Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Καλημέρα, θέλω να φτιάξω ένα pc με apu, η χρήση του θα είναι για ίντερνετ, ταινίες, ίσως κάποιο παιχνιδάκι και γενικώς απλά πράγματα. Θα χρειαστώ μόνον apu, mobo, ram και ssd. Η οθόνη μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον. Εάν υπάρχει κάποια πιο συμφέρουσα λύση με cpu+gpu αντί για apu έχει καλώς μιας και το σύστημα μπορεί να δεχτεί κάποια αναβάθμιση μετά από πολλά χρόνια και δεν ξέρω κατα πόσον μια apu mobo θα βοηθήσει σε αυτό. Τα χρήματα που θα διαθέσω είναι κάτι παραπάνω από 300€ apu γύρω στα 100 mobo στα ~80 ραμ στα ~40 και ssd στα ~70 Η αγορά θα γίνει από skroutzoμάγαζα Για επεξεργαστή σκεφτόμουν ίσως CPU AMD A8-7600 3.10GHZ που είναι και eco friendly! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
babisflou7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 τα παιδια θα σε βοηθησουν σιγουρα αλλα οσον αφορα το θεμα αναβαθμισης που θετεις κ σε συνδυασμο το οτι δν εισαι ο Gamer τοτε ιντελ με ενσωματομενα γραφικα ετσι ωστε αυριο μεθαυριο να ανεβεις σκαλια. o g3258 με την anniversary ειναι μες το budget κ ακομα καλυτερα.
Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 τα παιδια θα σε βοηθησουν σιγουρα αλλα οσον αφορα το θεμα αναβαθμισης που θετεις κ σε συνδυασμο το οτι δν εισαι ο Gamer τοτε ιντελ με ενσωματομενα γραφικα ετσι ωστε αυριο μεθαυριο να ανεβεις σκαλια. o g3258 με την anniversary ειναι μες το budget κ ακομα καλυτερα. Οκ, αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να τρέχουν τα windows8 γρήγορα και απροβλημάτιστα και ότι ανοίγω σε chrome να παίζει σφαίρα ακόμα και εάν έχω 5-10 καρτέλες ανοιχτές. Εάν το pc μπορεί να βγει και με λιγότερα χρήματα έχει καλώς.
babisflou7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 μπορεις και ι3 με τα ενσωματομενα γραφικα στα 130 νομιζω ,μητρικη στα 50 περιπου,ssd 55 και ραμ στα 40 που λες.
NT1G Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Οκ, αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να τρέχουν τα windows8 γρήγορα και απροβλημάτιστα και ότι ανοίγω σε chrome να παίζει σφαίρα ακόμα και εάν έχω 5-10 καρτέλες ανοιχτές. Εάν το pc μπορεί να βγει και με λιγότερα χρήματα έχει καλώς. 5-10 καρτελες; Το ζοριζεις το συστημα εσυ. 1
discoboyminimal Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 5-10 καρτελες; Το ζοριζεις το συστημα εσυ. χαχα μην τρολαρεις τον κοσμο τετοιες μερεσ
Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 χαχα μην τρολαρεις τον κοσμο τετοιες μερεσ Καλά αυτό πιο πολύ για gay flirt ήταν παρά για τρολάρισμα. 1
Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Intel Pentium G3258 Asrock Z97 Anniversary Kingston HyperX Savage 4GB DDR3-1600MHz (HX316C9SR/4) Samsung 850 Evo 120GB Αυτά βγαίνουν στα 300€ AMD A8-7600 3.10GHZ BOX ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS A88XM-PLUS RETAIL Kingston HyperX Savage 4GB DDR3-1600MHz (HX316C9SR/4) Samsung 850 Evo 120GB Αυτά βγαίνουν στα 310€ Έβγαλα αυτές τις δυο συνθέσεις από άλλα θέματα. Δεν γνωρίζω εάν η ram είναι συμβατή και στις δυο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να κάνουμε μελλοντικά μια αναβάθμιση εφόσον κάνουμε oc και προσθέσουμε gpu. Ενώ εάν αλλάξουμε και cpu τότε μπορεί να γίνει πολύ δυνατή αναβάθμιση. Ενώ στην δεύτερη απ' όσο διάβασα πρέπει να αλλάξει mobo, cpu για να προχωρήσω σε αναβάθμιση; Δε γίνεται πχ απλώς να προσθέσω κάποια μέτρια gpu ή να γίνει κάνα crossfire; Ούτως η άλλως δε θέλω τίποτα τρελά γραφικά. Και οι δυο περιπτώσεις βγαίνουν στα ίδια χρήματα.
spaka279 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Φιλε nahock εστησα ακριβως πριν 3 βδόμαδες το δευτερο συστημα που εφταιξες εδω με τον a8 7600. Μονη διαφορα εβαλα μνημες στα 2133mhz πραγμα που σου προτεινω να κανεις και συ. Αγορασα και ακριβως την ιδια μητρικη η οποια ειναι και windows8.1 ready και σε συνδυασμο με τον ssd φορτωνει σε 10" απο το πατημα του κουμπιου. Αν δε θες hardcore gaming το συστημα θα σε υπερκαλυψει. Εγω εβαλα και με 12ευρω μια aftermarket ψυχτρα κάι το συστημα εγινε εντελως αθορυβο και το εχω στο σαλονι για htpc. οτι απορια θες ρωτα... edit: Βασικα ξεχασα να αναφερω οτι εχω στο πατρικο ενα συστημα με a4 4000 το οποιο τρεχει ανετα browsing youtube και ταινιες και μαλιστα επαιξα δοκιμαστικα και lol σε 1366χ768 αναλυση βγαζει ανετα 30-40-50 fps. το ανεφερα αυτο για να δεις οτι οτι ο ο a8 7600 σου ειναι υπεραρκετος
Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 edit: Βασικα ξεχασα να αναφερω οτι εχω στο πατρικο ενα συστημα με a4 4000 το οποιο τρεχει ανετα browsing youtube και ταινιες και μαλιστα επαιξα δοκιμαστικα και lol σε 1366χ768 αναλυση βγαζει ανετα 30-40-50 fps. το ανεφερα αυτο για να δεις οτι οτι ο ο a8 7600 σου ειναι υπεραρκετος Ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Οπότε να πάω σε αυτές; RAM KINGSTON HX321C11SR/4 4GB 2133MHZ Είναι εντάξει ως προς την συμβατότητα; Πάντως είχα την εντύπωση πως σε τέτοια μηχανήματα δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά στην ταχύτητα εξαιτίας των ram.
babisflou7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 τα συστηματα με apu επειδη τα γραφικα ''τρωνε'' απο την κανονικη ram εχουν μεγαλη σχεση με συχνοτητες. οπως κ επειδη τρωνε σημαινει οτι μειωνουν την συνολικη ραμ. αρα με 4γιγα στο συστημα θα δεις οτι η καρτα θα καταναλωνει (δν θυμαμαι ακριβως ποσο ετρωγε ο 5300) αςπουμε 780 mb ή 1 γιγα. 1
Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 τα συστηματα με apu επειδη τα γραφικα ''τρωνε'' απο την κανονικη ram εχουν μεγαλη σχεση με συχνοτητες. οπως κ επειδη τρωνε σημαινει οτι μειωνουν την συνολικη ραμ. αρα με 4γιγα στο συστημα θα δεις οτι η καρτα θα καταναλωνει (δν θυμαμαι ακριβως ποσο ετρωγε ο 5300) αςπουμε 780 mb ή 1 γιγα. 1 για την gpu, άλλο ~1 για λειτουργικό, περισσεύουν λιγότερο από 2. Λίγο δύσκολο το βλέπω αλλά θα το δοκιμάσω μια με 4 και αν δω ότι δεν παλεύεται παίρνω και άλλα 4gb.
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 1) Ενώ στην δεύτερη απ' όσο διάβασα πρέπει να αλλάξει mobo, cpu για να προχωρήσω σε αναβάθμιση; 2)Δε γίνεται πχ απλώς να προσθέσω κάποια μέτρια gpu ή να γίνει κάνα crossfire; Ούτως η άλλως δε θέλω τίποτα τρελά γραφικά. 1) Ναι όπως τα λες. 2) το sli/cross μόνο στα γραφικά δίνουν ώθηση,μπορείς δηλαδή να βάλεις μια δεύτερη(πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα με την δικιά του) αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα γραφικά ποιος ο λόγος; 1 για την gpu, άλλο ~1 για λειτουργικό, περισσεύουν λιγότερο από 2. Λίγο δύσκολο το βλέπω αλλά θα το δοκιμάσω μια με 4 και αν δω ότι δεν παλεύεται παίρνω και άλλα 4gb. Δεν είναι ανάγκη να δώσεις αμέσως 1gb,μπορείς να ορίσεις από την μητρική να παίρνει πολύ λίγο μνήμη και μόνο αν δοκιμάσεις κάποιο παιχνίδι και σου πει ότι θέλει παραπάνω να του δώσεις παραπάνω. Μπορείς δηλαδή στην αρχή να βάλεις μόνο 256mb ή και λιγότερο ανάλογα τη επιλογές έχει η μητρική,οπότε δεν θα έχεις άμεσο πρόβλημα λόγου μνήμης. 2
babisflou7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 παντως με τον apu 5300 (των 30ευρω) με 4 ραμ κ 64αρια win8.1 ημουν οκ se gaming σιγουρα ως modern warfare 3 fullHD σχεδον ολα τα φιλτρα πανω.ανετα κ σε multi τωρα αναλογα τις ορεξεις που λεμε.
Nahock Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 παντως με τον apu 5300 (των 30ευρω) με 4 ραμ κ 64αρια win8.1 ημουν οκ se gaming σιγουρα ως modern warfare 3 fullHD σχεδον ολα τα φιλτρα πανω.ανετα κ σε multi τωρα αναλογα τις ορεξεις που λεμε. Τι σύνθεση είναι αυτή με τον 5300 και πόσο σου κόστισε στο σύνολο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα