MikeJ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλά μιλάμε για 100 χιλιάδες μίνιμουμ ε ; Οπότε δεν έχει νόημα για μένα τουλάχιστον... Πάντως έστω ότι μένω στο σπίτι της μητέρας μου... οι λογαριασμοί είναι στο όνομά της, εγώ δίπλωμα οδήγησης δεν έχω... άρα πως θα αποδείξω που μένω...
GreyHorse Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλά μιλάμε για 100 χιλιάδες μίνιμουμ ε ; Οπότε δεν έχει νόημα για μένα τουλάχιστον... Πάντως έστω ότι μένω στο σπίτι της μητέρας μου... οι λογαριασμοί είναι στο όνομά της, εγώ δίπλωμα οδήγησης δεν έχω... άρα πως θα αποδείξω που μένω... Είσαι δηλωμένος από την μάνα σου ότι μένεις μαζί της, λογικά χαρτί του δήμου που δείχνει ότι είσαι κάτοικος στην τάδε διεύθυνση. Επίσης η ταυτότητά σου θα έχει την διεύθυνσή σου. Διαβατήριο, αποδείξεις κινητού σε ποια διεύθυνση έρχονται, και καμιά 10ρια ακόμα τρόποι.
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Στις γιορτές που πέρασαν ήμουν Αγγλία που είναι η δεύτερη πατρίδα μου... Ο παππούς μου που είναι Άγγλος ήθελε να μου ανοίξει έναν λογαριασμό και να μου βάλει κάτι λεφτά... Πήγαμε στην τράπεζα του Natwest και δεν μου άνοιγαν λογαριασμό παρόλο που έχω βρετανικό διαβατήριο καθώς ήθελαν και κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την κατοικία μου (πχ δίπλωμα οδήγησης, λογαριασμό ρεύματος κλπ). Λέτε ότι στην Barclays θα με εξυπηρετούσαν δλδ ; Απλά γιατί ο υπάλληλος μας έλεγε ότι είναι πολιτική δια-τραπεζική και ότι όπου και να πάμε το ίδιο θα μας πούνε... Καλά τι λογική έχει... λεφτά να βάλουμε θέλαμε, όχι να πάρουμε.... Αυτοί δεν χάνουν κάτι.... Edit.: Sorry 100 χιλιάδες λίρες είναι το μινιμουμ ; Νόμιζα 100 λίρες... Εντάξει άμα είναι 100 χιλιάδες θα το σκεφτώ πρώτα... χαχαχα Και στην Ελλάδα νομίζω ότι σου ζητάνε πλεόν αποδεικτικό κατοικίας (πχ Λογαριασμό ΟΤΕ/ΔΕΗ κλπ). Είχα ένα λογαριασμό στην Κύπρου, πήγα στην Πειραιώς να τον "γυρίσω" σε Πειραιώς και μου είπαν ότι χρειάζεται λογαριασμός (βέβαια χωρίς να είναι απαραίτητα στο ονομά μου) + εκκαθαριστικό (ΑΦΜ) κλπ ,...
MikeJ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Διαβατήριο έχω, αλλά ήθελαν και κάτι ακόμα... και δεν έχω τίποτα γιατί όντως δεν μένω Αγγλία εγώ. Ταυτότητες δεν έχουν στην Αγγλία... Απλά έλεγα θεωρητικά πως να το δείξεις αν οι λογαριασμοί είναι στο όνομα του γονέα (όπως είναι το λογικό) και δεν έχεις δίπλωμα όδήγησης... Στην Ελλάδα θα έκανε καμιά υπεύθυνη δήλωση στα ΚΕΠ η μάνα μου ότι με φιλοξενεί.... αλλά οι Άγγλοι είναι 100 χρόνια πίσω.... Στην Ελλάδα, (στην εθνική τουλαχιστον ), το καλοκαίρι μου ζήτησαν ταυτότητα και ΑΦΜ...
mylo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 αυτό που λέει στη Lloyd http://international.lloydsbank.com/international-current-accounts/ Current account in £, € and US$ (a monthly fee applies of £7.50/€8/US$10) τη ακριβώς είναι?
alex_000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Σε χρεώνουν 8 euro τον μήνα, για να έχεις αυτό το είδος λογαριασμού. Δυστυχώς οι σοβαρές τράπεζες εκμεταλλεύονται το ΑΑΑ rating τους για account holders που δεν έχουν premium accounts. Όχι μόνο δεν πληρώνουν τόκο αλλά σε αρμέγουν κιόλας. Γαμησιάτικα όπως τα λέμε Ελλάδα. Όσοι ανοίγουν international accounts έξω το κάνουν είτε για να φοροδιαφεύγουν είτε για να προστατευτούν απο το αναποφευκτο μπαμ. Οι τραπεζες φυσικα το εκμεταλλεύονται αυτό. Η χρέωση είναι απαράδεκτη αλλά σου λέει ό άλλος αν θέλεις βάλτα στην Χ, Ψ τράπεζα της γειτονιάς που δεν ξέρεις αν θα υπάρχει αύριο..
_chris_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 αυτό ποτέ δε μπόρεσα να το καταλάβω. οκ είμαι άσχετος αν μπορεί κάποιος ας μου το εξηγήσει. έστω ότι έχω ένα Χ χρηματικό ποσό. ποιός ο λόγος να κάνω κατάθεση σε τράπεζα απ΄τη στιγμή που δε θα έχω όφελος; θα τους κάνω τσάμπα μάγκες με τα λεφτά μου; πόσο μάλλον να τους πληρώνω κι απο πάνω. το θεωρώ αδιανόητο. δε λέω να κρατάμε τα λεφτά στα σπίτια μας, μιας και σίγουρα αποτελεί κίνδυνο. αλλά αν ήμουν σε αυτή την κατάσταση θα προτιμούσα να τα βάλω όλα σε έναν τενεκέ αεροστεγώς και να τα θάψω σε καμιά αυλή, ή να άνοιγα καμια λακούβα στο πάτωμα κάποιας αποθήκης, ή να ξηλώσω τα πλακάκια ενός δωματίου να τα θάψω και να τα ξαναπεράσω. σίγουρα καλύτερη ασφάλεια απο το να τα δώσω στην οποιαδήποτε τράπεζα για τον απλούσατο λόγο ότι τα έχω εγώ. πως μπορεί κάτι να θεωρηθεί ασφαλές απο τη στιγμή που δεν είναι στον έλεγχο μου; πάλι καλά που δεν έχω καταθέσεις για να αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα.
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 αυτό ποτέ δε μπόρεσα να το καταλάβω. οκ είμαι άσχετος αν μπορεί κάποιος ας μου το εξηγήσει. έστω ότι έχω ένα Χ χρηματικό ποσό. ποιός ο λόγος να κάνω κατάθεση σε τράπεζα απ΄τη στιγμή που δε θα έχω όφελος; θα τους κάνω τσάμπα μάγκες με τα λεφτά μου; πόσο μάλλον να τους πληρώνω κι απο πάνω. το θεωρώ αδιανόητο. δε λέω να κρατάμε τα λεφτά στα σπίτια μας, μιας και σίγουρα αποτελεί κίνδυνο. αλλά αν ήμουν σε αυτή την κατάσταση θα προτιμούσα να τα βάλω όλα σε έναν τενεκέ αεροστεγώς και να τα θάψω σε καμιά αυλή, ή να άνοιγα καμια λακούβα στο πάτωμα κάποιας αποθήκης, ή να ξηλώσω τα πλακάκια ενός δωματίου να τα θάψω και να τα ξαναπεράσω. σίγουρα καλύτερη ασφάλεια απο το να τα δώσω στην οποιαδήποτε τράπεζα για τον απλούσατο λόγο ότι τα έχω εγώ. πως μπορεί κάτι να θεωρηθεί ασφαλές απο τη στιγμή που δεν είναι στον έλεγχο μου; πάλι καλά που δεν έχω καταθέσεις για να αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα. - Μπορεί να σε κλέψουν - Μπορεί να πάρει φωτιά το σπίτι σου - Μπορεί να τα φάει ο σκύλος σου - Μπορεί να πλημμυρίσεις κλπ Δε στα παίρνει κανείς με το ζόρι
MikeJ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ε ενταξει μη κοιτάς το παράδειγμα της σημερινής Ελλάδας που υπάρχει ο κίνδυνος αυτός. Στις νορμάλ χώρες της δύσης αλλά και στην Ελλάδα προ κρίσης τα λεφτά τα έχεις στην τράπεζα για ασφάλεια για μεταφερσιμοτητα για να κάνεις συνναλαγες ον λαιν παντού και πάντα. .. για αγορές από εξωτερικό κλπ για πολλούς λόγους...όπως και να χει το να έχεις πανω σου ολα τα χρήματα σου ενέχει κινδύνους οσο καλά και αν τα κρυψεις... ρωτα και τον καημένο τον Ουολτερ Γουαιτ ...
alex_000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 πάλι καλά που δεν έχω καταθέσεις για να αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα. καλά τα λες να έβλεπα πως θα κοιμόσουν τα βράδια αν είχες τα λεφτά που λες ότι δεν έχεις θαμμένα στην αυλή σου λολ.. Σιγά που θα σπούδαζες και θα δούλευες σαν το σκυλί μια ζωή και μετά όταν θα είχες και κάνα παιδί να εξαρτάται από εσένα θα έθαβες τα λεφτά σε τενεκέδες.. τα πιστεύεις αυτά που λες?
Anorymous Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Οποτε τα λεφτα σε ξενες τραπεζες στην ελλαδα ειναι παλι επισφαλη, ωραια να ξερω αμα κερδισω το Τζοκερ τι θα κανω Με τις θυριδες τι παιζει εχω ακουσει οτι παιζει πολυ μαυρο χρημα εκει, δεν θα επρεπε να ξερει η τραπεζα και το κρατος τι εχει μεσα η θυριδα ?
_chris_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 μπορεί να ακούγεται ανόητο αλλά μια χαρά τα πιστεύω και δε τρολάρω καθόλου. δεν εννοώ να πάω σε ένα χωράφι και να σκάψω όπου να ναι, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε τυχαίος. απο την άλλη εμένα μου φαίνεται ανόητο το να πιστεύεις ότι σου παρέχει ασφάλεια κάτι που δεν είναι στο ελάχιστο υπο τον έλεγχο σου. και στην κύπρο πήγαν τα λεφτά τους πολλοί για ασφάλεια, για να μη τους κλέψουν, να μην πάρει φωτιά το σπίτι, να μη τα φάει ο σκύλος...... και το αποτέλεσμα το ξέρουμε. προφανώς κάποιος τους είπε ότι στις τράπεζες θα είναι ασφαλείς, βέβαια υπάρχουν και παραδείγματα που έγινε το αντίθετο.
Praetorianos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 απο την άλλη εμένα μου φαίνεται ανόητο το να πιστεύεις ότι σου παρέχει ασφάλεια κάτι που δεν είναι στο ελάχιστο υπο τον έλεγχο σου.Δεν είναι μόνο η φυσική προστασία. Υπάρχει και ο πληθωρισμός που στα τρώει αν κάθονται. Επίσης, θεωρητικά, η τράπεζα σε "πληρώνει" που της δανείζεις/εμπιστεύεσαι τα χρήματα σου μέσω των επιτοκίων. Κι αν μάλιστα της υποσχεθείς ότι θα της δώσεις τα λεφτά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε πληρώνει καλύτερα (προθεσμιακές καταθέσεις). Και κάτι άλλο. Όταν αναφερόμαστε σε καταθέσεις και τράπεζες, δεν εννοούμε ότι έχουμε 1 χιλιάρικο και καλύτερα να το 'χουμε στην κωλότσεπη μην μας το κλέψει κανείς (σιγά την απώλεια σε περίπτωση κλεισίματος των τραπεζών -λέεμε τώρα-). Δεν μπορείς να έχεις πενταψήφια-εξαψήφια ποσά και να τα 'χεις στην ντουλάπα. Εκτός κι αν πας κάθε 15νθήμερο και ξεθάβεις τα λεφτά από τα βαρέλια αλα Breaking Bad και πληρώνεις χέρι-χέρι το ενοίκιο, τη ΔΕΗ, το δάνειο, το λογαριασμό του κινητού, την εφορία, το αυτοκίνητο κτλ.
Anorymous Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 μπορεί να ακούγεται ανόητο αλλά μια χαρά τα πιστεύω και δε τρολάρω καθόλου. δεν εννοώ να πάω σε ένα χωράφι και να σκάψω όπου να ναι, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε τυχαίος. απο την άλλη εμένα μου φαίνεται ανόητο το να πιστεύεις ότι σου παρέχει ασφάλεια κάτι που δεν είναι στο ελάχιστο υπο τον έλεγχο σου. και στην κύπρο πήγαν τα λεφτά τους πολλοί για ασφάλεια, για να μη τους κλέψουν, να μην πάρει φωτιά το σπίτι, να μη τα φάει ο σκύλος...... και το αποτέλεσμα το ξέρουμε. προφανώς κάποιος τους είπε ότι στις τράπεζες θα είναι ασφαλείς, βέβαια υπάρχουν και παραδείγματα που έγινε το αντίθετο. η κυπρος ηταν περιεργη φαση αν πχ ειχα λεφτα θα τα πηγαινα ελβετια ΜΟΝΟ για να ειμαι 100% σιγουρος
kage Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) 1.κοιτατε rating της τραπεζας.- (γοογλαρετε ονομα τραπεζας και διπλα rating ή το ψαχνετε στο search του σιτε της τραπεζας) 2.σε ποια χωρα τελικα θα πανε τα χρηματα-σε ποια χωρα θα ναι ο λογαριασμος.(αρκετες γνωστες ξενες τραπεζες κολωνακι μερια εχουν και για εντος και για εκτος gr)(θεωρω οτι και μεσω γενικη-πειραιως που ειχε συνεργασια με societe generale θα σας εδειναν ινφο(?)(isle of man,channel islands=jersey+Guernsey,wales, ~ireland δεν ειναι uk.) Η καθε χωρα εχει θεσει οτι προσφερει ασφαλεια χ ευρω για καθε λογαριασμο. Καθε τραπεζα εχει μερικες ακομη με ιδιο ονομα σε φορολογικους παραδεισους...ωστε να μην ανιχνευονται ευκολα τα χρηματα...αυτες συνηθως δεν εχουν ασφαλεια απο την χωρα αν φαλιρησει η τραπεζα-χωρα... 3.αναλογα τις γνωριμιες κ τα χρηματα σου ανοιγουν παντου... 4.δεν απαγορευεται να στειλεις χρηματα στο εξωτερικο φτανει να τα δικαιολογεις και να πληρωνεις ενα ποσοστο απο τους τοκους.(οι τοκοι εξω σε μικρα ποσα ειναι 0,κατι ). 5.αν εχεις δυνατοτητα να χεις πιστωτικη-χρεωστικη ή e banking. 6. μην δωσετε ποτε χρηματα σε καποιον που δεν ξερετε(ακομη και αν ειναι σε τραπεζα) στο ονομα του. 7.οποιος θελει λεφτα σε σπιτι τα κανει απο ευρω δολαριο ή ελβετικο ή κατι αλλο δυνατο...οχι λιρα-ευρω (το νου του παραμονευουν δηθεν πελατες εντος που περιμενουν να δουν μεγαλη αναληψη) 8.η ελβετια ειναι last year γιατι εδωσαν λιστες με πελατες.εχει πιο διπλα χωρα πιο νορμαλ 9.οι θυριδες ειναι "γκριζα"ζωνη Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2015 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα