tzizzz Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 ασε ρε μαν. μενω μονος και μου ηρθε εκκαθαριστικος 200 ευρω. χειμωνα δε βαλαμε πετρελαιο και τα ρουφηξε ολα η ΔΕΗ
CarbonFibre Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ορίστε το άνοιγμα της αγοράς ρεύματος... Πάρτε να έχετε! http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/444626/skandalo-energa-hellas-power-afanto-to-dimosio--yperaspistis-o-voridis 1
Zus Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Energa και τέτοια, είμαι σίγουρος οτι θα δουλέψουν.. Και η Hellas Power υπόσχεται ότι δεν θα φάει τις εισπράξεις. Oh, wait...
παπι Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Από 1/1/2015 οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ένα νέο νταβατζιλίκι που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ονόματι ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπεμπόμενων Αέριων Ρύπων ή κάπως έτσι τελος πάντων). Ο δικός μου λογαριασμός ήταν 100 ευρώ, εκ των οποίων τα 20 περίπου ήταν αυτή η νέα μαλακία, δηλαδή ποσοστό 20%. Βέβαια, δεν ξέρω πόσα από αυτά τα 20 ευρώ μου θα πανε όντως στη μείωση των αέριων ρύπων και πόσα θα πάνε σε αυξήσεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ (τυχαίο? δεν νομίζω) ή σε μερίσματα των μετόχων. Η νέα κυβέρνηση, βέβαια, είπε ότι θα καταργήσει άμεσα αυτό το νέο νταβατζιλίκι. Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους. Ο προηγούμενος ηταν 38€.. Ο νεος είναι πανω απο 100%...
Fotis13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μου'ρχεται ο λογαριασμος της ΔΕΗ, λεω οκ, κανα 35ρι θαναι τωρα που δεν ειναι μεσα το χαρατσι. Ανοιγω και βλεπω 83 ΕΥΡΩ Τι 83 ευρω ρε μαλακες! 83 ευρω για 400 kWh; Ρε ειστε αρρωστοι; 25ε Δημοτικα τελη????? (απο 20ε ) 12,33ε ΝΕΡΙΤ???????? (απο 5ε) Σε ποια χωρα ζουν τα ζωα ρε; Την επαναλειτουργια της ΕΡΤ αδερφε ποιος περιμενε να την πληρωσει οι εξωγηινοι ?Τους Δεητζιδες που πρεπει να πηγαινουν μια μερα στην δουλεια και να καθονται 3?(μην πεταχτει κανεις και πει την μπουρδα του για την ΔΕΗ γιατι δουλευει πολυ φιλος μου ) Τα αποθεματικα των δημων ? Ελλαδαρα ρε η καλυτερη χωρα στον κοσμο ! 8
MikeJ Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 @Unabomber Ήθελα να σε ρωτήσω επειδή ξέρεις από Αγγλία, (Θεωρώ, δεν είναι εντελώς άσχετο με το θέμα, έτσι για να κάνουμε και μια σύγκριση) Ισχύει ότι το ρεύμα και η θέρμανση με το gas που έχουν εκεί είναι σχεδόν τζάμπα (σε σχέση με μισθούς κλπ) Ρωτάω γιατί η μητέρα μου, που έχει πια σπίτι δικό της στην Αγγλία μου λέει πως το ρεύμα και το αέριο το πληρώνει σε στυλ συμβολαίου όπως έχουμε στην Ελλάδα το ίντερνετ (πχ 24 ευρώ για απεριόριστο ίντερνετ το μήνα) και πληρώνει κάτι του στυλ 40-50 λίρες το μήνα στάνταρ ανεξάρτητα από τη χρήση (ή τέλος πάντων εντός κάποιων λογικών ορίων χρήσης).... Εμένα μου ακούγεται too good too be true (ή του μπι θρού που λένε στη βουλή ) Μάλλον δεν έχει καταλάβει κάτι σωστά η μητέρα μου ε ;
duende Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Σε ποια χωρα ζουν τα ζωα ρε; σε αυτη που τους ψηφιζουν. so simple ας προσεχαμε 1
Unabomber Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 @Unabomber Ήθελα να σε ρωτήσω επειδή ξέρεις από Αγγλία, (Θεωρώ, δεν είναι εντελώς άσχετο με το θέμα, έτσι για να κάνουμε και μια σύγκριση) Ισχύει ότι το ρεύμα και η θέρμανση με το gas που έχουν εκεί είναι σχεδόν τζάμπα (σε σχέση με μισθούς κλπ) Ρωτάω γιατί η μητέρα μου, που έχει πια σπίτι δικό της στην Αγγλία μου λέει πως το ρεύμα και το αέριο το πληρώνει σε στυλ συμβολαίου όπως έχουμε στην Ελλάδα το ίντερνετ (πχ 24 ευρώ για απεριόριστο ίντερνετ το μήνα) και πληρώνει κάτι του στυλ 40-50 λίρες το μήνα στάνταρ ανεξάρτητα από τη χρήση (ή τέλος πάντων εντός κάποιων λογικών ορίων χρήσης).... Εμένα μου ακούγεται too good too be true (ή του μπι θρού που λένε στη βουλή ) Μάλλον δεν έχει καταλάβει κάτι σωστά η μητέρα μου ε ; Εχει και να το κανεις σαν συμβολαιο (ενα στανταρντ ποσο ασχετα με ποσο θα ξοδεψεις) (παει συμφωνα με την περιοχη που μενεις και ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι παντα ) αλλα εχει να το κανεις και pay as you go prepaid φαση, (πληρωνεις οσο ξοδευεις) Εννοειται ειναι τζαμπανταν τα bills..... εμενα περιπου το μηνα βγαινουν περιπου 200-220 λιρες (water, gas, electricity, fibre broadband+TV) Φυσικα υπαρχει και το Council Τax, που παει αναλογα σε ποιο Δημο εισαι και σε τι σπιτι μενεις. Και σε συναρτηση με το income μου ειναι αστειο το ποσο, οποτε ναι, δικιο εχει η mother σου.
tehAllantin Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εμεις στην αγγλια ειχαμε ρευμα με στικακι και το γεμιζαμε σε φαση προπληρωμενο. Το ιδιο με το αεριο αν κ ηταν σαν καρτα. Φια μενα βολικοτατο, αν κ δεν εχω ιδεα για τις χρεωσεις. Επισης, δεν ειχαμε tv. Αλλα οταν εβαλε ο ενας συγκατοικος, ηρθε αμεσως χαρτι απο τον δημο για τελη κλπ, λολ. 1
Unabomber Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Απο την αλλη στη Νew york για τους bills (Water, Electricity, Garbage, Heating, ) μηνιαιως δινω περιπου 180 δολαρια χωρις το ιντερνετ, το Ιντερνετ με την TWC παει καπου στα 60 δολαρια. Εμεις στην αγγλια ειχαμε ρευμα με στικακι και το γεμιζαμε σε φαση προπληρωμενο. Το ιδιο με το αεριο αν κ ηταν σαν καρτα. Φια μενα βολικοτατο, αν κ δεν εχω ιδεα για τις χρεωσεις. Επισης, δεν ειχαμε tv. Αλλα οταν εβαλε ο ενας συγκατοικος, ηρθε αμεσως χαρτι απο τον δημο για τελη κλπ, λολ. Pay as you go τα ειχατε ολα ? χαχαχαχα..... σωστοοοοοςςς..... Αυτο με το tv license το κυνηγανε πολυ....
deesnider Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 ΝΑΙ!!! Κάθε ευρώ που φεύγει σε παπαριές είναι πρόβλημα!!! 2400 υπαλλήλους, μην τους χάσουμε..... Είσαι με τα καλά σου ρε;;; Θες να μειωθεί η αγοραστική δύναμη τού πληθυσμού;;; αν θελεις βαζεις tv licence, και ειναι ξεχωριστος λογαριασμος, οπως ολα αλλωστε Αν δεν θελεις δεν βαζεις, end of story..... Το ιδιο ειναι και στο Murica.(for cable tv) Το έχετε ξεσκίσει το θέμα με την ελεύθερη βούληση, ε; Ακούς εκεί «αν θέλεις» και «αν δε θέλεις»... ...ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ!!! Απλώς δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα... Τους Δεητζιδες που πρεπει να πηγαινουν μια μερα στην δουλεια και να καθονται 3? Τράβα να δεις αν έρχομαι ρε συκοφάντη, που θα αμφισβητήσεις τη συνέπεια και την εργατικότητα των στυλοβατών τής αγοράς! 6
Unabomber Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 ...ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ!!! Απλώς δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα... 2
zio10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Το ότι κάποιος δεν βλέπει ΕΡΤ δε νομίζω ότι είναι δικαιολογία για να μην πληρώσει. Πληρώνουμε για αρκετά πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ!
lepaterious Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ίσως... Εγώ θυμάμαι όταν ήρθαν οι energa/hellas power, είχανε κάποιες φθηνότερες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και ο θείος μου επέλεξε μια από τις δύο, το συνολικό ετήσιο κέρδος που είχε ήταν κάπου 50-60 ευρώ. Μετά όταν πτώχευσαν έκαναν την παπάτζα που πήραν το ΕΕΤΗΔΕ από τους καταναλωτές και δεν το έδωσαν στο κράτος και μετά ήρθε το κράτος και ζητούσε πάλι χρήματα από τους συγκεκριμένους που είχαν πληρώσει. Είδε κι έπαθε ο άνθρωπος να επιστρέψει στην ΔΕΗ πάλι μετά την πτώχευση της ιδιωτικής. Σε ορισμένα πράγματα στην χώρα μας ειδικά στον ηλεκτρισμό, τα πράγματα είναι πολύ στρεβλά, τώρα και να έρθει ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος δεν βλέπω εύκολα τον κόσμο να φεύγει από την ΔΕΗ μετά από αυτά που έγιναν το 2012, εκτός αν βάλουν μειώσεις 20% τουλάχιστον.. Εντάξει όπως είχα πει φυσικά θα υπάρχουν καλές και κακές εταιρίες και άμα υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός με σωστή νομοθεσία και όχι αυτό που είχε γίνει ίσως και να δούλευε καλύτερα η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος. Η περίπτωση αυτόν των εταιριών που αναφέρεις είναι φυσικά από αυτές τις περιπτώσεις που κάνουν την Ελλάδα ¨"μοναδική χώρα", πιστεύω ότι στο μέλλον αν γινόταν μια αληθινή ιδιωτικοποίηση ίσως και να υπήρχαν σοβαρές εταιρίες. τα δημοτικά τέλη και η νεριτ δεν έχουν σχέση με την ΔΕΗ και ιδιωτική να γίνει πάλι θα πληρώνονται όπως τα πληρώνουν όσοι είναι σε ιδιώτες παρόχους Τα δημοτικά τέλη σε όλο τον κόσμο τα πληρώνεις και φυσικά δεν υπάρχει θέμα με αυτό... Κάποια από αυτά τα λεφτά όντως πηγαίνουν στην συντήρηση του δικτύου και λοιπά. Energa και τέτοια, είμαι σίγουρος οτι θα δουλέψουν.. Επειδή σαν χωρά έχουμε πλέον την εμπειρία μπορούμε να το εφαρμόσουμε σωστά και όχι λάθος..... Επίσης αν υπήρχαν 3-4 εταιρίες έχεις την επιλογή να διαλέξεις την καλύτερη για εσένα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις