Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να έλεγες και που μένεις...

Ξέρω 'γω, ο Ζαρός είναι ωραία βόλτα, κι ο Γιούχτας στις Αρχάνες, αλλά μένεις Κρήτη; :P

στο γιουχτα εχω πιει τους καλυτερους μπαφους ειτε βραδυ, ειτα ξημερωματα που χαραζε ο ηλιος. Οποτε πηγαινα, παντα εβγαζα κανα χαρτζιλικι απο το παγκαρι, αλλα ποτε δεν το αδειαζα ολο για να μην το παρουν χαμπαρι και αρχισουν να το κλειδωνουν.

οχι το παγκαρι το κανονικο, καπου στο τραπεζι εχει ενα συρταρι και πολλοι αφηνουν λεφτα μεσα. Τις καλες εποχες εβγαζα απο εκει 5-7 ευρω, και αφηνα πισω 4-5

εχει και ενα ασπρο αγαλματακι του χριστου και ψηνομουν να το παρω και να το βαψω ψυχεδελικο, αλλα θα ηταν μαλακια, γιατι θα το παιρνανε χαμπαρι

Καλησπερα παιδια. Ειμαι ενας σχετικα νεος οδηγος η μαλλον νεος οδηγος γιατι οδηγω 7 μηνες μονο.

Αγορασα ενα αμαξι φθηνο μεταχειρισμενο και για την δουλεια αλλα και για βολτες μεσα στην αθηνα κλπ.

Και σιγα  σιγα μαθαινω και καποια βασικα πραγματα για την συντηρηση του αυτοκινητου ετσι ωστε να το κραταω σε μια καλη φορμα και να μην το πηγαινω για σερβις τελειως τελειωμενο. Αν αφησουμε εκτος τα ασφαλιστικα και τα τελη κυκλοφοριας, το να οδηγας και να εχεις ενα αμαξι ειναι μια ωραια αισθηση και σκεφτομουν για κανα ταξιδι εντος ελλαδας με το αμαξι. Το εχει επιχειρησει κανεις? Βασικα βεβαια δεν ξερω και ποιοι δρομοι ειναι καλοι για κατι τετοιο η ποιες τοποθεσειες αξιζουν να επισκεφθεις με το αμαξι . Θελετε να μοιραστειτε καποιες εμπειριες σας η εστω καποια βασικα tips?

να υπολογιζεις λεφτα για βενζινη και διοδια και να ψιλοτσονταρουν και οι αλλοι. Να εχεις κανα φραγκο καβαντζομενο για ωρα αναγκης. Καλο ειναι να εχει και αλλος διπλωμα για να ξεκουραζεσαι. Παρε χαρτες της ROAD, αξιζουν. Μια οδικη βοηθεια ειναι καλη ψυχολογικη ανεση. Παντα βαζε παραπανω βενζινη, γιατι δεν ξερεις ποτε θα βρεις βενζιναδικο ανοιχτο.

μεσα στο αμαξι εχε

καλωδια για τη μπαταρια (και μαθε να τα χρησιμοποιεις)

ποσιμο νερο

ετοιμα ψιλα για διοδια

μωρομαντιλα

κωλοχαρτο

αζαξ

πανια για τα τζαμια

σκοπος ειναι να περασετε ολοι καλα, οχι μονο εσυ σαν οδηγος. Δεν οδηγας σαν κυνηγημενος, ουτε εχεις το πανω χερι στη μουσικη

Αμα δειτε καναν ενδιαφερον χωματοδρομο ακολουθειστε τον (σιγα σιγα, μην σκασει κανα λαστιχο). Μετα απο την ανοιξη οι χωματοδρομοι αρχιζουν και φτιαχνουν καπως, το χειμωνα ειναι πιο δυσκολοι. Παρε φωτογραφικη. Οπου βρειτε κανα καλο σημειο για αραγμα σταματατε (αν το επιτρεπει ο δρομος)

Το νου σου γιατι στην επαρχια ο καθενας οδηγαει λες και ειναι το τσιφλικι του ή η πιστα του.

Edit

οσο πιο παρακμιακος ο δρομος, τοσο καλυτερα τα τοπια

το νου σου στα προβατα, ειναι αθορυβα, οπως και οι ποδηλατες

αν η θεα ειναι καλη, καλυτερα να σταματησεις να γουσταρεις, παρα να οδηγας και ταυτοχρονα να προσπαθεις να παρεις ματι

αν πετυχεις ανθρωπους, πιασε κουβεντα, ειτε για την παρακμη, ειτε για να γουσταρεις

τα καφενεια πολλες φορες εχουν γαματο φαγητο, αλλα κοιτα μην χεσετε στα ξυδια, γιατι δεν ειναι ωραιο να εχεις συνοδηγο που κοιμαται

"συν-οδηγος" δεν ειναι το ιδιο με το "επιβατης"

σεβεσαι το περιβαλλον (φυσικο, κοινωνικο κτλ)

• Like 3
Δημοσ.

Κοιτα πριν ξεκινησεις βλεπεις λαδια,νερα, φρενα, πιεσει ελαστικων, αν η ρεζερβα ειναι φουσκωμενη, αν τα εργαλεια τα χεις οπως τον γρυλο, κλειδι για τις βιδες απο τις ροδες.

Ενα μπουκαλι νερο εναμιση λιτρου για αν παει κατιβστραβα με το ψυγειο, ενα λιτρο λαδι για παν ενδεχομενο.

Γεματο ρεζερβουαρ.

Πριν ξεκινησεις κανεις μια φραπεδια καλη να χεις και πας.

Φορτισμενο κινητο με καρτα μεσα, αχρειαστο να ναι.

Απεφυγε τους επαρχιακους δρομους κυριως τα βραδυα, την μερα μην μασας...

• Like 2
Δημοσ.

Παρτο ολο ισα και ανεβα Θεσσαλονικη αδερφε. Σαν την οδηγηση εδώ, δεν έχει.

Τι διαφορετικό κάνετε δηλαδή? :P

• Like 3
Δημοσ.

καλο θα ηταν να αποκτησεις πρωτα μια Α οδηγικη εμπειρια και γνωση πριν βγεις σε αγνωστους δρομους

• Like 2
Δημοσ.

roadtrip και τα μυαλά στα κάγκελα.

ντιναρα, εφοσον οδηγά αθήνα, το επαρχιακό δίκτυο τι σόι δυσκολίες θα του επιφυλάσσει;

Δημοσ.

^το να σου βγει κανά γελάδι, πρόβατο, άλογο μπροστά σου ή να σκάσει κανα λάστιχο και να μη ξες να το αλλάξεις ?

Δημοσ.

roadtrip και τα μυαλά στα κάγκελα.

ντιναρα, εφοσον οδηγά αθήνα, το επαρχιακό δίκτυο τι σόι δυσκολίες θα του επιφυλάσσει;

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε επαρχιακό δίκτυο είναι οι προσπεράσεις νομίζω...και όταν τις κάνεις εσύ κι όταν τις κάνουν οι απέναντι....

Δημοσ.

Παρτο ολο ισα και ανεβα Θεσσαλονικη αδερφε. Σαν την οδηγηση εδώ, δεν έχει.

DSC_2119.jpg

σαν τα παντηλικια εκει, πουθενα δυστυχως. Κανονικα εσεις θα πρεπε να ειστε απο τους καλυτερους driftαδες/SMαδες, αν ειχατε οργανωθει καπως

Δημοσ.

^το να σου βγει κανά γελάδι, πρόβατο, άλογο μπροστά σου ή να σκάσει κανα λάστιχο και να μη ξες να το αλλάξεις ?

Λέμε ότι θέλουμε ; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεν κυκλοφορούν ξεμπαρκα τα ζώα, οι βοσκοί τα έχουν σε ασφαλές σημείο, πάντα. Όσο κακό θα είναι για εσένα να χτυπήσεις τόσο κακό θα είναι για τον βοσκό να χάσει ένα ζώο από ατύχημα. Έχω ζήσει το 80% της ζωής μου σε επαρχία.
Δημοσ.

αν εχεις φραγκα και παρεα, πας οπου θες, οσο εμπειρια και αν εχεις στην οδηγηση.

αλλωστε βολτα πας, οχι να κανεις κοντρες.

μια διαδρομη που εκανα παλιοτερα ηταν Θεσσαλονικη-κυλληνη. οχι σαν οδηγος ομως. παρολαυτα ηταν ωραια διαδρομη. ανεβηκαμε και κατεβηκαμε τον μπραλο.

αν μπορεσω θα το ξανακανω, σαν οδηγος

Δημοσ.

καλο θα ηταν να αποκτησεις πρωτα μια Α οδηγικη εμπειρια και γνωση πριν βγεις σε αγνωστους δρομους

Το αυτό. Εγώ προσωπικά έχω πάνω από 4 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης και φοβάμαι να κάνω μεγάλα ταξίδια. Έχω ταξιδέψει σε εθνική οδό αλλά σε μικρή απόσταση.

Επίσης το gps που ανέφερε κάποιος ποιό πάνω, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...