MT60RS Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ξεχνάς όμως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το "one to rule them all". Το δικαίωμα στην απεργία και την διεκδίκηση των εργασιακών "δικαιωμάτων" και καπρίτσιων του κάθε πλουσιαπάροχα αμειβομένου δημόσιου εργάτη. Εκεί ξαφνικά τα βασικά αγαθά, ακόμα και της ίδιας της ζωής, αντιμετωπίζονται σαν φασιστικές, νεοφιλελέρικες αξιώσεις μπροστά στο αίτημα για φρέσκο κρουτόν στη σαλάτα Caesar's στο κυλικείο της ΔΕΗ/ ΕΡΤ. ε ναι ρε φιλε ειναι δικαιωμα τους, αν παπαριασουν τα κρουτον γινονται χαλια. Αφου δεν ξεκινησαν απεργια με βασικο αιτημα να εχουν on demand caesar's με τη γνησια συνταγη, παλι καλα να λες
DrLo Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 είναι απίθανο να δημιουργηθεί ιδιωτική εταιρεία ενεργειας γιατί πολύ απλα το κοστος κατασκευής είναι τεράστιο με μικρή αγοραστική αγορά κ γι αυτό πουλαγαν σε τιμες κάτω του κοστους μονάδες της ΔΕΗ μεβεγγυημενους πελατες (άλλο που δεν τους βγήκε) Τι εννοείς είναι αδύνατο ? και τι ενοείς "εταιρεία ενέργειας" ? ... παραγωγό ή πωλητή ? btw : Υπάρχουν και από τα 2 ήδη στην αγορά.
lepaterious Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 είναι απίθανο να δημιουργηθεί ιδιωτική εταιρεία ενεργειας γιατί πολύ απλα το κοστος κατασκευής είναι τεράστιο με μικρή αγοραστική αγορά κ γι αυτό πουλαγαν σε τιμες κάτω του κοστους μονάδες της ΔΕΗ μεβεγγυημενους πελατες (άλλο που δεν τους βγήκε) Ναι έχει τεράστιο κόστος κατασκευής αλλά δεν νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα είμαστε μικρή αγορά. Από την στιγμή που μπορούμε να σπρώξουμε και στους γείτονες, νομίζω η Αλβανία αγοράζει από εμάς ρεύμα η το αντίστροφο να αγοράζαμε ρεύμα από έξω. Νομίζω η Βουλγαρία μπορεί να καλύψει την Μακεδονία. Έχει 2 πυρηνικά εργοστάσια. Οπότε γιατί να μην αγοράζουμε φτηνό ρεύμα η έστω να παράγουμε φτηνό ρεύμα σαν ηλιόλουστη χώρα να έχουμε το ελεύθερο να βάλουμε φωτοβολταϊκά να παράγουμε ρεύμα για προσωπική χρήση. Διαβάζω και το παρακάτω ότι η Αλβανία προσπαθεί να φτιάξει πυρηνικό εργοστάσιο και να πουλάει ρεύμα στην Ιταλία. http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_Albania Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα αλλά αυτές πουλάνε ρεύμα στην δεη και όχι στον καταναλωτή.
liopyr Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Η μπάλα στην εξέδρα ως συνήθως. Δεν υπάρχει αξιοκρατία - έλεγχος στην ΕΡΤ - ΔΕΗ, άρα να καταργήσουμε την πρώτη και να κάνουμε ιδιωτική την δεύτερη. Προσωπικά δεν θεωρώ φασίστες με γραβάτα όσους έχουν αυτή την λογική. Τους θεωρώ απλά άσχετους, είδαν φως και μπήκαν να γράψουν μια μπούρδα που κάπου άκουσαν ή διάβασαν (από κάποιους που είναι πράγματι φασίστες με γραβάτες), χωρίς να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν όταν ιδιωτικοποιείται κάτι που θεωρείται δημόσιο αγαθό ή έχει ευαίσθητες κοινωνικές ιδιαιτερότητες. Η "λογική" πάει κάπως έτσι: Χάλια τα κρατικά πανεπιστήμια; ---> Να τα κάνουμε ιδιωτικά, λεπτομέρειες αν η μόρφωση από δικαίωμα θα γίνει ταξικό perk. Χάλια τα κρατικά νοσοκομεία; ---> Να τα κάνουμε ιδιωτικά. Μπορεί όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν να πεθαίνουν στο δρόμο, αλλά λεπτομέρειες.. Να μην ήταν τεμπέληδες, καλά να πάθουν. Αναξιοκρατία και υψηλά τιμολόγια στην ΔΕΗ; ---> Να την κάνουμε κι αυτή ιδιωτική.. Όλα κι όλα, δεν θα μας τα τρώνε οι συνδικαλιστές. Να μας τα τρώνε τα τζιμάνια της energa σε κώλους στην Μύκονο. Να χαζεύουμε κι εμείς κάνα κωλαράκι στο σταρ βρε αδερφέ. Άλλωστε με λίγη τύχη και τις κατάλληλες γνωριμίες, μπορεί να μέρα να γίνουμε κι εμείς γαμάτοι τύποι με δικηγόρο τον τσεκουράτο, και να την βγάζουμε λάδι εις βάρος του δημοσίου. Ε; Κάποιοι, πάνω στον οργασμό της ιδιωτικοποίησης, είπανε να κάνουμε και ιδιωτικές φυλακές, γιατί αυτές που έχουμε είναι χάλια.. Το γεγονός πως ο σωφρονισμός βέβαια, όταν μετατραπεί σε κερδοσκοπική επιχείρηση θα πιέζει ώστε να βρίσκει "πελάτες" κρατούμενους για ψύλλου πήδημα όπως συνέβη στις χώρες που εφαρμόστηκε κάτι αντίστοιχο δεν μας νοιάζει. Άλλωστε εμείς είμαστε νομοταγείς, δεν κινδυνεύουμε. Κι αν κινδυνέψουμε, θα βρούμε ένα τσεκουράτο να καθαρίσει, μερικές δημοσιογραφάρες να γράφουν για σοβιετίες, μερικούς άσχετους να τις αναπαράγουν ως άποψη, και μερικούς μαλάκες να προσπαθούν να εξηγήσουν στα φόρουμ τα αυτονόητα. Μια ευτυχισμένη οικογένεια. 6
MT60RS Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 ^ αλβανικη μαφια κοντα σε πυρηνικα. Oh yeah. Γιατι μπροστα τους η ιταλικη εχει corporate νοοτροπια Διαβάζω και το παρακάτω ότι η Αλβανία προσπαθεί να φτιάξει πυρηνικό εργοστάσιο και να πουλάει ρεύμα στην Ιταλία. http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_Albania Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα αλλά αυτές πουλάνε ρεύμα στην δεη και όχι στον καταναλωτή.
lepaterious Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Η μπάλα στην εξέδρα ως συνήθως. Δεν υπάρχει αξιοκρατία - έλεγχος στην ΕΡΤ - ΔΕΗ, άρα να καταργήσουμε την πρώτη και να κάνουμε ιδιωτική την δεύτερη. Προσωπικά δεν θεωρώ φασίστες με γραβάτα όσους έχουν αυτή την λογική. Τους θεωρώ απλά άσχετους, είδαν φως και μπήκαν να γράψουν μια μπούρδα που κάπου άκουσαν ή διάβασαν (από κάποιους που είναι πράγματι φασίστες με γραβάτες), χωρίς να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν όταν ιδιωτικοποιείται κάτι που θεωρείται δημόσιο αγαθό ή έχει ευαίσθητες κοινωνικές ιδιαιτερότητες. Η "λογική" πάει κάπως έτσι: Χάλια τα κρατικά πανεπιστήμια; ---> Να τα κάνουμε ιδιωτικά, λεπτομέρειες αν η μόρφωση από δικαίωμα θα γίνει ταξικό perk. Χάλια τα κρατικά νοσοκομεία; ---> Να τα κάνουμε ιδιωτικά. Μπορεί όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν να πεθαίνουν στο δρόμο, αλλά λεπτομέρειες.. Να μην ήταν τεμπέληδες, καλά να πάθουν. Αναξιοκρατία και υψηλά τιμολόγια στην ΔΕΗ; ---> Να την κάνουμε κι αυτή ιδιωτική.. Όλα κι όλα, δεν θα μας τα τρώνε οι συνδικαλιστές. Να μας τα τρώνε τα τζιμάνια της energa σε κώλους στην Μύκονο. Να χαζεύουμε κι εμείς κάνα κωλαράκι στο σταρ βρε αδερφέ. Άλλωστε με λίγη τύχη και τις κατάλληλες γνωριμίες, μπορεί να μέρα να γίνουμε κι εμείς γαμάτοι τύποι με δικηγόρο τον τσεκουράτο, και να την βγάζουμε λάδι εις βάρος του δημοσίου. Ε; Κάποιοι, πάνω στον οργασμό της ιδιωτικοποίησης, είπανε να κάνουμε και ιδιωτικές φυλακές, γιατί αυτές που έχουμε είναι χάλια.. Το γεγονός πως ο σωφρονισμός βέβαια, όταν μετατραπεί σε κερδοσκοπική επιχείρηση θα πιέζει ώστε να βρίσκει "πελάτες" κρατούμενους για ψύλλου πήδημα όπως συνέβη στις χώρες που εφαρμόστηκε κάτι αντίστοιχο δεν μας νοιάζει. Άλλωστε εμείς είμαστε νομοταγείς, δεν κινδυνεύουμε. Κι αν κινδυνέψουμε, θα βρούμε ένα τσεκουράτο να καθαρίσει, μερικές δημοσιογραφάρες να γράφουν για σοβιετίες, μερικούς άσχετους να τις αναπαράγουν ως άποψη, και μερικούς μαλάκες να προσπαθούν να εξηγήσουν στα φόρουμ τα αυτονόητα. Μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ενώ τώρα που είναι δημοσιά, όλα δουλεύουν ρόλοι και άπλα μερικοί είμαστε αχάριστοι.. ^ αλβανικη μαφια κοντα σε πυρηνικα. Oh yeah. Γιατι μπροστα τους η ιταλικη εχει corporate νοοτροπια χμμμ δεν το υπολόγισα αυτό. 2
sistah Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 O ενας λεει 38e ρευμα και μετα του ηρθε 83 που ειναι acceptable ποσο αμα βαλεις τις ρυθμιζομενες τα τελη και τον φπα.Απο την αλλη ο αλλος λεει 440 ενα ατομο εκκαθαριστικος, ναι οκ ηταν ολος ο χειμωνας αλλα still.Tι διαολο, βαζατε αεροθερμο και στο παταρι?
Silverage Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εγώ θα προτιμούσα αντί για τέλος "ΝΕΡΙΤ" να έβαζαν ένα τέλος "Internet". Και αυτό είναι στα βασικά αγαθά και είναι πολύ πιο αξιόπιστο απο τα κανάλια. Αλλά θα μου πείς, οι εταιρίες κλέφτες θα γίνουνε; Και εκτός αυτού, μετά θα βγαίνουν όλες οι γριές αι οι γέροι και θα διαμαρτύρονται που πληρώνουν για ίντερνετ αλλά δεν το χρησιμοποιούν.
Silenzio Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 συμφωνώ 100% με τον liopyr ! επίσης για τους 2-3 κυρίους που κράζουν τους κρατικοδίαιτους (δε διαφωνώ βέβαια σε αυτό) υπαλλήλους δημοσίου κλπ θα ήθελα να δω τι θα υποστηρίζανε αν οι ίδιοι ήταν βολεμένοι εκεί, όπου φυσάει ο άνεμος είμαστε μου φαίνεται.. 1
michael92 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Στο σημείο που είμαστε το πιο σωστό βήμα είναι να σπάσει η ΔΕΗ στα 3, 2 ιδιωτικές εταιρείες και μια κρατική με πολύ λιγότερο προσωπικό όπου και οι 3 θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους. 1
Miracle Worker Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 συμφωνώ 100% με τον liopyr ! επίσης για τους 2-3 κυρίους που κράζουν τους κρατικοδίαιτους (δε διαφωνώ βέβαια σε αυτό) υπαλλήλους δημοσίου κλπ θα ήθελα να δω τι θα υποστηρίζανε αν οι ίδιοι ήταν βολεμένοι εκεί, όπου φυσάει ο άνεμος είμαστε μου φαίνεται.. Κοίτα, δε μπορείς να τους τσουβαλιάζεις όλους έτσι. Κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει τα δικά του δικαιώματα. Στη ΔΕΗ, για παράδειγμα, θα διεκδικούσα φρεντουτσίνο, ενώ στην ΕΡΤ θα συμβιβαζόμουν με κρέμα αντί αφρόγαλου στον φρέντο καπουτσίνο. 5
deesnider Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 επίσης για τους 2-3 κυρίους που κράζουν τους κρατικοδίαιτους ήθελα να δω τι θα υποστηρίζανε αν οι ίδιοι ήταν βολεμένοι εκεί, όπου φυσάει ο άνεμος είμαστε μου φαίνεται.. Ο ένας εκ των δύο-τριών πάντως, πριν από καμιά εικοσιπενταριά χρόνια, φρόντισε - όχι με αυτό το σκοπό προφανώς - να μη δώσει στον Silenzio τού σήμερα, τη δυνατότητα να δει τι θα υποστήριζε ως βολεμένος. Αν τού είχε δώσει τη δυνατότητα αυτή, σήμερα θα μετρούσε το πολύ καμιά πενταετία ακόμα για να βγει στη σύνταξη από τα ΕΛ.ΤΑ. , έχοντας περάσει το σύνολο των ετών «εργασίας» του πίσω από ένα γραφείο στο κέντρο διαλογής. Κράτα λοιπόν και καμιά πισινή - όχι ότι τρέχει και τίποτα αν δεν, έτσι για την κουβέντα... - όσο αφορά το τι σού φαίνεται περί ανέμου και προς τα πού φυσάει... 2
De@th L0rd Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Από 1/1/2015 οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ένα νέο νταβατζιλίκι που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ονόματι ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπεμπόμενων Αέριων Ρύπων ή κάπως έτσι τελος πάντων). Ο δικός μου λογαριασμός ήταν 100 ευρώ, εκ των οποίων τα 20 περίπου ήταν αυτή η νέα μαλακία, δηλαδή ποσοστό 20%. Βέβαια, δεν ξέρω πόσα από αυτά τα 20 ευρώ μου θα πανε όντως στη μείωση των αέριων ρύπων και πόσα θα πάνε σε αυξήσεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ (τυχαίο? δεν νομίζω) ή σε μερίσματα των μετόχων. Η νέα κυβέρνηση, βέβαια, είπε ότι θα καταργήσει άμεσα αυτό το νέο νταβατζιλίκι. Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους.
dacourt Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μου'ρχεται ο λογαριασμος της ΔΕΗ, λεω οκ, κανα 35ρι θαναι τωρα που δεν ειναι μεσα το χαρατσι. Ανοιγω και βλεπω 83 ΕΥΡΩ Τι 83 ευρω ρε μαλακες! 83 ευρω για 400 kWh; Ρε ειστε αρρωστοι; 25ε Δημοτικα τελη????? (απο 20ε ) 12,33ε ΝΕΡΙΤ???????? (απο 5ε) Σε ποια χωρα ζουν τα ζωα ρε; Εντάξει μια χαρά είσαι.. εμένα μου ήρθε 350 ευρώ χαχα αλλά η ΝΕΡΙΤ είναι 6.31 με χρέωση ετήσια έως και 33 ευρώ.. άρα μήπως έχει γίνει λάθος. Και τα Δημοτικά τέλη για Κηφισιά είναι τα 76 ευρώ του λογαριασμού. 2034kwh συνολική κατανάλωση.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εντάξει μια χαρά είσαι.. εμένα μου ήρθε 350 ευρώ χαχα αλλά η ΝΕΡΙΤ είναι 6.31 με χρέωση ετήσια έως και 33 ευρώ.. άρα μήπως έχει γίνει λάθος. Και τα Δημοτικά τέλη για Κηφισιά είναι τα 76 ευρώ του λογαριασμού. 2034kwh συνολική κατανάλωση. Σχεδόν ίδια μας ήρθαν, 340 ευρώ με 1970 kWh, δημοτικά τέλη ένα 65αρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις