kostask91 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα στην κοινοτητα, Ειμαι φοιτητης μηχανολογος μηχανικος σε εξειδικευση στις μηχανες εσωτερικης καυσης, και ενδιαφερομαι να μαθω πραγματα πανω στους κινητηρες αυτοκινητων περα απο τη θεωρια της σχολης. Δυνατοτητα πρακτικης δεν υπαρχει πανω στο αντικειμενο. Γενικα λεφτα δε παιζουν καθολου , αλλα ειμαι της αποψης οτι οταν κατι σου αρεσει πρεπει να το κυνηγας , οποτε ψαχνω τροπο για να το πετυχω . Εχω σκεφτει να βρω κανα παλιο αυτοκινητο να αγορασω , ωστε να το εχω στο γκαραζ μου και απλα να το επεξεργαζομαι (λυσιμο-δεσιμο) και οτι αλλο προκυψει με τον καιρο. Εχω σκεφτει επιπλεον αν μπορω να παρω καποιο παρατημενο. Εχω αρκετες αποριες πανω σε αυτο που θελω, απο νομικης , οικονομικης και φορολογικης πλευρας καθως δεν εχω ιδεα. 1.Εστω οτι βρισκω καποιο που μπορω να παρω, απο κει και περα τι γινεται ? 2.Τι πρεπει να πληρωσω ? 3.Σε ποιανου ονομα (δεν δουλευω , αλλα και παλι δε μπορω να φορτωσω στο πατερα μου δευτερο αυτοκινητο και να το φορολογηθει) 4.Πινακιδες χρειαζονται ? Γιατι δε θα το κυκλοφορω εννοειται , για εκπαιδευτικους λογους το θελω. 5. Αν δε βαλω πινακιδες , φορολογειται ? Υπαρχει περιπτωση να μπορω να παρω καποιο παρατημενο ? Απο καμια μαντρα ? Οτιδηποτε ? Ολες αυτες οι αποριες γιατι πιστευω οτι δεν γινεται , απλα να δωσω 200-300 ευρω για ενα ascona πχ , και ολα καλα ολα ωραια. (Ειμαι τερμα ασχετος με το θεμα φορολογια κτλ, οποτε οποιαδηποτε γνωμη , συμβουλη , απαντηση θα ηταν ευπροσδεκτη)
viper2005 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα στην κοινοτητα, Ειμαι φοιτητης μηχανολογος μηχανικος σε εξειδικευση στις μηχανες εσωτερικης καυσης, και ενδιαφερομαι να μαθω πραγματα πανω στους κινητηρες αυτοκινητων περα απο τη θεωρια της σχολης. Δυνατοτητα πρακτικης δεν υπαρχει πανω στο αντικειμενο. Γενικα λεφτα δε παιζουν καθολου , αλλα ειμαι της αποψης οτι οταν κατι σου αρεσει πρεπει να το κυνηγας , οποτε ψαχνω τροπο για να το πετυχω . Εχω σκεφτει να βρω κανα παλιο αυτοκινητο να αγορασω , ωστε να το εχω στο γκαραζ μου και απλα να το επεξεργαζομαι (λυσιμο-δεσιμο) και οτι αλλο προκυψει με τον καιρο. Εχω σκεφτει επιπλεον αν μπορω να παρω καποιο παρατημενο. Εχω αρκετες αποριες πανω σε αυτο που θελω, απο νομικης , οικονομικης και φορολογικης πλευρας καθως δεν εχω ιδεα. 1.Εστω οτι βρισκω καποιο που μπορω να παρω, απο κει και περα τι γινεται ? 2.Τι πρεπει να πληρωσω ? 3.Σε ποιανου ονομα (δεν δουλευω , αλλα και παλι δε μπορω να φορτωσω στο πατερα μου δευτερο αυτοκινητο και να το φορολογηθει) 4.Πινακιδες χρειαζονται ? Γιατι δε θα το κυκλοφορω εννοειται , για εκπαιδευτικους λογους το θελω. 5. Αν δε βαλω πινακιδες , φορολογειται ? Υπαρχει περιπτωση να μπορω να παρω καποιο παρατημενο ? Απο καμια μαντρα ? Οτιδηποτε ? Ολες αυτες οι αποριες γιατι πιστευω οτι δεν γινεται , απλα να δωσω 200-300 ευρω για ενα ascona πχ , και ολα καλα ολα ωραια. (Ειμαι τερμα ασχετος με το θεμα φορολογια κτλ, οποτε οποιαδηποτε γνωμη , συμβουλη , απαντηση θα ηταν ευπροσδεκτη) Αν δεν υπαρχουν χαρτια δεν μπορεις να κανεις τπτ
d_gkal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 χωρις να γνωριζω 100% 1. το παιρνεις, το βαζεις σε ενα στεγαστρο/γκαραζ/χωραφι/αυλη και λυνεις/δενεις οποτε γουσταρεις. κανεις δε θα σε πει τιποτα. 2. μονο το κοστος αγορας 3. σε κανενος (αν ειναι ηδη παρατημενο/τρακαρισμενο/χωρις πινακιδες/αδεια κυκλοφοριας/κλπ 4. οχι βεβαια 5. εχω την εντυπωση πως οχι μπορεις να βρεις παντου. ειτε μαντρα, ειτε αγγελια, ειτε απο φιλο. ολο και καποιος θα εχει γνωσατο που εχει καποιο παρατημενο. 2
kostask91 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Eυχαριστω για τις απαντησεις, απλα θα ηθελα 100% σιγουρα πραγματα για να μη παρω αερα και στο τελος ξενερωσω. @viper2005 τι εννοεις χαρτια ? Λογικα οταν καποιος εχει ενα αμαξι και μου το πουλησει θα γινει και μεταβιβαση στο ονομα μου πχ. Εκει τι πληρωνω ? Διαφωτησε με λιγο
DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα στην κοινοτητα, Ειμαι φοιτητης μηχανολογος μηχανικος σε εξειδικευση στις μηχανες εσωτερικης καυσης, και ενδιαφερομαι να μαθω πραγματα πανω στους κινητηρες αυτοκινητων περα απο τη θεωρια της σχολης. Δυνατοτητα πρακτικης δεν υπαρχει πανω στο αντικειμενο. Γενικα λεφτα δε παιζουν καθολου , αλλα ειμαι της αποψης οτι οταν κατι σου αρεσει πρεπει να το κυνηγας , οποτε ψαχνω τροπο για να το πετυχω . Εχω σκεφτει να βρω κανα παλιο αυτοκινητο να αγορασω , ωστε να το εχω στο γκαραζ μου και απλα να το επεξεργαζομαι (λυσιμο-δεσιμο) και οτι αλλο προκυψει με τον καιρο. Εχω σκεφτει επιπλεον αν μπορω να παρω καποιο παρατημενο. Εχω αρκετες αποριες πανω σε αυτο που θελω, απο νομικης , οικονομικης και φορολογικης πλευρας καθως δεν εχω ιδεα. 1.Εστω οτι βρισκω καποιο που μπορω να παρω, απο κει και περα τι γινεται ? 2.Τι πρεπει να πληρωσω ? 3.Σε ποιανου ονομα (δεν δουλευω , αλλα και παλι δε μπορω να φορτωσω στο πατερα μου δευτερο αυτοκινητο και να το φορολογηθει) 4.Πινακιδες χρειαζονται ? Γιατι δε θα το κυκλοφορω εννοειται , για εκπαιδευτικους λογους το θελω. 5. Αν δε βαλω πινακιδες , φορολογειται ? Υπαρχει περιπτωση να μπορω να παρω καποιο παρατημενο ? Απο καμια μαντρα ? Οτιδηποτε ? Ολες αυτες οι αποριες γιατι πιστευω οτι δεν γινεται , απλα να δωσω 200-300 ευρω για ενα ascona πχ , και ολα καλα ολα ωραια. (Ειμαι τερμα ασχετος με το θεμα φορολογια κτλ, οποτε οποιαδηποτε γνωμη , συμβουλη , απαντηση θα ηταν ευπροσδεκτη) offtopic Δε ξέρω τι ακριβώς και που σπουδάζεις, αλλά αν είσαι φοιτητής σε κάποιο πολυτεχνείο ή ή πολυτεχνική σχολή ... το έχεις πάρει πολύ στράβα το όλο θέμα .... μελλοντικέ συνάδελφε. Ontopic Αυτό που λες φαντάζομαι είναι να αγοράζεις ένα αυτοκίντηο , απλά σαν αντικείμενο, να μην έχει δηλαδή άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση ΙΣΩΣ να μπορείς να πάρεις ένα αυτοκίνητο και να καταθέσεις άδεια και πινακίδες και κάποια χαρτιά που θα αποδικύουν ότι φυλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο. (φυσικά δε μπορείς να το έχεις στο δρόμο) Αν πάρεις κάποιο "παρατημένο" στην ουσία θα το έχεις "κλεψει". Αν εννοείς να πάρεις κάποιο από κανένα που είναι για πέταμα, αν έχει περάσει κάποια διαδικασία απόσυρσης τότε πρέπει να διαλυθεί, δε μπορείς να το πάρεις.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Πες του πατέρα σου ότι σε ενδιαφέρει πολύ η σχολή και άρχισε από το δικό του αμάξι.... Πλάκα κάνω... Μπορείς να ρωτήσεις και στον Δήμο που μένεις μήπως έχουν τίποτα παρατημένα αλλά σίγουρα σε γκαράζ χωρίς πινακίδες , ασφάλεια κλπ κλπ δεν θα σου πει κανένας τίποτα.
kostask91 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 offtopic Δε ξέρω τι ακριβώς και που σπουδάζεις, αλλά αν είσαι φοιτητής σε κάποιο πολυτεχνείο ή ή πολυτεχνική σχολή ... το έχεις πάρει πολύ στράβα το όλο θέμα .... μελλοντικέ συνάδελφε. Ontopic Αυτό που λες φαντάζομαι είναι να αγοράζεις ένα αυτοκίντηο , απλά σαν αντικείμενο, να μην έχει δηλαδή άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση ΙΣΩΣ να μπορείς να πάρεις ένα αυτοκίνητο και να καταθέσεις άδεια και πινακίδες και κάποια χαρτιά που θα αποδικύουν ότι φυλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο. (φυσικά δε μπορείς να το έχεις στο δρόμο) Αν πάρεις κάποιο "παρατημένο" στην ουσία θα το έχεις "κλεψει". Αν εννοείς να πάρεις κάποιο από κανένα που είναι για πέταμα, αν έχει περάσει κάποια διαδικασία απόσυρσης τότε πρέπει να διαλυθεί, δε μπορείς να το πάρεις. Τι εννοεις το εχω παρει στραβα ? Σε πολυτεχνειο ειμαι. Αυτο που λες θελω. Απλα οταν μου το πουλησει ο αλλος δεν θα εχει διαδικαστικα ? Δεν θα επιβαρυνθω οικονομικα αυτα τα διαδικαστικα ? Ποσα θα ειναι ? Το παρατημενο το εννοουσα σε φαση, να βρω τον ιδιοκτητη του και να μου το δωσει , δυσκολα τζαμπα, αλλα ποτε δε ξερεις... Πες του πατέρα σου ότι σε ενδιαφέρει πολύ η σχολή και άρχισε από το δικό του αμάξι.... Πλάκα κάνω... Μπορείς να ρωτήσεις και στον Δήμο που μένεις μήπως έχουν τίποτα παρατημένα αλλά σίγουρα σε γκαράζ χωρίς πινακίδες , ασφάλεια κλπ κλπ δεν θα σου πει κανένας τίποτα. Πιστευω πως το να ρωτησω στο Δημο θα χασω μονο το χρονο μου...
piiii Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα στην κοινοτητα, Ειμαι φοιτητης μηχανολογος μηχανικος σε εξειδικευση στις μηχανες εσωτερικης καυσης, και ενδιαφερομαι να μαθω πραγματα πανω στους κινητηρες αυτοκινητων περα απο τη θεωρια της σχολης. Δυνατοτητα πρακτικης δεν υπαρχει πανω στο αντικειμενο. Γενικα λεφτα δε παιζουν καθολου , αλλα ειμαι της αποψης οτι οταν κατι σου αρεσει πρεπει να το κυνηγας , οποτε ψαχνω τροπο για να το πετυχω . Εχω σκεφτει να βρω κανα παλιο αυτοκινητο να αγορασω , ωστε να το εχω στο γκαραζ μου και απλα να το επεξεργαζομαι (λυσιμο-δεσιμο) και οτι αλλο προκυψει με τον καιρο. Εχω σκεφτει επιπλεον αν μπορω να παρω καποιο παρατημενο. Εχω αρκετες αποριες πανω σε αυτο που θελω, απο νομικης , οικονομικης και φορολογικης πλευρας καθως δεν εχω ιδεα. 1.Εστω οτι βρισκω καποιο που μπορω να παρω, απο κει και περα τι γινεται ? 2.Τι πρεπει να πληρωσω ? 3.Σε ποιανου ονομα (δεν δουλευω , αλλα και παλι δε μπορω να φορτωσω στο πατερα μου δευτερο αυτοκινητο και να το φορολογηθει) 4.Πινακιδες χρειαζονται ? Γιατι δε θα το κυκλοφορω εννοειται , για εκπαιδευτικους λογους το θελω. 5. Αν δε βαλω πινακιδες , φορολογειται ? Υπαρχει περιπτωση να μπορω να παρω καποιο παρατημενο ? Απο καμια μαντρα ? Οτιδηποτε ? Ολες αυτες οι αποριες γιατι πιστευω οτι δεν γινεται , απλα να δωσω 200-300 ευρω για ενα ascona πχ , και ολα καλα ολα ωραια. (Ειμαι τερμα ασχετος με το θεμα φορολογια κτλ, οποτε οποιαδηποτε γνωμη , συμβουλη , απαντηση θα ηταν ευπροσδεκτη) Εγώ έτσι όπως το σκέφτομαι τσιμπάς ένα σαραβαλάκι των 500 ευρώ Max να κάνεις την δουλειά. Το αγοράζει ο πατέρας σου και στο ΚΑΠΑΚΙ παραδίδει πινακίδες στην εφορία για να μην χρεώνεται τέλη(θεωρούμαι ότι ο πωλητής έχει πληρώσει τα τέλη του τρέχοντος έτους), ασφάλεια, κτλ. Κάνεις την δουλειά σου για όσο το χρειαστείς και αν χρειαστεί να το πετάξεις πληρώνεις τέλη τρέχοντος έτους και ότι άλλο χρειάζεται για να το πας για οριστική διαγραφή, ειδάλλως το αφήνεις σε αυτή την κατάσταση εις τον αιώνα των αιώνων. Αμήν.....
DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Τι εννοεις το εχω παρει στραβα ? Εννωώ ότι αν θες να μάθεις περισσότερα, πιο πρακτικά, μελλοντικά χρήσιμα πράγματα για αυτό που σπουδάζεις υπάρχουν καλύτερα πράγματα να ασχοληθείς από το λύνεις και να δένεις ένα Ascona ... όπως το να λύνει και να δένει ένα G3 λίγο έχει να κάνει με το πόσο καλός αξιωματικός μπορεί να είναι κάποιος. 3
kostask91 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Εγώ έτσι όπως το σκέφτομαι τσιμπάς ένα σαραβαλάκι των 500 ευρώ Max να κάνεις την δουλειά. Το αγοράζει ο πατέρας σου και στο ΚΑΠΑΚΙ παραδίδει πινακίδες στην εφορία για να μην χρεώνεται τέλη(θεωρούμαι ότι ο πωλητής έχει πληρώσει τα τέλη του τρέχοντος έτους), ασφάλεια, κτλ. Κάνεις την δουλειά σου για όσο το χρειαστείς και αν χρειαστεί να το πετάξεις πληρώνεις τέλη τρέχοντος έτους και ότι άλλο χρειάζεται για να το πας για οριστική διαγραφή, ειδάλλως το αφήνεις σε αυτή την κατάσταση εις τον αιώνα των αιώνων. Αμήν..... Για την αγορα , μεταβιβαση ονοματος και οτι αλλο χρειαζεται δεν χρεωνομαι τιποτα ? Εννωώ ότι αν θες να μάθεις περισσότερα, πιο πρακτικά, μελλοντικά χρήσιμα πράγματα για αυτό που σπουδάζεις υπάρχουν καλύτερα πράγματα να ασχοληθείς από το λύνεις και να δένεις ένα Ascona ... όπως το να λύνει και να δένει ένα G3 λίγο έχει να κάνει με το πόσο καλός αξιωματικός μπορεί να είναι κάποιος. Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις , μιας και εισαι του τομεα μου.
DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις , μιας και εισαι του τομεα μου. Πες σχολή, έτος και περίπου τι με τι θα ήθελες να ασχοληθεί ή τι νομίζεις ότι θα είναι η μελλοντική τουλειά σου. ΥΓ : από την άλλη το να λύνει δένει κάποιος ένα αμάξι μπορεί να είναι χόμπι και ως τέτοιο θα το γούσταρα πολύ, αλλά επειδή το έθεσες σαν θέμα δουλειάς μηχανικού.
kostask91 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μηχανολογων μηχανικων 6ο ετος (χρωσταω ακομα) εξειδικευση κινητηρων ΜΕΚ και αεροναυτικης. Αυτο ειναι που μου αρεσει κιολας. Μελλοντικη δουλεια το αφηνω κενο Να πω οτι ειχαμε βιομηχανια αυτοκινητων , ναι θα πηγαινα για καμια πρακτικη εκει αν μπορουσα...
DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μηχανολογων μηχανικων 6ο ετος .... Σε έκανα για πιο "ψάρι" ... anyway κάποια στιγμή θα σου γράψω pm. Τι εννοείς "εξειδικευση κινητηρων ΜΕΚ" ???? ότι η διπλωματική σου είναι πάνω σε αυτό ? ΜΕΚ ας πούμε είναι και αυτό το οποίο, όσο περίεργο μπορείς να σου φάνει, θεωρώ πολύ πιθανότερο να "λύσεις/δέσεις" κάποια στιγμή στη καριέρα σου παρά ένα Ascona.
kostask91 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Οχι στο 4ο ετος διαλεγουμε τομεα (ενεργειακο , κατασκευαστικο, βιομηχανικης διοικησης) και στο 5ο εξειδικευση αναλογα με τον τομεα που πηραμε στο 4ο. Η αληθεια ειναι οτι τα 3 πρωτα χρονια δεν εκανα απολυτως τιποτα, απλα πατουσα στα εργαστηρια (τα λιγα) που ειχαμε και εδινα κανα μαθημα στις εξεταστικες. Περιμενω πμ λοιπον. Επειδη γενικα δεν εχω καλυφθει , αν γνωριζει κανας αλλος ας απαντησει , σε αυτα περι μεταβιβασης , αγορας κτλ
DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Επειδη γενικα δεν εχω καλυφθει , αν γνωριζει κανας αλλος ας απαντησει , σε αυτα περι μεταβιβασης , αγορας κτλ Αυτό που λέει ο piiii είναι αρκετά πλήρες + ότι για να καταθέσεις πινακίδες νομίαω ότι υπάρχει "απαίτηση" (ίσως με απλή υπέυθυνη δήλωση) να έχεις ιδιωτικό χώρο όπου θα μείνει το αμάξι. Είχε γίνει θέμα όταν άρχησαν οι μαζικές καταθέσεις πινακίδων εδώ και κάνα 1-2 χρόνια. Η μεταβίβαση έχει κάτι παράβολα αλλά στα ΄βαζει όλα μαζί στο 500ρικο. Η διαδικασία γίνεται νομίζω και σε ΚΕΠ. ρώτα και σε κανα γραφείο/σχολή οδηγών από αυτές πουδιεκπαιρεώνουν μεταβιβάσεις αδειών, τροποιποιήσεις αμαξωμάτων κλπ ... θα ξέρουν υποθέτω περισσότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα