Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η φιλια ειναι μεσα απο τις διαφωνιες να μη χανεστε.με την κολλητη οσο βρίσιμο και να πεσει την επομενη φορα που θα τα πουμε μελι γαλα.δεν υπαρχει παρεξηγηση γιατι με ξερει και εγω το ιδιο.αλλο ομως απλες διαφωνιες και αλλο κοντρα χαρακτηρες.

δεν κανω παρεα με ατομα σαν αυτα που περιγραφεις οσο καλοι και να ειναι.

δεν πιστευω οτι μας ψεκαζουμε και λατρευω υπερβολικα το κρεας.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι κατι που σκεφτομαι εδω και καμποσο καιρο.

Δεν αναφερομαι γενικα και αοριστα σε μικρες διαφωνιες που υπαρχουν σε εναν διαλογο (μιας και διαλογος χωρις διαφωνια δεν υπαρχει!) αλλα συγκεκριμενα για εκεινες τις φορες που σε πνιγει το δικιο να την πεις στον αλλο αλλα δε το κανεις για να μην τσακωθειτε.

Μια εξυπνη ρηση λεει:

"Sometimes is better to be friends than to be right" ,

αλλα μηπως αυτο δειχνει αλαζονεια?

Θα αναφερθω σε 2 συγκεκριμενα παραδειγματα 2 πολυ καλων μου φιλων , ενος αντρα και μιας γυναικας (δε γνωριζονται μεταξυ τους)

Στην πρωτη περιπτωση εχουμε να κανουμε με εναν φουλ θρησκοληπτο ανθρωπο που πιστευει σε αεροψεκασμους, αστικους μυθους, ελοχιμ και ολη την βιβλιογραφια του Λιακοπουλου. Ο τυπος αυτος ειναι παντα κοντα σου οποτε τον χρειαστει και εμενα προσωπικα με εχει βοηθησει απειρες φορες με πολλους τροπους. Παρολα αυτα οποτε ξεκιναει κουβεντα και μου λεει πχ να προσεχω οταν πηγαινω στο ταδε μαγαζι επειδη κυκλοφορουν ρωσιδες που σε πανε στο διαμερισμα τους και ξυπνας την αλλη μερα σε μια μπανιερα με παγακια και χωρις νεφρο ή πχ οταν μου λεει "σταματησα να βγαινω με αυτη μολις μου ειπε πως κανει γιογκα. ο πνευματικος μου μου ειπε πως η γιογκα ειναι πολυ υπουλη αιρεση" , τοτε δεν ξερω τι να πω.

Αν πω κατι θα βρεθουμε σε ενα κυμα διαφωνιας , θα ανεβασουμε τους τονους, και θα αναγκαστω να του πω στο τελος τιποτα "να προσεχεις καλυτερα τι ατομα πιστευεις" που θα το εκλαμβει σαν προσβολη οτι τον αποκαλω αφελη. Παντα σε τετοιες συζητησεις φτανουμε σε αυτο το σταδιο περιπου, αλλα το σταματαω τελευταια στιγμη για να ηρεμισουν τα πνευματα.

Στην δευτερη περιπτωση εχουμε να κανουμε με μια κοπελα που τελευταια εγινε vegan και αποκαλει "κανιβαλους" οσους τρωνε κρεας. Οποτε ξεκιναει κουβεντα περι χορτοφαγιας/κρεατοφαγιας παντα πεταει σαν πηγη ενα κειμενακι που βρηκε στο διαδικτυο και εξυμνει την χορτοφαγια με ενα καρο απο ιστορικες ανακριβειες και γεγονοτα που δεν εχουν επιβεβαιωθει ποτε. Μετα αυτο ξεφευγει και παμε σε θεωριες συνομωσιας του γιατι η εναλακτικη ιατρικη ειναι καλυτερη απο την παραδοσιακη ιατρικη (που υποψη, ΜΠΟΡΕΙ και να ειναι!!!) και πως το φαρμακο κατα του καρκινου εχει βρεθει και οι φαρμακευτικες στελνουν hitman (hitmen?) και καθαριζουν οσους γιατρους κανουν την ανακαλυψη κτλ κτλ. ΚΑΙ αυτο το ατομο επισης εχει σταθει κοντα μου απειρες φορες και περα απο το κομματι των διαφωνιων ολα πανε καλα. Αλλα αυτες οι διαφωνιες καθε φορα ραγιζουν τα παντα και συντομα θα γινει το κακο.

Τελος παντων, για να μην μακρυγορω, τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?

Δεν γινεται να κραταμε διπλα μας ατομα που θα συμφωνουμε σε ολα, οχι μονο επειδη ειναι πολυ δυσκολο να βρουμε κλωνους μας, αλλα θα ειναι επισης και βαρετο. Αλλα τελικα ειναι οντως καλυτερο να ειμαστε φιλοι απο το να εχουμε δικιο..?

Eιναι με διαφορα μεσα στις top  3 χειροτερες περιπτωσεις  ανθρωπων(ειδικα ο πρωτος )  να εχουν τετοιες αποψεις.Το ερωτημα ειναι μπορεις να εισαι φιλους με αυτους εγω προσωπικα οχι γνωστος ναι φιλος σε καμμια περιπτωση .

Στο αν μπορουν οι φιλοι να διαφωνουν ,ναι φυσικα και μπορουν  το θεμα ειναι να εχουν βασικα κοινα στοιχεια ωστε να κανουν παρεα   αλλα ειναι αυτονοητο  πως δεν θα συμφωνουν στα παντα .Εκει μπαινει η ιεραρχιση ποσο σημαντικες και καθοριστικες ειναι για σενα καποιες αποψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ο πρώτος είναι πολύ πυροβολημένος για να τον είχα φίλο, γνωστό θα μπορούσα άνετα γιατι ξέρω ήδη μερικούς τέτοιους και σε μικρές δόσεις έχουν πλάκα. Μέχρι και κάποιον που ήταν παλιότερα "κολλητός" ξέκοψα από τότε που άρχισε να ασχολείται με Λιακόπουλο και βρήκε συγκάτοικο πρώην μοναχό (τωρα του μιλάω μια φορά το τρίμηνο στο τηλέφωνο και ξέρει οτι αν αρχισει τα κουλα θα φάει κράξιμο).

Η δεύτερη φαίνεται κλασσική περίπτωση ευκολόπιστου ατόμου που ακολουθεί την μόδα. ΟΚ, δεν με πειραζει και πολύ. Με ηρεμο τροπο θα της ελεγα τι πιστευω εγω, θα συμφωνουσαμε να διαφωνουμε και δεν θα το ξανασυζηταγαμε. Αν γινοταν πιεστικη και το ανεφερε συχνα προσπαθωντας να με αλλάξει, θα της έκανα το ίδιο με κατι που πιστευω/ακολουθω εγω και εκεινη οχι να δει πως ειναι. Μετά αν το καταλάβει όλα καλά, αν οχι λέω κατάμουτρα "ή το κόβεις ή σε κόβω".

Με τους φιλους φυσικα θα διαφωνησεις. Το να τους ακους να λενε παπατζες και να μην μιλας δείχνει οτι υπαρχει προβλημα. Δε λεω να τους βρισεις, αν ομως εξηγησεις ομορφα την αποψη σου και παει για τσακωμο η κατασταση τοτε ο αλλος εχει προβλημα. Αν δεν μπορεις να το εξηγησεις ομορφα, τοτε εχεις εσυ προβλημα.

Το οτι καποιος σε βοηθαει συναισθηματικα/οικονομικα οταν το εχεις αναγκη δεν τον κανει αυτοματα και φιλο σου. Εγω τα εχω κανει αυτα μεχρι και για συναδελφους που δεν τους νιωθω καν φιλους. Αμα φοβασαι μην τους χασεις και δεν λες τι πιστευεις, αφ ενος δεν θα εχεις πραγματικες φιλιες αφ ετερου θα σε κανουν ο,τι θελουν.

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη ρε φίλε, τι να το κάνω να έχω έναν κάγκουρα χρυσαυγίτη για φίλο όσο και καλός να είναι μαζί μου. Οσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες, εντάξει σε αποδέχομαι όπως είσαι, κανένα πρόβλημα ή συμβιβάσου ή να βρω κάποιον που θα μπορεί.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραφα. Το ίδιο είπα κι εγω, είναι ΆΛΛΟ να διαφωνείς για πολιτική έχοντας ακραία αντίθετες πεποιθήσεις (εκεί δεν γίνεται να συνυπάρξεις) και ΑΛΛΟ να διαφωνείς για το αν πρέπει ή όχι να τρώς κρέας.

Υ.Γ. Η παρένθεση μπήκε για να γίνει κι άλλη παρεξήγηση.

Δημοσ.

Α ρε, όταν αποδειχθούν αληθινές οι προφητείες του πατήρ Παΐσιου και οι μακακίες του Λιακόπουλου, να δω που θα κρυφτείτε όλοι εσείς.

Γέροντας Παίσιος: «Στὴν Γαλλία χιλιάδες ἔγιναν Μουσουλμάνοι... καί οἱ Γάλλοι δὲν θὰ βροῦν ἀνάπαυση»
Δημοσ.

Kαλα οι περιπτωσεις στο πρωτο ποστ πο ανεφερε ο θεματοθετης δεν ειναι τιποτα.

Εγω να μενω στο Ιλιον πχ, και ο φιλος μου στο Παγκρατι, εγω να χρησιμοποιω για την μετακινηση μου μονο λεωφορεια και μετρο και αυτος με αμαξι και μηχανη ΜΟΝΟ, και να μου λεει καθε τρεις και λιγο να παω σπιτι του, και να του λεω βαριεμαι να κανω τοσο δρομο, και να νευριαζει και να με βριζει και απο πανω!!

Να πηγαινουμε για ποτο συνεχεια στα ιδια στεκια λες και δεν μενουμε στην Αθηνα αλλα στο Κωλοκοτρωνιτσι, επειδη μια δεν του αρεσει ο κοσμος που παει αλλου, μια δεν του αρεσει το κλιμα, μια επειδη δεν θα μπορει να παρκαρει!.. Δηλαδη ελεος αυτο το παιδι εχω σπαστει παρα πολλες φορες του καθως εκτος απο βαρετος κτλ, δεν μπορει μια φορα να παρει τα ΜΜΜ για να βγουμε, λες και εγω ειμαι ο ηλιθιος που οποτε βρισκομαστε αυτα παιρνω. (+ το οτι εγω οταν ειναι να παμε για καφε πχ στις 8, πρεπει πιο πριν να περιμενω κανα δεκαλεπτο το λεωφοριο/μετρο πχ, κανα τεταρτο πχ να φτασω, καταληγοντας να χρειαζομαι περισσοτερο χρονο, οταν αυτος με το αυτοκινητο του, κανει ουτε πεντε λεπτα για να ερθει στο σημειο συναντησης )

Εχει και καποια καλα το παιδι οκ, για αυτο κανουμε και παρεα, αλλα μερικες φορες κατα τις εξοδους μας συμβαινουν τα παραπανω.

Ειναι καλο να διαφωνεις με φιλους, και οταν βρισκετε μια μεση λυση, να συνεχισετε να κανετε παρεα.

Αν ομως απο πισω εχεις δευτερες παρεες και φιλους, οι υπολοιποι που δεν ταιριαζουν με την ψυχικη σου υγεια, πουλο..

Δημοσ.

Αυτή είναι η κλασσική περίπτωση εγωκεντρικού ατόμου, Redhotstef. Και να διαφωνήσεις δε θα βγάλεις άκρη, γιατί τέτοια άτομα βλέπουν τα πράγματα μόνο από την δική τους οπτική γωνιά.

Δημοσ.

Εγώ δεν θα πω γιατί τους έχεις φίλους. Εγώ θα πω, πολύ ελεύθερο χρόνο και πολύ χαλαρό σε βρίσκω για να κάνετε με την παρέα τέτοιες συζητήσεις.

Δημοσ.

Ειναι κατι που σκεφτομαι εδω και καμποσο καιρο.

Δεν αναφερομαι γενικα και αοριστα σε μικρες διαφωνιες που υπαρχουν σε εναν διαλογο (μιας και διαλογος χωρις διαφωνια δεν υπαρχει!) αλλα συγκεκριμενα για εκεινες τις φορες που σε πνιγει το δικιο να την πεις στον αλλο αλλα δε το κανεις για να μην τσακωθειτε.

Μια εξυπνη ρηση λεει:

"Sometimes is better to be friends than to be right" ,

αλλα μηπως αυτο δειχνει αλαζονεια?

Θα αναφερθω σε 2 συγκεκριμενα παραδειγματα 2 πολυ καλων μου φιλων , ενος αντρα και μιας γυναικας (δε γνωριζονται μεταξυ τους)

Στην πρωτη περιπτωση εχουμε να κανουμε με εναν φουλ θρησκοληπτο ανθρωπο που πιστευει σε αεροψεκασμους, αστικους μυθους, ελοχιμ και ολη την βιβλιογραφια του Λιακοπουλου. Ο τυπος αυτος ειναι παντα κοντα σου οποτε τον χρειαστει και εμενα προσωπικα με εχει βοηθησει απειρες φορες με πολλους τροπους. Παρολα αυτα οποτε ξεκιναει κουβεντα και μου λεει πχ να προσεχω οταν πηγαινω στο ταδε μαγαζι επειδη κυκλοφορουν ρωσιδες που σε πανε στο διαμερισμα τους και ξυπνας την αλλη μερα σε μια μπανιερα με παγακια και χωρις νεφρο ή πχ οταν μου λεει "σταματησα να βγαινω με αυτη μολις μου ειπε πως κανει γιογκα. ο πνευματικος μου μου ειπε πως η γιογκα ειναι πολυ υπουλη αιρεση" , τοτε δεν ξερω τι να πω.

Αν πω κατι θα βρεθουμε σε ενα κυμα διαφωνιας , θα ανεβασουμε τους τονους, και θα αναγκαστω να του πω στο τελος τιποτα "να προσεχεις καλυτερα τι ατομα πιστευεις" που θα το εκλαμβει σαν προσβολη οτι τον αποκαλω αφελη. Παντα σε τετοιες συζητησεις φτανουμε σε αυτο το σταδιο περιπου, αλλα το σταματαω τελευταια στιγμη για να ηρεμισουν τα πνευματα.

Στην δευτερη περιπτωση εχουμε να κανουμε με μια κοπελα που τελευταια εγινε vegan και αποκαλει "κανιβαλους" οσους τρωνε κρεας. Οποτε ξεκιναει κουβεντα περι χορτοφαγιας/κρεατοφαγιας παντα πεταει σαν πηγη ενα κειμενακι που βρηκε στο διαδικτυο και εξυμνει την χορτοφαγια με ενα καρο απο ιστορικες ανακριβειες και γεγονοτα που δεν εχουν επιβεβαιωθει ποτε. Μετα αυτο ξεφευγει και παμε σε θεωριες συνομωσιας του γιατι η εναλακτικη ιατρικη ειναι καλυτερη απο την παραδοσιακη ιατρικη (που υποψη, ΜΠΟΡΕΙ και να ειναι!!!) και πως το φαρμακο κατα του καρκινου εχει βρεθει και οι φαρμακευτικες στελνουν hitman (hitmen?) και καθαριζουν οσους γιατρους κανουν την ανακαλυψη κτλ κτλ. ΚΑΙ αυτο το ατομο επισης εχει σταθει κοντα μου απειρες φορες και περα απο το κομματι των διαφωνιων ολα πανε καλα. Αλλα αυτες οι διαφωνιες καθε φορα ραγιζουν τα παντα και συντομα θα γινει το κακο.

Τελος παντων, για να μην μακρυγορω, τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?

Δεν γινεται να κραταμε διπλα μας ατομα που θα συμφωνουμε σε ολα, οχι μονο επειδη ειναι πολυ δυσκολο να βρουμε κλωνους μας, αλλα θα ειναι επισης και βαρετο. Αλλα τελικα ειναι οντως καλυτερο να ειμαστε φιλοι απο το να εχουμε δικιο..?

Δεν είναι κακό αν διαφωνείς με φίλους. Τώρα επειδή αναφέρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πιστεύω οτι τα παραπάνω έχουν να κάνουν περισσότερο με την ηλικία, κάποτε με απασχολούσε το θέμα της διαφωνίας με φίλους και αν θα βρεθώ σε φάση έντασης με κάποιον άλλο. Ευτυχώς με τους ελάχιστους φίλους που έχω δεν τσακώνομαι, απλά εκφράζουμε τις διαφωνίες μας όταν τύχουν σε χαλαρή φάση δίχως φωνές και εντάσεις. Στο θέμα της θρησκείας είμαστε αρκετά χαλαροί και μιλάμε, εγώ πιστεύω στον θεό ενω ο κολλητός μου πιστεύει και αυτός αλλά είναι κατά της εκκλησίας των εικόνων και οτιδήποτε υλικού αντικειμένου θεωρείται πως είναι ιερό, ενδιαφέρεται περισσότερο θεωρητικά για τις γραφές παρά πρακτικά π.χ έθιμα κτλ.

Τώρα στην άλλη περίπτωση με την vegan, αν είχα φίλο/φίλη σαν την κοπελιά με τις ακρότητες και τον κανιβαλισμό, προφανώς είτε δεν θα είχαμε γίνει ποτέ φίλοι εξ΄ αρχής, αν είμασταν φίλοι και εμφανιζόταν η συμπεριφορά αυτή αργότερα, θα κοιτούσα να μην συζητάω αυτό το θέμα ως φανατικός κρεατοφάγος, αν αυτή επέμενε να μου τα πρίζει και να πετάει σπόντες τότε θα την κάνω με ελαφρά σιωπηρά και ταπεινά και θα την αφήσω στον κόσμο της. Αρκετά προβλήματα έχω για να αποκτάω κι άλλα όπως να ανεχτώ το κράξιμο του vegan και την εμμονοληπτική ημιμάθεια του ψεκασμένου.

Δημοσ.

Να γίνω φίλος με την express service.

Στην πραγματικη ζωη να υπαρχει καποιος να σου προσφερει "οδική"  βοηθεια οταν εισαι εκτος πορειας η οταν μενεις στον δρομο ειναι πολυ μεγαλο πραγμα και μην το παιρνεις στην πλακα.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ με φίλους και μπορώ να το φτάσω στα άκρα, στα πλαίσια της συζήτησης και της κουβέντας φυσικά. Προσωπικά μου έχει τύχει και εμένα θρήσκος φίλος ο οποίος είχε φτάσει σε σημείο να καταντάει πολύ ενοχλητικός. Όταν άρχισα να ενοχλούμαι μετά από πολύ καιρό είπα να του κάνω πλάκα, και όταν αυτός μου μιλούσε για τον Θεο, τον Ιησού και την Βίβλο, εγώ του μιλούσα για τους 12 Θεούς του Ολύμπου, τους ημίθεους, τους Τιτάνες και τους υπόλοιπους θεούς της μυθολογίας. Τελικά ξέκοψε αυτός μαζί μου. Δηλαδή εγώ καθόμουν και τον άκουγα τόσο καιρό που έλεγε τα δικά του, όταν όμως άρχισα εγώ τα δικά μου τότες ξέκοψε αυτός.

Δημοσ.

Αν οι φιλοι ξερουν να κανουν υποχωρησεις και υπαρχει αλληλοσεβασμος, τοτε οι διαφωνιες δεν μπορουν να σταθουν εμποδιο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...