Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα αυτο που με εντυπωσιαζει  σχετικα με οσους ειναι "οπαδοι" της χρεωκοπιας  και  κατα συνεπεια της δραχμης ειναι οτι προερχονται κατα βαση απο τα πιο αδυναμα οικονομικα στρωματα .

Ειναι αποριας αξιον  ο βαθμος αγνοιας που εχουν με δεδομενη την παγκοσμια εμπειρια  αφου θα ειναι οι πρωτοι που θα υποστουν τις συνεπειες  και  μαλιστα  στον  μεγαλυτερο βαθμο.

• Like 6
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^^+1 κι ακομα καλυτεροι αυτοι που εχουν ψιλοψιχουλα στην ακρη ή αστειες αποταμιευσεις στο εξωτερικο και περιμενουν το μπαμ για να αγορασουν πολυκατοικιες και κοτερα με πισινες.

Λες και οι καθε λογης Μπομπολαιοι και Βαρδινογιανναιοι θα παιζουν πρεφα εκεινη την ωρα.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί εν προκειμένω μια πτώχευση σ' αυτά τα χειρότερα θα σε οδηγήσει, χωρίς μάλιστα κάποια εγγύηση πως αργότερα θα στρώσει το πράμα. Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι σε μακροοικονομικά φαινόμενα και μπούρου μπούρου, εστιάζω αποκλειστικά στην καθημερινότητα του απλού πολίτη.

Στο φινάλε πάω πάσο, ας πτωχεύσουμε αν είναι αναπόφευκτο ή η μόνη λύση, θα το αντέξουμε κι αυτό. Αλλά αυτή την πώρωση των αναλυτών του καναπέ με την Αργεντινή, την δραχμολαγνεία και τα τσιτάτα του στυλ "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε", αδυνατώ να την καταλάβω.

Άλλο δηλαδή το "προετοιμάζομαι για παν ενδεχόμενο" και άλλο το "δουλεύω συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση".

Η διασκέδαση πολλών από εμάς έχει περιοριστεί -ευτυχώς για πολλούς λόγους- σε απλούστερα πράγματα. Έχω π.χ. καιρό να πατήσω σε καφετέρια για μεσημεριανό καφέ, προτιμώ ν' αράξω στο παρκάκι της γειτονιάς με την παρέα μου. Γιατί να πληρώσω το νταβατζή 3 και 4 ευρώ, εσπρέσο παίρνεις από τυροπιτάδικο με 1 ευρώ, ξέρω 'γω. Άσκοπα βενζίνες δε διανοούμαι να κάψω πλέον. Μπυρότσαρκα θα κάνω 1 φορά την εβδομάδα (και αν) αντί για 3.

Κατά τ' άλλα όμως η ζωή μου δεν έχει αλλάξει ριζικά. Είναι γελοίο κι επικίνδυνο να συγκρίνουμε τη σημερινή οικονομική στενότητα με συνθήκες πραγματικής φτώχειας, περιόδους πολέμου κ.λ.π. 

Πφφφ...

Κάθε γκαντεμιά κρύβει μια καλή ευκαιρία. Θα κατεβάσω απ' το πατάρι ένα παλιό Yamaha synth που έχω, θα τσιμπήσω κι ένα σαράβαλο 2 track recorder...

Ρετρό DIY αναλογικός/πρώιμος ψηφιακός ήχος; Και να προέρχεσαι από χρεοκοπημένη χώρα; Στο υπογράφω, τα απανταχού χιπστέρια θα μας λατρέψουν! Μιλάμε για σίγουρη, παγκόσμια, επιτυχία! :P

Δεν θέλω να πτώχευσουμε αλλά είναι να δώσεις την σύνταξη στον παππού που δούλευε τόσα χρόνια και το ΔΝΤ τι θα κάνεις ?

Και εγώ θέλω όλα να πάνε καλά και επιτέλους να βρω δουλειά για αυτό που σπούδασα τόσα χρόνια αλλά με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και νέα φορολογία που θέλουν οι Ευρωπαίοι να μας επιβάλουν πως θα βγούμε από την ύφεση.

Οπότε εδώ έρχομαι και λέω στο δίλημμα ευρώ πάσι θυσία η έξοδος από το ευρώ και λογικά πτώχευση προτιμώ το δεύτερο.

Εμενα αυτο που με εντυπωσιαζει  σχετικα με οσους ειναι "οπαδοι" της χρεωκοπιας  και  κατα συνεπεια της δραχμης ειναι οτι προερχονται κατα βαση απο τα πιο αδυναμα οικονομικα στρωματα .

Ειναι αποριας αξιον  ο βαθμος αγνοιας που εχουν με δεδομενη την παγκοσμια εμπειρια  αφου θα ειναι οι πρωτοι που θα υποστουν τις συνεπειες  και  μαλιστα  στον  μεγαλυτερο βαθμο.

Δεν είναι άγνοια απλά βαρέθηκαν να ζουν μια ζωή με το φόβο και τον εκφοβισμο.

Δημοσ.

Και να γινει δεν πειραζει.Εγω την Ελλαδα δεν την αλλαζω με τιποτα.Που αλλου θα βρεις τετοιο καιρο;Τετοια θαλασσα;Τοσο ωραιο κοσμο;Για να μην μιλησω για παντελιδη-παολα και διασκεδαση γενικοτερα;

Μας ζηλευουν οι απ εξω για αυτο τα τραβαμε ολα αυτα.

Ελλαδαρα ρε!

Φιλε μας δουλευεις; Τον κοσμο τον ωραιο που τον ειδες; Ψευτες..διπροσωπους.. και αλλα τετοια μην χρησιμοποιησω..

Δημοσ.

Φιλε μας δουλευεις; Τον κοσμο τον ωραιο που τον ειδες; Ψευτες..διπροσωπους.. και αλλα τετοια μην χρησιμοποιησω..

Σαρκαστικος ειναι ...

Δημοσ.

Αν όμως πτωχεύσει το ευρώ τοτε τι γίνετε? Γιατί αυτό το σενάριο είναι το πιο σημαντικό. Δύσκολο να πτωχευσουμε καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκινήσουμε ενα ντόμινο πτωχευσεων στο νότο (κυρίως Ιταλία) που τοτε τα πραγματα για το ευρώ θα ναι πολύ δύσκολα . τέλος αν δεν εξορθολογισουμε το κράτος ειτε με δραχμή ειτε με ευρώ δεν θα αλλάξει τπτ πρεπει να σπάσουν πολλά αυγά κ η ευκαιρία είναι τώρα

Δημοσ.

Το πιο ανησυχητικο ειναι οτι μερος αυτων ειναι ατομα που ειναι ολη μερα στον καναπε περιμενοντας τα επιδοματα και το θειο φως.

Ως συνηθως ποτε δεν φταιμε εμεις αλλα η κακη Γερμανια κλπ.

Αυτη η ταση δε, φορτιζεται περισσοτερο απο την νοοτροπια οτι "δεν ειμαι μονο εγω αλλα αλλοι τοσοι σαν εμενα οποτε δικαιολογουμαι" κλπ

Και το αποτελεσμα: Να χρεοκοπησουμε και ας παρει η μπαλα και ολους οσουν εχουν πετυχει κατι, εστω το παραμικρο στη ζωη τους, που εχουν τρεξει-κουραστει-κυνηγησει αυτο που αγαπανε.

Ειναι πραγματικα τραγικο.

• Like 4
Δημοσ.

Το πιο ανησυχητικο ειναι οτι μερος αυτων ειναι ατομα που ειναι ολη μερα στον καναπε περιμενοντας τα επιδοματα και το θειο φως.

Ως συνηθως ποτε δεν φταιμε εμεις αλλα η κακη Γερμανια κλπ.

Αυτη η ταση δε, φορτιζεται περισσοτερο απο την νοοτροπια οτι "δεν ειμαι μονο εγω αλλα αλλοι τοσοι σαν εμενα οποτε δικαιολογουμαι" κλπ

Αν δεις ποσα βιογραφικα στελνονται καθε μερα θα αλλαξεις γνωμη οπως και ποσοι παμε και δουλευουμαι δοκιμαστικα χωρις λεφτα μπας και μας παρουν, το ιδιο θα γινει αν κατεβεις και σε καμια πορεια για αρχη θα σου ελεγα την παρασκευη που ειναι και εργατικη πρωτομαγια.

Και εμεις φταιμε δηλαδη οσοι ψηφισαν τα ιδια τοσα χρονια και οι γερμανια που μονο εταιρος δεν ειναι ετσι οπως φέρετε.

Υ.γ

Ασχετα αν καποιος ειναι βολεμενος η οχι πρεπει να υπαρχει κρατος προνοιας κατι το οποιο δεν υπαρχει με την καμια εδω στην Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, αυτό θέλω να το πάμε σε κοινωνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό. Έχουν αυξηθεί πάρα πολλοί αυτοί που λένε για πρώχευση της Ελλάδας, μάλιστα κάποιοι λένε πως μπορεί να γίνει σε πολύ κοντινό διάστημα, για παράδειγμα ακούστηκε πως θα γίνει σε δυο εβδομάδες! Γνωρίζει κανείς στο πιθανό σενάριο της πτώχευσης της χώρας μας, τι θα συμβεί σε όλους εμάς; Δηλαδή πώς θα επηρεάσει τον φοιτητή, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τη νοικοκυρά; Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα;

ε τίποτα το σοβαρό.. δεν θα έχει να πάρεις Mars και θα την βρίσκεις με παστέλια και Μαστίχες Χίου.. ροκφόρ δεν θα έχει και θα την βγάζεις με κασέρια Μυτιλήνης, κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας, καμιά φέτα Ιωαννίνων ή Κεφαλληνίας. Μακαρόνια Barilla δεν θα έχει και θα αναγκαστείς να πας στον τραχανά με φετούλα μέσα κομμένη.. κανά φασόλι Πρεσπών χυλωτά χυλωτά, μετά θα κόψεις το Μάλμπορο και θα αρχίσεις τον Άσσο φίλτρο μαλακά με 3.20 το πακέτο.. και άλλα πολλά.

Σε μια 5ετία θα αυτάρκης.. θα έχεις ισχυρό νόμισμα κτλ κτλ! θα ενοχληθούν οι τύπου που τόσα χρόνια κλέβουν την εφορία, έχουν πηδήξει το σύστημα και έχουν παντελονιάσει τρελό χρήμα.. αλλά θα είσαι οκ χαλαρός και μάγκας.

Τώρα σε αφήνω στα χέρια των οικονομολόγων και λοιπών για να σου δείξουν το κακό πρόσωπο του να είσαι ελεύθερος και εθνικά ανεξάρτητος(θα πτωχεύσεις, θα πεινάσεις, δεν θα ξαναφάς σουβλάκι, θα σε βιάζουν πακιστανοί στο δρόμο, θα χάσεις νησιά και υφάλους, θα πέσουν αστεροειδείς, δεν θα έχεις βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο θα πληρώνεσαι με γιούκος χαχαχα ε όλες τις π***ς που ξέρουν να τις αναλύουν σε σεντόνια και να σε παραπλανούν) 

Δόξα το μεγάλο Αλλάχ που μας κρατά στην Ε.Ε. ΜΠΕΕΕΕΕΕ

• Like 1
Δημοσ.

ε τίποτα το σοβαρό.. δεν θα έχει να πάρεις Mars και θα την βρίσκεις με παστέλια και Μαστίχες Χίου.. ροκφόρ δεν θα έχει και θα την βγάζεις με κασέρια Μυτιλήνης, κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας, καμιά φέτα Ιωαννίνων ή Κεφαλληνίας. Μακαρόνια Barilla δεν θα έχει και θα αναγκαστείς να πας στον τραχανά με φετούλα μέσα κομμένη.. κανά φασόλι Πρεσπών χυλωτά χυλωτά, μετά θα κόψεις το Μάλμπορο και θα αρχίσεις τον Άσσο φίλτρο μαλακά με 3.20 το πακέτο.. και άλλα πολλά.

Σε μια 5ετία θα αυτάρκης.. θα έχεις ισχυρό νόμισμα κτλ κτλ! θα ενοχληθούν οι τύπου που τόσα χρόνια κλέβουν την εφορία, έχουν πηδήξει το σύστημα και έχουν παντελονιάσει τρελό χρήμα.. αλλά θα είσαι οκ χαλαρός και μάγκας.

Τώρα σε αφήνω στα χέρια των οικονομολόγων και λοιπών για να σου δείξουν το κακό πρόσωπο του να είσαι ελεύθερος και εθνικά ανεξάρτητος(θα πτωχεύσεις, θα πεινάσεις, δεν θα ξαναφάς σουβλάκι, θα σε βιάζουν πακιστανοί στο δρόμο, θα χάσεις νησιά και υφάλους, θα πέσουν αστεροειδείς, δεν θα έχεις βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο θα πληρώνεσαι με γιούκος χαχαχα ε όλες τις π***ς που ξέρουν να τις αναλύουν σε σεντόνια και να σε παραπλανούν) 

Δόξα το μεγάλο Αλλάχ που μας κρατά στην Ε.Ε. ΜΠΕΕΕΕΕΕ

Με το που μπει η δραχμή, ούτε λεπτό παραπάνω , δε θα κλέβει κανένας την εφορία και δε θα πηδάνε το σύστημα και δε θα παντελονιάζουν το χρήμα.

Θα έρχονται να αγοράσουν γραβιέρα από τη Νάξο με δραχμές, αλλά θα βρίσκουν τα ράφια άδεια, γιατί θα την αγοράζουν με ευρώ οι απέξω. Αλλά ξέχασα, με τη δραχμή , οι παραγωγοί, θα πουλάνε σε φιλότιμη δραχμή.

Βέβαια, θα βρίσκεις με δελτίο φαγητό στα σούπερ μάρκετ που θα σε ελεεί το κράτος αλλά θα είσαι χαλαρός και μάγκας και θα περιμένεις κανένα 12άωρο.

Η ολιγαρχία, με τα λεφτά στο εξωτερικό, θα τα φέρει μέσα τα ευρώ ή τα δολλάρια, και με τα κονέ με την εξουσία που θα έχει συν τα 10πλάσια λεφτά για την αγορά της Ελλάδας, θα κάνει τρελές δουλειές εις τον αιώνα τον άπαντα με ότι νόμο γουστάρει. 

Αλλά ξέχασα, με τη δραχμή , οι πολιτικοί θα μεταμορφωθούν σε στυλοβάτες του λαού

Αλλά εντάξει, ο λαός, θα είναι χαλαρός και άνετος και μάγκας και θα καπνίζει και θα τρώει ότι μπορει να καλλιεργήσει, γιατί οτιδήποτε παράγεται , αν δεν έχουμε καμιά ΧΟΥΝΤΑΡΑ, θα φεύγει στο εξωτερικό. Και ότι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μένει μέσα, θα πουλιέται στη μαύρη αγορά ή θα φεύγει πάλι έξω, γιατί αν πληρώνουν το κατσίκι σε ευρώ στην Ιταλία (τα μισά απόσα τα Ιταλικά) , πάλι θα αξίζει να λαδώνεις τον τελώνη που θα πληρώνεται σε δραχμές , με ευρώ.

Βέβαια, με τη δραχμή , είπαμε, θα γίνουν όλοι αυτοί που τα παίρνουν τώρα, οσίες παρθένες.

Και στην τελική, που να εξισώνεις ΦΠΑ, καταργήσεις ΕΦΑΠΑΞ, ενοποιήσεις τα ταμεία των Δ.Υ., απαγορεύσεις την πρόωρη σύνταξη αλλά αφήσεις bonus , απελευθερώσεις επαγγέλματα που έχουν άδεια από τη Χούντα, αφήσεις τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, καταργήσεις φόρους επί τρίτους. Αυτά θα μας φέρουν αιώνες πίσω.

Ρε πούστη μου, αν έβγαινε ένας πρωθυπουργός και τα έλεγε τα τελευταία σε μια ομιλία, το χρηματιστήριο θα ανέβαινε 3000 μονάδες και θα χαμε τσεπώσει και τα φτηνά δανεικά για πλάκα.

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

ε τίποτα το σοβαρό.. δεν θα έχει να πάρεις μπλα μπλα αντικειμενα μπλα μπλα φαγωσιμα 

Να σε ρωτησω μια, ανταλλακτικα για ιατρικα μηχανηματα θα εχει ή θα αυτοσχεδιαζουμε με οδοντογλυφιδες? Φαρμακα για χημειοθεραπειες πχ ή ειναι οκ και το χαμομηλι? Πετρελαιο φαση ή θα ριχνουμε λεμοναδα?

Βεβαια εδω που τα λεμε θα μασαμε τις μαστιχες μας και θα φιλοσοφουμε με τον τραχανα οποτε χαλαρα, δεν τρεχει μια.

• Like 6
Δημοσ.

Ρε πούστη μου, αν έβγαινε ένας πρωθυπουργός και τα έλεγε τα τελευταία σε μια ομιλία, το χρηματιστήριο θα ανέβαινε 3000 μονάδες και θα χαμε τσεπώσει και τα φτηνά δανεικά για πλάκα.

Δε ξέρω για το Χρηματιστήριο μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά αν τα έλεγε αυτά 1) Αν ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός, δεν θα έμπαινε ούτε στη βουλή..... 2) Αν ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός, δεν θα έφταναν όλα τα ματ και ο στρατός της Ελλάδος για να προφυλάξουν την βουλή και το μαξίμου από κάψιμο....  θα κατέβαιναν 2-3 εκατομμύρια κόσμος στο σύνταγμα....  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...