Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σε μια νυχού μερικές φορές και ενώ της τόνισα να κόψει τα μεγάλα νύχια ολόισια, αυτή τα έκανε γωνία στις ακρες. Τώρα με πονάνε αρκετά και τα δύο μεγάλα δάχτυλα δεξιά και αριστερά. Δεν ειναι τελειως χωμενο μες το δερμα το νυχι, ομως με ενοχλει πολυ οταν φοραω παπουτσια. Από τοτε εχουν περασει 4-5 μηνες που τα κοβω ισια αλλα ο πονος συνεχιζει.

Ξερω πως σε αυτο το προβλημα γινεται ενα γρηγορο χειρουργειο και ξεμπερδευεις, ομως θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια πιο συντηρητική μέθοδος, τουλαχιστον μεχρι να ζεστανει ο καιρος γιατι θα πρεπει να κυκλοφορω με σαγιοναρα αν το χειρουργησω. Εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα γιατροσοφια με το νημα και το βαμβακι?

Δημοσ.

Είχα κι εγώ τέτοιο θέμα κάποτε, τώρα απλά έχω μάθει να λιμαρω τις γωνίες ώστε να μην είναι μυτερες, πρόσεξε επίσης το παπούτσι κι αυτά δημιουργούν πρόβλημα από το πουθενά.

Δημοσ.

Για μικρό πρόβλημα, οξυζενε και με ψαλίδακι θα χαραζεις το πλαϊνό περίγραμμα απο μέσα ( τον αστράγαλο) προς τα έξω τραβώντας τη γωνία του νυχιού προς τα πανω/ έξω .

Γενικά το οξυζενε ειναι η νο1 λύση, μαλακώνει - διαβρωνει τη γύρω περιοχή που ειναι προβληματική.

Απο κει και πέρα, όσο μπορείς θα τραβάς τη γωνία του νυχιού που εχει πρόβλημα με το δάχτυλο.

Οταν είχα μεσαίας έκτασης θέμα, πήγα σε ενα χειρουργό -παθολόγο και μου έκανε σχεδόν το ίδιο, χωρίς οξυζενε και με πολυ περισσότερο τσαμπουκά ώστε να απελευθερώσει το νύχι απο το δέρμα, οποτε μην το φοβηθείς να δεις γιατρό οτι θα σε μαχαιρωσει σώνει και καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, μάλλον δεν το έγραψα καθαρά, ο γιατρός πήρε νυστέρι αντί για ψαλιδάκι και μου τσαμπουκαλευότανε χωρίς οξυζενέ, αυτό εννοώ και παραπάνω. Καθάριζε και τράβαγε την περιοχή και το νύχι να ξεκολλήσει από το δέρμα.

Χωρίς αναισθησία, χωρίς προετοιμασία (ψυχολογική) από μέρους μου... Με ξάπλωσε, με πόνεσε για λίγο και τέλειωσε. Το πρόβλημα μου όμως, λόγω ταξιδιού και μικρότερης ηλικίας, ήταν "μεσαίας" να το πω έκτασης, με αρκετό πόνο. Ήταν απαραίτητη δηλαδή η επίσκεψη.

Επειδή φαντάζομαι δεν είσαι σε τέτοιο σημείο, ξεκίνα οξυζενέ και όσο μπορείς να τραβάς τη γωνία να ξεκολλήσει, με χέρι, με ψαλιδάκι (ειδικά αυτό με τη στρογγυλεμένη άκρη) . Όταν φτάσεις σε καλό σημείο (δηλαδή να μην μπαίνει μες στο δέρμα) και η λίμα βοηθάει. 

Σε κάθε περίπτωση, δες και γιατρό .

Δημοσ.

Δίνει συμβουλή ο άλλος να τραβάει το νύχι.

Κι αν τραυματιστεί η μήτρα ανεπανόρθωτα ποιος θα πάρει την ευθύνη; πήγαινε σε ένα γιατρό, πλέον τα φτιάχνουν με πλαστική, Ούτε σημάδι μένει ούτε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω βάζοντας με το ψαλιδάκι ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι κάτω από το νύχι στην επίμαχη περιοχή. Στην αρχή ενοχλεί κάπως αλλά μόλις το πατήσεις λίγο αμέσως νιώθεις πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον σε μένα αυτό δουλεύει άψογα. Δεν πονάω καθόλου πλέον.

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα σε μια νυχού μερικές φορές και ενώ της τόνισα να κόψει τα μεγάλα νύχια ολόισια, αυτή τα έκανε γωνία στις ακρες. Τώρα με πονάνε αρκετά και τα δύο μεγάλα δάχτυλα δεξιά και αριστερά. Δεν ειναι τελειως χωμενο μες το δερμα το νυχι, ομως με ενοχλει πολυ οταν φοραω παπουτσια. Από τοτε εχουν περασει 4-5 μηνες που τα κοβω ισια αλλα ο πονος συνεχιζει.

Ξερω πως σε αυτο το προβλημα γινεται ενα γρηγορο χειρουργειο και ξεμπερδευεις, ομως θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια πιο συντηρητική μέθοδος, τουλαχιστον μεχρι να ζεστανει ο καιρος γιατι θα πρεπει να κυκλοφορω με σαγιοναρα αν το χειρουργησω. Εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα γιατροσοφια με το νημα και το βαμβακι?

Ταλαιπωρήθηκα μία δεκαετία σχετικά. Λύσεις

α) Προσπαθείς να βρεις χειρούργο να σου τρίψει το κόκκαλο. Θα βγει νύχι αλλά αν δεν κάνει καμμία τσαμπατζοδουλειά με νυστέρι αντί για το σωστό εργαλείο, απλά τα τραβάς κάθε 3-4 μήνες, την άκρη μέχρι την ρίζα και θα είσαι οκ.

β) Πέρνεις ειδικό μικρό κόφτη και κόβεις τα πλευρά του νυχιού μέχρι την μέση αυτού, ξεριζώνοντας το μπροστινό μέρος προς τα πλάγια

Δημοσ.

ειχα το ιδιο θεμα το τραβηξα με μια πενσα ,το εκοψα στην γωνια αφου ειχα μουλιασει το ποδι σε ζεστο νερο και απο τοτε δεν με ποναει

Δημοσ.

Το είχα πάθει 2 φορές στο παρελθόν καπάκι σε πολύ έντονο βαθμό

Πήγαινα στο γιατρό εδώ Αθήνα (νοσοκομείο , ΙΚΑ ή κάτι τέτοιο) και βρισκανε την ευκολη λύση, τοπική αναισθησία και έξω όλο το νύχι.

Μέχρι που την τρίτη φορά έτυχε να πάω στο κέντρο υγείας κοντά στο χωριό μου και ο τύπος απλά μου είπε να βάζω ένα κομματι μπαμπάκι από κάτω για λίγο καιρό, μου έδωσε μια αντιβίωση νομίζω για να υποχωρήσει η πληγή και τέλος.

Δημοσ.

Τανάλια θα πρότεινα εγώ πέρα του αστείου θέλει προσοχή μετά νύχι  στο μεγάλο δάκτυλο κίνδυνος μολύνσεων μέχρι και απώλεια δάκτυλου σε ορισμένες περιπτώσεις     

• Confused 1
Δημοσ.

Έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω βάζοντας με το ψαλιδάκι ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι κάτω από το νύχι στην επίμαχη περιοχή. Στην αρχή ενοχλεί κάπως αλλά μόλις το πατήσεις λίγο αμέσως νιώθεις πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον σε μένα αυτό δουλεύει άψογα. Δεν πονάω καθόλου πλέον.

Ακριβώς αυτό...

Και σου μιλάει παθών που έχω βγάλει στο ένα πόδι μια φορά το μεγάλο νύχι και στο άλλο δυο φορές επίσης το μεγάλο νύχι...

Και όταν λέμε βγάλσιμο , να σου κάνει ο γιατρός τοπικές ενέσεις με ξυλοκαϊνη πάνω στην πληγή.Πόνος που να θες να πηδήξεις από το παράθυρο...

Ειδικά όταν είχα βγάλει το αριστερό, δεν μπορούσα ούτε το συμπλέκτη να πατήσω χωρίς να πονάω.Και πηγαινοερχόμουν στη σχολή τότε (Ναύπλιο-Χαλκίδα) και βλαστήμαγα την ώρα και τη στιγμή... Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν εύχομαι να περάσει αυτά που πέρασα...

Επί του θέματος:

Θα πάρεις μια λιμίτσα και θα λιμάρεις το κέντρο του νυχιού ώστε να μαλακώσει.Τις άκρες θα τις αφήσεις όπως είναι χωρίς λιμάρισμα έτσι ώστε όταν το πατάς, οι άκρες θα ανασηκωνονται (όσο αυτό είναι δυνατό).

Το κυριότερο όμως απόλα είναι να βάζεις είτε λίγο μπαμπακάκι κάτω από τις άκρες του νυχιού, είτε ένα μικρό κομματάκι από χαρτοπετσέτα όπως έκανα εγώ.

Στην αρχή λίγο θα έχεις μια κάποια ενόχληση αλλά θα δεις μετά οτι δεν θα σε πονάει καθόλου.

Έχω τόσα χρόνια που κανω αυτό όποτε πάει να μπεί, και το προλαβαίνω και έχω ησυχάσει.

Άντε και περαστικά σου σύντομα

Δημοσ.

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα πριν κάποια χρόνια και το έλυσα μόνο με δυο πραγματάκια. Ιώδιο και βαμβάκι. Εγώ απλά "άνοιξα" σιγά σιγά τις άκρες των δακτύλων μου όπου με ενοχλούσαν τα νύχια και έβαλα στα "μυτερά" σημεία των νυχιών λίγο βαμβάκι και λίγο ιώδιο. Τα άφησα εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να μην τα νιώθω καθόλου και μετά από αυτόν τον καιρό απλά το βαμβάκι βγήκε μόνο του μεγαλώνοντας το νύχι. 

Δεν ξαναείχα πρόβλημα από τότε. Γενικά αν το πρόβλημα σου δεν είναι μεγάλο (που έτσι φαίνεται) είναι καλό και εύκολο γιατροσόφι χωρίς τον παραμικρό πόνο και ενόχληση. 

Δημοσ.

Το επαθα στο στρατο αλλα δεν του εδωσα και ιδιαιτερη σημασια.Σταδιακα μετα απο κανα μηνα η 2 βγηκε μονο του το νυχι απο μεσα.

Μαλλον επειδη γιατρευοταν το δερμα και το εσπρωχνε σιγα-σιγα προς τα εξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...