Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο τα λιγα που γνωριζω, οταν το δεμα ειναι απλο ο ταχυδρομος δεν το κουβαλαει καν μαζι του ανεξαρτητως μεγεθους/βαρους. απλως αφηνει ειδοποιηση για παραλαβη απο το ταχυδρομειο. εκει δινεις ταυτοτητα και υπογραφεις στο ειδοποιητηριο οτι παρελαβες. κι ολοι ειναι ευχαριστημενοι και καλυμμενοι

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν είναι απλό ταχυδρομείο, δε σ' ασφαλίζει τίποτα. Ναι, μπορεί να το παρατήσει κατάχαμα και να φύγει! ;)

Αν είναι courier ή συστημένο αλλάζει το πράγμα. Και ναι, μου το έχουν κάνει να παρατήσουν ογκώδες αντικείμενο στην πόρτα και να φύγουν, που δεν ήταν απλό επιστολικό ταχυδρομείο. Γέλασε (ή μάλλον έκλαψε) και το παρδαλό κατσίκι μετά.

Δημοσ.

Οι όροι της υπηρεσίας λένε ότι πρέπει να αφήνεις ένα δέμα όπου νάναι ώστε να το αρπάξει ο καθένας;

Ναι, όπως όλη η μη συστημένη αλληλογραφία.

Δεν θα μπορούσε απλώς να αφήσει ένα ραβασάκι που να λέει να πας να το πάρεις από το ταχυδρομείο;

Θα μπορούσε, όπως θα μπορούσε να σου αφήνει και ένα ταψί παστίτσιο ... σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που αγόρασες

Εμένα προσωπικά όσες φορές ΔΕΝ μου έχουν στείλει συστημένο δέμα, και αν δεν με βρει ο ταχυδρόμος στο σπίτι, τότες μου αφήνει χαρτάκι και πάω την άλλη μέρα να το πάρω από το ταχυδρομείο.

Κακώς, αυτό γίνεται για διευκόλυνση των ΕΛΤΑ και όχι δική σου. Γιατί θεωρούν ότι θα κλαπεί και σε αναγκάζουν να πας εκεί. Θα πρέπει να τους χρεώνεις το χρόνο και τα έξοδά σου σύμφωνα με τη λογική σου ... δε θα μπρούσαν να το αφήσουν στην είσοδο ?

Εννοείται ότι δεν το πετάει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Η αλληλογραφία (γράμματα, φάκελοι) χωράει να περάσει από την σχισμή της πόρτας ή να μπει στο ταχυδρομικό κουτί στην είσοδο της πολυκατοικίας, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να κλαπεί κάτι.

Εγώ προσωπικά όταν παραγγέλνω κάτι, πάντα είμαι προετοιμασμένος στην περίπτωση να χρειαστεί να πάω να το παραλάβω από το κατάστημα. Στο κάτω κάτω με έξτρα χρέωση υπάρχει και η απογευματινή παράδοση ή η παράδοση τα Σάββατα (σε περίπτωση που δεν είσαι σπίτι τα πρωινά), ή τι να πάω εγώ να το πάρω με δικιά μου χρέωση (βενζίνη ας πούμε) το ίδιο και το αυτό είναι.

Δημοσ.

παντως και τα απλα δεματα εχουν tracking number, οποτε μπορεις να δεις οτι εφτασε στο ταχυδρομειο και να εισαι ετοιμος για τον ταχυδρομο. η να πας απο εκει και να ζητησεις με την ταυτοτητα το δεμα, χωρις να τον περιμενεις. επισης καποιοι παραληπτες ζητουν απο τον αποστολεα να προσθεσει στα στοιχεια που αναγραφονται στο δεμα το τηλεφωνο τους, για να τους καλεσουν απο το ταχυδρομειο να παραλαβουν και να μην εμπλακει ο ταχυδρομος καθολου

Δημοσ.

Για επαρχιακα μιλαμε παντα ;

Ενταξει,σε επιπεδο τοπικων κοινωνιων μπορει να ειναι ετσι χαλαρα τα πραγματα, τι να πω

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι θα κάνατε πολλοί από εσάς αν ήσασταν στην Αγγλία και βρίσκατε την τηλεόραση που παραγγείλατε από το Amazon να σας περιμένει στην είσοδο του σπιτιού για κανένα 2ωρο. Τουλάχιστον εκεί δεν κλέβουν.

Δημοσ.

απο τα λιγα που γνωριζω, οταν το δεμα ειναι απλο ο ταχυδρομος δεν το κουβαλαει καν μαζι του ανεξαρτητως μεγεθους/βαρους. απλως αφηνει ειδοποιηση για παραλαβη απο το ταχυδρομειο. εκει δινεις ταυτοτητα και υπογραφεις στο ειδοποιητηριο οτι παρελαβες. κι ολοι ειναι ευχαριστημενοι και καλυμμενοι

Δεν είναι έτσι. Το απλό δέμα αν είναι μικρό το κουβαλάει μαζί του, αν είναι μεγάλο ή κρίνει ο ίδιος πως είναι μεγάλο ή αν έχει πολλά δέματα και δεν μπορεί να τα κουβαλήσει όλα, τότε σου φέρνει ειδοποίηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι θα κάνατε πολλοί από εσάς αν ήσασταν στην Αγγλία και βρίσκατε την τηλεόραση που παραγγείλατε από το Amazon να σας περιμένει στην είσοδο του σπιτιού για κανένα 2ωρο. Τουλάχιστον εκεί δεν κλέβουν.

Εμένα πάντως μου άρεσε το θέμα που άνοιξε ένας άτυχος κύριος εδώ. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του;

Δημοσ.

Κατι τετοιο παιζει .

Εχω παραγγειλει ενα μικρο mp3 player που το εριξε στο γραμματοκιβωτιο οπως επισης ενα clip με βεντουζα για να κολλαω το κινητο στο τζαμι του αυτοκινητου οταν θελω gps

Οπως επισης αντιθετως εχω παρει θηκη κινητου που ηρθε ειδοποιητηριο για να παω στο υποκαταστημα να το παρω .

Δημοσ.

RTFM - διαβάζετε πάντα τους όρους αποστολής που "υπογράφετε". Αν δεν θες να στα "παρατάνε" στην είσοδο σαν γράμμα, τότε (σχεδόν) όλοι οι πωλητές δίνουν την δυνατότητα για συστημένο/courier whateva για να πρέπει να υπογράψεις για να το παραλάβεις.

Αλλιώς αν κάνεις πολλές παραγγελίες πάρε ταχυδρομική θυρίδα.

Κάθε εταιρία έτσι και τα ΕΛΤΑ έχουν τους όρους χρήσης τους. Επιλογές υπάρχουν πολλές!

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει τέτοιες νοοτροπίες κάποια online καταστήματα (όπως το play.com) σταμάτησαν να στέλνουν στην Ελλάδα παραγγελίες άνω των 30 λιρών. 

θεωρω οτι απλα δεν τους εκανε το κοστος αποστολης ή τo συστημα(τα καθυστερουσαν-τα εχαναν) στα ελτα...(~2008)

γιατι οταν καποιος παει να κανει επαγγελμα την μλκ να δηλωνει οτι δεν το ελαβε σε οποιοδηποτε σιτε θα τον blockaroun!

τεσπα το play εβγαλε το οριο και το amazon απο free ξαναγυρισε σε paid delivery

υ.γ. υπαρχει το ebay και αλλα uk sites για παιχνιδια-br

• Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που ο μεταφορεας ειναι καλυμμενος,δεν μπορειτε να πειτε τιποτα.. Αν θελετε παραλαβη αυτοπροσωπως στο σπιτι σας ή στα ΕΛΤΑ,απλα το στελνεις/λαμβανεις συστημενο ή με courier και τελειωνει η υποθεση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...