Προς το περιεχόμενο

Επιβράδυνση του ρυθμού αναβαθμίσεων στο iOS 8 φανερώνουν νέα στοιχεία της Apple


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόβλημα της Apple στο να πείσει τους χρήστες να υιοθετήσουν τη νέα έκδοση του iOS στις συσκευές τους σε σύγκριση με το παρελθόν, απεικονίζουν νέα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία.Τα τελευταία επίσημα στοιχεία αφορούν όσους επισκέφθηκαν το App Store στις 19 Ιανουαρίου και συγκρίνοντας τα με τα παλαιότερα νούμερα που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία, ο ρυθμός αναβαθμίσεων είναι σημαντικά πιο αργός αν και σταθερά αυξητικός.

 

Συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου του 2014, το 47% των κατόχων iOS συσκευών είχε αναβαθμιστεί στο iOS 8, ενώ στις 2 Νοεμβρίου ο αριθμός αυτός είχε φτάσει το 56%. Στις 22 Δεκεμβρίου υπήρξε και πάλι αύξηση, στο 64% ενώ με βάση τα στοιχεία τις 19 Ιανουαρίου, το ποσοστό που κατέχει το iOS 8 ανάμεσα σε όσους επισκέφθηκαν το App Store έφθασε το 69%.

 

Οι αριθμοί του iOS που δημοσιεύει η Apple αφορούν συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί στο iOS 8 από προηγούμενη έκδοση όπως επίσης νέες συσκευές iPhone, iPad και iPod Touch που έρχονται μ'αυτή προεγκατεστημένη. Μία εξήγηση της επιβράδυνσης υιοθέτησης της νέας έκδοσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα του τέλος της εορταστικού περιόδου όπου λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν νέες συσκευές. Ακόμα μια πιθανή εξήγηση μπορεί να θεωρηθεί και η ανάγκη η συσκευή να διαθέτει αρκετά ελεύθερα GB αποθηκευτικού χώρου προκειμένου να ξεκινήσει η αναβάθμιση, ζητώντας από το χρήστη να διαγράψει αρκετό περιεχόμενο από τη συσκευή του όπως φωτογραφίες και βίντεο..

 

Πάντως η κυκλοφορία του iOS 8 δε συνοδεύτηκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις όταν και έκανε την επίσημη της εμφάνιση τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αρκετούς χρήστες να καθυστερούν την αναβάθμιση τους από το iOS 7 εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Η Apple κυκλοφόρησε άμεσα την αναβάθμιση σε 8.0.1 η οποία όμως δημιούργησε περισσότερα προβλήματα όπως τη διακοπή σύνδεσης των iPhone 6/6s με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και πρόβλημα στην αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος. Μία μέρα μετά κυκλοφόρησε η έκδοση 8.0.2, στις 20 Οκτωβρίου η έκδοση 8.1 και στις 19 Δεκεμβρίου η έκδοση 8.1.2 με δοκιμές να πραγματοποιούνται τώρα στην έκδοση 8.2 η οποία θα φέρει και την υποστήριξη του Apple Watch.

 

Link.png Site: App Store Distribution Page

Link.png Site: CNet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απόλυτο λογικό με τα τόσα bugs που ήρθε και όπου βάρυνε αρκετά καθιστώντας δύσχρηστα ios συσκευές με κάτω των 1gb ram με σημαντική μείωση εμπειρία χρήσης.

Όσοι έχουν την 7.1.2 θα έλεγα να κάτσουν στα αυγά τους αν δεν θέλουν να δοκιμαστεί η ψυχική τους γαλήνη :P

Η μόνη εξαίρεση το air 2.

 

Sent from my iPad using Insomnia

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε 2 iPad Mini 2 που έχω αναβαθμισμένα στο τελευταίο update (8.1.2), δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν αναβαθμίζω αμέσως μόλις βγει το update. Πάντα περιμένω να περάσει καμία εβδομάδα και μετά.

Ίσως το κάνω λίγο γρηγορότερα με το minor 8.1.3 που αναμένεται μιας και έγινε in house testing από την Apple και όχι release se beta.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρεπει επιτελους να τοκαταλαβει και η apple και αλλοι κατασκευαστες οτι με 16giga πλεον δεν πας πουθενα. Οταν το λειτουργικο πιανει πλεον και 2 και 3 απ αυτα. Ειδικα σε καλα μοντελα κινητων και ταμπλετ που τα αγοραζει οποιοσδηποτε η για δουλεια και παιχνιδια, δειχνουν οτι απλα δεν σεβονται τον πελατη στο ελαχιστο, ιδιαιτερως οταν δεν μπορει η συσκευη να παρει sd card.

Ειδικα με το 8, ολοι μα ολοι ποθ ξερω και εχουν iphone, ειχαν το προβλημα οτι η μνημη δε επαρκουσε για την εγκατασταση. Για πολλους ειναι απλο να πουν οκ συγχρονιζω με τον υπολογιστη και σβηνω καποια πραγματα, αλλα ενα μεγαλο ποσοστο δεν ξερει καν πως γινεται αυτο. Τετοιες κινησεις οπως της apple αυτη τη στιγμη ειναι επιζημιες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η έκδοση 8 είχε και ακόμα έχει πολλά bugs, σε συνδυασμό δε με τη εκβιαστική λογική της Apple να μην επιτρέπει επιστροφή σε προηγούμενες εκδόσεις μου ακούγεται λογικό οι χρήστες να μην "αναβαθμίζουν" τις συσκευές τους.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

iOS 8 και Jailbreak σε συσκευή με Touch ID. Τίποτα άλλο δεν λέω...
 

 

Θα πρεπει επιτελους να τοκαταλαβει και η apple και αλλοι κατασκευαστες οτι με 16giga πλεον δεν πας πουθενα

 

Μιας και πέρυσι το 32GB το κάνανε 64GB στα ίδια χρήματα δεν θα το έβρισκα απίθανο να κάνουν το αντίστηχο τα 16GB σε 32GB στο 6s.
Όσο για τα 16gb όντως τελευταία είναι κάπως λίγα, thank god το 8άρι το βγάλανε απο την άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Σε 2 iPad Mini 2 που έχω αναβαθμισμένα στο τελευταίο update (8.1.2), δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.</p> <p>Η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν αναβαθμίζω αμέσως μόλις βγει το update. Πάντα περιμένω να περάσει καμία εβδομάδα και μετά.</p> <p>Ίσως το κάνω λίγο γρηγορότερα με το minor 8.1.3 που αναμένεται μιας και έγινε in house testing από την Apple και όχι release se beta.</p>

εμενα παλι δεν παει καλα..και reset εχω κανει και χωρο εχει και ολα καλα..αλλα ειναι αισθητα πιο αργο.

 

Sent from my iPad using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα παλι δεν παει καλα..και reset εχω κανει και χωρο εχει και ολα καλα..αλλα ειναι αισθητα πιο αργο.

 

Sent from my iPad using Insomnia

 

Δεν ξέρω.. Πάντα κάνω προσεκτικότατο set up με review όλων των ρυθμίσεων.

Και τα 2 πάντως αγοράστηκαν με προεγκατεστημένο το iOS 8 οπότε δεν ξέρω πως ήταν η ζωή πριν αυτό μιας και είναι και η πρώτη μου επαφή με το λειτουργικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

iOS 6 THE BEST! και μετά η κατηφόρα. .

Πόσο λάθος έκανα που πήγα σε 7... Το ipad 2 που έχω με το 6 πήγαινε σφαίρα, ενώ με το 7 είναι απλά λειτουργικό. Άσε που έχασα και μια εφαρμογή που είχα χρυσοπληρώσει και δεν έχει πια υποστήριξη. Ευτυχώς δεν έκανα ξανά το λάθος να πάω σε 8. Μια χαρά με το 7. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ζητημα ειναι οτι αν θες να αναβαθμισεις   απο ios 5/6  δε μπορεις να πας σε   ios 7  . μονο σε 8 . εκτος αν   κανεις   jailbreak .   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

iOS 6 THE BEST! και μετά η κατηφόρα. .

βασικά IOS 5 THE BEST! και μετα η κατηφόρα. Ειδηκά στα παλιότερα iPhones.

 

Προσωπικά ποτέ δε χώνεψα το νέο look που μας φορτώσαν με το "ετσι θέλω" με το ios7. Οτι τί; Θα τους έπεφτε ο κώλος να μας έδιναν την επιλογή "σκεβομορφικ" ή "Τρέντυ" λουκ; Χώρια οτι οι μπαγκιές και ατέλειες δίνουν και πέρνουν απο το ios6 και μετα.

Πραγματικά μου δίνει την εντύπωση η Apple οτι "εξαργυρώνει" το όνομά της μέχρι να μήν πουλάει άλλο. Αν συνεχιστεί αυτό μπορεί στο τέλος να καταλήξει σε ενα φάντασμα που επιβιώνει νοικιάζοντας τις (αμέτρητες) πατέντες της. Αδυνατεί να καταλάβει οτι αυτός που θελει Android θα παει σε Android γιατι είναι Android. αυτός που θελει Windows θα παει σε Windows γιατι είναι Windows. Και αυτός που θελει ios θα παει σε windows γιατι δεν είναι Android.

 

Αυτά, ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε το παραλήρημα μου. Μην ξεχασετε να περπατάτε απο τη δεξιά μεριά, Να μην πίνετε και οδηγήτε και μεθαύριο να ψηφήσετε υπεύθηνα :P

 

ΥΓ: Αγαπητή Apple <3 : Στο iphone μου το τελευταίο update που πήρε ήταν το ios6 και θα μείνει σ' αυτο. Επήσεις για πανάκριβη συσκεβή, βγήκε απίστευτο μπουρδέλο σε περίοδο 2 ετών. προβληματικά home & power button, ξεκόλλησε η βαση της μπαταρίας, το socket της πισω καμερας, το wifi chip. Έτυχε θα μου πείς. Να πάς να πνιγείς θα σου απαντήσω. Οταν πουλάς 600 & 700αρια το ios σε συμβατή συσκεβή, το hardware περπει να είναι ανταξιο του Software.Για να εξηγούμαστε, Λατρέβω το ios αλλα σιχαίνομαι το ηλεκτρονικο κουράδι ονόματι iphone.Οταν τελικά καποια στιγμή το αντικαταστήσω, πιθανότατα θα πάω σε καποιο windows phone

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...