Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εδώ και αρκετό καιρό έβλεπα μια κοπελίτσα να ζητιανεύει μαζί με το παιδί της, δυστυχώς τόσο καιρό επειδή έχω πέσει πολλές φορες θύμα δήθεν φτωχών την πέρναγα στο ντούκου σήμερα δεν άντεξα και της έδωσα ότι μπουρούσα και της έπιασα την κουβέντα.

Σαν βλάκας που νόμιζα ότι ζω σε ένα κράτος πολιτισμένο νόμιζα ότι τουλάχιστον παίρνει ένα επίδομα για το παιδί , μου είπε πως όχι και νόμιζα ότι με δούλευε πριν λίγο ήρθα σπίτι και το έψαξα και με μεγάλη μου λύπη είδα ότι έχει δίκιο.

Από ότι είδα για να πάρεις επίδομα θα πρέπει να παίρνεις και επίδομα ανεργίας αν δεν παίρνεις δεν παίρνεις ούτε επίδομα, υπάρχει ένα επίδομα 300 ευρώ αλλά για παιδιά που πάνε στην βασική εκπαίδευση.

Υπάρχει κάποιος ρε παιδιά που να ξέρει κάτι παραπάνω γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι δυστυχώς.

Δημοσ.

προσοχη γιατι πολλες ζητιανες το κανουν επαγγελμα ολο αυτο ;) 

φυσικα δε μιλαω για οσες το εχπουν πραγματικα αναγκη και ζηταν φαγητο/ρουχα/στεγη. για τις αλλες που μονο χρηματα δεχονται

Δημοσ.

προσοχη γιατι πολλες ζητιανες το κανουν επαγγελμα ολο αυτο ;)

φυσικα δε μιλαω για οσες το εχπουν πραγματικα αναγκη και ζηταν φαγητο/ρουχα/στεγη. για τις αλλες που μονο χρηματα δεχονται

και εγω ετσι νομιζα γιατι οπως σου ειπα την επαθα πολλες φορες αλλα η κοπελα ηθελε και τροφιμα οτι μπορουσε ο καθενας δεν μου εκανε οτι ηταν "επαγγελματιας".

Δημοσ.

απλη αναφορα εκανα, μη λυπουμαστε τον καθενα που βλεπουμε ;)

οταν μπορεσω θα βοηθησω και γω...

ναι ρε το ξερω δυστηχως λογο κρισης πολυ εχουν βρει πατημα, το θεμα ειναι τι κανει το κρατος ρε ειναι δυνατον σε ανεργο με παιδι να μην δινουν εσθω ενα μικρο βοηθημα για το παιδι :(

Δημοσ.

δυστυχως ή ευτυχως ετσι ειναι

σκεψου επειτα ποσοι θα εκαναν παιδια μονο και μονο για το επιδομα. 

δε ξερω, ισως υπαρχει και ενα πατημα που δεν υπαρχει (?) βοηθημα σε ανεργους με παιδια

Δημοσ.

εγω δεν το παιρνω γιατι πριν 5 χρονια ημουν κατοικος εξωτερικου. (Φυσικα εβγαλα εκατομυρια και γυρισα στην ελλαδα γιατι μου αρεσει να καθομαι) οποτε δεν μου δινουν.

• Like 1
Δημοσ.

δε ξερω, ισως υπαρχει και ενα πατημα που δεν υπαρχει (?) βοηθημα σε ανεργους με παιδια

πρεπει να εισαι πολυ σαπιος για να κανεις παιδια για αυτο το λογο 

εγω δεν το παιρνω γιατι πριν 5 χρονια ημουν κατοικος εξωτερικου. (Φυσικα εβγαλα εκατομυρια και γυρισα στην ελλαδα γιατι μου αρεσει να καθομαι) οποτε δεν μου δινουν.

το παιδι δεν παιρνει επιδομα προνοιας απο την χωρα που ησουν ? 

Δημοσ.

Είναι σαν να λες ότι δεν έχεις αυτοκίνητο αλλά θα πάρεις αυτοκίνητο με υγραέριο γιατί η βενζίνη είναι ακριβότερη. Φυσικά δεν γνωρίζεις ότι παράλληλα πρέπει να πληρώνεις ασφάλεια, σήμα, ΚΤΕΟ κλπ....

• Like 1
Δημοσ.

ελα ρε συ, δε ξες οτι γινονται αυτα;;;;;;;;;; 

ολα για το χρημα

ξερω ατομα που εχουν παιδια και τα βαζουν να ζητιανευουν αλλα τωρα να κανεις παιδια για το επιδομα ειναι τραβηγμενο 

Δημοσ.

Σε αρκετές χώρες το επιδομα ειναι σαν μισθός γιατι και καλά δεν μπορείς να δουλέψεις αμα έχεις παιδι να μεγαλώσεις. Ναι ειναι σάπιο, αλλά η Ευρώπη έχει τραγική υπογεννητικότητα και πρέπει να δώσεις κινητρα για να κάνει ο κόσμος παιδιά.

Δημοσ.

ναι, συμφωνω. Υπαρχει κοσμος που οντως εχει αναγκη και επαιτεί σαν λυση τελευταίας ανάγκης. Στην Αθηνα υπαρχει ΠΟΛΥΣ τετοιος κοσμος, δυστυχώς. Δεν θα πω αν και τι εδωσα και που αλλα θα πω οτι σιχάθηκε η ψυχή μου κάτι άτομα που μπαίνουν σε ηλεκτρικο/μετρο και ειναι βασιλακης καιλας ενω ειναι πρεζάκια. (τωρα που το σκεφτομαι δεν ξερω αν ειναι ΚΑΙ πρεζακι και λεει αληθεια.)

Τυπος στον ηλεκτρικο, εχασε τη μανα του 3 μηνες πριν, η γυναικα του ειναι στο νοσοκομειο και εχει καρκινο και ζει δεν ζει και ειναι ανεργος και δεν εχει να παρει στο παιδι του ενα γαλα ή μια κρεμα. COMBO OVERLOAD... sorry για την κυνικότητα αλλά αμαν,..

για οντοπικ, σε ενα κρατος που σταμάτησε να δινει τα φάρμακα των καρκινοπαθων δωρεάν τι περιμένεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομιζω οτι δεν δινουν κατι .απλα που να ξερει που να παει ο αστεγος-απορος κτλ... (προνοιακο επιδομα?,ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα?,βιβλιαριο υγειας αποριας?,κοινωνικο παντοπωλειο,εκκλησια,συσσιτια)

"...καταθέτονται στους δήμους της χώρας από τους δικαιούχους στις διευθύνσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας"

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/33662/se-8-dimous-to-epidoma-gia-to-elaxisto-eggyimeno-eisodima

αν θες να προσφερεις βρισκεις ακρη...τοσα ιδρυματα,ενεργειες δημων,σχολεια,ορφανοτροφεια,http://www.oloimaziboroume.gr/ενα καλαθι που εχουν σχεδον ολα τα σουπερ μαρκετ.

αρκετοι δινουν και αποδειξη εισπραξης αν φοβασαι οτι σε κλεβουν.

δεν θες να δωσεις λεφτα? δινεις πανες,τροφιμα,ρουχα κτλ.

υ.γ. σε ελαχιστες χωρες με φραγκα δινουν σπιτι,κουπονια,δουλεια και επιδοματα.Αλλα σε αυτες τις χωρες δεν μπαινεις ευκολα εννοω ακομη και νομμιμα..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Εγώ πάντως αρκετές φορές όταν μου ζητάνε λεφτά για να φάνε τους λέω πάμε να σου πάρω μια τυρόπιτα. Η καμιά φορά αν βγαίνω από το σουπερμάρκετ τους δίνω κάτι. Αν δεν το δεχτούν πάει να πει ότι κάποιος τους περιμένει στην άλλη γωνία για να πάρει τα λεφτά η ότι αυτο που κάνουν το έχουν σαν επάγγελμα.

Συνήθως οι πιο πολλοί που έχουν πραγματική ανάγκη έχουν και αξιοπρέπεια και η ζητιανιά δεν τους κάθεται. Έχω ακούσει αμέτρητες περιπτώσεις ζητιάνων με σπιταρόνες , αμαξάρες κλπ κλπ.

Εδώ είχα ακούσει κάποτε για σχολές σε κάτι χώρες που σου μαθαίνουν πως να ζητιανεύεις η κάτι γιατρούς που σου κάνουν ακρωτηριασμο σε κάποιο μέλος για να το παίξεις ζητιάνος. Δεν ξέρω ίσως λέω και μπαρούφες μιας και δεν έχω στοιχεία επίσημα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...