funbreaker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Είχα βάλει αγγελία για έναν δίσκο και με πήρε σήμερα καποιος αλλοδαπός από Αθήνα δειχνοντας ενδιαφέρον. Εγώ είμαι Θεσσαλονίκη και του είπα πως τα μεταφορικά επιβαρύνουν τον αγοραστή και δέχτηκε υποδεικνύοντας μου όμως να το στείλω με απλό δέμα ΕΛ.ΤΑ. με αντικαταβολή.Επειδή συνήθως στέλνω με courier κι επειδή στην σελίδα του ΕΛΤΑ δεν κατάφερα να λύσω όλες μου τις αποριες θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράματα: Πρόκειται για σκληρό δίσκο, είναι ασφαλές να το στείλω με απλό δέμα ή θα χαλάσει? Υπάρχει δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως εύθραστο και αν ναι υπάρχει επιπλέον χρέωση? Βλέπω στον τιμοκατάλογο ένα ειδικό τέλος 30% αλλά 30% σε τί? Γίνεται να πληρώσει ο παραλήπτης τα μεταφορικά κατά την παραλαβή ή πρέπει να τα πληρώσω εγώ κατά την αποστολή και να του τα προσθέσω στο κόστος πώλησης? Στο απλό δέμα θα υπάρχει tracking number? Αν του άλλου του καπνίσει να μην παραλάβει τελικά τί γίνεται? Επιστρέφει σε μένα και για να το πάρω πίσω θα πρέπει να πληρώσω τα μεταφορικά της αποστολής και της επιστροφής? Τα χρήματα της αντικαταβολής πότε και πώς τα παραλαμβάνω? Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος δεμάτων των ΕΛΤΑ. Τί διαφορά έχει η αντικαταβολή 1 από την αντικαταβολή 2? Κάποια άλλη συμβουλή ή κάτι που μπορεί να πάει στραβά και δεν γνωρίζω? Επισύναψα και τον τιμοκατάλογο γιατί η σελίδα των ΕΛΤΑ δεν την παλεύει σήμερα. timokatalogos_dematon_2014.pdf
gokuthelegend Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Είχα βάλει αγγελία για έναν δίσκο και με πήρε σήμερα καποιος αλλοδαπός από Αθήνα δειχνοντας ενδιαφέρον. Εγώ είμαι Θεσσαλονίκη και του είπα πως τα μεταφορικά επιβαρύνουν τον αγοραστή και δέχτηκε υποδεικνύοντας μου όμως να το στείλω με απλό δέμα ΕΛ.ΤΑ. με αντικαταβολή. Επειδή συνήθως στέλνω με courier κι επειδή στην σελίδα του ΕΛΤΑ δεν κατάφερα να λύσω όλες μου τις αποριες θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράματα: Πρόκειται για σκληρό δίσκο, είναι ασφαλές να το στείλω με απλό δέμα ή θα χαλάσει? Υπάρχει δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως εύθραστο και αν ναι υπάρχει επιπλέον χρέωση? Βλέπω στον τιμοκατάλογο ένα ειδικό τέλος 30% αλλά 30% σε τί? Γίνεται να πληρώσει ο παραλήπτης τα μεταφορικά κατά την παραλαβή ή πρέπει να τα πληρώσω εγώ κατά την αποστολή και να του τα προσθέσω στο κόστος πώλησης? Στο απλό δέμα θα υπάρχει tracking number? Αν του άλλου του καπνίσει να μην παραλάβει τελικά τί γίνεται? Επιστρέφει σε μένα και για να το πάρω πίσω θα πρέπει να πληρώσω τα μεταφορικά της αποστολής και της επιστροφής? Τα χρήματα της αντικαταβολής πότε και πώς τα παραλαμβάνω? Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος δεμάτων των ΕΛΤΑ. Τί διαφορά έχει η αντικαταβολή 1 από την αντικαταβολή 2? Κάποια άλλη συμβουλή ή κάτι που μπορεί να πάει στραβά και δεν γνωρίζω? Επισύναψα και τον τιμοκατάλογο γιατί η σελίδα των ΕΛΤΑ δεν την παλεύει σήμερα. timokatalogos_dematon_2014.pdf 1) πάρε μια παλιά εφημερίδα, φτιάξε μπαλάκια χαρτιού και βάλε τα γύρω γύρω στο κουτί για να μην κουνιέται ο δίσκος πέρα δώθε. 2) τα μεταφορικά τα πληρώνεις εσύ και τα προσθέτεις όπως είπες στο συνολικό κόστος. 3) Θα το στείλεις με ΕΛΤΑ Courier, θα παραλάβεις tracking number. 4) Αυτό δεν το γνωρίζω. 5) Εγώ που είχα στείλει δέμα με ΕΛΤΑ Courier αντικαταβολή, τα λεφτά τα πήρα την επόμενη μέρα από την μέρα που παρέλαβε ο παραλήπτης το δέμα και πλήρωσε. 6) Δεν είμαι σίγουρος τι κάνει η Αντικαταβολή 2, αλλά εσένα μάλλον σε ενδιαφέρει η Αντικαταβολή 1. 7) Εσύ φρόντισε να συσκευάσεις καλά το δέμα, θα το πας στο ταχυδρομείο, θα τους πεις ότι θέλεις να το στείλεις με αντικαταβολή, θα το ζυγίσουν και θα σου πουν αυτοί ποιό είναι το τελικό κόστος, εσύ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τίποτα. Εγώ είχα στείλει ένα PSP κόστους 120 ευρώ, το πήγα στο ταχυδρομείο, μου είπαν ότι το κόστος αποστολής είναι 5 ευρώ, οπότε έβαλα σαν κόστος αντικαταβολής 125 ευρώ.
funbreaker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 1) πάρε μια παλιά εφημερίδα, φτιάξε μπαλάκια χαρτιού και βάλε τα γύρω γύρω στο κουτί για να μην κουνιέται ο δίσκος πέρα δώθε. 2) τα μεταφορικά τα πληρώνεις εσύ και τα προσθέτεις όπως είπες στο συνολικό κόστος. 3) Θα το στείλεις με ΕΛΤΑ Courier, θα παραλάβεις tracking number. 4) Αυτό δεν το γνωρίζω. 5) Εγώ που είχα στείλει δέμα με ΕΛΤΑ Courier αντικαταβολή, τα λεφτά τα πήρα την επόμενη μέρα από την μέρα που παρέλαβε ο παραλήπτης το δέμα και πλήρωσε. 6) Δεν είμαι σίγουρος τι κάνει η Αντικαταβολή 2, αλλά εσένα μάλλον σε ενδιαφέρει η Αντικαταβολή 1. 7) Εσύ φρόντισε να συσκευάσεις καλά το δέμα, θα το πας στο ταχυδρομείο, θα τους πεις ότι θέλεις να το στείλεις με αντικαταβολή, θα το ζυγίσουν και θα σου πουν αυτοί ποιό είναι το τελικό κόστος, εσύ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τίποτα. Εγώ είχα στείλει ένα PSP κόστους 120 ευρώ, το πήγα στο ταχυδρομείο, μου είπαν ότι το κόστος αποστολής είναι 5 ευρώ, οπότε έβαλα σαν κόστος αντικαταβολής 125 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σχετικά με το 3), ο αγοραστής ζήτησε όχι courier, γιατί στοιχίζει περισσότερο αλλά απλό δέμα, αυτό που στοιχίζει 1,5 ευρώ. Οπότε αν εσύ χρησιμοποίσες άλλη πιο ακριβή υπηρεσία μπορεί να υπάρχουν διαφορές και στις υπόλοιπες ερωτήσεις. Επίσης αν γνωρίζει κάποιος για το 4) που είναι αρκετά σημαντικό θα βοηθούσε.
gokuthelegend Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σχετικά με το 3), ο αγοραστής ζήτησε όχι courier, γιατί στοιχίζει περισσότερο αλλά απλό δέμα, αυτό που στοιχίζει 1,5 ευρώ. Οπότε αν εσύ χρησιμοποίσες άλλη πιο ακριβή υπηρεσία μπορεί να υπάρχουν διαφορές και στις υπόλοιπες ερωτήσεις. Επίσης αν γνωρίζει κάποιος για το 4) που είναι αρκετά σημαντικό θα βοηθούσε. Καλύτερα ένα ευρώ παραπάνω και να είσαι σίγουρος. Στην τελική, αν θες να το ξεφορτωθείς, στείλτο με ΕΛΤΑ Courier και κάνε του 1 ευρώ έκπτωση. Και εγώ έτσι είχα κάνει, για την ακρίβεια τα έξοδα αποστολής μου είχαν βγει 5.70 ευρώ, αλλά για να μην ψάχνει ο άλλος για ψιλά το στρογγυλοποίησα στα 5 ευρώ, χρεώθηκα εγώ τα 70 σεντ. Α, και αν θες αντικαταβολή νομίζω ότι θες δεν θες θα πάει με ΕΛΤΑ Courier, οπότε δεν το γλιτώνεις.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μονο το courier εχει αντικαταβολή, αν δεν παραλάβει επιβαρύνεσαι τα μεταφορικά
nikos903 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Και το απλό έχει αντικαταβολή (και tracking no), απλά προσθέτεις το κόστος αποστολής (το οποίο πληρώνεις απο την αρχή) στο ποσό της αντικαταβολής για να σου έρθουν και τα έξοδα με την επιταγή. Το κόστος λες είναι 1.5€ αλλά είναι άλλα 2.3€ για την αντικαταβολή, άρα γύρω στα 5€ σούμα. Με το courier δεν πληρώνεις κάτι εσύ αλλά είναι πολύ πιο ακριβό.... Δεν είναι μόνο 1€.... Εκτός και άμα το στείλεις PR αλλά και πάλι εκεί χτυπάνε πολύ... Άμα δεν το παραλάβει βράστα... Εκτός οτι 15 μέρες δεν θα σου έρχεται το δέμα θα πληρώσεις και τα σπασμένα... Άμα μπορείς να στα κάνει κατάθεση είναι καλύτερο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα