Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ σε αυτό διαφωνούμε :) Μπορεί να έχει εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία αλλά σε κάποια θέματα έχει παντελή άγνοια. Ίσως κάποια στιγμή ασχοληθεί και με αυτά, αν "ξεκολλήσει" κι αν μπορέσει να τα κατανοήσει!

Πολύ ευχαρίστως να ξεκολλήσει.

Ρίξε καμιά ιδέα από που να ξεκινήσουμε την έρευνα.

• Απαντ. 427
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

δεν ειναι ντεφακτο αυτο θελω να πω οτι αλλα ηξεραν οι αρχαιοι για το ατομο και αλλα εμεις ή παρα πολλα που νομιζαμε οτι ισχυουν τωρα με την κβαντομηχανικη δεν ισχυουν.

Με αλλα λογια μπορει στο μελλον οι επιστημονες να αποδειξουν οτι δεν υπαρχει θεος ή προς εκπληξη τους οτι υπαρχει θεος ή εσθω μια ανωτερη δυναμη οπως αφησε πχ υπονοουμενο το τελος του ΜΙΒ.

Υπαρχει μια τεραστια διαφορα ομως απο οτι ηξεραν οι αρχαιοι και απο οτι ξερουμε εμεις. Δηλαδη Οσο και να προχωρησει η επιστημη το κενο που υπηρξε τοτε με τωρα δεν θα υπαρξει στο τωρα με το μελλον.

Αν αναφερεις και το μεν ιν μπλακ για παραδειγμα τι να συζητησουμε. Τοτε δες το iOrigins που "αποδεικνυει" οτι δεν υπαρχει θεος

Δημοσ.

Θα ήθελα από περιέργεια να ακούσω κατά πόσο γνωρίζει ο καθένας ακριβώς τι τον αντιπροσωπεύει εδώ μέσα (θα βόλευε κάνα poll). Όπως είδη ειπώθηκε η λέξη Άθεος είναι πολύ γενική. Εφόσον ορίσουμε την έννοια "Θεός" ως:

"Ανώτερη, μεταφυσική, συνειδητή οντότητα που αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως και ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να οριστεί επακριβώς από οποιαδήποτε θρησκεία η φιλοσοφία"

οπότε μην ακούσω μπούρδες για άγιους βασίλιδες, μουσάτους γέρους, υπέρσοφα ζόμπι. γκόμενες με 6 χέρια και τα συναφή

Είστε:

Strong Atheist - Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο, το ξέρω / το πιστεύω, τέλος

Agnostic Atheist - Δεν γνωρίζω αν υπάρχει γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία.

Non Religious Atheist - Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία αλλά πιστεύω ότι υπάρχει θεός όπως ορίστηκε πιο πάνω. 

Religious - Πιστεύω σε κάποια θρησκεία. Δεν έχει σημασία αν είναι Χριστιανισμός η Link.png Site: Flying Spagetti Monster εφόσον το πιστεύω ειλικρινά.  (προφανώς δεν αποδέχομαι τον άνω ορισμό της έννοιας)

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει μια τεραστια διαφορα ομως απο οτι ηξεραν οι αρχαιοι και απο οτι ξερουμε εμεις. Δηλαδη Οσο και να προχωρησει η επιστημη το κενο που υπηρξε τοτε με τωρα δεν θα υπαρξει στο τωρα με το μελλον.

Αν αναφερεις και το μεν ιν μπλακ για παραδειγμα τι να συζητησουμε. Τοτε δες το iOrigins που "αποδεικνυει" οτι δεν υπαρχει θεος

ενα science fiction drama που αποδεικνύει κατι μαλιστα.Υπαρχει καποιος ιδιατερος λογος που θα πρεπει να πιστεψω το τι μπορει να λεει σε αυτην την σειρα/ταινια?

Ειμαι ανθρωπος που ειχα κολλημα με αστροφυσικη διαστημα κτλ(τωρα πια δεν εχω χρονο και τα εχω παρατησει λιγο) εχω διαβασει βιβλια για το συμπαν στηβεν χωκιν κτλ που θελω να καταληξω?

Απο ολα αυτα που διαβασα (περα του δεους,ενθουσιασμου που απεκτησα για το συμπαν) κατεληξα οτι ακομα και πανεξυπνοι ανθρωποι σαν τον χωκιν εχουν βλακωδεις αποψεις και εμμονες πανω σε καποια θεματα δεν ειναι αποκλειστικοτητα του η χριστιανου ή καθε θρησκοληπτου η "βλακεια".

Η διαφορα μας ειναι οτι εγω πιστευω στον θεο και ο χωκιν πιστευει οτι θα ερθουν να μας παρουν οι εξωγηινοι και οτι μας παρακολουθουν.Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Δεν ειμαι φανατικος δεν προσβαλω κανεναν αμεσα η εμμεσα ουτε προσπαθω να επιβαλω την αποψη μου σε καποιον, και αν μου πει οτι πιστευει κατι αλλο δεν προσπαθω καν να του δημιουργησω αμφιβολειες για αυτο που πιστευει ειμαστε ελευθερη χωρα και ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι γουσταρει για τους δικους του λογους.

Ο φανατισμος ειτε υπερ θρησκειας ειτε κατα της θρησκειας ειναι χαρακτηριστικο καθυστερημενων ανθρωπων.

Δευτερο σκελος για ποιον λογο πιστευω στον θεο

Πρωτα απο ολα σε ολα αυτα τα μιλιουνια αστεριων εχουμε (μεχρι τωρα) εντοπισει ελαχιστους πλανητες που θα μπορουσαν να φιλοξενησουν ζωη και κανεναν που να εχει οποτε η ζωη σε αλλον πλανητη ειναι τοσο βασιμη οσο ο θεος μου(μεχρι τωρα) (καθως και οι προυποθεσεις για να αναπτυχθει ζωη σε εναν πλανητη ειναι τοσο πολλες που θεωρω απιθανο να βρεθει η να υπαρχει γενικοτερα.)

Επεξεργαζομενος ολα αυτα τα δεδομενα και εχωντας στο νου,καθως  οτι ειμαστε το μοναδικο(μεχρι τωρα) σκεπτομενο ον σε αυτον τον πλανητη παρολο που εχουμε κοινες ριζες συμφωνα με την θεωρεια της εξελιξης ,και θα μπορουσαν να υπαρχουν πολυ περισσοτερα ειδη σαν τον ανθρωπο, καταληγω στο οτι δεν μπορω να πιστεψω οτι ολη αυτη η μαγεια του συμπαντος της δημιουργιας της γης του ανθρωπου συνεβησαν τυχαια,και δεν μπορω να πιστεψω οτι ολα αυτα δημιουργηθηκαν για το τιποτα εφοσον σε καποια φαση η ζωη σε αυτον τον πλανητη θα τελειωσει(σε αλλον δεν παμε παιδια καλο το starwars και εγω θα ηθελα να ζησω τετοιες καταστασεις αλλα δυστηχως μην ελπιζετε) ,καθως και το συμπαν θεωριτικα σβηνει

Δημοσ.

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις ορολογίες αυτές και εξηγούμαι :

τα

Agnostic Atheist : σημαίνει απλά ότι δεν ειναι σίγουρος άρα δέχεται και την πιθανότητα ύπαρξης κάποιας θεότητας/δημιουργού.

Non Religious Atheist : είναι αυτό που λέμε ά-θρησκος. Πιστεύει σε θεό/δημιουργό αλλά όχι στις ανθρώπινες κατασκευασμένες θρησκείες .

Υπό το ανωτέρω πρίσμα λοιπόν μόνο η πρώτη κατηγορία δικαιούται την ορολογία "Atheist".

• Like 2
Δημοσ.

Θα ήθελα από περιέργεια να ακούσω κατά πόσο γνωρίζει ο καθένας ακριβώς τι τον αντιπροσωπεύει εδώ μέσα (θα βόλευε κάνα poll). Όπως είδη ειπώθηκε η λέξη Άθεος είναι πολύ γενική. Εφόσον ορίσουμε την έννοια "Θεός" ως:

"Ανώτερη, μεταφυσική, συνειδητή οντότητα που αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως και ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να οριστεί επακριβώς από οποιαδήποτε θρησκεία η φιλοσοφία"

οπότε μην ακούσω μπούρδες για άγιους βασίλιδες, μουσάτους γέρους, υπέρσοφα ζόμπι. γκόμενες με 6 χέρια και τα συναφή

Είστε:

Strong Atheist - Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο, το ξέρω / το πιστεύω, τέλος

Agnostic Atheist - Δεν γνωρίζω αν υπάρχει γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία.

Non Religious Atheist - Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία αλλά πιστεύω ότι υπάρχει θεός όπως ορίστηκε πιο πάνω. 

Religious - Πιστεύω σε κάποια θρησκεία. Δεν έχει σημασία αν είναι Χριστιανισμός η Link.png Site: Flying Spagetti Monster εφόσον το πιστεύω ειλικρινά. 

Ανώτερη δύναμη μπορεί να είναι και πολύ ανεπτυγμένος εξωγήινος πολιτισμός, πράγμα όχι απίθανο.

Όταν μιλάμε για τον ιουδεοχριστιανικό θεό όμως, μιλάμε για τον αιώνιο δημιουργό των πάντων, δεν υπάρχει, υπήρχε και ούτε θα υπάρξει κάτι ανώτερο από αυτόν κλπ κάτι που αρνούμαι 100%.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις ορολογίες αυτές και εξηγούμαι :

τα

Agnostic Atheist : σημαίνει απλά ότι δεν ειναι σίγουρος άρα δέχεται και την πιθανότητα ύπαρξης κάποιας θεότητας/δημιουργού.

Non Religious Atheist : είναι αυτό που λέμε ά-θρησκος. Πιστεύει σε θεό/δημιουργό αλλά όχι στις ανθρώπινες κατασκευασμένες θρησκείες .

Υπό το ανωτέρω πρίσμα λοιπόν μόνο η πρώτη κατηγορία δικαιούται την ορολογία "Atheist".

συμφωνώ μαζί σου, για εμένα μόνο ο "strong atheist" πρέπει να λέγεται atheist. Παρόλα αυτά η "αθεϊστική κοινότητα" διαφωνεί μαζί μας οπότε πρέπει να συζητήσουμε με βάση αυτά τα standards.  

Επίσης πολύς κόσμος δηλώνει γενικά atheist παρόλο που είναι agnostic ή non-religious οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς τον αντιπροσωπεύει. 

Είσαι strong Atheist λοιπόν.

Ανώτερη δύναμη μπορεί να είναι και πολύ ανεπτυγμένος εξωγήινος πολιτισμός, πράγμα όχι απίθανο.

Όταν μιλάμε για τον ιουδεοχριστιανικό θεό όμως, μιλάμε για τον αιώνιο δημιουργό των πάντων, δεν υπάρχει, υπήρχε και ούτε θα υπάρξει κάτι ανώτερο από αυτόν κλπ κάτι που αρνούμαι 100%.

Καλά κάνεις αλλά είναι πολύ εύκολο να αρνηθείς κάτι που ορίζεται με λάθος τρόπο, από ένα μάτσο μουσάτους (συχνά παιδεραστές), σε ένα βιβλίο γεμάτο παραλογισμούς. Το να συζητάμε για αυτά είναι άτοπο, εγώ βάζω πιο δύσκολα.

Agnostic Atheist λοιπόν αν δεν κάνω λάθος. 

Δημοσ.

συμφωνώ μαζί σου, για εμένα μόνο ο "strong atheist" πρέπει να λέγεται atheist. Παρόλα αυτά η "αθεϊστική" κοινότητα διαφωνεί μαζί μας οπότε πρέπει να συζητήσουμε με βάση αυτά τα standards.  

συμφωνω μαζι σας.το δευτερο κομματι που αναφερει michael ειναι γνωστο ως φανατισμος ,το δεχομαι μονο την δικια μου αποψη και οι υπολοιποι ειναι αδαεις και χαζοι.

Θα πρεπει προστεθει και o viral atheist (αθεος γιατι το συγκροτημα που ακουγε μικρος ηταν κατα της θρησκειας,αθεος γιατι η γκομενα που γουσταρε δηλωνε αθεη) και αλλους τετοιου ειδους σοβαρους λογους, βεβαια στις μικροτερες "τρυφερες" ηλικιες των 14-17 υπαρχουν κατα κυριο λογο

Δημοσ.

Θα πρεπει προστεθει και o viral atheist (αθεος γιατι το συγκροτημα που ακουγε μικρος ηταν κατα της θρησκειας,αθεος γιατι η γκομενα που γουσταρε δηλωνε αθεη) και αλλους τετοιου ειδους σοβαρους λογους, βεβαια στις μικροτερες "τρυφερες" ηλικιες των 14-17 υπαρχουν κατα κυριο λογο

:D 

Οι διαχωρισμοί που κάνω είναι διαχωρισμοί ουσίας για να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν το κάνω για να βάλω ταμπέλες, ούτε για να να κάνουμε την πλάκα μας. Από ότι συζητήσεις έχω κάνει online και offline, ο "viral atheist" είναι σίγουρα το ο πιο συχνός atheist και δεν περιορίζεται στα 14-17. People are all the same το ότι σου λέει κάποιος ότι είναι atheist δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει εγκεφαλική δραστηριότητα. 

Δημοσ.

Ε εντάξει αν είναι έτσι το 95% των πχ χριστιανών είναι viral καθότι η στάση της ζωής τους ελάχιστα εναρμονίζεται σε αυτά που ορίζουν τα κείμενά τους ή δεν είναι έτσι?

Επειδή πας 2 φορές στην εκκλησία τον χρόνο (πάσχα, χριστούγεννα) δεν σε κάνει χριστιανό.  

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι είναι πραγματικά πιστοί ή πραγματικά άθεοι.

πχ ο πεθερός μου, δηλώνει χριστιανός, σιχαίνεται τους παπάδες, πάει εκκλησία τακτικά, κοινωνεί, αλλά σε κάθε αναποδιά η χριστοπαναγία πέφτει σύννεφο χαχαχαχα

Δημοσ.

καλα το πας αλλα μπερδευεσαι καπου.δηλαδη αν παω εκκλησια καθε κυριακη αλλα δεν νυστευω 40 μερες χανω την ιδιοτητα του χριστιανου?Να το παω αλλου σε οποιοδηποτε πχ επαγγελμα αν δεν ακολουθησω το 100% της ηθικης δεοντολογιας η κανονων εστω σε μη σημαντικα θεματα χανω την επαγγελματικη μου ιδιοτητα?

Δεν στεκει αυτο που λες η δεν το εχεις εκφρασει σωστα ο καθενας προσπαθει να γινει καλυτερος πανω σε αυτο που πιστευει αλλοι το πετυχενουν αλλοι αποτυγχανουν,αυτο δεν σημαινει οτι δεν ανηκουν στην θρηκεια που πιστευουν.Viral χριστιανοι για εμενα ειναι αυτοι που δεν ξερουν τιποτα για την θρησκεια τους και απλα αυτοαποκαλουνται χριστιανοι χωρις να ξερουν οι ιδιοι το λογο.

Δημοσ.

Ε εντάξει αν είναι έτσι το 95% των πχ χριστιανών είναι viral καθότι η στάση της ζωής τους ελάχιστα εναρμονίζεται σε αυτά που ορίζουν τα κείμενά τους ή δεν είναι έτσι?

Επειδή πας 2 φορές στην εκκλησία τον χρόνο (πάσχα, χριστούγεννα) δεν σε κάνει χριστιανό.  

Ναι αλλά υποτίθεται ότι ο άθεος είναι άθεος γιατί σκέπτεται / φιλοσοφεί παραπάνω και συνειδητά αποφασίζει να μην ασπαστεί αυτό που του επιβάλλεται από μωρό, οπότε ο "χαλαρός" άθεος δεν θα έπρεπε να υφίσταται εκτός αν μεγάλωσε σε αθεϊστικό περιβάλλον πχ.

Επίσης οι θρησκείες έχουν 1000 ηλίθιους κανόνες, παραδώσεις και παραλογισμούς και είναι λογικό κάποιος να μην ασπάζεται μια θρησκεία πλήρως. Είναι άδικη η σύγκριση με τον αθεϊσμό που δεν έχει κανένα κανόνα και καμία παράδοση (είσαι fully άθεος μόνο με μια δήλωση)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι για μένα για να δηλώνει κάποιος ότι ανήκει σε κάποια θρησκεία θα πρέπει να τηρεί πιστά αυτά που ορίζουν τα εκάστοτε κείμενα πχ για τους χριστιανούς ότι ορίζει η παλιά και η καινή διαθήκη. 
Αλλιώς δεν είσαι πχ χριστιανός αλλά κάτι ντεμί.

Το ξέρω πώς είναι βέβαια σχεδόν ακατόρθωτο. Πιο πάνω σε άλλο ποστ έβαλα ένα blog. Ο δημιουργός του έχει γράψει ένα καταπληκτικό βιβλίο το οποίο το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τα πάντα έχουν χαλκευτεί ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της εκάστοτε εποχής/εξουσίας.
Η καινή διαθήκη πχ έχει μέσα στην ίδια παράγραφο αντικρουόμενα κείμενα. Ενα προγενέστερο μπήκε σφήνα στην μετάφραση. Είναι αδύνατον να είσαι 100% χριστιανός. 
Οπότε σε αυτό

Επίσης οι θρησκείες έχουν 1000 ηλίθιους κανόνες, παραδώσεις και παραλογισμούς και είναι λογικό κάποιος να μην ασπάζεται μια θρησκεία πλήρως. Είναι άδικη η σύγκριση με τον αθεϊσμό που δεν έχει κανένα κανόνα και καμία παράδοση (είσαι fully άθεος μόνο με μια δήλωση)

δεν φταίω εγώ γι αυτό, ας διάλεγες άλλη θρησκεία :-D
Επίσης αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα ενάντια στις θρησκείες. Ποιος θα πει τί είναι παραλογισμός και τί όχι? Γιατί λοιπόν να μην είναι όλα? :X B) Bazinga!!!

Άρα οι περισσότεροι είναι κάπου εκεί γύρω. Πιστεύουν στον χριστιανικό θεό και τηρούν κάποια από τα γραφόμενα (αυτά που τηρεί η μάζα), άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο.

Χριστιανοί πάντως δεν είναι για μένα αλλά ανήκουν σε μια γκρίζα περιοχή ανάμεσα στους άθρησκους και στους χριστιανούς ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...