Προς το περιεχόμενο

Bill Gates: Το αυτοματοποιημένο λογισμικό θα πάρει τη θέση αρκετών εργαζομένων στο μέλλον


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τύποι σαν τον Gates που έχουν γεμίσει τούς λογαριασμούς τους με δισεκατομμυρια τους πήρε  ο πόνος ξαφνικά για του ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους στο μέλλον από λογισμικό αυτοματοποίησης το ακούσαμε και αυτό 

Επεξ/σία από driverpit
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτά που λέει ο Billy θέλουν περισσότερο ψάξιμο.

 

Ας αναλογιστούμε ότι οι πλέον τεχνολογικά προηγμένες ΗΠΑ έχουν μικρή ανεργία - κλάσμα των υπανάπτυκτων τεχνολογικά χωρών. Στην Ιαπωνία που οι αυτόματοι πωλητές είναι περισσότεροι από τους καταναλωτές και πουλάνε τα πάντα (όσα ένα ελληνικό μεγάλο περίπτερο και ακόμη περισσότερα) ....πάλι η ανεργία είναι πολύ χαμηλή.

 

Οπότε την αυτοματοιποίηση και την αντικατάσταση εργατικών χεριών από μηχανήματα δεν πρέπει να την φοβόμαστε βάση των ως τώρα δεδομένων. Αντιθέτως πρέπει να φοβόμαστε την βλακεία , τον οπισθοδρομισμό και την λογική ότι τα λεφτά τα φέρνει ο πελαργός στο ΑΤΜ στο τέλος του μήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που ειναι ολοι αυτοι που λεγανε οτι η εξελιξη της τεχνολογιας δημιουργει νεες θεσεις εργασιας????

Δημιουργεί στους υψηλά εξειδικευμένους.Μειώνει κυρίως στις χειρονακτικές εργασίες.Και στον εν λόφω βίντεο αυτό λέει,απλά βάζει και μερικά επαγγέλματα που είναι ένα βήμα μετα απο χειρονακτικές όπως λογιστικά,που ακόμα και γω που δεν έχω σπουδάσει πάνω σε αυτό μπορώ να κάνω αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Link.png Site: Business Insider

μας τρολλαρει ασχημα ο βασιλακης καϊλας, τον πηρε πονος για τους εργαζομενους οταν κανει διαλεξη για μειωση και ελεγχο  πληθυσμου με εμβολια προκειμενου ταχα τη μειωση του co2, οχι δεν τα λεει καποιος συνωμοσιολογος ο ιδιος τα λεει

 

Και σε τι ακριβως διαφωνεις? Δεν ξερω αν στα εχουν πει, αλλα ο πλανητης δεν μας χωραει ολους. Και οταν ο κοσμος ειανι ασυνειδητος και γενοβολαει (δεν παει για Ελλαδα η γενικοτερα Ευρωπη αυτο) τοτε ναι, κατι πρεπει να γινει για να μην πεινασουμε ολοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χοντρικά η απασχόληση είναι 35% (και όχι 75%), η ανεργία 25% και 40% είναι οι εργασιακά ανενεργοί (συνταξιούχοι, φοιτητές και ανήλικοι).

Η ανεργία υπολογίζεται επί του ενεργού πληθυσμού, όχι επί των συνταξιούχων & παιδιών. Άρα 25% στα ποσοστά που δίνεις δεν είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

labor force = εργατικό δυναμικό

 

Μάθε αγγλικά...

 

ΕΛΛΑΔΑ:

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 10.815.197

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: 3.642.102

ΑΝΕΡΓΟΙ: 1.274.843

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: 2.884.347

ΑΝΗΛΙΚΟΙ/ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ ΦΑΝΤΑΡΟΙ: 3.013.905

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ = ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ + ΑΝΕΡΓΟΙ = 4.916.945 = 45% του πληθυσμού

ΑΝΕΡΓΙΑ = ΑΝΕΡΓΟΙ / ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ = 25%

ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ = 55% του πληθυσμού

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ = ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ / ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ = 33.6% στο σύνολο του πληθυσμού

 

Συνήθως την απασχόληση την μετράμε στο ηλικιακό εύρος (20-64), οπότε μπορείς να δεις υψηλότερα ποσοστά, σε καμία περίπτωση όμως 75άρι για την Ελλάδα (για τον απλούστατο λόγο ότι οι φοιτητές δεν μετράνε σαν άνεργοι). Όπως και να μαγειρέψεις τα νούμερα αυτό που μένει είναι ότι στην Ελλάδα 1 στους 3 δουλεύει.

 

EDIT: Το επίσημο ποσοστό απασχόλησης για την Ελλάδα είναι 53.2%.

 

49% για τις ηλικίες 15-64:

 

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/LREM64TTGRQ156S

Ο συλλογισμός σου για το ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλειώδης. Εύγε! Η ανεργία είναι το 25% του 33%, όχι 25% γενικώς. Έλεος, άσε τα νούμερα και καταλάβαινε τι γράφεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο συλλογισμός σου για το ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλειώδης. Εύγε! Η ανεργία είναι το 25% του 33%, όχι 25% γενικώς. Έλεος, άσε τα νούμερα και καταλάβαινε τι γράφεις.

 

Είπα εγώ ότι είναι 25% στο σύνολο του πληθυσμού; Μόνος σου έβγαλες το συμπέρασμα. Η ανεργία είναι 25% στο 45% του πληθυσμού (εργατικό δυναμικό). Η απασχόληση είναι 49% στις ηλικίες 15-64 και 33.6% στο σύνολο του πληθυσμού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ μωρέ βγάζουμε τώρα την πίκρα μας. Ναι βγήκε ο ζάμπλουτος και κλαίγεται... Εντάξει τι να πει...;

 

Θα λιώσετε σκουλίκια θα σας παρουν τις δουλειές τα λογισμικά που βγάζει η εταιρεία μου και θα ψοφίσετε στη ψάθα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πω Πω Πω μερικοι εδω μεσα εχουν βαρεσει τρομερες φρικες!! Κανουν οπως τοτε που λεγανε οτι το 2000 θα τελειωσει ο κοσμος επειδη το ειπε ενας και ξαφνικα ολοι σκεφτονται τα χειροτερα και τους επιασε ο πονος!! Φιλοι μου ελληνες, ο γιαννης με τα πιτογυρα εκει θα ειναι δεν θα γινει ρομποτ, ο Αντωνης με το περιπτερο εκει θα ειναι, ο Μπαμπης με την μπυραρια εκει θα ειναι και αυτος! Και οι οικοδομη εκει θα ειναι με τα σιπταρια. Θα εχει δουλειες ακομα στην ελλαδιτσα μας μην φοβασται. Εξαλου και να γινει η απολυτη αλλαγη στον κοσμο σε εμας θα θελει αλλα 20 χρονια για να ερθει η μοδα εδω. Μην σας πω και ολας οτι οταν γινει αυτο οι περισσοτεροι απο δω μεσα δεν θα ζειτε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[...] Και οταν ο κοσμος ειανι ασυνειδητος και γενοβολαει (δεν παει για Ελλαδα η γενικοτερα Ευρωπη αυτο) τοτε ναι, [...]

 

και προς ποιούς πάει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Έτσι σε κάποια χρόνια, που θα φτάνει να εργάζεται ο καθένας μας 10 ώρες την εβδομάδα για να παράγεται ότι καταναλώνουμε, η ανεργία θα έχει οδηγήσει πάνω από το μισό πληθυσμό στην εξαθλίωση.

 

Το λογικότερο για το κοινό καλό θα ήταν όντως να εργαζόμαστε 10 ώρες τη εβδομάδα ΟΛΟΙ και να πληρωνόμαστε ως πλήρως απασχολούμενοι. 

 Επίσης για να συμπληρώσω λιγο και εγω το φανταστικό σενάριο.

Ενα άτομο που εργάζεται 10 ώρες την βδομάδα έχει άπειρο χρόνο για άλλες δραστηριότητες οι οποίες για να υλοποιηθούν, χρειάζεται η κατανάλωση πόρων.

 

Αθλητικές δραστηριότητες, ταξίδια, χόμπυ και λίγο shopping therapy θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. :-D 

Επίσης όποιος θέλει θα μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες του μέσω της δια βίου μάθησης, αφού στον ελεύθερο χρόνο του θα μπορεί να προάγει το πνεύμα του, να μάθει γλώσσες, ιστορία ή να ασχοληθεί με την τέχνη, το θέατρο, την μουσική, τον κινηματογράφο ανάλογα με τα ταλέντα του καθενός.

Ουσιαστικά τα ρομπότ θα εργάζονται για να παράγουν αγαθά και υπηρεσίες αποτελώντας σύγχρονους σκλάβους αντίστοιχους με τους σκλάβους της αρχαίας αθήνας που τόσο πολύ βοήθησαν στην ακμή του πνεύματος που σημειώθηκε στην αρχαία πόλη κατά τα χρόνια εκείνα.

Και όλα αυτά χωρίς κοινωνική κατακραυγή.

 

Ωραία θα ταν...

 

Τι δεν επιτρέπει σε αυτό το σενάριο να επικρατήσει.

 

Μάντεψε.

 

Άλλοι λένε απλά οι πόροι.

Eγω θα σου απαντήσω απλά το οικονομικό κατεστημένο που αποτελείται, απο ανθρώπους σαν τον Gates, σαν τον Jobs απο ιδιοκτήτες εταιρείων, απο ανθρώπους του χρηματιστηρίου που εχουν πλουτίσει αρκετά (και το έχουν ρίξει στην διανόηση... :eek: ), απο CEO, απο πολιτικούς, απο μεγαλογιατρούς και δικηγόρους.

 

Όλους αυτούς τους ενώνει το χρήμα.

Αν το χρήμα χάσει την αξία τους τότε όλοι αυτοί χάνουν.

Αν αρχίσεις να μοιράζεις χρήμα τότε ρίχνεις την αξία των περιουσιών τους.

 

Αυτό που τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ή διακράτηση χρήματος, σε σχέση με άλλους που μοχθούν να το αποκτήσουν για να επιβιώσουν. 

 

Για αυτό με το χρήμα τους μπορούν να αγοράζουν συνειδήσεις, πολιτική εκπροσώπιση και γενικότερα στρατό ανθρώπων απο χαμηλού μέχρι υψηλού επιπέδου και πνεύματος, αφισοκολλητές, τσιράκια, προβοκάτορες, δημοσιογράφους, πολιτικούς που αμοίβονται αποκλειστικά για να προστατεύουν την αξία του χρήματος.

 

Για να μην χάσει το μοναδικό "αγαθό" που έχουν σε αφθονία (το χρήμα) την αξία του όμως υπάρχει και ενας άλλος εξυπνότερος τρόπος.

Όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι να έχουν χρήμα (έστω και σε περιορισμένη ποσότητα) που να το χρησιμοποιούν και να τους δίνει κάποια χρησιμότητα.

 

Έτσι και ο ρακοσυλλέκτης ο οποίος μόλις βρήκε το πεσμένο πεντάευρο κάποιου περαστικού, που ουσιαστικά δεν εχει καθόλου πρόσβαση σε χρήμα, γίνεται όσο κρατά στα χέρια του το χαρτονόμισμα ένθερμος υποστηρικτής της αξίας του χρήματος.

:P

Πρόσεξε δεν αμφισβητώ καθόλου την αξία του χρήματος ώς ανταλλακτικού μέσου.

Απλά πιστεύω πως κάπου στην πορεία της οικονομικής επιστήμης, βρέθηκαν τρόποι διαστρεύλωσης αυτού του εργαλείου. 

Ίσως ή χρήση του για κερδοσκοπικούς σκοπούς έπρεπε να ελεγχθεί κάπως διαφορετικά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...