Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωριζω ακριβως πως λειτουργει το τραπεζικο συστημα η τραπεζα σου "αγοραζει" τα λεφτα με Χ επιτοκιο και τα πουλαει με τη μορφη δανειων κτλπ με Υ επιτοκιο, προφανως εσυ δεν μπορεις να μεταφερεις εκατομυρια ευρω οποτε σου καπνισει και η τραπεζα δεν μπορει να κραταει διαθεσιμα τα λεφτα σου ανα πασα στιγμη. Το ερωτημα μου ομως ηταν γιατι δεν εξυπηρετει ενα "φυσιολογικο" ανθρωπο το υπάρχον τραπεζικο συστημα με τη σημερινη μορφη του.

(Σε κανα μηνα τα ξαναλεμε εγω για τωρα λεω.. :P)

Εε, όχι, δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα,

Πρώτον γιατί η τράπεζα δεν αγοράζει τα λεφτά σου

Και δεύτερον γιατί οι δικές σου καταθέσεις, ή του οποιουδήποτε, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τα δάνεια που προσφέρει σε άλλους η κάθε τράπεζα

Να πάρουμε άλλο παράδειγμα. Δοκίμασε να κάνεις μεταφορά 100 ευρώ με ebanking όταν το site της τράπεζας είναι πεσμένο για τον οποιοδήποτε λόγο.

Πρώτη φορά που ήμουν εξωτερικό, τράβηξα 500 ευρώ και τα έδωσα σε φίλο που με είχε δανείσει για τον πρώτο μήνα μέχρι να πληρωθώ, και μετά δεν με άφηνε να ξανακάνω ανάληψη μέχρι να ανοίξουν τα καταστήματα (σαββατοκύριακο, πρωτοχρονιά καπάκι κτλ και δεν άφηνε ανάληψη μεγαλύτερη των 500 ευρώ). Κατάπια την ντροπή και ξανά πίσω στο φιλαράκι να του τα ζητήσω πίσω για να του τα ξαναδώσω από βδομάδα για να περάσω τις γιορτές, ενώ είχα πάνω από τρία χιλιάρικα μέσα στον λογαριασμό μου.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Αγοραζει" με τη μορφη του τοκου που σου δινει και της ασφαλειας που παρεχει, πουλαει με τη μορφη επιτοκιου που δινει στα δανεια κερδιζοντας απο το spread των επιτοκίων, δεν ειπα ποτε οτι δινει συγκεκριμενα τα δικα σου χρηματα η οτι εχει σχεση αλλα οι λεπτομερεις τωρα δεν εχουν να κανουν τοσο με την ουσια. Η βασικη αρχη λειτουργιας της τραπεζας απο οσο γνωριζω αυτη ειναι προφανως επειδη εμπλεκονται διαφορα χρηματοπιστωτικα μεσα και μηχανισμοι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αλλα νομιζω οτι συμφωνουμε οτι το concept λειτουργιας της ειναι αυτο. Δεν εχει σχεση με την καταθεση σου η τραπεζα γραφει απλα το δανειο στο ενεργητικο της οκ κανενα προβλημα την ουσια να δουμε.

Οι "καταθεσεις" σου το πουμε ετσι κινουνται συνεχεια και υπαρχει καποιο reserve για τις αναληψεις για αυτο σου λεω οτι δεν μπορεις σε οποιαδηποτε τραπεζα να πας την αλλη μερα και να τραβηξεις εκατομυρια ευρω η οτι ποσο θες εσυ αυτο ειναι το θεμα που εθεσες. Μου λες να κανω το τεστ κτλπ και σου λεω οτι ναι ετσι ειναι γιατι γνωριζω οτι δεν μπορουν να εχουν τα χρηματα ολων διαθεσιμα.

Τι σχεση εχει αν το site ειναι κατω προφανως τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι γιατι η υπηρεσια δεν παρέχεται αυτο τι σημαινει και που κολλαει??

Δημοσ.

"Αγοραζει" με τη μορφη του τοκου που σου δινει και της ασφαλειας που παρεχει, πουλαει με τη μορφη επιτοκιου που δινει στα δανεια κερδιζοντας απο το spread των επιτοκίων, δεν ειπα ποτε οτι δινει συγκεκριμενα τα δικα σου χρηματα η οτι εχει σχεση αλλα οι λεπτομερεις τωρα δεν εχουν να κανουν τοσο με την ουσια. Η βασικη αρχη λειτουργιας της τραπεζας απο οσο γνωριζω αυτη ειναι προφανως επειδη εμπλεκονται διαφορα χρηματοπιστωτικα μεσα και μηχανισμοι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αλλα νομιζω οτι συμφωνουμε οτι το concept λειτουργιας της ειναι αυτο. Δεν εχει σχεση με την καταθεση σου η τραπεζα γραφει απλα το δανειο στο ενεργητικο της οκ κανενα προβλημα την ουσια να δουμε.

Οι "καταθεσεις" σου το πουμε ετσι κινουνται συνεχεια και υπαρχει καποιο reserve για τις αναληψεις για αυτο σου λεω οτι δεν μπορεις σε οποιαδηποτε τραπεζα να πας την αλλη μερα και να τραβηξεις εκατομυρια ευρω η οτι ποσο θες εσυ αυτο ειναι το θεμα που εθεσες. Μου λες να κανω το τεστ κτλπ και σου λεω οτι ναι ετσι ειναι γιατι γνωριζω οτι δεν μπορουν να εχουν τα χρηματα ολων διαθεσιμα.

Τι σχεση εχει αν το site ειναι κατω προφανως τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι γιατι η υπηρεσια δεν παρέχεται αυτο τι σημαινει και που κολλαει??

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω στο ότι αγοράζει, αφού ήδη έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν τράπεζες που έχουν αρνητικό επιτόκιο στην κατάθεση χρημάτων. Αυτές τι αγοράζουν τότε και τι πουλάς εσύ, αέρα;

Για το παράδειγμα που έφερα, κάνε το ποσό κατάθεσης ρευστού στα 2 εκατομμύρια δέκα λεπτά πριν κλείσει η τράπεζα και σε πέντε λεπτά το μετανιώνεις και ζητάς ανάληψη ρευστού 1 εκατομμύριο. Το ρευστό υπάρχει και περισσεύει μάλιστα και κανείς δεν το έκανε ανάληψη. Απλά δεν στο δίνουν, πρέπει να προειδοποιήσεις κάποιον καιρό πριν για την ανάληψη και όταν το δεχτούν και από ορισμένο υποκατάσμα.

Για το σάιτ πεσμένο, έχει σχέση στο πόσο έλεγχο έχεις το χρήμα που έχεις, γιατί κάποιος ανέφερε με το online banking ανά πάσα στιγμή ελέγχεις ή αγοράζεις κάτι, στέλνεις χρήμα, κτλ. Έχεις μόνο όσο έλεχγο σου δίνει η τράπεζα το δικαίωμα να έχεις, παραπάνω όχι.

Από την στιγμή που κάνεις κατάθεση, το χρήμα σου ανήκει στην τράπεζα με αντάλλαγμα την υπόσχεση επιστροφής κάποια στιγμή, των καταθέσεών σου. Αλλά και αυτή η υπόσχεση δεν είναι (σχεδόν) ποτέ εγγυημένη 100%.

Δημοσ.

Αγοραζεις την ασφαλεια των χρηματων σου τοτε μην κολλας στη λεξη, ειναι υπηρεσια της τραπεζας το αρνητικο επιτοκιο και για να την πουλαει σημαινει οτι καποιος ειναι προθυμος να την αγορασει για xy λογους. Οι λέξεις αγορα και πωληση μπαινουν για να καταλαβαινομαστε απλα και να μη μπουμε σε λεπτομερεις που δεν εχουν και αμεση σχεση με το θεμα.

Τωρα μου μιλας για εκατομυρια ευρω και σεναρια οχι και τοσο ρεαλιστικα τουλαχιστον για τους περισσοτερους απο εμας, ενας απλος ανθρωπος με τη σημερινη τεχνολογια μια χαρα ελεγχο των χρηματων του εχει μεσο του τραπεζικου συστηματος. Οκ καποια φορα δεν θα εχει χρηματα το ΑΤΜ αλλη φορα θα ειναι down το ebanking τι θελουμε να πουμε καλυτερα να τα εχεις σπιτι γιατι δεν εχεις 100% ελεγχο ολου του ποσου??

Στο παραδειγμα που λες δεν νομιζω οτι ο καθενας μπορει να παει 10 λεπτα πριν και να καταθεσει 2 εκατομμύρια χωρις και αυτος προηγουμενως να εχει διαπραγματευτει επιτόκιο και να εχει συμφωνησει εκτος και οπως ειπα ειναι πελατης που ετσι και αλλιως κινει τετοια ποσα στον οποιο φανταζομαι ισχυουν διαφορετικοι οροι ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

Ειναι προφανες πως ο φιλος adhd καταλαβαινει μαθηματικα ενω ο grayhorse οχι...

8.η ελβετια ειναι last year γιατι εδωσαν λιστες με πελατες.εχει πιο διπλα χωρα πιο νορμαλ

Αυτο επηρεαζει μονο αυτους που εχουν βρωμικο χρημα.. Και καλα κανανε κ δωσαν λιστες.. Αληθεια ποια ειναι η διπλανη νορμαλ χωρα που εχεις στο μυαλο σου?

Δημοσ.

Αγοραζεις την ασφαλεια των χρηματων σου τοτε μην κολλας στη λεξη, ειναι υπηρεσια της τραπεζας το αρνητικο επιτοκιο και για να την πουλαει σημαινει οτι καποιος ειναι προθυμος να την αγορασει για xy λογους. Οι λέξεις αγορα και πωληση μπαινουν για να καταλαβαινομαστε απλα και να μη μπουμε σε λεπτομερεις που δεν εχουν και αμεση σχεση με το θεμα.

Τωρα μου μιλας για εκατομυρια ευρω και σεναρια οχι και τοσο ρεαλιστικα τουλαχιστον για τους περισσοτερους απο εμας, ενας απλος ανθρωπος με τη σημερινη τεχνολογια μια χαρα ελεγχο των χρηματων του εχει μεσο του τραπεζικου συστηματος. Οκ καποια φορα δεν θα εχει χρηματα το ΑΤΜ αλλη φορα θα ειναι down το ebanking τι θελουμε να πουμε καλυτερα να τα εχεις σπιτι γιατι δεν εχεις 100% ελεγχο ολου του ποσου??

Στο παραδειγμα που λες δεν νομιζω οτι ο καθενας μπορει να παει 10 λεπτα πριν και να καταθεσει 2 εκατομμύρια χωρις και αυτος προηγουμενως να εχει διαπραγματευτει επιτόκιο και να εχει συμφωνησει εκτος και οπως ειπα ειναι πελατης που ετσι και αλλιως κινει τετοια ποσα στον οποιο φανταζομαι ισχυουν διαφορετικοι οροι ετσι και αλλιως.

Ε όχι ρε φίλε, πως να το κάνουμε, δεν ξέρεις τι λες.

Προηγουμένως αγόραζε η τράπεζα τα λεφτά σου, τώρα αγοράζεις εσύ τις υπηρεσίες της.

Είπαμε, δεν αγοράζει ούτε η τράπεζα ούτε εσύ.

Τραπεζικό σύστημα 101. Την στιγμή της κατάθεσης τα λεφτά ανήκουν πια στην τράπεζα. Εγγυήσεις 100% απλά δεν υπάρχουν.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν είπα και ούτε έγραψα ποια εναι η δική μου προτίμηση τι να κάνω και πού να έχω τα λεφτά μου. Απλά υπήρξε η απορία γιατί δεν υπάρχει έλεγχος, και εξηγώ με παραδείγματα ότι πράγματι έλεγχο δεν έχεις. Μπορώ να δώσω και άλλα.

Και όσον αφορά την κατάθεση, το δεκάλεπτο ήταν για να καταλάβεις ότι ακόμα και αν έχει δις ρευστό η τράπεζα στο χρηματοκιβώτιό της, δεν πρόκειται να σου επιτρέψει να κάνεις ανάληψη μεγάλου ποσού από τον ολόδικό σου λογαριασμό, χωρίς να την έχεις ειδοποιήσει μέρες πριν. Και όταν το δεχτεί, θα γίνει με τους δικούς της όρους.

Θα το ξαναπούμε;

Ειναι προφανες πως ο φιλος adhd καταλαβαινει μαθηματικα ενω ο grayhorse οχι...

Εσένα δεν σε παίρνει να μιλάς καθόλου μετά τα θεϊκά, ανεπανάληπτα και αξέχαστα μαργαριτάρια που μας έγραφες την τελευταία φορά. Ακόμη τα διαβάζουμε και γελάμε με τις κοτσάνες που αράδιαζες.
Δημοσ.

Προφανως αγοραζεις τις υπηρεσιες της οταν χανεις λεφτα αλλιως δεν εχει νοημα, καθως και αγοραζεις οταν παιρνεις δανειο..

Μια υπηρεσια ειναι η τραπεζα καποιος αγοραζει καποιος πουλαει οταν εσυ βαλεις τα λεφτα σου καπου(μιλαμε για ιδιωτες) με αρνητικο επιτοκιο τοτε "αγοραζεις" την ασφαλεια η οτι αλλο λογο θεωρεις εσυ για να το κανεις αυτο αφου στην ουσια ΧΑΝΕΙΣ λεφτα, πλερωνεις πως το λεμε σε 101 ελληνικα που καταλαβαινεις.  Οταν εσυ βαλεις τα λεφτα σου για να παρεις ενα επιτοκιο οσο ειναι αυτο μεσο προθεσμιακων καταθεσεων πχ τοτε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ λεφτα και "πουλας"  το ζεστο σου χρημα στην συγκεκριμενη τραπεζα και οχι σε καποια αλλη πχ με χαμηλοτερα επιτοκια. Τι δεν καταλαβαινεις πραγματικα?? Αφου λοιπον δεν αγοραζουμε και η τραπεζα δεν πουλαει τι ακριβως γινεται?? Τα λεφτα σου δεν ανηκουν στην τραπεζα ανηκουν σε εσενα η τραπεζα απλα εχει ενα reserve για να ικανοποιεί αναληψεις και διοχετεύει τα υπόλοιπα στις δραστηριοτητες της. Για αυτο αν αυριο παμε ολοι να τα σηκωσουμε θα εχουμε bank run οχι γιατι μας τα εφαγαν απλα γιατι ετσι λειτουργουν ολες οι τραπεζες.

Να στο πω ποιο απλα ακομα εβαλες 100k και πηρες πισω 105k τοτε τι εγινε στα χαρισαν? Εβαλες 100k και εγιναν 95k με το αρνητικο επιτοκιο τοτε τι εγινε στα εφαγαν?? Συναλλαγη δεν εκανες εν γνωση σου?? Πως ονομαζουμε απλα τις συναλλαγες?? Δεν σου αρεσουν οι λεξεις αγορα/πωληση βαλε δικιες σου πες το απλα δανειστης/δανειζομενος, μνημονιο/γεφυρα οπως θες πες τα, η λογικη αυτη ειναι η τραπεζα κερδιζει απο το spread των επιτοκιων μεταξυ αγορας/πωλησης, δανεισμου/καταθεσης. 

Εγω προσωπικα για αρνητικο επιτοκιο εχω ακουσει μονο για την ΕΚΤ ετσι ωστε να αναγκασει τις τραπεζες να μην "παρκαρουν" τα λεφτα τους και να τα διοχετεύσουν στην οικονομια καθως και στην Ελβετια αλλα σε "συγκεκριμενους λογαριασμους". Το καταλαβαινεις οτι σε μια νορμαλ περιοδο της οικονομιας δεν υπαρχει κανενα νοημα να δεχθεις αρνητικο επιτοκιο ετσι? Η λογικη του ειναι να ψαξεις απλα για καλυτερες επενδυσεις.

Σου ειπα εγω οτι υπαρχουν εγγυησεις 100% η οτι τα λεφτα σου ειναι διαθεσιμα ανα πασα στιγμη?? Δεν σου ειπα παραπανω για συγκεκριμενα reserves και πολιτικες αναληψης, μαλλον απομονομενα τα διαβαζεις ολα.. Οσο για τον ελεγχο επισης ειπα οτι δεν εχεις απολυτο καθως δεν θα ηταν δυνατο αυτο αλλα εχεις παραπανω απο αρκετο για να κανεις τη δουλεια σου. Τωρα αν πουλας ναρκωτικα και θες συντομα να βγαλεις 1εκ ευρω τι να σου πω θα ξερεις συ που να τα βαλεις καλυτερα προφανως..

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν τις εκλογές τους 2012 νομίζω στον ΑΝΤ1, μέσα στο γενικότερο κλίμα πανικού που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν έλεγαν κάτι το οποίο μου ακουγόταν πολύ μπαρούφα, ότι δηλαδή αν βγούμε από το ευρώ και γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, τότε ακόμα και τα ευρώ που έχουμε ήδη στην κατοχή μας θα είναι πια άχρηστα στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί είναι "ελληνικά ευρώ" και δεν θα περνάνε στις άλλες χώρες. Εγώ νόμιζα ότι το ευρώ είναι ένα και περνάει παντού στην ευροζώνη... Βέβαια επάνω στα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι γραμμένο πέρα από τα λατινικά και στα ελληνικά η λέξη ευρώ κάτι στο οποίο δεν είχα δώσει ποτέ σημασία

...

Πάντως αν ήταν όντως μπαρούφα, τότε ήταν εγκληματική μπαρούφα... έπρεπε να το κλείσουν το κανάλι...

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν τις εκλογές τους 2012 νομίζω στον ΑΝΤ1, μέσα στο γενικότερο κλίμα πανικού που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν έλεγαν κάτι το οποίο μου ακουγόταν πολύ μπαρούφα, ότι δηλαδή αν βγούμε από το ευρώ και γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, τότε ακόμα και τα ευρώ που έχουμε ήδη στην κατοχή μας θα είναι πια άχρηστα στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί είναι "ελληνικά ευρώ" και δεν θα περνάνε στις άλλες χώρες. Εγώ νόμιζα ότι το ευρώ είναι ένα και περνάει παντού στην ευροζώνη... Βέβαια επάνω στα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι γραμμένο πέρα από τα λατινικά και στα ελληνικά η λέξη ευρώ κάτι στο οποίο δεν είχα δώσει ποτέ σημασία ... Πάντως αν ήταν όντως μπαρούφα, τότε ήταν εγκληματική μπαρούφα... έπρεπε να το κλείσουν το κανάλι...

ΟΛΑ τα χαρτονομισματα του ευρω ανεξαρτητως το που κυκλοφορουν εχουν γραμμενο το ΕΥΡΩ σε ελληνικη και λατινικη γραφη . ΟΛΑ.

Τα καινουρια που βγαινουν σιγα σιγα (μεχρι τωρα τα 5ευρα και 10ευρα) το εχουν και σε κυριλλικη γραφη. 

Δημοσ.

ΟΛΑ τα χαρτονομισματα του ευρω ανεξαρτητως το που κυκλοφορουν εχουν γραμμενο το ΕΥΡΩ σε ελληνικη και λατινικη γραφη . ΟΛΑ.

Τα καινουρια που βγαινουν σιγα σιγα (μεχρι τωρα τα 5ευρα και 10ευρα) το εχουν και σε κυριλλικη γραφη. 

Ναι τελικά έτσι είναι, ποτέ δεν το είχα προσέξει... Ακόμα ένας λόγος να μην μας πετάξουν έξω... :)

Επίσης βρήκα αυτό το άρθρο που εξηγεί αυτό που έλεγα ότι δηλαδή δεν στέκει αυτό το σενάριο (για ελληνικό ευρώ κλπ)... http://www.thisismoney.co.uk/money/news/article-2145882/How-tell-euro-note-comes--German-doesnt-beat-Greek.html

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν τις εκλογές τους 2012 νομίζω στον ΑΝΤ1

Τη μερα που ο κοσμος θα σταματησει να ενημερωνεται απο MEGA/AΝΤ1/Τραγκες/Παπαδημητριους κτλ το μεσο IQ της Ελλαδας θα ανεβει τουλαχιστον 10 βαθμους.

Ειδικα ο ΑΝΤ1 το ειχε τερματισει τοτε, σε σημειο που κάποια στιγμη ειχαν κυκλοφορησει πολυ επιτυχημενες φωτοσοπιες με εξωγηινους και Γκοτζιλες.

• Like 1
Δημοσ.

Τη μερα που ο κοσμος θα σταματησει να ενημερωνεται απο MEGA/AΝΤ1/Τραγκες/Παπαδημητριους κτλ το μεσο IQ της Ελλαδας θα ανεβει τουλαχιστον 10 βαθμους.

Το MEGA δε θα το ξαναπιάσεις στο άθλιο στόμα σου! Όταν θα μιλάς για MEGA, όταν αναφέρεσαι στην κυρά Όλγα και το μπάρμπα Γιάννη, θα έχεις κάνει γαργάρα με χλωρίνη πριν! Ίσωμα όλα εδώ μέσα...

• Like 3
Δημοσ.

Το MEGA δε θα το ξαναπιάσεις στο άθλιο στόμα σου! Όταν θα μιλάς για MEGA, όταν αναφέρεσαι στην κυρά Όλγα και το μπάρμπα Γιάννη, θα έχεις κάνει γαργάρα με χλωρίνη πριν! Ίσωμα όλα εδώ μέσα...

Κάνεις λάθος! To Γιάννη τον Praetεντέρη τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση.

Ακόμα κι όταν αυτά τα ελεϊνα και τρισάθλια υπόγεια δίκτυα τον βασάνιζαν και τον πίεζαν να λέει ψέμματα, εκείνος δεν έσπασε, απλά λύγισε για λίγο (έδειξε "αυτοσυγκράτηση"(!!!!!!????) κατά τον ίδιο) και μετά τα αποκάλυψε όλα.

Γιατί τέτοιος είναι ο Γιάννης, he's the hero greek TV deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. We will ridicule him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark Troika fan boy kolotoumpas etsi mou lene etsi kano."

Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει στο βιβλίο του, ότι λίγο πολύ γνωρίζαν από την πρώτη στιγμή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ουδέποτε όμως ανέφεραν το παραμικρό μέσα από τα δελτία ειδήσεων ή τις εκπομπές του καναλιού. Με τη στάση τους όχι μόνο σιγοντάριζαν το μνημόνιο, αλλά σταδιακά μετατράπηκαν στους καλύτερος υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής. Αυτής που βύθισε την ελληνική οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην φτώχεια και την ανεργία.

“Φωνάξαμε «Λύκος» περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος”, ανέφερε σε συνέντευξη του στο iefimerida.gr ο κ. Πρετεντέρης και συμπλήρωσε:

“Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση του αυτή ως “αυτοσυγκράτηση”, καθώς επίσης και ότι λειτούργησε υπό πίεση από συνανθρώπους του.

Και δες μετά τι λάσπη ελεινή εξαπολύουν. Α πα πα πα.

Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πρετεντέρης εγείρουν σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας τόσο του ιδίου όσο και του τηλοπτικού σταθμού MEGA. Ένα τηλεοπτικό ΜΜΕ, εμφανίζεται να αποκρύπτει την αλήθεια από τους έλληνες πολίτες. Με το πρόσχημα ότι έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να λέμε τώρα μιλάμε για όμιλο που είχε γράψει για συνάντηση πρωθυπουργών Ελλάδας Τουρκίας που δεν έγινε καν...

Δημοσ.

Προφανως αγοραζεις τις υπηρεσιες της οταν χανεις λεφτα αλλιως δεν εχει νοημα, καθως και αγοραζεις οταν παιρνεις δανειο..

Μια υπηρεσια ειναι η τραπεζα καποιος αγοραζει καποιος πουλαει οταν εσυ βαλεις τα λεφτα σου καπου(μιλαμε για ιδιωτες) με αρνητικο επιτοκιο τοτε "αγοραζεις" την ασφαλεια η οτι αλλο λογο θεωρεις εσυ για να το κανεις αυτο αφου στην ουσια ΧΑΝΕΙΣ λεφτα, πλερωνεις πως το λεμε σε 101 ελληνικα που καταλαβαινεις.  Οταν εσυ βαλεις τα λεφτα σου για να παρεις ενα επιτοκιο οσο ειναι αυτο μεσο προθεσμιακων καταθεσεων πχ τοτε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ λεφτα και "πουλας"  το ζεστο σου χρημα στην συγκεκριμενη τραπεζα και οχι σε καποια αλλη πχ με χαμηλοτερα επιτοκια. Τι δεν καταλαβαινεις πραγματικα?? Αφου λοιπον δεν αγοραζουμε και η τραπεζα δεν πουλαει τι ακριβως γινεται?? Τα λεφτα σου δεν ανηκουν στην τραπεζα ανηκουν σε εσενα η τραπεζα απλα εχει ενα reserve για να ικανοποιεί αναληψεις και διοχετεύει τα υπόλοιπα στις δραστηριοτητες της. Για αυτο αν αυριο παμε ολοι να τα σηκωσουμε θα εχουμε bank run οχι γιατι μας τα εφαγαν απλα γιατι ετσι λειτουργουν ολες οι τραπεζες.

Να στο πω ποιο απλα ακομα εβαλες 100k και πηρες πισω 105k τοτε τι εγινε στα χαρισαν? Εβαλες 100k και εγιναν 95k με το αρνητικο επιτοκιο τοτε τι εγινε στα εφαγαν?? Συναλλαγη δεν εκανες εν γνωση σου?? Πως ονομαζουμε απλα τις συναλλαγες?? Δεν σου αρεσουν οι λεξεις αγορα/πωληση βαλε δικιες σου πες το απλα δανειστης/δανειζομενος, μνημονιο/γεφυρα οπως θες πες τα, η λογικη αυτη ειναι η τραπεζα κερδιζει απο το spread των επιτοκιων μεταξυ αγορας/πωλησης, δανεισμου/καταθεσης. 

Εγω προσωπικα για αρνητικο επιτοκιο εχω ακουσει μονο για την ΕΚΤ ετσι ωστε να αναγκασει τις τραπεζες να μην "παρκαρουν" τα λεφτα τους και να τα διοχετεύσουν στην οικονομια καθως και στην Ελβετια αλλα σε "συγκεκριμενους λογαριασμους". Το καταλαβαινεις οτι σε μια νορμαλ περιοδο της οικονομιας δεν υπαρχει κανενα νοημα να δεχθεις αρνητικο επιτοκιο ετσι? Η λογικη του ειναι να ψαξεις απλα για καλυτερες επενδυσεις.

Σου ειπα εγω οτι υπαρχουν εγγυησεις 100% η οτι τα λεφτα σου ειναι διαθεσιμα ανα πασα στιγμη?? Δεν σου ειπα παραπανω για συγκεκριμενα reserves και πολιτικες αναληψης, μαλλον απομονομενα τα διαβαζεις ολα.. Οσο για τον ελεγχο επισης ειπα οτι δεν εχεις απολυτο καθως δεν θα ηταν δυνατο αυτο αλλα εχεις παραπανω απο αρκετο για να κανεις τη δουλεια σου. Τωρα αν πουλας ναρκωτικα και θες συντομα να βγαλεις 1εκ ευρω τι να σου πω θα ξερεις συ που να τα βαλεις καλυτερα προφανως..

Ειλικρινά πού να το πιάσω και πού να το αφήσω με τις ασυναρτησίες που έχει γραμμένες.

Επιγραμματικά, κάνε ένα self study τι σημαίνει core deposit, τι σημαίνει insurance deposit, μάθε ότι στην Ελλάδα είναι στα 100.000 ευρώ, μάθε ότι το ίδιο ισχύει μάξιμουμ και για Ελβετία, πρόσφατα που έκλεισε τράπεζα στην Ελβετία έδωσε 30.000 CHF, μάθε ότι η τράπεζα δεν είναι υπηρεσία αλλά επιχείριση, μάθε πως οι τόκοι που δίνουν οι τράπεζες είναι από τις χειρότερες επενδύσεις αφού σε βάθος χρόνου πάντα χάνει την αξία του το κεφάλαιο που έχεις καταθέσει ακόμα και μετά την πρόσθεση των κερδών από τους τόκους, διάβασε κανά αρθράκι σχετικά με το σε ποιον ανήκουν οι καταθέσεις μας, πώς δημιουργούν χρήματα οι τράπεζες, πάρε και ένα λινκ που μιλά τι γίνεται στην περίπτωση του χρυσού και διάβασε προσεκτικά τα 3 σημεία της εισαγωγής, μας αναφέρει κιόλας

Και αφού τα κάνεις όλα αυτά τότε τα ξαναλέμε, μέχρι τότε δεν έχω χρόνο για χάσιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...