mathsrule Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ναι ρε παιδιά, αλλά το τονίζω, για Ελλάδα πάντα. Αν ο άλλος θέλει όμως να χρησιμοποιήσει το 10 ετών πιστοποιητικό για δουλειά στο εξωτερικό θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Εκεί θα αναγκαστεί να δώσει άλλο πιστοποιητικό ξανά για να αποδείξει ότι όντως στην παρούσα φάση κατέχει την γλώσσα. (Ή πιο απλά, μπορεί να τον δουν πώς τα χειρίζεται τα αγγλικά στα πλαίσια της δουλειάς, στην πράξη.) Κατάλαβα τι εννοείς. Σύμφωνοι, αν και είμαι της άποψης ότι ισχύει και εκεί ο νόμος του ποδηλάτου (άπαξ και το μάθεις μία φορά, το ξέρεις για πάντα) - φυσικά εξασκώντας τα ενίοτε.
GreyHorse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Το Proficiency του Michigan δεν έχει χρονικό όριο, πριν ούτε δύο εβδομάδες πήρε τηλέφωνο για έναν φίλο μου που θέλει να δώσει και μου το επιβεβαίωσαν κι εκείνοι ότι δεν θέλει ανανέωση. Πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο του Πανεπιστημίου το Camebridge, χωρίς, όμως, να είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Αυτό το ποστ το διάβασες ή το προσπέρασες; http://www.insomnia.gr/topic/555014-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-michigan-proficiency/page-2?do=findComment&comment=53724639 Είπαμε, πιστοποιούν ότι την τάδε χρονιά ήξερες πχ γαλλικά, όχι ότι τα ξέρεις εφ'όρου ζωής. Όπως και το πιστοποιητικό γεννήσεως πιστοποιεί ότι γεννήθηκες το 1990, όχι ότι γεννιέσαι κάθε χρόνο. Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεικνύει το πόσο καλά μιλάς την γλώσσα μετά από 5, 10 χρόνια και πολύ κακώς κάνουν κάποιοι και δέχονται πιστοποιήσεις άνω της τριετίας. Κατάλαβα τι εννοείς. Σύμφωνοι, αν και είμαι της άποψης ότι ισχύει και εκεί ο νόμος του ποδηλάτου (άπαξ και το μάθεις μία φορά, το ξέρεις για πάντα) - φυσικά εξασκώντας τα ενίοτε. Εξασκώντας τα καθημερινά και για μια ώρα τουλάχιστον ίσως, αλλιώς η γλώσσα σου φεύγει, καμιά μα καμιά σχέση με ποδήλατο, ατυχέστατο το παράδειγμα.
mathsrule Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Αυτό το ποστ το διάβασες ή το προσπέρασες; http://www.insomnia.gr/topic/555014-αποψεις-για-michigan-proficiency/page-2#entry53724639 Είπαμε, πιστοποιούν ότι την τάδε χρονιά ήξερες πχ γαλλικά, όχι ότι τα ξέρεις εφ'όρου ζωής. Όπως και το πιστοποιητικό γεννήσεως πιστοποιεί ότι γεννήθηκες το 1990, όχι ότι γεννιέσαι κάθε χρόνο. Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεικνύει το πόσο καλά μιλάς την γλώσσα μετά από 5, 10 χρόνια και πολύ κακώς κάνουν κάποιοι και δέχονται πιστοποιήσεις άνω της τριετίας. Γιατί, υποστήριξα πουθενά το αντίθετο; Εξασκώντας τα καθημερινά και για μια ώρα τουλάχιστον ίσως, αλλιώς η γλώσσα σου φεύγει, καμιά μα καμιά σχέση με ποδήλατο, ατυχέστατο το παράδειγμα. Καθόλου ατυχές το παράδειγμα, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα και την αδελφή μου που μπορώ να είμαι σίγουρος. Απλά βλέποντας τις σειρές/ταινίες μου χωρίς υπότιτλους και μιλώντας ενίοτε με μια αγγλίδα φίλη, κάθε χρόνο που πηγαίνω στο Μαϊάμι σε έναν θείο τα μιλάω όλο και καλύτερα. Σύμφωνα με τη λογική σου, όχι απλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, αλλά το αντίθετο, πράγμα το οποίο δεν παρατηρείται ούτε σε εμένα, ούτε στην αδελφή μου, και απ' όσο γνωρίζω σε κανέναν άλλον. Τι να σου πω, είτε στο σόι έχουμε άπαιχτα γονίδια, είτε όλοι οι υπόλοιποι ξεχνάνε τόσο εύκολα κάποιους γραμματικούς κανόνες και το λεξιλόγιο.
lifeowner771 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Εγώ εκεί (όπως έκανα πάντα) το έκανα το κείμενο μια καλή ανάγνωση, τα συμπλήρωνα όλα με βάση το τι θεωρούσα πως ήταν σωστό, και μετά απλά στον χρόνο που είχε μείνει επέστρεψα και ξαναέλεγξα 2-3 ερωτησούλες που δεν ήμουν πολύ σίγουρος. Γενικά δεν θέλει άγχος, αλλά θέλει να μπορείς να προγραμματίσεις κάπως τον χρόνο σου ώστε να σου βγαίνει χωρίς πιέσεις και σκαλώματα. Eιναι αναλογος και τι θα πεσει...Ενω δεν ειχα αγχος καθολου σε ολη τη διαρκεια, το reading μου φανηκε πολυ παραξενο...Παιζει μεγαλο ρολο και η τυχη στο τι θεματα μπορουν να πεσουν 1
mathsrule Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Eιναι αναλογος και τι θα πεσει...Ενω δεν ειχα αγχος καθολου σε ολη τη διαρκεια, το reading μου φανηκε πολυ παραξενο...Παιζει ρολο και η τυχη μεγαλο στο τι θεματα μπορουν να πεσουν Καλά, ναι, εννοείται! Εμένα μου είχε πέσει κάτι για γάτες, εάν θυμάμαι καλά, και κάτι για τις στολές κολύμβησης και τις τεχνολογίες πίσω από αυτές. 1
doctor_667 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Κατάλαβα τι εννοείς. Σύμφωνοι, αν και είμαι της άποψης ότι ισχύει και εκεί ο νόμος του ποδηλάτου (άπαξ και το μάθεις μία φορά, το ξέρεις για πάντα) - φυσικά εξασκώντας τα ενίοτε. Δεν ισχύει καθόλου αυτό, κι εγώ Γερμανικά έχω Β2 πτυχίο που σημαίνει ότι μπορώ να μιλήσω καλά. Ούτε τα βασικά δεν μπορώ να πω πλέον. Εννοείται ότι δεν γράφω ότι το επίπεδο μου είναι καλό στο βιογραφικό μου (και παρεμπιπτόντως στα Αγγλικά που έχω και τα 2 proficiency δεν το αναφέρω πουθενά), αρκεί να γράψεις το επίπεδο σου.
qsis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Κυριως, οι λογοι είναι αυτοι... τοτε που εδινα το Lower Cambridge καπου το 2000 ηταν κορυφη και το Proficiency χρειαζοταν μονο για να διδαξεις..... και για αυτό δεν ειχα στο μυαλο μου τοτε να το δωσω... Καλά το 2000 πολλοί διναμε και ειχαμε proficiency, συνηθισμένο ήταν δεν ήταν τόσο ακραίο Lower παιρναμε από το δημοτικό/γυμνάσιο Αν το είχες πάρει στα 20, τώρα θα είχε ακυρωθεί και θα ήταν κωλόχαρτο.Να ισχύει πού βρε φίλε; Η έχεις μάθει αγγλικά ή δεν έχεις μάθει. Πόσες φορές πρέπει να μάθεις; Εγώ 10 χρόνια+ μετά που ήθελα αντίγραφο για μεταπτυχιακό μια χαρά πήγα και έβγαλα ακριβές αντίγραφο από το british council και μια χαρά το δέχτηκαν. Και προπτυχιακα τα αγγλικά που κάναμε έφταναν μέχρι επίπεδο ας πούμε advanced πήγαινα απλα και τα έδινα, δεν παταγα καν στο μάθημα ουτε διάβαζα κάτι, το θεωρούσα τελείως περιττό. Τώρα αν πάω κάπου και με ρωτήσουν αν ξέρω αγγλικά φυσικά και θα πω ότι ξέρω αφού τα εξασκώ απο νιαναρο και αν κάποιος θέλει ευχαρίστως ας με εξετάσει.. Δε καταλαβαίνω το θέμα της ισχύς αυτών των χαρτιών εκτός αν μιλάμε για διδασκαλία
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 δεν κοιταμε τι ισχυει γενικα στις αλλες χωρες αλλα στην Ελλαδα ισχυει το εξης δινεις στα 15-16 proficiency μετα δεν εχεις καμια επαφη με αγγλικα για πολλα χρονια μεχρι να αποφασισεις στα 27-28 οτι θες να κανεις μεταπτυχιακο οποτε και προσπαθεις να δεις τι θυμασαι. Ειναι κλασσικο αυτο για ελλαδα γιατι τα χρησιμοποιουμε μονο για μαθηματα και για καμια τουριστρια το καλοκαιρι. Δεν ειναι ολοι ετσι προφανως αλλα ειναι η πλειοψηφια. Τελος να πω οτι ειναι αλλο το να καταλαβαινεις τι σου λεει καποιος και να συνενοεισαι και αλλο το μιλας και μπορεις να κανεις κανονικη συζητηση
gokuthelegend Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 [...] Να ισχύει πού βρε φίλε; Η έχεις μάθει αγγλικά ή δεν έχεις μάθει. Πόσες φορές πρέπει να μάθεις; [...] Δεν έχει ξέρεις ή δεν ξέρεις, το όλο θέμα είναι το κατα πόσο το έχεις εξασκήσει. Κάποιος που έδωσε εξετάσεις και πέρασε με επιτυχία όταν αυτός πήγαινε γυμνάσιο ή λύκειο, και ο οποίος τώρα είναι στα τριάντα του, είναι πολύ πιθανό να έχει ξεχάσει αρκετά πράγματα εφόσον δεν τα έχει εξασκήσει. Είναι αυτό που είπες, εσύ τα εξασκείς, ο άλλος όμως;
splash18 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Το θεμα είναι ότι στην Ελλαδα ζητανε το χαρτι ασχέτως αν ξερει καποιος η όχι η τα εχει ξεχασει. Και εγω για αυτό το λογο θελω να δωσω... Αν με καλυπτε το lower δεν θα πηγαινα να κανω τωρα εξοδα για να παρω το Michigan. Επειδή θεωρουν και για να αποκλισουν αρκετους από τις συνεντεύξεις η τους διαγωνισμούς ότι οσοι το εχουν παρει εχουν αριστη γνωση.
GreyHorse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Γιατί, υποστήριξα πουθενά το αντίθετο;Είπες ότι δεν θέλει ανανέωση. Εξήγησα, δυο φορές τώρα, τους λόγους που δεν θέλει ανανέωση.Δεν πιστοποιεί την τωρινή σου γνώση, πιστοποιεί ότι είχες την γνώση κάποια στιγμή στο παρελθόν. Είναι δυνατόν να πήρα μια πιστοποίηση πριν 15 χρόνια και να πρέπει να πάρω πιστοποίηση καινούργια ξανά που να πιστοποιεί ότι πράγματι ήξερα κάτι πριν 15 χρόνια; Οεο;;; Αν πρέπει να πιστοποιήσω ότι γνωρίζω κάτι ΣΗΜΕΡΑ και είμαι κάτοχος πιστοποίησης Michigan του 2.000, τότε ΝΑΙ, πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις πιστοποίησης και να ξαναπάρω την ίδια πιστοποίηση με διαφορετική χρονολογία. Οπότε αν χρειάζομαι να αποδείξω την σημερινή μου γνώση, και του Michigan θέλει ανανέωση (αν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω αυτό). Καθόλου ατυχές το παράδειγμα, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα και την αδελφή μου που μπορώ να είμαι σίγουρος. Απλά βλέποντας τις σειρές/ταινίες μου χωρίς υπότιτλους και μιλώντας ενίοτε με μια αγγλίδα φίλη, κάθε χρόνο που πηγαίνω στο Μαϊάμι σε έναν θείο τα μιλάω όλο και καλύτερα. Σύμφωνα με τη λογική σου, όχι απλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, αλλά το αντίθετο, πράγμα το οποίο δεν παρατηρείται ούτε σε εμένα, ούτε στην αδελφή μου, και απ' όσο γνωρίζω σε κανέναν άλλον. Τι να σου πω, είτε στο σόι έχουμε άπαιχτα γονίδια, είτε όλοι οι υπόλοιποι ξεχνάνε τόσο εύκολα κάποιους γραμματικούς κανόνες και το λεξιλόγιο.Είπα χωρίς εξάσκηση, οεο. Η τηλεόραση και το ίντερνετ μια χαρά εξάσκηση είναι.Για κάνε το ίδιο σε τίποτα γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά, κινέζικα, σουαχίλι κτλ που δεν παίζουν στην τηλεόραση ή ας κόψει η Ελλάδα τον υποτιτλισμό και ας ξεκινήσει μόνο μεταγλώτιση να δούμε την μαγκιά σου. Μόνο βλέποντας καθημερινά τηλεόραση σε ξένη γλώσσα χωρίς να πιάνεις γρι για το τι μιλάνε, κανά 6ωρο την μέρα, κάποια στιγμή μετά από μερικά χρονάκια θα συνειδητοποιήσεις ότι καταλαβαίνεις τι λένε. Όλοι το έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, ονομάζεται μητρική γλώσσα.
qsis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχει ξέρεις ή δεν ξέρεις, το όλο θέμα είναι το κατα πόσο το έχεις εξασκήσει. Κάποιος που έδωσε εξετάσεις και πέρασε με επιτυχία όταν αυτός πήγαινε γυμνάσιο ή λύκειο, και ο οποίος τώρα είναι στα τριάντα του, είναι πολύ πιθανό να έχει ξεχάσει αρκετά πράγματα εφόσον δεν τα έχει εξασκήσει. Είναι αυτό που είπες, εσύ τα εξασκείς, ο άλλος όμως; τα αγγλικά υπάρχουν παντού γύρω μας και είναι στο χέρι μας να τα εξασκούμε (τεχνολογία, σειρές, ταινίες, games, άρθρα, αγγλίδα γκόμενα που είχα για κάνα χρόνο +bonus όλο το σόι και φίλοι, συγγενείς σε αμερικές, βιβλιογραφία για εργασίες, μαλακοβιντεάκια στο yt κτλ..) να μου πεις για τα γερμανικά που είχα μάθει κάποτε να το καταλάβω, αυτά μάλιστα σκέφτομαι να τα φρεσκάρω κάποια στιγμή έτσι για χόμπι άλλωστε και μικρός ήμουν σε χαμηλό επίπεδο, όπως σκέφτομαι να ξεκινήσω και ιταλικά (επίσης για "ευχαρίστηση" όχι για προσόν, πιστεύω ότι κάποτε θα μου χρειαστούν πάντως, αν μπακουρέψω ποτέ ) αλλά αγγλικά δε θα ανεχόμουν να ξανακάτσω στο θρανίο να μάθω για κανένα λόγο, θα ήταν το απόλυτο χάσιμο χρόνου οπότε ναι δέχομαι πως ότι δεν εξασκείς μπορεί να χάσεις τη μπάλα μαζί του, αλλά τα αγγλικά είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, ειδικά αν τα ξέρεις από μικρός μαθαίνεις να τα χρησιμοποιείς γιατί σε διευκολύνουν σε πολλά πράγματα, εκτός αν σε έχουν κλεισμένο σε κάνα υπόγειο και σε έστειλαν μόνο στο φροντιστήριο για να πάρεις το χαρτί εγώ τουλάχιστον ακόμα και τώρα που κάθομαι και γράφω αυτό το post παρακολουθώ παράλληλα απλά ακούγοντας πίσω μου ντοκυμαντέρ που παίζει η τηλεόραση, άθελά μου
GreyHorse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Να ισχύει πού βρε φίλε; Η έχεις μάθει αγγλικά ή δεν έχεις μάθει. Πόσες φορές πρέπει να μάθεις; Εγώ 10 χρόνια+ μετά που ήθελα αντίγραφο για μεταπτυχιακό μια χαρά πήγα και έβγαλα ακριβές αντίγραφο από το british council και μια χαρά το δέχτηκαν. Και προπτυχιακα τα αγγλικά που κάναμε έφταναν μέχρι επίπεδο ας πούμε advanced πήγαινα απλα και τα έδινα, δεν παταγα καν στο μάθημα ουτε διάβαζα κάτι, το θεωρούσα τελείως περιττό. Τώρα αν πάω κάπου και με ρωτήσουν αν ξέρω αγγλικά φυσικά και θα πω ότι ξέρω αφού τα εξασκώ απο νιαναρο και αν κάποιος θέλει ευχαρίστως ας με εξετάσει.. Δε καταλαβαίνω το θέμα της ισχύς αυτών των χαρτιών εκτός αν μιλάμε για διδασκαλία Ακριβώς, ισχύει στο ότι έχεις μάθει αγγλικά κάποια στιγμή στη ζωή σου.Δεν ισχύει στο ότι τα γνωρίζεις ΤΩΡΑ. Άσχετα που στην Ελλάδα υπάρχουν βλάκες που τα δέχονται. Η γλώσσα ξεχνιέται όταν δεν την εξασκείς. Και μια πιστοποίηση 5ετίας +, ουδέποτε αποδεικνύει ότι σήμερα γνωρίζεις την γλώσσα. Κι εγώ κάποτε πήρα το Mittelstufe στα γερμανικά, '99 ή 2.000, ανάθεμα κι αν θυμάμαι λέξη τώρα. Με τα αγγλικά η κατάσταση είναι καλύτερη εξαιτίας της τηλεόρασης και του ίντερνετ, αλλά επειδή εμείς βλέπουμε καθημερινά σειρές και μπαίνουμε online δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. 1
zynif Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Θα πετάμε δηλαδή κάθε δυό-τρία χρόνια λεφτά για toefl και γι' άλλα παρόμοια test προκειμένου να αποδείξουμε ότι ξέρουμε ;
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Έχω και το Michigan και το edi. Προσωπικά λέω αν δεν σε ενδιαφέρει η επάρκεια για καθηγητής που δίνει το Michigan δώσε edi. Εχουν την ίδια αναγνώριση στην Ελλάδα. Το λεξιλόγιο είναι καθαρά θέμα τύχης, όταν έδωσα δεν διάβασα ούτε στο ελάχιστο για το λεξιλόγιο. Γενικά δεν διάβασα και αν δεν με πιστεύετε πρόβλημα σας πάντως όσο δύσκολο και να φαίνεται εγω διάβαζα αγγλικά μέχρι A senior και πήρα proficiency με 81%, σας δίνω και τα αποτελέσματα αν θέλετε. Μεθοδολογία για να το πάρεις Θες 30-32 στα 40 στο grammar Τουλάχιστον 14 στα 20 στο cloze Στα Reading θες γύρω στα 15 σωστά στα 20 Και όσο μπορείς κοντά στα 20 στο vocabulary χωρίς να διαβάσεις ούτε λέξη Listening θες πάνω από 35 σωστά και speaking θες απλά pass. Έκθεση θες γύρω στο 60-65% Ή βάση είναι 65% και το μόνο που πιέζει είναι ο χρόνος του reading test που έχει 120 ερωτήματα σε 75 λεπτά. Δεν είναι τραγικό, ειδικά για έναν διαβασμένο ή κάποιον όπως εγώ που καταλαβαίνει αγγλικά σαν την μητρική του γλώσσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα