Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και μπορεί...όπως στέλνονται διαφορετικά κέρματα έτσι θα μπορούν να μην έρχονται συγκεκριμένα χαρτονομίσματα. 

Επίσης όπως συζητάνε να καταργήσουν το 500ευρω για τον ιδιο λογο πανευρωπαικα (φοροδιαφυγη,ξεπλυμα χρηματος) ετσι μπορει η ΕΚΤ να μην στέλνει στην Ελλαδα σε φυσικη μορφη χαρτονομισματα.

Άρα θα κουβαλάμε πακέτα με 5ευρα.

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άρα θα κουβαλάμε πακέτα με 5ευρα.

Αφού λέμε από 50 ευρώ και πάνω δεν θα μπορείς να πληρώσεις μετρητα τι πακέτα θα κουβαλάς εσύ? Μετρητα θα ειναι μονο σουπερ μαρκετ...φουρνοι...σιτηση..καφές...τέτοια.

Δημοσ.

Αφού λέμε από 50 ευρώ και πάνω δεν θα μπορείς να πληρώσεις μετρητα τι πακέτα θα κουβαλάς εσύ? Μετρητα θα ειναι μονο σουπερ μαρκετ...φουρνοι...σιτηση..καφές...τέτοια.

Τότε θα υπάρχουν μέχρι 50ευρα..

Δημοσ.

http://oikonomiallomati.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5976:forologia-polyethnikes-banania&catid=59:forologia&Itemid=183

τον φραγκωμενο-πολυεθνικη-μεγαλη εταιρια δεν  πιανεται για να τον φορολογησεις.- οχι εδω παντου...

θα βρει ενα σωρο λυσεις για να μειωσει την φορολογια-τεκμηρια του

ακομη και να βαλει σαν εργαζομενο την γυναικα του τα αυτοκ.πιστωτικες στην εταιρια και τα σπιτια σε 100offshore για να πληρωνει οσο γινεται λιγοτερα.

οχι εδω παντου!

απλα εδω η φορολογια γα*** περισσοτερο τους μικρομεσαιους και δεν αφηνει να αναπνευσει η αγορα.η κυπρος π.χ. λειτουργει σαν offshore σε φορολογιες ή στην "ακριβη" αγγλια ο νεος επιχειρηματιας εως 60χιλ λιρες(~75χιλ.ε)δεν φορολογειτε σε τιποτα για τα πρωτα 5 + χρονια!

και δω εφτασαν να φορολογουν τον θεο τους απο το 1ο ευρω,το σπιτι ,το αυτοκινητο, και συνεχιζουν σαν νταβαδες εως 45% απο οποιοδηποτε εισοδημα...(και εμμεσα με φορους σε διοδια,καυσιμα,τσιγαρα ποτα,τα φαρμακα εκτακτες εισφορες,ρευμα κτλ)

υ.γ ετσι ειναι, ετσι θελει να ειναι  το συστημα και θα συνεχιστει η καταντια...οσο κοβουν τα λεφτα απο την αγορα ειτε απο δημοσιο υπαλληλο ειτε απο συνταξιουχο ειτε απο ιδιωτικο το αποτελεσμα θα ναι αυτο που επικρατει..

Αυτο με τους νεους πρεπει να το δουν πως μπορει ενας νεος να μην φοροδιαφευγει για να ζησει σε μια τετοια χωρα ?

Γνωστη μου με εισοδημα απο φροντιστήριο με περιπου 10 χιλιαδες πληρωσε φορο 5000 με τα υπολοιπα 5000 θα πρεπει να ζησει και να πληρωσει ενοικια, ΔΕΗ κλπ κλπ.

Φυσικα ζει με τους γονεις της γιατι δεν μπορει αλλιως και χρωσταει στο ασφαλιστικό της ταμειο.

Ειχα σκεφτει και εγω να ανοιξω ενα γραφειο μονο για πιστοποιητικά ΔΕΗ αλλα μονο για παγια εξοδα υπολογιζω στο 1000, δεν βαζω εφορεια, ΕΕΤΕΜ κλπ κλπ

Δημοσ.

Φυσικά και μπορεί...όπως στέλνονται διαφορετικά κέρματα έτσι θα μπορούν να μην έρχονται συγκεκριμένα χαρτονομίσματα. 

Επίσης όπως συζητάνε να καταργήσουν το 500ευρω για τον ιδιο λογο πανευρωπαικα (φοροδιαφυγη,ξεπλυμα χρηματος) ετσι μπορει η ΕΚΤ να μην στέλνει στην Ελλαδα σε φυσικη μορφη χαρτονομισματα.

δεν στέλνει μόνο η ΕΚΤ χαρτονομισματα, φέρνουν και οι τουρίστες, οσοι δουλευουν στο εξωτερικο, κτλ.

Δεν ξέρω, ίσως να ειναι κάποια λύση, αλλά να δεν συμφωνω υποχρεώσεις όλους να βγάλουν κάρτες. Αν το κάνεις αυτο πρέπει να καταργήθούν και τα εξοδα έκδοσης κάρτας, κινησης λογαριασμου, κτλ. και οι επαγγελματίες να έχουν δωρεαν την χρήση του τερματικού. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να χρησιμοποιει κάρτα και να του φορτώσεις και τα έξοδα...

Δημοσ.

δεν στέλνει μόνο η ΕΚΤ χαρτονομισματα, φέρνουν και οι τουρίστες, οσοι δουλευουν στο εξωτερικο, κτλ.

Δεν ξέρω, ίσως να ειναι κάποια λύση, αλλά να δεν συμφωνω υποχρεώσεις όλους να βγάλουν κάρτες. Αν το κάνεις αυτο πρέπει να καταργήθούν και τα εξοδα έκδοσης κάρτας, κινησης λογαριασμου, κτλ. και οι επαγγελματίες να έχουν δωρεαν την χρήση του τερματικού. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να χρησιμοποιει κάρτα και να του φορτώσεις και τα έξοδα...

Τι έξοδα έχει η χρεωστική κάρτα? Μια κάρτα ΑΤΜ ειναι δεν κοστίζει κάτι. Ούτε για να εκδοθεί ούτε για κινήσεις λογαριασμού. (εκτος αν θες ειδοποιήσεις με SMS και mail ανα κίνηση που κάνεις που τότε είναι 1 ευρώ τον μήνα η χρέωση.)

Για τα λεφτά πληρώνεις και ένα πορτοφολι να τα βάλεις...η χρεωστική δεν κοστίζει τίποτα.

Δημοσ.

Τι έξοδα έχει η χρεωστική κάρτα? Μια κάρτα ΑΤΜ ειναι δεν κοστίζει κάτι. Ούτε για να εκδοθεί ούτε για κινήσεις λογαριασμού. (εκτος αν θες ειδοποιήσεις με SMS και mail ανα κίνηση που κάνεις που τότε είναι 1 ευρώ τον μήνα η χρέωση.)

Για τα λεφτά πληρώνεις και ένα πορτοφολι να τα βάλεις...η χρεωστική δεν κοστίζει τίποτα.

2% επί του τζίρου παίρνουν οι χρεωστικές, άσχετα που δεν το παίρνουν από τον πελάτη.

Δημοσ.

Και από τον πελάτη παίρνουν. Συνήθως έχουν μηνιαίο όριο που μπορείς να κάνεις συναλλαγές τζάμπα, μετά πέφτει χρέωση.

Καλά μην φανταστείτε τρελά ποσά, αλλά κάτι παίρνουν.

Δημοσ.

2% επί του τζίρου παίρνουν οι χρεωστικές, άσχετα που δεν το παίρνουν από τον πελάτη.

Ε άρα δεν ειναι έξοδο του πελάτη.

Και από τον πελάτη παίρνουν. Συνήθως έχουν μηνιαίο όριο που μπορείς να κάνεις συναλλαγές τζάμπα, μετά πέφτει χρέωση.

Καλά μην φανταστείτε τρελά ποσά, αλλά κάτι παίρνουν.

Αυτό που λες είναι πιστωτική. Στην χρεωστική αν δεν έχεις τα λεφτά δεν μπορείς να πάρεις τίποτα.Και φυσικά είναι δωρεάν.

Δημοσ.

Η όποια προμήθεια φαινομενικά βαρύνει τον πωλητή, στην πραγματικότητα όμως καταβάλλεται από τον πελάτη μέσω υψηλότερης τιμής πώλησης.

Δημοσ.

Η όποια προμήθεια φαινομενικά βαρύνει τον πωλητή, στην πραγματικότητα όμως καταβάλλεται από τον πελάτη μέσω υψηλότερης τιμής πώλησης.

Θα πλήρωνες αλλη τιμη με μετρητα?

Δημοσ.

Θα πλήρωνες αλλη τιμη με μετρητα?

Αρκετές φορές έχω πάρει ελαφρώς καλύτερη τιμή λόγω συναλλαγής με μετρητά και όχι με κάρτα. Με απόδειξη πάντα εννοείται.

Δημοσ.

Άσχετα αν μιλάμε για μικρά ή μεγάλα ποσά/άτομο (ή συναλλαγή) είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες (για να μην πω κανόνας) το όποιο λειτουργικό κόστος να μετακυλίεται στον πελάτη μέσω της τιμής.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες είναι πιστωτική. Στην χρεωστική αν δεν έχεις τα λεφτά δεν μπορείς να πάρεις τίποτα.Και φυσικά είναι δωρεάν.

Μην επιμένεις.

Και οι χρεωστικές έχουν μηνιαίο όριο συναλλαγών που μπορείς να κάνεις δωρεάν. Και αν, λέω αν γιατί δεν είμαι σίγουρος, στην Ελλάδα δεν έχουν, είναι γιατί δεν είναι διαδεδομένες και δεν τις χρησιμοποιούν.

πχ εδώ στο Βέλγιο, η ING επιτρέπει 12 δωρεάν μηνιαίες συναλλαγές, μετά χρεώνει, κάτι λεπτά αλλά τα χρεώνει που τα πληρώνεις στο τέλος του χρόνου.

Δημοσ.

Αρκετές φορές έχω πάρει ελαφρώς καλύτερη τιμή λόγω συναλλαγής με μετρητά και όχι με κάρτα. Με απόδειξη πάντα εννοείται.

Αυτό γίνεται από μικροεπειρηματίες γιατί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στο μαγαζί το ρευστό..δεν πρόκειται να στο κανει μια αλυσίδα...δλδ στα ΖΑRA ή την Nike ή στα ΙΚΕΑ ή στο σουπερ μάρκετ θα πληρώσεις ακριβώς τα ίδια σε μετρητά τα ίδια και με χρεωστική. Τωρα αν γινεται με πλήρη απόδειξη πιστεύω τα ποσοστά φοροδιαφυγής δείχνουν οτι αυτό που λες ειναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Μην επιμένεις.

Και οι χρεωστικές έχουν μηνιαίο όριο συναλλαγών που μπορείς να κάνεις δωρεάν. Και αν, λέω αν γιατί δεν είμαι σίγουρος, στην Ελλάδα δεν έχουν, είναι γιατί δεν είναι διαδεδομένες και δεν τις χρησιμοποιούν.

πχ εδώ στο Βέλγιο, η ING επιτρέπει 12 δωρεάν μηνιαίες συναλλαγές, μετά χρεώνει, κάτι λεπτά αλλά τα χρεώνει που τα πληρώνεις στο τέλος του χρόνου.

Ισπανία και Ελλάδα γνωρίζω από πρώτο χέρι οτι δεν υπάρχουν χρεώσεις...κάνω το 80% των μηνιαίων μου συναλλαγών με χρεωστική irl και το 100% online. Μιλάμε για δεκάδες δεκάδων συναλλαγές μηνιαίως και δεν έχω πληρώσεις ποτέ σεντς παραπάνω. Το μόνο που πληρώνω στην Ελλάδα είναι η υπηρεσία  που έχω εγώ ενεργοποίησει και είναι να έχω συνεχή έλεγχο και αποστολή sms & mail οποιασδήποτε συναλλαγής γίνεται με την κάρτα μου και αυτό το έκανα περισσότερο για λόγους ασφαλείας..ώστε να μην γινει καποια αγορά εν αγνοία μου και αυτή η προαιρετική υπηρεσία στοιχίζει το φιξ ποσό του ενός ευρώ ανά μήνα ανεξαρτήτως κίνησης της κάρτας.

Και επίσης η συζήτηση που κάνουμε αφορά φυσικά την Ελλάδα στην οποία όπως είπα δεν υπάρχουν χρεώσεις σε debit cards ανεξαρτήτως αριθμού συναλλαγών άρα καταλήγουμε ότι δεν θα υπάρξει παραπάνω κόστος στον πελάτη αν πληρώνει με χρεωστική από οτι αν πληρώνει με μετρητά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...