Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , χρειαζομαι μια βοηθεια αν γινεται . Ειχα παρει πριν 3 χρονια μια πιστοτικη καρτα 300 ευρω απο το Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο . Δεν την πληρωσα . Πριν κατι μηνες πεθανε η γιαγια μου και μου αφησε ενα σπιτι . Δεν εχω κανει αποδοχη κλειρονομιας ακομη . Το σπιτι το πουλαω , βρηκα αγοραστη εχθες και δεν ξερω τι να κανω . Πρεπει να ανοιξω τη διαθηκη και να το πουλησω . Υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα για αυτα τα 300 ευρω ? Τωρα με τους τοκους εγιναν 450 . Σας ευχαριστω !

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα μπορούσες πάντως να πληρώσεις την κάρτα, just sayin'

Αυτο ειναι σιγουρο .. Αλλα προς το παρων δεν μπορω γιατι με το σπιτι πηρα κ καποια χρεη . Θα την πληρωσω παντος. Απλα δεν ξερω αν για 300 ευρω μπορουν να κανουν κατασχεση το σπιτι ..

Δημοσ.

Πάνε κάνε μια ρύθμιση/διακανονισμό την κάρτα να πληρώσεις με δόσεις...δίνε κάνα 40-50 ευρώ τον μήνα και θα είσαι οκ. Είναι τραγικά χαμηλό το ποσό...

Αν δεν έχεις να πληρώσεις 400 ευρώ την κάρτα πως θα πληρώσεις τον φόρο κληρονομιάς? Χώρια αν έχει και χρέη μέσα η κληρονομιά. Καθαρή να είναι μόνο το σπίτι που παίρνεις έχει έναν φόρο κληρονομιάς που θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος των 400 ευρώ που χρωστάς.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα , χρειαζομαι μια βοηθεια αν γινεται . Ειχα παρει πριν 3 χρονια μια πιστοτικη καρτα 300 ευρω απο το Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο . Δεν την πληρωσα . Πριν κατι μηνες πεθανε η γιαγια μου και μου αφησε ενα σπιτι . Δεν εχω κανει αποδοχη κλειρονομιας ακομη . Το σπιτι το πουλαω , βρηκα αγοραστη εχθες και δεν ξερω τι να κανω . Πρεπει να ανοιξω τη διαθηκη και να το πουλησω . Υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα για αυτα τα 300 ευρω ? Τωρα με τους τοκους εγιναν 450 . Σας ευχαριστω !

99% δεν εχεις θεμα το ποσο ειναι πολυ μικρο, εμενα ο αδερφος μου χρωσταει 3 χιλιαρικα και δεν τον εχουν ενοχλησει νομιζω το οριο ειναι πανω απο 5 χιλιαρικα.

Ρωτα και ενα δικηγορο για 100% η δες εδω http://www.ekpizo.gr

Δημοσ.

Ρε φίλε θα μας τρελάνεις; Πόσο το πουλάς το σπίτι που δεν μπορεί να αποπληρώσεις την κάρτα; 500€;

Καταρχήν, δες τι χρέη είχε ο γιαγιά σου και πόσο πωλείται το σπίτι, ώστε να αποφασίσεις αν σε συμφέρει να κάνεις αποδοχή κληρονομιάς ή όχι; Συντόμευε όμως, γιατί στους 4μήνες λήγει η προθεσμία για την μη αποδοχή.

Δημοσ.

99% δεν εχεις θεμα το ποσο ειναι πολυ μικρο, εμενα ο αδερφος μου χρωσταει 3 χιλιαρικα και δεν τον εχουν ενοχλησει νομιζω το οριο ειναι πανω απο 5 χιλιαρικα.

Ρωτα και ενα δικηγορο για 100% η δες εδω http://www.ekpizo.gr

Μακαρι .. Θα το κοιταξω . Ευχαριστω .

Kαι μετά αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ναι σωστα . Εγω φταιω για εδω που φτασαμε .

Δημοσ.

Ρε φίλε θα μας τρελάνεις; Πόσο το πουλάς το σπίτι που δεν μπορεί να αποπληρώσεις την κάρτα; 500€;

Καταρχήν, δες τι χρέη είχε ο γιαγιά σου και πόσο πωλείται το σπίτι, ώστε να αποφασίσεις αν σε συμφέρει να κάνεις αποδοχή κληρονομιάς ή όχι; Συντόμευε όμως, γιατί στους 4μήνες λήγει η προθεσμία για την μη αποδοχή.

Εσύ θα μας τρελάνεις μάλλον. Λέει ότι θέλει να το πουλήσει, δεν το έχει πουλήσει ακόμη. Οπότε δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα για να πληρώσει τα χρέη.

Δημοσ.

Το σπιτι αυτο θα το πουλουσα ετσι κ αλλιως επειδη ειναι παλιο και μικρο . Βρηκα να το δωσω 17.000 . Τα χρεη δεν ειναι και τοσο πολλα . Ειναι 3000 περιπου . Αυριο που εχω ραντεβου με τον αγοραστη θα παρω 2000 για να κλεισει το σπιτι . Κατευθειαν ολα θα φυγουν για τη διαθηκη και τα βασικα χρεη ( πχ χαρατσι , ενφια ) . Με το που θα παρω και τα υπολοιπα κατευθειαν θα παω να ξεπληρωσω τη καρτα. Ειναι γελοιο το ποσο για να εχω αυτο το αγχος . Το θεμα ειναι οτι θελω περιπου 10 μερες για ολα τα χαρτια μεχρι να ολοκληρωθει η πωληση και φοβαμαι μη γινει τιποτα μεσα σε αυτες τις μερες, μετα την αποδοχη κληρονομιας .

Εσύ θα μας τρελάνεις μάλλον. Λέει ότι θέλει να το πουλήσει, δεν το έχει πουλήσει ακόμη. Οπότε δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα για να πληρώσει τα χρέη.

Ακριβως αυτο φιλε μου . Μολις το εγραψα λιγο πιο κατω .

Δημοσ.

Όσον αφορα την κάρτα. Το ποσό ειναι μικρό και η τράπεζα δεν σε έχει ενοχλήσει γιατί περιμένει να ανέβει το ποσο. Αν το ειχε δώσει σε δικηγορικό/εισπρακτική θα σε ειχαν ενοχλήσει ήδη. Να σου μπλοκάρουν αποδοχή κληρονομιάς/πώληση δεν μπορούν, εκτός αν το χρονικό διάστημα που εσύ εχεις αποδεχτεί το σπιτι, σου γίνει μύνηση, όπου τότε η τράπεζα θα αξιώσει αποζημίωση.

Πρακτικά δεν θα το κάνουν για τόσο μικρό ποσο. Αυτό που πρέπει να σε αγχώνει ειναι το πως θα πληρώσεις το φορο κληρονομιάς, γιατί αν δεν πληρωθεί, τοτε δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις.

Το βέλτιστο ειναι να πας στην τραπεζα και να ζητήσεις διακανονισμό, οποτε για οσο πληρώνεις δεν θα ασχολούνται μαζί σου. Κάνε αποδοχη, πουλα το σπιτι και καθαρισες. 

EDIT: Αν ήμουν αγοραστής, δεν θα έδινα προκαταβολή πριν να ειμαι σίγουρος οτι το σπιτι ειναι καθαρό, δηλαδη στο όνομα σου και χωρίς χρέη. Είτε ειναι κάποιος δικός σου άνθρωπος ή ο δικηγόρος του ειναι βλάκας ή ο αγοραστής ειναι ηλίθιος. Τυπικά δεν μπορείς να πάρεις χρήματα γιατί το σπιτι δεν σου ανήκει. 

• Like 1
Δημοσ.

Kαι μετά αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ειπε θελει να το πουλησει δεν εχει ακομα τα λεφτα, και εγω εχω κανει αποδοχη αλλα για την μεταβηβαση θελω 600 ευρω και δεν τα εχω 

Δημοσ.

Ναι σωστα . Εγω φταιω για εδω που φτασαμε .

H πρόταση "πήρα μια πιστωτική με 300 ευρώ αλλά δεν την πλήρωσα" απαντά εν μέρει στην απορία σου. Και βεβαίως, δεν έριξα ατομική ευθύνη σε σένα για εδώ που φτάσαμε, αλλά το παράδειγμα σου είναι χαρακτηριστικό. Πιστωτικές κάρτες απλήρωτες, κληρονομιές από γιαγιάδες που πάνε για πούλημα επί τόπου ενώ την ίδια ώρα η απλήρωτη πιστωτική φορτώνεται τόκους και παραμένει απλήρωτη κλπ κλπ.

Να μαντέψω είχες/έχεις/θα έχεις BMW/μερτσεντέ/καμπριολέ (πάμε για κανά καφέ);

Δημοσ.

Όσον αφορα την κάρτα. Το ποσό ειναι μικρό και η τράπεζα δεν σε έχει ενοχλήσει γιατί περιμένει να ανέβει το ποσο. Αν το ειχε δώσει σε δικηγορικό/εισπρακτική θα σε ειχαν ενοχλήσει ήδη. Να σου μπλοκάρουν αποδοχή κληρονομιάς/πώληση δεν μπορούν, εκτός αν το χρονικό διάστημα που εσύ εχεις αποδεχτεί το σπιτι, σου γίνει μύνηση, όπου τότε η τράπεζα θα αξιώσει αποζημίωση.

Πρακτικά δεν θα το κάνουν για τόσο μικρό ποσο. Αυτό που πρέπει να σε αγχώνει ειναι το πως θα πληρώσεις το φορο κληρονομιάς, γιατί αν δεν πληρωθεί, τοτε δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις.

Το βέλτιστο ειναι να πας στην τραπεζα και να ζητήσεις διακανονισμό, οποτε για οσο πληρώνεις δεν θα ασχολούνται μαζί σου. Κάνε αποδοχη, πουλα το σπιτι και καθαρισες. 

EDIT: Αν ήμουν αγοραστής, δεν θα έδινα προκαταβολή πριν να ειμαι σίγουρος οτι το σπιτι ειναι καθαρό, δηλαδη στο όνομα σου και χωρίς χρέη. Είτε ειναι κάποιος δικός σου άνθρωπος ή ο δικηγόρος του ειναι βλάκας ή ο αγοραστής ειναι ηλίθιος. Τυπικά δεν μπορείς να πάρεις χρήματα γιατί το σπιτι δεν σου ανήκει. 

Φιλε μου ο φορος κληρονομιας μεχρι τα 150000 ειναι μηδενικος για συγγενεις . Αυτα που εχω να πληρωσω τωρα ειναι 600 ευρω στο συμβολαιογραφο και περιπου αλλα 600 στην εφορια . Εγω στην εφορια δεν χρωσταω τιποτα . Οποτε το σπιτι ειναι καθαρο . Τα ξερει και ο πελατης ολα αυτα . Στην τραπεζα θα παω απο βδομαδα να το ξεχρεωσω . Το θεμα ειναι αν μπορουν να με κανουν τιποτα αυτες τις ημερες . Απο την αποδοχη μεχρι την πωληση , ειναι περιπου 10 μερες !

H πρόταση "πήρα μια πιστωτική με 300 ευρώ αλλά δεν την πλήρωσα" απαντά εν μέρει στην απορία σου. Και βεβαίως, δεν έριξα ατομική ευθύνη σε σένα για εδώ που φτάσαμε, αλλά το παράδειγμα σου είναι χαρακτηριστικό. Πιστωτικές κάρτες απλήρωτες, κληρονομιές από γιαγιάδες που πάνε για πούλημα επί τόπου ενώ την ίδια ώρα η απλήρωτη πιστωτική φορτώνεται τόκους και παραμένει απλήρωτη κλπ κλπ.

Να μαντέψω είχες/έχεις/θα έχεις BMW/μερτσεντέ/καμπριολέ (πάμε για κανά καφέ);

Να μαντεψω εισαι ο πιο εξυπνος στο φορουμ ? Ρωτησα για βοηθεια απο καποιον που μπορει . Για ποιον λογο πηρα τη καρτα και γιατι δεν τη πληρωσα μεχρι τωρα αστο σε μενα , απ οτι βλεπεις ειπα θα τη ξεχρεωσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...