Προς το περιεχόμενο

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην σκηνή της εκδήλωσης Unpacked 2015 της Samsung, και μία μέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση του συνέδριου Mobile World Congress 2015, o JK Shin, CEO και Πρόεδρος της Samsung ανακοίνωσε τα νέα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge.Οι δύο ναυαρχίδες της Samsung μοιράζονται προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά διαφέρουν σε ένα πολύ σημαντικό τομέα για τις συσκευές του είδους, στην οθόνη. Έτσι, ενώ η τεχνολογία είναι όμοια -Super AMOLED- στην περίπτωση του Galaxy S6 Edge, καμπυλώνει στις δύο πλευρές, για να δώσει παρόμοια αίσθηση με αυτή του Galaxy Note Edge.

 

Στον τομέα του design, οι δύο συσκευές διαθέτουν "χυτές" γραμμές με πλαίσιο από αλουμίνιο και γυαλί τύπου Gorilla Glass 4 τόσο στην πρόσοψη (για την προστασία της οθόνης) όσο και στο πίσω μέρος. Το μεταλλικό πλαίσιο σχηματίζει καμπύλες επίσης.

 

Και οι δύο συσκευές ενσωματώνουν οθόνες 5,1 ιντσών, ανάλυσης WQHD (1440 x 2560 pixels) "πακετάρωντας" τα περισσότερα εικονοστοιχεία που έχουμε δει σε οθόνη του είδους (577ppi).

 

Και οι δύο συσκευές βασίζονται στο νέο Exynos 7420 SoC (κατασκευάζεται στα 14nm), το οποίο πέρα από οκταπύρηνη μονάδα κεντρικής επεξεργασίας (τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 στα 2,1GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,5GHz), ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών Mali-T760 καθώς και 4G LTE Cat.6 modem.

 

Το οκταπύρηνο SoC συνοδεύεται από 3GB RAM LPDDR4 και από 32GB, 64GB ή 128GB UFS 2.0 flash μνήμης (2,7x φορές ταχύτερη της eMMC 5.0 που χρησιμοποιείται στα περισσότερα smartphones) όσο αφορά στον αποθηκευτικό χώρο -ανάλογα την έκδοση- χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Πέρα από τα παραπάνω, τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge διαθέτουν WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, GPS (A-GPS, Glonass), NFC ενώ δεν απουσιάζει το IR blaster. Το Galaxy S6 διαθέτει μπαταρία 2550mAh ενώ το Galaxy S6 edge διαθέτει μπαταρία 2600mAh. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν Fast Charging.

 

Όσο αφορά στις κάμερες, και οι δύο νέες συσκευές της Samsung ενσωματώνουν κάμερα 5,0 Megapixels (F/1.9, Real Time-HDR, με 40% μεγαλύτερα pixels) στην πρόσοψη, ενώ στο πίσω μέρος διαθέτουν κάμερα με αισθητήρα 16 Megapixels ISOCELL που ενσωματώνει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, phase detection autofocus και μονό LED flash.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Φυσικά, υποστηρίζεται εγγραφή video ανάλυσης 4K. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της κάμερας είναι τα Quick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR (και στις δύο κάμερες) , F1.9, Low Light Video (Fκαι στις δύο κάμερες), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode και Selective Focus.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Και οι δύο συσκευές, ενσωματώνουν αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην πρόσοψη και πιο συγκεκριμένα στο κεντρικό πλήκτρο (home button).

Στο πίσω μέρος επίσης, και δίπλα στο LED flash που συνοδεύει την νέα κάμερα με τον οπτικό σταθεροποιητή, υπάρχει αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών. Μία ακόμα πολύ σημαντική προσθήκη, είναι η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης (on-board).

 

Οι διαστάσεις του Galaxy S6 είναι 143,4 x 70,5 x 6,8 χιλιοστά και το βάρος του είναι 138 γραμμάρια ενώ του S6 edge είναι 143,4 x 70,5 x 7,0 χιλιοστά και το βάρος του 132 γραμμάρια.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όσο αφορά στο λογισμικό, να αναφέρουμε ότι η Samsung προσφέρει για ανέπαφες πληρωμές, την τεχνολογία Samsung Pay, η οποία με την σειρά της βασίζεται στις τεχνολογίες NFC και Magnetic Secure Transmission (MST). Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται ήδη με τις Visa και MasterCard και με τις τράπεζες American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase και U.S. Bank.

 

Οι δύο συσκευές βασίζονται στο Android 5.0 Lolipop με το TouchWiz UI από πάνω, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί εμφανισιακά χάρη στο Material Design ώστε να είναι "καθαρότερο" και απλούστερο.

 

Η εταιρεία προσφέρει επίσης διάφορες εφαρμογές και χαρακτηριστικά για να λειτουργούν σε συνδυασμό με τις καμπύλες στην οθόνη του Edge ενώ και για τις δύο συσκευές, προσφέρεται βελτιωμένη έκδοση της λειτουργίας Quick Glance στην οθόνη κλειδώματος. Η Samsung, συνεργάστηκε με την Microsoft αυτή τη φορά και όχι με την Dropbox, και προσφέρει 115GB στο OneDrive για δύο χρόνια.

 

Οι δύο συσκευές, Galaxy S6 και Galaxy S6 edge θα κυκλοφορήσουν την Άνοιξη (στις 10 Απριλίου). To Galaxy S6 θα κυκλοφορήσει σε χρωματισμούς White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum και Blue Topaz ενώ το Galaxy S6 edge θα κυκλοφορήσει σε White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum και Green Emerald. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμη τα κόστη των δύο συσκευών.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ενημέρωση: Σε συζητήσεις μας με στελέχη της Samsung Hellas, ενημερωθήκαμε ότι το Galaxy S6 και το Galaxy S6 edge θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στις 17 Απριλίου, με πιο πιθανή τιμή τα €799 για το Galaxy S6 και τα €849 για το Galaxy S6 edge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει, πανεμορφα! Πηραν το design,υλικα του galaxy alpha και το εκαναν ακομα πιο premium.

Galaxy alpha:

 

galaxyalpha-5.jpg

 

 

Και με εξαιρετικη μπαταρια απο οτι φαινεται..

 

Ειχα καιρο να ανυπομονω να πιασω ενα samsung.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 8core και 2550mah μπαταρία βγάζει μέρα; Ρωτώ, δεν ξέρω απο android πολλά...

 

Όσο για τα κινητά εντάξει... Το s6 το ίδιο κινητό ξανά κ ξανά... Το edge απο την άλλη θέλω να το δοκιμάσω στο χέρι, έχω απορία πως θα κάθεται στο χέρι

 

 

Υ.Γ.: Τελικά ο φακός που προεξέχει ειναι για το optical image stabilization, ευπρόσδεκτο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 8core και 2550mah μπαταρία βγάζει μέρα; Ρωτώ, δεν ξέρω απο android πολλα

Υποτίθεται ότι όσο νεότερος-πιο εξελιγμένος ο επεξεργαστής, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει (και αυτός είναι στα 14nm), όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι τη μεγαλύτερη σπατάλη την κάνει η οθόνη και γενικότερα, η μπαταρία δεν είναι ποτέ αρκετή. Οπότε φαντάζομαι ότι με το ζόρι θα βγάζουν μια μέρα, ειδικά το edge.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Highlights

 

μας είπαν ότι

 

θα είναι cool

will not bend

no lag

best desplay

Gorilla Glass 4

samsung pay

best wireless changing

best cameras

 

τα βίντεο στο video wall κολλάγανε.

 

 

ο Marques Brownlee έχει ήδη δύο βίντεο με αρκετές πληροφορίες.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν ειμαι φαν τoυ touchwiz τουμπανα και ναι πρωτοτυπησε.


Το οκταπύρηνο SoC συνοδεύεται από 3GB RAM LPDDR4 και από 32GB, 64GB ή 128GB UFS 2.0 flash μνήμης (2,7x φορές ταχύτερη της eMMC 5.0 που χρησιμοποιείται στα περισσότερα smartphones)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

no lag

http://youtu.be/1kl9fsuHIkk?t=2m

 

Πιο κάτω δείχνει το "touch id". Λόγω της μικρής σχετικά επιφάνειας του πλήκτρου-σένσορα, πιστεύω ότι θα έχει μικροπροβλήματα στην πράξη. Στην τρίτη προσπάθεια φαίνεται ότι δε διαβάζει κάτι, θα πρέπει να μετακινήσεις το δάκτυλο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Highlights

 

μας είπαν ότι

 

θα είναι cool

will not bend

no lag

best desplay

Gorilla Glass 4

samsung pay

best wireless changing

best cameras

 

τα βίντεο στο video wall κολλάγανε.

 

 

ο Marques Brownlee έχει ήδη δύο βίντεο με αρκετές πληροφορίες.

 

Τις ιδιες παρατηρησεις καναμε.

 

 

Στο S6 τωρα , νταξει project zero δεν το λες. Η Σαμσουνγκιλα απο πανω του δεν εφυγε αλλα τουλαχιστον απο το περσινο ειναι αρκετα καλυτερο σχεδιαστικα. Η μπροστα πλευρα παντως δεν αλλαζει. Αυτο το γ@μιδι το κουμπι δεν λενε να το βγαλουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...