμμία περίπτωση. Αν παρακολουθούσες τη συζήτηση θα διαπίστωνες ότι όχι μόνο δεν υπερασπίζομαι τους Έλληνες μεσίτες, αλλά καταγγέλλω τις πρακτικές τους (σκίσιμο πωλητήριων άλλων, αλλαγές σε ημερομηνίες στις υποδείξεις, μαύρα χρήματα, κρυφομεσιτεία κ.α.) και το σύστημα το οποίο εφαρμόζουν, ένα κακέκτυπο του multiple listing. Τις υπηρεσίες για τις οποίες μιλάω, ελάχιστοι τις εφαρμόζουν και αυτοί από συγκεκριμένη εταιρεία. Είμαι από τους λίγους στη χώρα που έχουν δουλέψει το "χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή" (*με αμοιβή 4% μόνο από τον ιδιοκτήτη και για αυτό το ποσοστό έχω κάνει open house, έχω χτυπήσει πόρτες, έχω μοιράσει flyers, έχω ανεβάσει ακριβές αγγελίες, έχω δώσει νομική κάλυψη έως 500 ευρώ, δωρεάν βεβαιώσεις μηχανικών κ.α., οπότε δε δέχομαι κουβέντα από κανέναν) και αν δεν υπήρχαν πρόσφατα προβλήματα με ορισμένους δικηγόρους πωλητών και το νομοθετικό κενό, θα το δούλευα ακόμα. Όταν ο νόμος δε με αφήνει έκθετο και δε θα φοβάμαι ότι μπορεί να μην εισπράξω το 4%, θα το ξαναδουλέψω πιστά. Όσο για την έπαρση, εκτός του ότι ο γραπτός λόγος ξεγελάει, ουδόλως με ενδιαφέρει η άποψη ενός αγνώστου -που δε με έχει γνωρίσει- για τον επαγγελματισμό μου και τον χαρακτήρα μου, αφού εδώ γράφω ανώνυμα ως μέλος του insomnia και τίποτα περισσότερο, όπως όλοι μας. Ίσα ίσα, εγώ κάθισα και ανέλυσα κάθε δικό σου "επιχείρημα" Αν τα ανέλυσες, σίγουρα ξέχασες να τα γράψεις. Ίσως τα έχεις γραμμένα σε κάποιο word. Τα περί γραφικοτήτων και χαριτωμένων, επιστρέφονται.
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μάλιστα. Πάντως βρίσκω τις τιμές αρκετά υψηλές για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας. Και εμένα τουλάχιστον δε μου φάνηκε να δελεάζονται από μετρητά. Πόσο είναι το κόστος κατασκευής και τα πουλάνε έτσι; Τους συμφέρει περισσότερο να τα έχουν απούλητα; Εφόσον μιλάμε για νεόδημτα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι είναι γενικά στην αγορά ακινήτων. Από το 2009 σχεδόν σταμάτησε η οικοδομική δραστηριότητα, οι κατασκευαστές όμως όλο και κάτι πουλάνε από τότε, σίγουρα έχει μειωθεί ο αριθμός των αδιάθετων διαμερισμάτων. Και εφόσον οι ιδιοκτήτες/κατασκευαστές έχουν "λίπος" (που μάλλον έχουν, όσοι είχαν πάρει δάνεια για να χτίσουν έχουν χάσει ήδη από τις τράπεζες τα ακίνητα τους), δεν βλέπω τον λόγο να ρίξουν κιάλλο τις τιμές και να πουλήσουν χαμηλότερα από το κοστολόγιο τους. Ή έστω όχι χαμηλότερα από το σημερινό κόστος κατασκευής για να φτιαχτεί κάτι ανάλογο. Ακόμα και με μετρητά. Υπόψιν όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη. Επίσης όπως έγραψα και παραπάνω, όσο μικρότερο και νεώτερο είναι ένα διαμέρισμα τόσο λιγότερο έχει χάσει από την αξία του. Και εσύ αυτό ακριβώς ψάχνεις, δλδ και μικρό (50-55τμ αν κατάλαβα καλά) και καινούργιο, ψάχνεις τον τύπο διαμερίσματος με την μικρότερη πτώση τιμής. Αν τα ανέλυσες, σίγουρα ξέχασες να τα γράψεις. Ίσως τα έχεις γραμμένα σε κάποιο word. Τα περί γραφικοτήτων και χαριτωμένων, επιστρέφονται. Αφού δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να τα εντοπίσεις θα σε διευκολύνω εγώ, δες post #42. Επιστροφές δέχομαι μόνο Δευτέρα και Σάββατο, όπως και τα jumbo
Miracle Worker Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Το αντίθετο, τώρα είναι που συμφέρει το σπίτι! Τα ενοίκια έχουν πέσει λιγότερο από ότι οι τιμές για αγορά σπιτιού και θα ανέβουν αμέσως με την ανάπτυξη ενώ οι τιμές των ακινήτων θα παραμείνουν χαμηλές για καμιά 5-10 χρόνια. Δεν εννοούσα από άποψη χρημάτων καθαρά.
kage Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 οταν ο δημοσιογραφος πεταει ολη την ωρα οτι οι τιμες ειναι χωμα και επεσαν 50% ο κοσμος αυτο θα νομιζει... αλλα βρισκουν τιποτα σαπια ή κατι τιμες απο 10μυρια μονο τα μισα ή απο 1μυριο μονο 600χιλ οι μεγαλοεργολαβοι εχουν "βαρεσει" πτωχευση ή εχουν τα μυρια(κυριολεκτικα) στην ακρη και ζουν απο αυτα.ο ιδιωτης που πηγε να κανει αρπαχτη τον ηπιε ή βγαινει σε πληστειριασμο ή αναμενεται https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=eFeXVN3uDsSBywOitYCwCw#q=%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9&spell=1 στην πρώτη επαναληπτική δημοπρασία θα μπορούν να εκπλειστηριάζονται στο 50% της αντικειμενικές αξίας τους και, αν αποβεί άκαρπη, τελικά θα εκποιούνται «όσο-όσο», κάτω και από το 1/3 της αξίας τους.
bill999r Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το επάγγελμα του μεσίτη είναι το πιο ΆΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΌ μετά απο αυτό του βουλευτή. Καταρχήν δεν κατανοώ τον λόγο ύπαρξης...και ουτε πρόκειται. Ας υποθέσουμε οτι κάποιος δεν μπορεί να πάρει μια ριμαδο χρυσή ευκαιρία και να ψάξει στις κατηγορίες της απλά και όμορφα. Ας υποθέσουμε ακόμα οτι δεν θέλει να πάει στην περιοχή και να ρίξει μια ματιά. Και τώρα έρχεται το καλό. Απευθύνεται σε μεσίτη (του οποιου η δουλεια εως τώρα είναι να έχει βάλει μια "δωρεάν" αγγελία στη Χρυσή ευκαιρία) και του ζητά να δει το ακίνητο. Κλείνουν το ραντεβού πας να δεις το ακίνητο και αρχίζει τις μαλακίες τύπου κοίταξε τι ωραία πολυκατοικία,ωραίο μωσαικό, ωραία παράθυρα που μπάζουν κτλ κατατοπιστικά και πειστικά επιχειρήματα που μόνο κάποιος χωρίς εγκεφαλο μπορεί να πιστέψει. Πάμε παρακάτω. Έστω ότι το ακίνητο σου άρεσε. Θες να παζαρέψεις την τιμη??? Χαχαχα σε γέλασαν. Ο μεσίτης δεν διαπραγματεύεται τιμές που δεν του αρέσουν (μιας και χάνει το 2% που απο τον νόμο δικαιούται.(εχω δει επίσης σε συμφωνητικό της REMAX να αναφέρουν ότι για ποσό κάτω των 100,000 ευρώ η μεσιτική αμοιβή είναι φιξ 2000, με λίγα λόγια είτε το πάρεις 70,000 είτε 10,000 ο εργατικός μεσίτης θέλει 2,000 για αμοιβή ενω συμφωνα με το νομο επρεπε να παρει 2%)) και οι προσφορές σας δεν φτάνουν ποτέ στον πωλητή. Αντε και συμφωνείς με την τιμή( που θα σου ορίσει αυτός μιας και θα αρχίσει να ασκεί πίεση μόλις μυριστεί πως ενδιαφέρεσαι με ποικίλα μέσα πίεσης όπως ότι προέκυψε νέος αγοραστής και πρέπει να βιαστείς οτι κάποιος άλλος προσφέρει πιο πολλά αλλά επειδή σας συμπάθησε θα σας βοηθήσει και κατι άλλα τετοια του συναφιού τους) τον ρωτάς αν το ακίνητο είναι τακτοποιημένο, αν έχει κάποιες οφειλές ή αλλές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσεις στην αγορά. Στο 100% των περιπτωσεων θα σου απαντήσει πως είναι απολύτως καθαρό χωρίς κάποια προβλήματα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Βάζεις εσυ τον δικηγόρο σου να αρχίσει τον έλεγχο(στον οποίο θα δώσεις 300-700 ευρώ ανάλογα με την τιμή του ακινήτου) και αρχίζουν τα προβλήματα. Στην πλειονότητα των περιπτωσεων προκύπτουν προβλήματα τα οποία ο αθωος μεσίτης δεν τα γνώριζε και το παίζει μάλιστα κ προβληματισμένος. Και συνεχίζω, και αφου τακτοποιήσεις τα προβλήματα υπογράφεις τα συμβόλαια σε συμβολαιογράφο (αμοιβή 1-1,5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου) και το σπίτι γίνεται δικό σου. Και ο ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ βρίσκεται πλουσιότερος κατα 4000 στην καλύτερη αφου δεν αμοιβεται μονο απο τον αγοραστη αλλα κ απο τον πωλητη. και δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε νομικό έλεγχο, ούτε κόπο ούτε σπουδες.... Και εσυ εισαι αναγκασμένος να απευθυνθείς σε ένα τέτοιο άτομο μιας κ πλεον ολα τα ακίνητα πωλούνται μεσω μεσιτη.... Να επισημανω πως στο εξωτερικο οι αγοραπωλησίες γίνονται αποκλειστικά μεσω μεσίτη και απογορευεται να γινονται ιδιωτικα. Για τετοια μαφια μιλαμε..... Υπάρχει πιο σιχαμένο επάγγελμα;;; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2014 από bill999r 2
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Το επάγγελμα του μεσίτη είναι το πιο ΆΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΌ μετά απο αυτό του βουλευτή. ... ... ... Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω, αν και τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις αντιπροσωπεύουν τον μέσο Έλληνα μεσίτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα