Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μ αρέσει που όλοι κλαίγονται ότι δεν έχουν € στην τσέπη τους και πεινάνε και όλοι ψάχνουν τρόπους να σώσουν τα χρήματα τους.

ποια χρήματα ρε κεφτέδες αφού υποτίθεται δεν έχετε τίποτα, σας τα φάγαν όλα λέτε.

:-D

• Like 1
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελα ντε?? χρηματα δεν εχουν αλλα οι καφετεριες ακομα γεματες ειναι... Δεν δινουν ομως απο 10€ ο καθενας τη βδομαδα (να πιουν δυο καφεδες λιγοτερους) και να ξεχρεωνουμε σιγα σιγα

Αν ημουν στη θεση της ευρωπης θα μας ειχα βομβαρδισει, παρει ολες τις γυναικες και το πετρελαιο και θα συνεχιζα να θελω τα χρωστουμενα παντως. Αυτο ειναι το δικαιο. Το οτι δεν εγινε καλη διαχειρηση των χρηματων που μας δοθηκαν ειναι θεμα δικο μας και των πολιτικων που ΕΜΕΙΣ εκλεξαμε για να μας βαλουν τον γιοκα στον οτε. Και τωρα θελουμε και τα ρεστα? και τους κραζουμε αποπανω? γρηγορα τα eurofighter να επιβληθει ταξη

Δημοσ.

btw

Ξέρει κανείς αν οι λογαριασμοί HSBC Expat είναι διαθέσιμοι σε μη καντοίκους UK ?

http://en.wikipedia.org/wiki/HSBC_Expat

https://www.expat.hsbc.com/1/2/

διαβάζω στα FAQ ότι δεν απαιτείται να είσαι όντως EXPAT αλλά δε λέει καθαρά αν είναι διαθέσιμοι σε μη UK residents ?

Δημοσ.

Account εντός UK σε μη residents ανοίγει μόνο η Link.png Site: Barclays . (Barclays international Account).

• Minimum deposit GBP 100.000

Στο Gibraltar (που θεωρείται επίσης Αγγλικό έδαφος) ανοίγει και η Link.png Site: Lloyds 

• Minimum Deposit GBP 25.000 για international savings account
  • GBP 100.000 για premier international account.

Τα ως άνω accounts ανοίγουν και δια αλληλογραφίας χωρίς ανάγκη ταξιδιού. Προφανώς μην περιμένετε τόκους, μιλάμε για UK big four, όχι περίπτρο που το σταμπάρουν ως τράπεζα.

Δημοσ.

Account εντός UK σε μη residents ανοίγει μόνο η Link.png Site: Barclays . (Barclays international Account).

• Minimum deposit GBP 100.000

Στο Gibraltar (που θεωρείται επίσης Αγγλικό έδαφος) ανοίγει και η Link.png Site: Lloyds 

• Minimum Deposit GBP 25.000 για international savings account
  • GBP 100.000 για premier international account.

Τα ως άνω accounts ανοίγουν και δια αλληλογραφίας χωρίς ανάγκη ταξιδιού. Προφανώς μην περιμένετε τόκους, μιλάμε για UK big four, όχι περίπτρο που το σταμπάρουν ως τράπεζα.

Τεχνική λεπτομέρεια ... τα channel islands (και το Jersey συνεπώς) δεν ΕΙΝΑΙ UK

...

άρα έτσι όπως το θέτεις μπορεί να είναι σωστό αλλά δεν απαντά στην ερώτησή μου.

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα ούτε σε channel islands ούτε στο Jersey. H Barclays ανοίγει account στο London. Η HSBC δεν ανοίγει account εντός UK σε Ελληνές (έχω επικοινωνήσει μαζί τους).

Βασικά δεν άνοιγε account σε Ελληνες period (πριν ένα χρόνο)

Δημοσ.

ναι αλλα τα λεφτα πχ μιας γαλλικης τραπεζας δεν τα εγγυητε η γαλλια ??? οποτε αν φτωχευσει η ελλαδα δεν εχει σχεση με την Γαλλια ασχετα αν εχει υποκαταστημα στην ελλαδα η κανω λαθος ?

υπαρχει η HSBC και η ubs πχ αν και απο οτι εχω ακουσει δεν ειναι ακριβως τραπεζα το υποκαταστημα της ubs στην ελλαδα.

Υπάρχει η πιθανότητα να στα πάρει το γαλλικο κράτος. Εφόσον η Ελλάδα χρωστάει σε αυτό. Το θέμα δεν είναι τόσο η χρεοκοπία, αλλά δημιουργία εχθρών.

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα ούτε σε channel islands ούτε στο Jersey. H Barclays ανοίγει account στο London. Η HSBC δεν ανοίγει account εντός UK σε Ελληνές (έχω επικοινωνήσει μαζί τους).

Βασικά δεν άνοιγε account σε Ελληνες period (πριν ένα χρόνο)

ΝΑι ΟΚ ... αλλά ρωτάω για τον λογαριασμό στο Jersey ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ UK ...

...

άρα χρήσιμη η απάντησή σου αλλά απαντά σε άλλη ερώτηση.

...

Επίσης στo link της Barclays αναφέρει ως μινιμουμ όχι 100.000 αλλά 25.000 (όπως και η Lloyds) ... 100.000 είναι για το  Relationship Service και μόνο για UK domiciled ... για τους άλλους λέει και 150.000 gross income.

...

επίσης δε βλέπω να λέει ότι δεν χρειάζεται να είναι UK domiciled για τον μη "Relationship Service" account (min 25.000).

Δημοσ.

Επίσης στo link της Barclays αναφέρει ως μινιμουμ όχι 100.000 αλλά 25.000 (όπως και η Lloyds) ... 100.000 είναι για το  Relationship Service και μόνο για UK domiciled ... για τους άλλους λέει και 150.000 gross income.

Μην κοιτάς τι λέει το site. Οι Έλληνες στο εξωτερικό θεωρούνται special περιπτώσεις πλέον. Είμαι 1000% σίγουρος για τις πληροφορίες που δίνω για barclays και lloyds.

H HSBC για το expat account όπως είπα πιο πάνω μου είχε απαντήσει να επικοινωνήσω με το τοπικό κατάστημα για ότι θέλω (Ελλάδα) οι οποίοι μου ήπαν θα πάρω τα @@ μου. Ίσως άλλαξε κάτι από τότε δεν ξανασχολήθηκα μαζί τους (1 χρόνο πρίν ακριβώς έγινε αυτό)

Δημοσ.

Μην κοιτάς τι λέει το site. Οι Έλληνες στο εξωτερικό θεωρούνται special περιπτώσεις πλέον. Είμαι 1000% σίγουρος για τις πληροφορίες που δίνω για barclays και lloyds.

H HSBC για το expat account όπως είπα πιο πάνω μου είχε απαντήσει να επικοινωνήσω με το τοπικό κατάστημα για ότι θέλω (Ελλάδα) οι οποίοι μου ήπαν θα πάρω τα @@ μου. Ίσως άλλαξε κάτι από τότε δεν ξανασχολήθηκα μαζί τους (1 χρόνο πρίν ακριβώς έγινε αυτό)

OK, thanks

θα ψάξω την Lloyds παραπάνω 

υπάρχει κατάστημα που μπορείς να μιλήσεις face-to-face ή μόνο δια αλληλογραφίας όπως λες

Δημοσ.

Μόνο για το τμήμα insurance της Lloyds υπάρχει.. μήν ασχοληθείς. Για την τράπεζα δεν υπάρχει κατάστημα Ελλάδα ούτε Κύπρο.

Οσον αφορά το banking / account opening διαδικασία εξ αποστάσεως κτλ της Lloyds είναι όλα μια χαρά εφόσον τηρείς τις προυποθέσεις.  Ολά εύκολα και γρήγορα αλλα η επιλογή έιναι μόνο Gibraltar. Δεν ανοίγουν Jersey η isle of Man σε European citizens. 

Btw η Barclays σου ανόίγει Jersey η IOM αν θές αλλα GBP 100.000 minimum όπως είπαμε.

Face to Face αν θές ευκαιρία για διακοπές στο Gibraltar :)

Δημοσ.

Face to Face αν θές ευκαιρία για διακοπές στο Gibraltar :)

...

χμμμμμμμμμ ... η αλήθεια είναι ότι ψάχνω μέρος για ταξιδάκι αλλά σκεφτόμουν πιο βόρεια.

Δημοσ.

Στις γιορτές που πέρασαν ήμουν Αγγλία που είναι η δεύτερη πατρίδα μου... Ο παππούς μου που είναι Άγγλος ήθελε να μου ανοίξει έναν λογαριασμό και να μου βάλει κάτι λεφτά... Πήγαμε στην τράπεζα του Natwest και δεν μου άνοιγαν λογαριασμό παρόλο που έχω βρετανικό διαβατήριο καθώς ήθελαν και κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την κατοικία μου (πχ δίπλωμα οδήγησης, λογαριασμό ρεύματος κλπ).

Λέτε ότι στην Barclays θα με εξυπηρετούσαν δλδ ;  Απλά γιατί ο υπάλληλος μας έλεγε ότι είναι πολιτική δια-τραπεζική και ότι όπου και να πάμε το ίδιο θα μας πούνε...

Καλά τι λογική έχει... λεφτά να βάλουμε θέλαμε, όχι  να πάρουμε.... Αυτοί δεν χάνουν κάτι....

Edit.: Sorry 100 χιλιάδες λίρες είναι το μινιμουμ ; Νόμιζα 100 λίρες... Εντάξει άμα είναι 100 χιλιάδες θα το σκεφτώ πρώτα... χαχαχα

Δημοσ.

Στην Barclays θα σου άνοιγαν international account. Αυτού του είδους τα account (που προσφέρονται από αρκετές τράπεζες) είναι συγκεκριμένα για μη residents. Καμιά τράπεζα στην Αγγλία δεν θα ανοίξει normal account σε μη uk resident, χωρίς αποδεικτικό κατοικίας εντός.  

Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνήσεις με το αντίστοιχο department. Δεν νομίζω ότι θα πας απλά στο τοπικό barclays branch και θα σου ανοίξουν international account. Θα σε μεταβιβάσουν στο isle of man, international account opening department που αναλαμβάνουν τα international accounts οι περισσότερες Αγγλικές τράπεζες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...