Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα δωσω για michigan proficiency το μαιο του 2015 και μολις πηρα το βιβλιο του Griva από το φροντιστηριο μου  για να κατσω να διαβασω....μου ειπαν στο φροντιστηριο ότι δεν χρειαζεται να κανω μαθηματα απλα να διαβαζω τα κεφαλαια και τα τεστ και να πηγαινω 1 φορα τη βδομαδα καμια ωρα για να με διορθωνουν και καποια άλλη ωρα για να κανω τα listening μιας και δεν κανουν τμηματα για ενηλικους παρα μονο με αυτό τον τροπο. Φυσικα το κοστος είναι μονο τα εξεταστρα και οσες ωρες παω ένα συμβολικο μικροποσο εναντι αλλων επωνυμων φροντιστηριων που ζητανε 1300 ευρω για μαθημα σε ταξη και να δωσω Δεκεμβριο του 2015

Εχω παρει το lower cambridge εδώ και μια 10ετια από το ιδιο φροντιστηριο αλλα και μονο που σκέφτομαι ότι πρεπει να μαθω 3500 λεξεις, speaking, writing τωρα στην ηλικια των 30 αγχωνομαι ... βεβαια τωρα ξεκιναω να μπαινω παλι στο κλιμα και θα δειξει...

Ακουσα ότι πλεον συμψηφίζονται τα θεματα και μπορεις καπως πιο ευκολα να περασεις βεβαια αυξηθηκε το επιπεδο δυσκολιας

Εχει δωσει κανεις προσφατα να μας πει πως του φανηκαν ?

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα δωσω για michigan proficiency το μαιο του 2015 και μολις πηρα το βιβλιο του Griva από το φροντιστηριο μου  για να κατσω να διαβασω....μου ειπαν στο φροντιστηριο ότι δεν χρειαζεται να κανω μαθηματα απλα να διαβαζω τα κεφαλαια και τα τεστ και να πηγαινω 1 φορα τη βδομαδα καμια ωρα για να με διορθωνουν και καποια άλλη ωρα για να κανω τα listening μιας και δεν κανουν τμηματα για ενηλικους παρα μονο με αυτό τον τροπο. Φυσικα το κοστος είναι μονο τα εξεταστρα και οσες ωρες παω ένα συμβολικο μικροποσο εναντι αλλων επωνυμων φροντιστηριων που ζητανε 1300 ευρω για μαθημα σε ταξη και να δωσω Δεκεμβριο του 2015

Εχω παρει το lower cambridge εδώ και μια 10ετια από το ιδιο φροντιστηριο αλλα και μονο που σκέφτομαι ότι πρεπει να μαθω 3500 λεξεις, speaking, writing τωρα στην ηλικια των 30 αγχωνομαι ... βεβαια τωρα ξεκιναω να μπαινω παλι στο κλιμα και θα δειξει...

Ακουσα ότι πλεον συμψηφίζονται τα θεματα και μπορεις καπως πιο ευκολα να περασεις βεβαια αυξηθηκε το επιπεδο δυσκολιας

Εχει δωσει κανεις προσφατα να μας πει πως του φανηκαν ?

Δεν απαντάω ακριβώς στην ερώτησή σου, για το proficiency δεν ξέρω, αλλά πριν 2 χρόνια έδωσα το Lower του Michigan (ECCE) με τον ίδιο τρόπο με σένα, δηλαδή έκανα τα τεστ στο σπίτι, και πήγαινα 2 ώρες την εβδομάδα για τις διορθώσεις, το listening και το speaking. Το πήρα με B στο speaking και στην έκθεση και Α σε όλα τα υπόλοιπα. Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε πολύ εύκολο.

• Like 1
Δημοσ.

Συγχαρητηρια!! μου δινεις κουραγιο....ξερεις είναι δυσκολο μετα από τοσα χρονια εκτος να βρίσκεσαι παλι στα τέτοιες καταστασεις..ποσο μετανιωσα που δεν το πηρα όταν ημουν 20 μα ποσο....

Δημοσ.

Ειμαι στην ίδια φάση με σενα φίλε ηλικιακά κ χρονικά απο την απόκτηση του lower καλη μας επιτυχία! Οι λέξεις ειναι άπειρες!

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

ναι αστα να πανε νταξει φανταζομαι δεν μαθαίνονται ολες.....ελπιζω να είναι καπως φιλικα τα θεματα....

και δεν εχω ξεκινησει ακομα......

φανταζομαι μεχρι το μαιο 2015 δηλ σε 19 βδομάδες από τωρα να εχουμε βγαλει το βιβλιο

ποιο πολύ με αγχωνει η εκθεση και τα προφορικα μην κομπλαρω

• Moderators
Δημοσ.

Το έδωσα το Νοέμβρη. Τα προφορικά είναι εύκολα μη σε κομπλαρουν. Λεξιλόγιο είναι καθαρά τύχη Γιατί μπορεί να βάλουν οτιδήποτε. Η έκθεση εύκολη αλλά είναι κλασικά το θέμα του χρόνου..

Ο τρόπος που σου πρότειναν είναι καλός μονο εαν έχεις γνώση Ναι Δεν χρειάζεσαι επανάληψη γραμματικής και αν είσαι συνεπής και όντως θα κάνεις δουλειά μόνος σου

• Like 1
Δημοσ.

Στα δώδεκά μου τον Δεκέμβρη εάν θυμάμαι καλά έδωσα το Lower του Michigan και το πήρα, και μου λέει η καθηγήτριά μου "Θέλεις να δοκιμάσουμε τον Μάιο που έρχεται κατευθείαν να δώσεις και για το Proficiency;" και συμφώνησα, χωρίς εντατικά ή κάτι τέτοιο, απλά 2 φορές την εβδομάδα όπως έκανα και πριν, και το πήρα κανονικά χωρίς κάποια πολύ μεγάλη δυσκολία. Όντως το λεξιλόγιο θέλει δουλειά, όσα περισσότερα βιβλιαράκια βγάλεις τόσο το καλύτερο, αλλά τώρα πια είναι πιο εύκολο αυτό, εάν απλά βάζεις να δεις τις σειρές και τις ταινίες σου χωρίς υπότιτλους, θα βοηθηθείς αρκετά, όπου σε συνδυασμό με το διάβασμα που θα κάνεις, πιστεύω θα είσαι εντάξει.

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Την έκθεση μην την φοβάσαι, δεν είναι όπως στις Πανελλήνιες. :P Απλά μια σελίδα είναι να γράψεις για να δουν πως ξέρεις να γράφεις αγγλικά. Όσον αφορά τα προφορικά, το μυστικό είναι να μην αγχωθείς και να παίρνεις πρωτοβουλίες (δηλαδή να ζητάς - εάν ο συνεξεταζόμενός σου δεν έχει πρόβλημα - να μιλάς πρώτος, να αιτιολογείς όσα λες κτλ).

• Like 1
Δημοσ.

ενταξει είμαι λιγο καλυτερα με οσα λετε από ότι πριν....

απλα σιγα σιγα θα μπω στο κλιμα στις δομες εκθέσεων κλπ κλπ όπως παλια.....

φανταζομαι θα μου δωσει και μια κατευθυνση το φροντιστηριο

Δημοσ.

ενταξει είμαι λιγο καλυτερα με οσα λετε από ότι πριν....

απλα σιγα σιγα θα μπω στο κλιμα στις δομες εκθέσεων κλπ κλπ όπως παλια.....

φανταζομαι θα μου δωσει και μια κατευθυνση το φροντιστηριο

Μην αγχώνεσαι, δεν είναι κάτι τρελό. Όπως θα δεις κι εκεί, το δίνουν και 13χρονα παιδιά, μην περιμένεις τίποτα τρελά επίπεδα δυσκολίας. Ένα θέμα θα σου δώσουν, γράφεις κλασικά πρόλογο, μία παράγραφο με τα θετικά (για παράδειγμα), μία με τα αρνητικά, την άποψή σου και επίλογο. Μια χαρά θα τα πάτε! Απλά μην αγχώνεστε.

Στα προφορικά είχα μπει κατά τύχη μαζί με μια γνωστή μου που έκανε μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά (που υποτίθεται πως υπάρχουν ήδη γερές βάσεις αγγλικών για τέτοιες σπουδές). Ε, από το άγχος της, ενώ πραγματικά ήξερε, έκανε κάτι λάθη στυλ "She are" (δηλαδή καθαρά και μόνο από θέμα άγχους) και δυστυχώς κόπηκε. Γι' αυτό το ξαναλέω, μην αγχώνεστε, το δίνουν και παιδάκια το Proficiency, δεν είναι κάτι το δύσκολο. Άμα μπορείτε να υποστηρίξετε μια άποψη στα αγγλικά, κατ' εμέ μπορείτε να θεωρήσετε πως το έχετε πάρει.

• Like 1
Δημοσ.

Έδωσα πριν 3 χρονια..Τα προφορικά δεν ηταν δύσκολα, ίσα ίσα το αντίθετο..Το μόνο πρόβλημα ηταν πως το παιδι που είχε μπει μαζί μου στην αίθουσα είχε πολυ άσχημη προφορά και δεν καταλάβαινα τα μισά απο όσα έλεγε..Στο δεύτερο κομμάτι, πάλι δεν είχα ιδιαίτερο θέμα..Το πιο δύσκολο ηταν το reading για εμενα..Ειχε πέσει κείμενο με παραμύθια αν δεν κανω λάθος και το κοίταζα σαν βλάκας..Στο τέλος το πήρα όμως και με καλό βαθμό

Σκέψου πως έδινα με 39 πυρετό και δεν είχα δώσει καν lower..Και απο διάβασμα μην φανταστείς κατι το ιδιαίτερο..

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο δύσκολο ηταν το reading για εμενα.

Εγώ εκεί (όπως έκανα πάντα) το έκανα το κείμενο μια καλή ανάγνωση, τα συμπλήρωνα όλα με βάση το τι θεωρούσα πως ήταν σωστό, και μετά απλά στον χρόνο που είχε μείνει επέστρεψα και ξαναέλεγξα 2-3 ερωτησούλες που δεν ήμουν πολύ σίγουρος. Γενικά δεν θέλει άγχος, αλλά θέλει να μπορείς να προγραμματίσεις κάπως τον χρόνο σου ώστε να σου βγαίνει χωρίς πιέσεις και σκαλώματα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετά tools και υλικό στο ιντερνετ που πιστεύω θα σε βοηθήσουν αρκετά, όρεξη και θέληση να έχεις.

Για λεξιλόγιο μπορεις να χρησιμοποιήσεις το memrise.com. Έχει αρκετά courses με αγγλοελληνικό λεξιλόγιο(είδα και κάποια με ecpe), και επίσης μπορεις αν δεν κανω λαθος να φτιάξεις δικά σου με δικες σου λεξεις.

Για εκθέσεις μπορείς να χρησιμοποιείς το lang-8.com - στο οποίο γράφεις κείμενα τα οποία στα διορθώνουν native speakers. 

Υπάρχει επίσης το conversationexchange.com στο οποίο μπορείς να βρείς πχ κάποιον αμερικανο(που μπορει να μαθαινει και αυτός ελληνικά) να μιλάτε στο skype σαν εξάσκιση για το speaking.

Για το listening(πέρα από τα test του ecpe) μπορείς να βρείς κάποιο podcast να ακούς στα αγγλικά ή/και να δεις κάποια χαλαρή(τυπου φιλαρακια που ειναι και ευκολη σαν προφορες κτλ) σειρά χωρίς υπότιτλους. Αν το listening σου είναι αδύναμο μην απογοητευτείς αν δεν καταλαβαίνεις - ακόμα και τότε ο εγκέφαλος μαθαίνει και θα δεις ότι αν συνεχίσεις να βλέπεις θα βελτιώνεσαι.

Όπως είπα όρεξη να έχεις.

• Like 2
Δημοσ.

θα το χρησιμοποιησεις καπου και αν ναι που?

γιατι αντιστοιχα του proficiency υπαρχουν και αλλα π.χ. για ασεπ

• CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου   CAMBRIDGE.

• BULATS English Language Test, βαθμολογία 90-100, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British CouncilIDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7,5 και άνω .

CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου   MICHIGAN

LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 5 -PROFICIENT COMMUNICATION- του EDEXCEL, ή PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL LEVEL 5 -PROFICIENT COMMUNICATION- του EDEXCEL ή EDEXCEL Level 3 Certificate in ESOL International(CEF C2)

• ISE IV Integrated Skills in English Level 3 Certificate in ESOL International  του TRINITY COLLEGE LONDON.

CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) -MASTERY- και CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) -MASTERY- (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL-MASTERY- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL -MASTERY- (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης).

•  EDI Level 3 Certificate in ESOL International JETSET Level 7 (CEF C2) ή PEARSON EDI Level 3 Certificate in ESOL International (CEF C2).

.

PEARSON LCCI EFB LEVEL 4 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, με βαθμό «Distinction” ή “Credit”).

• OCNW Certificate in ESOL International at Level 3 (Common European Framework equivalent level C2).

•   ESB Level 3 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C2).

•  Michigan State University – Certificate of English Language Proficiency (MSU – CELP) : CEF C2.

• Test of Interactive English, C2 Level.

• NOCN Level 3 Certificate in ESOL International (C2).

• Κρατικό Πιστοποιητικό Γ2

σε uni παιζει κυριως ielts

Δημοσ.

Που θα το χρειαστείς αυτό αν επιτρέπεται; Άποψη μου είναι ότι είναι πεταμένα λεφτά.

Κάτσε διάβασε κανά βιβλίο, δες καμιά ταινία, καλύτερα θα μάθεις.

Δημοσ.

Συγχαρητηρια!! μου δινεις κουραγιο....ξερεις είναι δυσκολο μετα από τοσα χρονια εκτος να βρίσκεσαι παλι στα τέτοιες καταστασεις..ποσο μετανιωσα που δεν το πηρα όταν ημουν 20 μα ποσο....

Αν το είχες πάρει στα 20, τώρα θα είχε ακυρωθεί και θα ήταν κωλόχαρτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...