Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ε τότε να πάει να γαμηθεί το κράτος. Εσύ σαν αφεντικό θα περίμενες από τους υπαλλήλους σου πρώτα να φερθούν όπως πρέπει ενώ εσύ κάνεις μαλακίες ή το αντίθετο? Και επειδή έτσι συμβαίνει παντού, μόλις σοβαρευτεί το κράτος, γίνει οικονομικότερο , αποδοτικότερο, δικαιότερο, τότε και εγώ θα μιλήσω με τα λεφτά μου και θα του τα δώσω. Όπως κάνω και θα έπρεπε να κάνει ο καθένας για κάθε μαγαζί. Όσο για τις συντάξεις, ναι, θα έπρεπε να παίρνουν τα ίδια. 800 ευρώ και τέλος το θεμα ειναι οτι με αυτη τη σταση διαιωνιζεις ενα φαυλο κυκλο! με το να μην κοβει καποιος αποδειξη στην ουσια δεν ειναι κανεις κερδισμενος γιατι! Το κρατος χανεις εσοδα, ο καταστηματαρχης και ο αγοραστης νομιζουν οτι γλυτωσαν μερικα € αλλα στην ουσια αυτο που εκαναν ειναι να μειωσουν τα εσοδα του κρατους με αποτελεσμα αυτο να ψαξει να βρει νεους τροπους να στα παρει που μπορει να ειναι και χειροτεροι 5
Kostas93 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 οκ, άποψη σου. Τη σέβομαι αλλά δε τη δέχομαι.Αν είχα μαγαζί και με έκλεβαν τόσα χρόνια οι υπάλληλοι μου και είχα φτάσει ένα βήμα πριν την χρεωκοπία, τα ίδια θα τους έκανα και χειρότερα, μαζί στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα, όποιος δε θέλει ας εγκαταλείψει το καραβι με την πρώτη ευκαιρία, αλλά αν πάει να ξανακλέψει από το ταμείο θα του κόψω το χέρι και θα δεχτώ τις συνέπειες.Διαφωνώ και για τις συντάξεις, αλλά αυτό είναι αλλη ιστορία, ας μην επεκταθούμε.
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι, πολύ περισσότεροι παλιότερα , που ήταν πολύ εντάξει στις υποχρεώσεις τους και απλά το κράτος τους εκμεταλλεύτηκε για να δίνει βουλευτικές συντάξεις στα 8 χρόνια, να ταίζει τα παιδιά του δημοσίου κλπ. κλπ. Ας βρει τρόπους να μειώσει τα έξοδά του και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Μπορείς να θεσπίσεις ότι ποινή θες, αν δεν υπάρχει κίνητρο να είσαι συνεπής, δεν κάνεις τίποτα. Μαγαζί είναι το κράτος, πάρτε το χαμπάρι να τελειώνουμε. Ξέρεις ποιοι είναι οι υπάλληλοι του κράτους? Οι ΔΥ. Για να το κλείσω με ένα ωραίο παράδειγμα. Θυμάται πριν κανά μήνα κάτι υπάλληλους της ΕΥΔΑΠ που εφόσον έγινε ληστεία, πήγανε μετά οι ίδιοι και κλέβαν τα ταμεία για να τα ρίξουν στους κλέφτες ? Αν μετά από ένα χρόνο από τώρα, είναι φυλακή ή απολυμένοι , εγώ θα απαιτήσω και θα κόβω αποδείξεις και θα λέω στον κόσμο να το κάνει. Καλή τύχη αγόρια και κορίτσια. 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι, πολύ περισσότεροι παλιότερα , που ήταν πολύ εντάξει στις υποχρεώσεις τους και απλά το κράτος τους εκμεταλλεύτηκε για να δίνει βουλευτικές συντάξεις στα 8 χρόνια, να ταίζει τα παιδιά του δημοσίου κλπ. κλπ. Ας βρει τρόπους να μειώσει τα έξοδά του και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν λεει κανεις οτι το κρατος ειναι αγιο και οτι λειτουργει με το καλυτερο τροπο! Αλλα σκεψου ομως οτι οσοι υπηρχαν που ακομα και στις καλες εποχες πληρωναν και ηταν νταξει στις υποχρεωσεις τους αλλοι ποσσοι ηταν αυτοι που δεν ηταν.
Kostas93 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 ανέφερα και πιο πριν πως αυτό δεν ισχύει για όλους, συνεπώς δε βλέπω που είναι το λάθος. Είμαι αρκετά προσεκτικός σε αυτά που γράφω.Το ότι γίνανε αδικίες δε το αρνείται κανείς, και αν το κάνει κάποιος τότε είναι ανόητος. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό δεν δίνει βήμα σε όλους τους άλλους για να κατακλέψουν ότι και όσο μπορούν.edit Αλληλεπίδραση με το κράτος έχουν όλοι, όχι μόνο οι ΔΥ, δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς.Και αφού σου αρέσουν τόσο τα παραδείγματα να σου δώσω και εγώ ένα.Οι αγρότες που καταστρέφαν την σοδιά τους γιατί οι αποζημιώσεις ήταν μεγαλύτερες από το κέρδος που θα βγάζαν αν τις πουλούσαν.Και δεύτεροΟι κτηνοτρόφοι, που πήγαινε ο υπαλληλος να μετρήσει πόσα ζωντανά έχει και αντί για 20 αγελάδες μάζευε τις αγελάδες του χωριού. Οπότε αν ήταν 10 άτομα με 20 αγελάδες ο καθένας ο υπάλληλος αντί για 200 αγελάδες μέτραγε 2000. Σκέψου το τώρα σε μεγάλη κλίμακα, και σκέψου ότι όλοι αυτοί παίρναν επιδοτήσεις, και θα καταλάβεις ότι όλοι φαγανε, άλλοι περισσότερο αλλοι λιγότερο. Και τρίτο Οι ιδιώτες που παίρνανε τα μεγάλα έργα, εργα εκατοντάδων εκκατομυρίων και τα τρώγανε, κάνανε προχειροδουλειές ή βάραγαν κανόνι και άλλα πολλά ωραία Οι μόνοι που δε φάγανε τότε είναι αυτοί που δε τρώνε και τώρα και αυτοι που φωνάζουν πως φτάνει αυτό το παραμύθι, πρέπει να σοβαρευτούμε, αλλά δυστυχώς η φωνή τους είναι φωνή βουώντος εν τη ερήμω.
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ας γίνω ακόμα πιο τελεσίδικος. Αν το γουστάρετε το κράτος και θέλετε να το βοηθήσετε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Επενδύστε άφοβα. Και μεγάλες αποδόσεις. Δε βλέπω όμως πολύ κίνηση και το επιτόκιο είναι εκεί στο 30% κολλημένο. Επίσης , έχεις λεφτά. Πας το παιδί σου σε δημόσιο σχολείο? Γεννάει η γυναίκα σου σε δημόσιο μαιευτήριο? Περιμένεις στην ουρά στις Δημόσιες υπηρεσίες ή λαδώνεις να γίνει η δουλειά σου? Τι συζητάμε τώρα, έχουμε το απόλυτο μπουρδέλο , με τα υπαλληλάκια , και αυτό το μπουρδέλο, θέλει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας , με φόρους που βάζει το ίδιο κατά το δοκούν. Πόσο μαλάκας θα είμαι να κάτσω να την τρώω για πάντα? Άλλο ένα παράδειγμα του κράτους , και πως ο κύκλος διαιωνίζεται όχι από εμάς αλλά από το μπουρδέλο. Μια φορά και ένα καιρό πήρες ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικά. Την γάμησες μεγάλε. Μάλλον φταίνε οι άκοπες αποδείξεις.
Kostas93 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 για να αγοράσεις ομολογα φίλε μου πρέπει να έχεις και λεφτά.Δε γουστάρουμε το κράτος, σεβόμαστε το κράτος, μεγάλη διαφορά.Αν ο ένας ράβει και 2 ξυλώνουν, τότε ποτέ δε θα τελειώσει το ρημάδι το πουλόβερ. Θέλει συνεργασία, όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του. Ας γίνω ακόμα πιο τελεσίδικος. Αν το γουστάρετε το κράτος και θέλετε να το βοηθήσετε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Επενδύστε άφοβα. Και μεγάλες αποδόσεις. Δε βλέπω όμως πολύ κίνηση και το επιτόκιο είναι εκεί στο 30% κολλημένο. Επίσης , έχεις λεφτά. Πας το παιδί σου σε δημόσιο σχολείο? Δεν έχω παιδί Γεννάει η γυναίκα σου σε δημόσιο μαιευτήριο? Δεν έχω γυναίκα Περιμένεις στην ουρά στις Δημόσιες υπηρεσίες ή λαδώνεις να γίνει η δουλειά σου? Περιμένω και παραχωρώ την θέση μου σε κανεναν ηλικιωμένο, είμαι 22, ο άλλος είναι 70, νομίζω ότι μπορώ να περιμένω και 10 λεπτά παραπάνω. Τι συζητάμε τώρα, έχουμε το απόλυτο μπουρδέλο , με τα υπαλληλάκια , και αυτό το μπουρδέλο, θέλει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας , με φόρους που βάζει το ίδιο κατά το δοκούν. Πόσο μαλάκας θα είμαι να κάτσω να την τρώω για πάντα? Τα υπαλληλάκια σε τάιζαν τόσα χρόνια. Το μπουρδέλο εσύ (όχι προσωπικά) το έκανες μπουρδέλο, αλλά όσο βολευομασταν με την κατασταση κανείς δε μιλαγε, τα τσεπώναμε όλοι και τσιμουδιά. Τώρα που σφίξανε τα ζωνάρια θυμηθήκαμε τα στραβά του τόπου μας. Το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια δεν την έτρωγες (και πάλι δε μιλάω για εσένα, δε σε ξερω, μιλάω γενικά), αντίθετα φρόντιζες αργά αλλά συστημικά να την φάω εγώ (η νεα γενιά) και τα παιδιά μου (όταν κάνω) υποθηκεύοντας το μέλλον μου για να ζήσεις εσύ την ζωάρα σου εις βάρος όλων μας. Άλλο ένα παράδειγμα του κράτους , και πως ο κύκλος διαιωνίζεται όχι από εμάς αλλά από το μπουρδέλο. Μια φορά και ένα καιρό πήρες ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικά. Την γάμησες μεγάλε. Μάλλον φταίνε οι άκοπες αποδείξεις.Φταίνε και αυτές, όταν εχεις δις απώλειες εσόδων λόγω άκοπων αποδείξεων, τότε φταίνε και αυτές.
DrLo Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Άλλο ένα παράδειγμα του κράτους , και πως ο κύκλος διαιωνίζεται όχι από εμάς αλλά από το μπουρδέλο. Μια φορά και ένα καιρό πήρες ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικά Diesel. Την γάμησες μεγάλε. fixed http://www.skai.gr/mobile/article?aid=281055 2
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 22 χρονών. Εντάξει. Σε δώδεκα χρονάκια τα ξαναλέμε. Δεν έχεις ακόμα την εμπειρία
Kostas93 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Οι απόψεις μου είναι απόψεις που καλλιεργήθηκαν μέσα σε μία οικογένεια, η τρέχουσα ηλικία μου μικρή σημασία έχει.Δε ζω σε άλλο κρατος, βλέπω τα πράγματα πως είναι και κρίνω αναλόγως.Τα χρόνια δε προσφέρουν καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων, δυστυχώς. Υπάρχουν άτομα νεαρής ηλικίας που έχουν τεράστια εμπειρία στο κλάδο τους και στη ζωή γενικότερα καθώς οι συνθήκες τα φέρανε έτσι και υπάρχουν άτομα μέσης ηλικίας που απλά δε κάνανε τίποτα στη ζωή τους.
xifiassamsung Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 φορολογικη δηλωση δεν κανεις καθε χρονο?δε πληρωνεις κ δηλωνεις ολα σου τα εισοδηματα?το κρατος δε ξερει τι χρημα μπαινει κ τι βγαινει σε καθε πολιτη?μεσω τραπεζων δε γινεται η καθε συναλλαγη? μετα πρεπει να ξαναπληρωσεις φορο επειδη τα καταναλωσες? Το κράτος δε ξέρει τα εισοδήματα του κάθε πολίτη. Ξέρει μόνο του ΔΥ και αυτά ως ενα σημείο. Μέσω τραπεζών όχι, δεν γίνεται η κάθε συναλλαγή, ελάχιστες γίνονται μέσω τραπεζών. Μη μου πεις ότι όλοι δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους γιατί θα πρέπει να σε επαναφέρει κάποιος στην πραγματικότητα αν το πιστεύεις. Πχ ξέρω ταξιτζή που δηλώνει 9k στην φορολογική δήλωση και βγάζει τουλάχιστον 25-30κ. Τα ίδια και οι περισσότεροι ΙΥ και αυτοαπασχολούμενοι. Ψάξε να δεις πόσος είναι ο φόρος στις Σκανδιναβικές χώρες και πόσο το φπα τους και θα σου πέσουν τα μαλλιά. Αλλά εκεί ευημερούν, ξέρεις γιατί? Γιατί πέρα απο όλα τα άλλα έχουν συνείδηση ως πολίτες. Κάποια στιγμή ελπίζω να αποκτήσουμε και εμείς. κοιτα,αν θελουν υπαρχουν τροποι.ζουμε στο 2015,οχι στο 81 του πασοκ κ του αντρεα.να γινει καποια αυτοματοποιηση χωρις να γινεται να παιζεις κρυφτο με την εφορια. χαζοι δεν ειναι.απλα μετα θα πρεπει να απολυθουν χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι-ρουσφετια συν οτι δεν θα εχουν νομοθετικη ευελιξια επειτα να φορολογησουν οτι γουσταρουν καθε χρονο.τωρα το προσχημα ειναι οτι εσυ κακε πολιτη φοροδιαφευγεις.αληθεια γιαυτους που πληρωνουν γιατι δε γινεται μνεια?δε μπορει να ειμαστε ολοι λαμογια..συν οτι η φορολογηση υπαρχει παντου,απτα τσιγαρα μεχρι τα διοδια κ τα δημοτικα τελη.δε γινεται να μη πληρωσεις. μετα λοιπον που θα ξερει τι παιρνω με επισημα παραστατικα απτη μισθοδοσια μου πχ,η απτο ικα,τι προσχημα θα βρεθει? κ να σου πω το αλλο.δε τιθεται θεμα λαμογιας,οταν υπαρχει εξω κοσμος που πειναει.οταν ο ελευθερος επαγγελματιας δεν βγαινει η ο μαγαζατορας πρεπει να πληρωνει 800αριες στο τεβε καθε διμηνο.για να χει μια τρυπα να πουλαει με 3,60 κερδος,δε γινεται δουλεια.
Kostas93 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 κοιτα,αν θελουν υπαρχουν τροποι.ζουμε στο 2015,οχι στο 81 του πασοκ κ του αντρεα.να γινει καποια αυτοματοποιηση χωρις να γινεται να παιζεις κρυφτο με την εφορια. χαζοι δεν ειναι.απλα μετα θα πρεπει να απολυθουν χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι-ρουσφετια συν οτι δεν θα εχουν νομοθετικη ευελιξια επειτα να φορολογησουν οτι γουσταρουν καθε χρονο.τωρα το προσχημα ειναι οτι εσυ κακε πολιτη φοροδιαφευγεις.αληθεια γιαυτους που πληρωνουν γιατι δε γινεται μνεια?δε μπορει να ειμαστε ολοι λαμογια..συν οτι η φορολογηση υπαρχει παντου,απτα τσιγαρα μεχρι τα διοδια κ τα δημοτικα τελη.δε γινεται να μη πληρωσεις. Δεν είπε κανείς οτι δε πληρώνει ο κόσμος. Το θέμα είναι ότι δε πληρώνουν πολλοί όσα τους αντιστοιχούνε. Ότι υπάρχουν τρόποι για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά δες και στο δίπλα θέμα, μολις μίλησαν για αγορές μεσω κάρτας κατευθείαν υπήρξαν αντιδράσεις. Εκεί βλέπεις δε μπορεί τοσο εύκολα να κλέψει ο x με αποτέλεσμα να αντιδράει. Δεν αντιδράει ο ΔΥ, αυτός τόσα χρόνια πλήρωνε. Το ότι δε γίνεται μνεία για αυτούς που πληρώνουν είναι αλλη υπόθεση, πίστεψε με, πρώτος και καλύτερος θα ήθελα κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς... μετα λοιπον που θα ξερει τι παιρνω με επισημα παραστατικα απτη μισθοδοσια μου πχ,η απτο ικα,τι προσχημα θα βρεθει? κ να σου πω το αλλο.δε τιθεται θεμα λαμογιας,οταν υπαρχει εξω κοσμος που πειναει.οταν ο ελευθερος επαγγελματιας δεν βγαινει η ο μαγαζατορας πρεπει να πληρωνει 800αριες στο τεβε καθε διμηνο.για να χει μια τρυπα να πουλαει με 3,60 κερδος,δε γινεται δουλεια. Και πάλι κανείς δε λέει ότι όλα είναι ρόδινα, πολύ δύσκολα είναι. Πολλοί δε βγαίνουν και πολλοί κλείνουν. Αλλά να σου πω και το αντιπαράδειγμα? Έχει ξάδερφος μου μαγαζί, και η θεία μου δουλεύει στην εφορία ( η μητέρα του). Ο ξάδερφος μου είναι συνεπέστατος σε όλα. Λίγο πιο κάτω υπάρχει αντίστοιχο ανταγωνιστικό μαγαζί. Εκείνο δε πληρώνει τίποτα, ούτε αποδείξεις κόβει ούτε τίποτα. Τα πρόστιμα πέφτουν αλλά πάει και κλέγεται στην εφορία μετά ότι είναι δύσκολα και δε τα βγάζει περα και πολλά άλλα τέτοια. Ποιο είναι το αποτέλεσμα? επειδή δε πληρώνει τίποτα, πουλάει φθηνότερα, ο κόσμος πάει εκεί και ο ξάδερφος μου μένει χωρίς δουλειά. Με τη κλάψα και την λύπηση γλιτώνει τα πρόστιμα και ζει εις βάρος των άλλων. Και σε ρωτάω, αυτό είναι ή δεν είναι λαμογιά? Τι φταίει ο συνεπέστατος ξάδερφος μου να κλείσει το μαγαζί του? ήδη έκλεισε το ένα και του έμεινε μόνο ένα. Με λίγα λόγια, το λαμόγιο πάντα ζει εις βάρος του συνεπή, και αν πρέπει να διαλέξω, θα διαλέξω πάντα τον συνεπή.
jmirko15 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μην παιδεύεσαι ρε φίλε τζάμπα.. Αφού το βλέπεις, δεν..
xifiassamsung Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 μετα λοιπον που θα ξερει τι παιρνω με επισημα παραστατικα απτη μισθοδοσια μου πχ,η απτο ικα,τι προσχημα θα βρεθει? κ να σου πω το αλλο.δε τιθεται θεμα λαμογιας,οταν υπαρχει εξω κοσμος που πειναει.οταν ο ελευθερος επαγγελματιας δεν βγαινει η ο μαγαζατορας πρεπει να πληρωνει 800αριες στο τεβε καθε διμηνο.για να χει μια τρυπα να πουλαει με 3,60 κερδος,δε γινεται δουλεια. Και πάλι κανείς δε λέει ότι όλα είναι ρόδινα, πολύ δύσκολα είναι. Πολλοί δε βγαίνουν και πολλοί κλείνουν. Αλλά να σου πω και το αντιπαράδειγμα? Έχει ξάδερφος μου μαγαζί, και η θεία μου δουλεύει στην εφορία ( η μητέρα του). Ο ξάδερφος μου είναι συνεπέστατος σε όλα. Λίγο πιο κάτω υπάρχει αντίστοιχο ανταγωνιστικό μαγαζί. Εκείνο δε πληρώνει τίποτα, ούτε αποδείξεις κόβει ούτε τίποτα. Τα πρόστιμα πέφτουν αλλά πάει και κλέγεται στην εφορία μετά ότι είναι δύσκολα και δε τα βγάζει περα και πολλά άλλα τέτοια. Ποιο είναι το αποτέλεσμα? επειδή δε πληρώνει τίποτα, πουλάει φθηνότερα, ο κόσμος πάει εκεί και ο ξάδερφος μου μένει χωρίς δουλειά. Με τη κλάψα και την λύπηση γλιτώνει τα πρόστιμα και ζει εις βάρος των άλλων. Και σε ρωτάω, αυτό είναι ή δεν είναι λαμογιά? Τι φταίει ο συνεπέστατος ξάδερφος μου να κλείσει το μαγαζί του? ήδη έκλεισε το ένα και του έμεινε μόνο ένα. Με λίγα λόγια, το λαμόγιο πάντα ζει εις βάρος του συνεπή, και αν πρέπει να διαλέξω, θα διαλέξω πάντα τον συνεπή. φυσικα κ υπηρξαν αντιδρασεις στις καρτες,γιατι υπαρχει μεριδα κοσμου που επιβιωνει μεσω της "παρανομιας" η οποια χαρακτηριζεται ετσι αυθαιρετα παρανομια μεσω τις αυθαιρετης νομοθεσιας υπερφορολογησης που εγινε ως τωρα. αν δουλεψει ρολοι κατι τετοιο μαζι σου κ γω. αν υπηρχε κρατος δικαιου,ουτε το 5% δεν θα φοροδιεφευγε,κ κυριως το κρατος αυτο καθαυτο θα μπορουσε μια χαρα να επιβιωσει ακομα κ με αυτους.δε γινεται ναχεις τοσους φορους,κ να κατηγορεις τον κοσμο οτι δε πληρωνει κ να βαζεις κ αλλους εξτρα.ουτε παιδακι δημοτικου δε το σκεφτεται αυτο. μηπως λεω μηπως δεν εχει ο κοσμος?μηπως ειναι απαγορευτικο να ανοιξεις σπιτι?μηπως πρεπει να δουλευεις 12ωρα για να εχεις τα προς το ζειν? μη το ψαχνεις,το κυριο επιχειρημα ειναι η επικληση στο συναισθημα κ στην υπευθυνοτητα του πολιτη για να τον αρμεγει.
Kostas93 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 συμφωνούμε πως ο κόσμος δεν έχει να δώσει άλλα.Αλλού διαφωνούμε.Καταρχάς η (όποια) νομοθεσία δεν είναι αυθαίρετη, είναι ψηφισμένη συνεπώς είναι καθόλα νόμιμη. Αυτή είναι η δημοκρατία, αν δε σου αρέσει υπάρχουν και άλλα πολιτεύματα. Το ένα μάλιστα το βιώσαμε σχετικά πρόσφατα (σχετικά, δε ζούσα τότε για να το δω).Το ότι ο κόσμος επιβιώνει μέσω της παρανομίας δε με καλύπτει σαν απάντηση. Αν αυριο αποφασίσει ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω τι είδους παρανομία θα κάνει? Αν ανοίξουμε τον ασκό δε κλείνει μετά.Για να έχουμε κρατος δικαίου πρέπει να είμαστε και εμείς συνεπείς, δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.Σκέψου και αυτό το σενάριο:Αν αυριο σταματήσουμε όλοι να πληρώνουμε τι θα γίνει? Θα βρει απο κάπου το κράτος λεφτά? Θα βελτιωθεί η υγεία στην χώρα? θα βελτιωθεί η παιδεία? θα πέσει χρήμα στην αγορά από τις τράπεζες? Γενικά που θα καταλήξουμε? Γιατί εγώ(και όχι μόνο) βλέπω αδιέξοδο σε αυτή τη λύση. Το ότι ακόμη και σήμερα κάποιους τους παίρνει να κάνουν λαμογιές είναι γιατί έχουμε μείνει μερικοί μαλάκες που νιώθουμε μια ευθύνη και είμαστε συνεπείς.Αυτή τη στιγμή το κράτος είναι με μια θηλιά στο λαιμό, εσύ μου λες ότι κλοτσώντας τη καρέκλα στην οποία στηρίζεται όλα θα πάνε καλά. Μπορεί και να πάνε, έχουν γίνει και μεγαλύτερα θαύματα, αλλά δε θα στηριζόμουν στην ελπίδα ενός θαύματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα