Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως θελετε τα ΕΛΤΑ να βαλουν και εναν φυλακα να φυλαει το (μη συστημενο) δεμα σας, μεχρι να το παραλαβετε δειχνοντας ταυτοτητα;

Η δουλεια του ταχυδρομου ειναι να αφησει (μη συστημενο) πραγμα καπου. Μηπως ειστε εσεις οι ηλιθιοι που δεν ξημεροβραδιαζεστε για 10 μερες στην εισοδο και αφηνετε το δεμα σας να κινδυνευει;

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν έχεις ευμεγέθη και εμφανή γραμματοκιβώτιο που χωράει άνετα περιοδικό Α4, ΑΠΑΙΤΕΙΣ τουλάχιστον να το χρησιμοποιεί ε;

Παρόλα αυτά το "αφήνει" χύμα στο μάρμαρο της πόρτας, ένα μέτρο από το δρόμο...

ΔΕΝ κάνει σωστά τη δουλειά του, λέω εγώ.

(και τα συστημένα τα "αφήνει" στο μάρμαρο της πόρτας...)

Έχουν χαθεί πολλά, διαμαρτυρήθηκα στον υπεύθυνο αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Δε βρίσκεις άκρη.

Είναι συμβασιούχοι και δεν ενδιαφέρονται...

• Like 1
Δημοσ.

Όταν έχεις ευμεγέθη και εμφανή γραμματοκιβώτιο που χωράει άνετα περιοδικό Α4, ΑΠΑΙΤΕΙΣ τουλάχιστον να το χρησιμοποιεί ε;

Έχουν χαθεί πολλά, διαμαρτυρήθηκα στον υπεύθυνο αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Δε βρίσκεις άκρη.

Για το συγκεκριμένο που μας απασχολούσε και εμάς (πολυκατοικία) το ψάξαμε λίγο παραπάνω και η απάντηση από το κεντρο διαμοιρασμού των ΕΛΤΑ ήταν ότι λόγω απολύσεων/μη πρόσληψης νέων, τους δίνουν οδηγία να τα αφήνουν όπου να ναι. Δεν είναι υποχρεωμένοι να τα βάζουν μέσα στην είσοδο ή μέσα στο γραμματοκιβώτιο. Έτσι προλαβαίνουν περισσότερα σπίτια λέει.

Τελικά βάλαμε ένα ανοιχτό γραμματοκιβώτιο (να μην θέλει άνοιγμα για να βάλει/πάρει κάποιος γράμματα), πιάσαμε και τον ταχυδρόμο (και τους 2-3 που έρχονται) και του ζητήσαμε ευγενικά να τα αφήνει μέσα εκεί (ίδια κίνηση θα κάνει αλλά θα τα βάζει σε ένα κουτάκι) και όλα κομπλέ.

Πάλι βέβαια όποιος θέλει (περαστικός) μπορεί να τσιμπήσει ότι θέλει.

Η λύση για να μην χάνεις πράγματα είναι:

1. Ταχυδρομική θυρίδα

2. Συστημένα μόνο

Ότι πληρώνεις παίρνεις, όπως παντού!

• Like 1
Δημοσ.

Πες τα ρε συ γιατί πραγματικά έχω αρχίσει και πιστεύω οτι μερικοί εδώ μέσα ή φοράνε παρωπίδες ή δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα. 

Για το συγκεκριμένο που μας απασχολούσε και εμάς (πολυκατοικία) το ψάξαμε λίγο παραπάνω και η απάντηση από το κεντρο διαμοιρασμού των ΕΛΤΑ ήταν ότι λόγω απολύσεων/μη πρόσληψης νέων, τους δίνουν οδηγία να τα αφήνουν όπου να ναι. Δεν είναι υποχρεωμένοι να τα βάζουν μέσα στην είσοδο ή μέσα στο γραμματοκιβώτιο. Έτσι προλαβαίνουν περισσότερα σπίτια λέει.

Τελικά βάλαμε ένα ανοιχτό γραμματοκιβώτιο (να μην θέλει άνοιγμα για να βάλει/πάρει κάποιος γράμματα), πιάσαμε και τον ταχυδρόμο (και τους 2-3 που έρχονται) και του ζητήσαμε ευγενικά να τα αφήνει μέσα εκεί (ίδια κίνηση θα κάνει αλλά θα τα βάζει σε ένα κουτάκι) και όλα κομπλέ.

Πάλι βέβαια όποιος θέλει (περαστικός) μπορεί να τσιμπήσει ότι θέλει.

Η λύση για να μην χάνεις πράγματα είναι:

1. Ταχυδρομική θυρίδα

2. Συστημένα μόνο

Ότι πληρώνεις παίρνεις, όπως παντού!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι οτι δεν είναι το ίδιο να λέμε η λύση είναι τα συστημένα και το ίδιο να δικαιολογούμε τα ΕΛΤΑ με τον τρόπο που λειτουργεί και να λέμε στους συμφουρίτες μας αν σ'αρέσει αλλιώς ας πρόσεχες. Στο κάτω κάτω αν όντως δεν έχετε κάποια σχέση με τα ΕΛΤΑ γιατί σας εννοχλεί τόσο; Αν έχετε, τότε μάλλον το ποσοστό είναι μεγάλο και θέλω και εγω να κάνω WOM για τα ΕΛΤΑ. :)

Δημοσ.

..............

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι οτι δεν είναι το ίδιο να λέμε η λύση είναι τα συστημένα και το ίδιο να δικαιολογούμε τα ΕΛΤΑ με τον τρόπο που λειτουργεί και να λέμε στους συμφουρίτες μας αν σ'αρέσει αλλιώς ας πρόσεχες. Στο κάτω κάτω αν όντως δεν έχετε κάποια σχέση με τα ΕΛΤΑ γιατί σας εννοχλεί τόσο; Αν έχετε, τότε μάλλον το ποσοστό είναι μεγάλο και θέλω και εγω να κάνω WOM για τα ΕΛΤΑ. :)

Ο λόγος που αντιδράω (προσωπικά) ήταν γιατί και εγω όπως όλοι μας εδώ, όταν άρχισα να παραγγέλνω από internet (ebay κλπ) φρίκαρα με τον τρόπο που γινόντουσαν οι παραδώσεις. Δέματα πεταμένα έξω στην πολυκατοικία, πότε έφερνε ειδοποιητήριο, πότε όχι. Πολλές φορές ερχόταν 2η ειδοποίηση χωρίς να έχει έρθει η πρώτη κοκ.

Αντί όμως να αρχίσω να κράζω για τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης κάθισα και το έψαξα. Είδα και την δική τους πλευρά. Δεν μου άρεσαν οι απαντήσεις τους, δεν συμφωνώ με το να πετάνε τα γράμματα έξω από το σπίτι αντί να μπουν να το βάλουν μέσα στο κουτί. Αλλά δεν έχω τρόπο να αλλάξω πως δουλεύει μια εταιρία. Όπως δεν μπορεί ο υπάλληλος των Everest να βάλει παραπάνω καφέ στο κύπελο, παραπάνω τυρί στο τοστ κλπ έτσι και ο ταχυδρόμος δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Στην βασική υπηρεσία που πληρώνεις απολαμβάνεις κάποια πράγματα, αν θες παραπάνω τυρί (= το δέμα με ασφάλεια σπίτι) τότε θα πληρώσεις το παραπάνω τυρί (=συστημένο/θυρίδα). Αν δεν σου αρέσει το τυρί ή δεν θεωρείς ότι αξίζει τα χρήματα του τότε βρες άλλο κατάστημα να παίρνεις τοστ με τυρί (= βρες άλλη μεταφορική εταιρία).

Μερικά παραδείγματα και από εμένα (για να μην λετε ότι έχω μετοχές...):

- Έστειλα κάτι με courier ΕΛΤΑ, έφτασε σε 4 μέρες αντί για 2. Ο λόγος? Ο τοπικός courier ΕΛΤΑ του τοπου παράδοσης δουλεύει μόνο 2 φορές την εβδομάδα!!!! Η λύση? Πότε ξανά courier ΕΛΤΑ στην συγκεκριμένη περιοχή. So simple.

- Εχω tracking σε κάτι πράγματα από dx που περιμένω. Από την προηγούμενη Παρασκευή είναι στο κατάστημα της περιοχής μου. Ο ταχυδρόμος μας προφανώς έχει άδεια ή κρυώνει για να βγει. Το ήξερα όταν τα παράγγελνα ότι λόγω εορτών θα έχω καθυστερήσεις. Αν ήθελα ταχύτητα θα επέλεγα την επιλογή του courier που ήταν + κάποια χρήματα. Δεν το έκανα, δεν παραπονιέμαι.

Bottomline: Πληρώνεις για μια συγκεκριμένη υπηρεσία. Δεν πρόκειται να λάβεις κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο. ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Μετά κάνε φασαρία.

Αυτό ισχύει παντού. Μάθε κάθε υπάλληλος για το τι είναι υπεύθυνος και τι πρέπει να κάνει.

Σου αφήνει συστημένα γράμματα χωρίς να υπογράψεις & δείξεις ταυτότητα? Βρες όνομα και τρέξε τον. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι ήταν συστημένο.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου πες μου κάτι:

Ποιός ο λόγος των γραμματοκιβωτίων;

Το έχω δίπλα από το κουδούνι της εξώπορτας, είναι μεγάλο και φυσικά στο προβλεπόμενο μέρος.

(η είσοδος του σπιτιού μου είναι πάνω στο δρόμο)

Η δουλειά του είναι να τοποθετήσει ο ταχυδρόμος ΜΕΣΑ στο κουτί την αλληλογραφία ή το ειδοποιητήριο ή να χτυπήσει αν "θέλει" το κουδούνι και όχι να το πετάει κάτω 1,5 μέτρα από το ειδικό κουτί που καλώς ή κακώς είναι για δική του και μόνο χρήση!

Δε ζητάω να κάνει κάτι που δεν προβλέπεται, αλλά ΣΩΣΤΑ τη δουλειά του.

Παράλογο;

Δημοσ.

Που το ξέρεις ότι αυτή είναι η δουλειά του? Που ξέρεις τι οδηγία έχει από το αφεντικό του?

Αν έχει εντολή από πάνω να αφήνει τα γράμματα στην πόρτα, θα τα αφήνει στην πόρτα, αν έχει εντολή να στα πετάει από το παράθυρο αυτό θα κάνει. Πήγαινε στο κέντρο διαλογής της περιοχής σου (όχι στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί, στο κ.δ.) και ρώτα τους τι εντολή έχουν οι ταχυδρόμοι. Αν δεν ακολουθούν την εντολή κάνε φασαρία σε όλους.

Το γραμματοκιβώτιο είναι ένα πολύ ωραίο και χρήσιμο κουτί. Εμείς σωθήκαμε με το γραμματοκιβώτιο ανοιχτού τύπου (να μην χρειάζεται καν να σηκώσει το καπάκι για να βάλει τα γράμματα). Μερικές φορές τα έχουμε βρει και εμείς πεταμένα στα μάρμαρα. Είτε βιαζόταν είτε ήταν κόπανος.

Αν σου έδιναν και εσένα ένα τεράστιο μάτσο γράμματα να μοιράσεις σε μικρό χρονικό διάστημα με ταυτόχρονη εντολή να τα παρατάς όπου να ναι για να προλάβεις, τα ίδια θα έκανες (και εγώ και οι περισσότεροι μας).

Δημοσ.

Που το ξέρεις ότι αυτή είναι η δουλειά του? Που ξέρεις τι οδηγία έχει από το αφεντικό του?

Αν έχει εντολή από πάνω να αφήνει τα γράμματα στην πόρτα, θα τα αφήνει στην πόρτα, αν έχει εντολή να στα πετάει από το παράθυρο αυτό θα κάνει. Πήγαινε στο κέντρο διαλογής της περιοχής σου (όχι στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί, στο κ.δ.) και ρώτα τους τι εντολή έχουν οι ταχυδρόμοι. Αν δεν ακολουθούν την εντολή κάνε φασαρία σε όλους.

Το γραμματοκιβώτιο είναι ένα πολύ ωραίο και χρήσιμο κουτί. Εμείς σωθήκαμε με το γραμματοκιβώτιο ανοιχτού τύπου (να μην χρειάζεται καν να σηκώσει το καπάκι για να βάλει τα γράμματα). Μερικές φορές τα έχουμε βρει και εμείς πεταμένα στα μάρμαρα. Είτε βιαζόταν είτε ήταν κόπανος.

Αν σου έδιναν και εσένα ένα τεράστιο μάτσο γράμματα να μοιράσεις σε μικρό χρονικό διάστημα με ταυτόχρονη εντολή να τα παρατάς όπου να ναι για να προλάβεις, τα ίδια θα έκανες (και εγώ και οι περισσότεροι μας).

Η δουλειά του ταχυδρόμου ξέρεις ποιά είναι ή...

Δε σχολιάζω και φυσικά δε θα συνεχίσω την αντιπαράθεση...

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες στην δουλειά του ταχυδρόμου όπως και κανενός άλλου επαγγέλματος πλην του δικού μου.

Όπως στο δικό μου επάγγελμα έχουμε οδηγίες για το κάθε τι, έτσι και στα περισσότερα επαγγέλματα υπάρχουν πάντα οδηγίες.

Ο απλός υπάλληλος δεν έχει και πολύ μεγάλη ελευθερία. Ειδικά αν είναι με 5μηνη σύμβαση σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί. Αυτό που θα του πουν θα κάνει.

Καθώς λοιπόν δεν γνώριζα αν ήταν δουλειά του ταχυδρόμου να μου παραδώσει με ασφάλεια το γράμμα μου, το έψαξα. Έμαθα ότι η δουλειά του (τουλάχιστον στην δική μου περιοχή) είναι να αφήνει τα γράμματα κάπου στο οικόπεδο μου.

Συζήτηση κάνουμε και όχι αντιπαράθεση.

Δεν νομίζω από το τι θα πούμε στο forum θα μπορέσουν τα γράμματα σου να φτάσουν στον προορισμό τους με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το θέμα είναι να βρούμε τρόπο (αφού υπάρχουν) να λαμβάνουμε τα δέματα μας σωστά.

Και ένα άλλο παράδειγμα:

Στην Αγγλία αν παραγγείλεις κάτι είτε με απλό ταχυδρομείο είτε με συστημένο, θα έρθουν και θα στο αφήσουν όπου να ναι.

Έχουν αφήσει laptop αξίας 1200 λιρών στον θυρωρό του κτηρίου, χωρίς να υπογράψει για παραλαβή. Αν ήταν λαμόγιο αυτός θα είχε ένα νέο laptop...

• Like 1
Δημοσ.

Ακούστε τα καλά της επαρχειακής πόλης:

O ταχυδρόμος χτυπάει το κουδούνι του απαντώ στο θυροτηλέφωνο,ανοίγω πόρτα και το αφήνει μέσα,το ίδιο κάνει και όταν λείπω,απλά του ανοίγει άλλος ένοικος της οικοδομής.

Δημοσ.

Φίλε μου πες μου κάτι:

Ποιός ο λόγος των γραμματοκιβωτίων;

Το έχω δίπλα από το κουδούνι της εξώπορτας, είναι μεγάλο και φυσικά στο προβλεπόμενο μέρος.

(η είσοδος του σπιτιού μου είναι πάνω στο δρόμο)

Η δουλειά του είναι να τοποθετήσει ο ταχυδρόμος ΜΕΣΑ στο κουτί την αλληλογραφία ή το ειδοποιητήριο ή να χτυπήσει αν "θέλει" το κουδούνι και όχι να το πετάει κάτω 1,5 μέτρα από το ειδικό κουτί που καλώς ή κακώς είναι για δική του και μόνο χρήση!

Δε ζητάω να κάνει κάτι που δεν προβλέπεται, αλλά ΣΩΣΤΑ τη δουλειά του.

Παράλογο;

Κι εγω, σε μονοκατοικιες τουλαχιστον, θεωρω απαραδεκτο να βαριεται ο ταχυδρομος να ανοιξει το καπακι του γραμματοκιβωτιου και να τα βαλει μεσα.

Μπορω να κατανοησω βεβαια, οτι σε πολυκατοικιες δεν μπορει να καθισει να βαζει του καθενος στη θυριδα του.

Αλλα οπως εχω διαπιστωσει, σπανια πλεον να τα βαλουν ακομη και σε γραμματοκιβωτια μονοκατοικιων.

Εχει καταντησει η δουλεια....paperboy, πανω απο το ποδηλατο/μηχανακι κλπ πετουν τις εφημεριδες/γραμματα απο μακρια στις πορτες!

• Like 1
Δημοσ.

Στη πολυκατοικια μας παντως ο ταχυδρομος ειναι τσακαλος .

Ολα τα γραμματα τα βαζει σε ολωνων τα γραμματοκιβωτια , ολες τις ειδοποιησεις κλπ , αν ερθει πακετο ebay που δε χωραει σου χτυπαει το θυροτηλεφωνο και σ λεει "κατεβειτε μη χαθει γιατι δεν χωρουσε στο κουτι" και απλα δεν θα βαλει για να μη τα τσαλακωσει , κατι περιοδικα και γενικα σε μεγεθος Α4 φακελους , τα οποια τα αφηνει ακριβως επανω απο τα.γραμματοκιβωτια .

Φτου φτου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...