pournaras Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Καλό "νόμο" για εσένα. Μην τα ξαναλέμε.. Ναι ξέρω έχω αντίθετη άποψη άρα είμαι τεχνοφοβικός και θα πάω στα βουνά.. Οχι για μενα, για ολους. Απο τη στιγμη που δεν εχει αρνητικα που να επηρρεαζουν την υγεια σου, το πορτοφολι σου, και την καθημερινοτητα σου, δεν ειναι κακος νομος. Μπορει να σου ειναι αδιαφορος, αλλα κακο δεν τον λες. 1
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Οχι για μενα, για ολους. Απο τη στιγμη που δεν εχει αρνητικα που να επηρρεαζουν την υγεια σου, το πορτοφολι σου, και την καθημερινοτητα σου, δεν ειναι κακος νομος. Μπορει να σου ειναι αδιαφορος, αλλα κακο δεν τον λες. Ξαναλέω δεν έχω πρόβλημα να μπορείς να πληρώνεις παντού με κάρτα (να έχεις αυτή την δυνατότητα), αλλά το να σε υποχρεώνει να το κάνεις αυτό. 1
Zein Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 αδυνατώ να φανταστώ άτομο 30 ετών και να μην έχει χρειαστεί να ανοίξει λογαριασμό. Και να εχουν λογαριασμο δε σημαινει πως εχουν καρτα. Ειναι πολυ δυσκολο να πας να βγαλεις καρτα, θελεις χαρτια και χαρτια. ειανι το κρατος της παρανοιας
pournaras Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Ξαναλέω δεν έχω πρόβλημα να μπορείς να πληρώνεις παντού με κάρτα (να έχεις αυτή την δυνατότητα), αλλά το να σε υποχρεώνει να το κάνεις αυτό. Κανεις δεν ειπε να στο κανει μεσα σε μια μερα, προφανως και θελει δουλεια και χρονο, αλλα δεν παυει να ειναι ενας τροπος πληρωμης, ενα ειδος "νομισματος" κι αυτο, που αν μπει για τα καλα στη ζωη σου, μπορεις πιο ευκολα να μειωσεις ή ακομη και να καταργησεις μετα απο καποια χρονια το παραδοσιακο χρημα. Σκεψου κατι πιο απλο. Τυπωνει απο αυριο διευρω σε χαρτι. Σταδιακα μειωνει τα διευρα νομισματα, μεχρι που καποια στιγμη τα καταργει απο την αγορα. Στην ουσια δε σε υποχρεωνει να πληρωνεις με αλλος ειδος νομισματος; Σε νοιαζει; οχι. θα καταλαβεις τη διαφορα αν αυτο γινει σε βαθος χρονου 1-2 ετων; οχι. Να σε παω και στο πιο παραπλησιο παραδειγμα; Οταν εκανες την αλλαγη απο δραχμη σε ευρω, δε σε υποχρεωσε σταδιακα με 1 ετος προσαρμογης, να αλλαξεις τροπο πληρωμης; Και μαλιστα με μεγαλυτερα προβληματα λογω τεραστιας διαφορας στην ισοτιμια, πραγμα που αναγκαζε τον εγκεφαλο σου για αρκετα χρονια, οτι αγοραζες, αυτοματα να συνεχιζεις στο μυαλο σου να το μετατρεπεις σε δραχμες. Και να εχουν λογαριασμο δε σημαινει πως εχουν καρτα. Ειναι πολυ δυσκολο να πας να βγαλεις καρτα, θελεις χαρτια και χαρτια. ειανι το κρατος της παρανοιας Για να βγαλεις χρεωστικη, δεμενη με το λογαριασμο σου, δε θελει τιποτε.
παπι Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Και να εχουν λογαριασμο δε σημαινει πως εχουν καρτα. Ειναι πολυ δυσκολο να πας να βγαλεις καρτα, θελεις χαρτια και χαρτια. ειανι το κρατος της παρανοιας Τίποτα δεν θέλει. 1
GreyHorse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Και να εχουν λογαριασμο δε σημαινει πως εχουν καρτα. Ειναι πολυ δυσκολο να πας να βγαλεις καρτα, θελεις χαρτια και χαρτια. ειανι το κρατος της παρανοιας Τι χαρτιά χρειάζεται; Δουλευόμαστε τώρα; Μια αίτηση υπογράφεις και είτε σου έρχεται ταχυδρομικά είτε την παίρνεις επί τόπου ή μετά από 10ήμερο από την τράπεζα. EDIT Με προλάβατε.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Πόσο δύσκολο είναι για τον οποιονδήποτε να δώσει απλά τη κάρτα του και να πατήσει 4ψηφια? Πιο δύσκολο τούς είναι να μετρήσουν τς ψιλά για να πληρώσουν. Το μέλλον είναι οι νέοι και για Αυτό κοιτάμε πως θα κάνουμε τη δική τους ζωή καλύτερη 1
παπι Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Πόσο δύσκολο είναι για τον οποιονδήποτε να δώσει απλά τη κάρτα του και να πατήσει 4ψηφια? Πιο δύσκολο τούς είναι να μετρήσουν τς ψιλά για να πληρώσουν. Το μέλλον είναι οι νέοι και για Αυτό κοιτάμε πως θα κάνουμε τη δική τους ζωή καλύτερη Όντος, να μου ελεγες ότι γκρινιάζει ο μαγαζατορας που έχει και μια α χρέωση, να το καταλάβω, αλλά να γκρινιάζει ο πελάτης που έχει και προσφορές;
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Εγώ δεν καταλαβαίνω τι λες ή εσύ δεν γνωρίζεις και γράφεις ό,τι να'ναι; Τι είναι το χρήμα ξέρεις; Ποιες οι μορφές του χρήματος, ξέρεις; Τι είναι μετρητά; Τι είναι χαρτονόμισμα; Τραπεζογραμμάτια είναι. Ποιος εκδίδει και κόβει τραπεζογραμμάτια, δηλαδή χαρτονομίσματα και νομίσματα; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι δεν γουστάρεις να γίνεις πελάτης σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί (τράπεζα) αλλά βασικά είσαι πελάτης της τράπεζας αφού χρησιμοποιείς τα τραπεζογραμμάτιά της για τις συναλλαγές σου. Αν δεν θέλεις να είσαι πελάτης της τράπεζας, η επιλογή σου είναι ανταλλαγή προϊόντων, αλατιού, χρυσού, ασημιού. Καλή τύχη, όλο και κάποιον ερημίτη ακόμη θα βρεις για συναλλαγές στα όρη, στ' άγρια βουνά. Με χαρτονομίσματα είσαι πελάτης των τραπεζών. νταξει το τερματισες..
GreyHorse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 νταξει το τερματισες.. Αρχίζουμε τις έμμεσες προσβολές εν ελλείψει επιχειρημάτων;
Silverage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Ξαναλέω δεν έχω πρόβλημα να μπορείς να πληρώνεις παντού με κάρτα (να έχεις αυτή την δυνατότητα), αλλά το να σε υποχρεώνει να το κάνεις αυτό. Φιλοσοφίες. Ο κόσμος πρέπει να εξυγχρονιστεί. Μόνο θθετικά.έχει η υποχρεωτική χρήση καρτών και ebanking. Κυρίως στη φοροδιαφυγεί που μας έχει ξεσκόσει. 2
panos2171 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Ξαναλέω δεν έχω πρόβλημα να μπορείς να πληρώνεις παντού με κάρτα (να έχεις αυτή την δυνατότητα), αλλά το να σε υποχρεώνει να το κάνεις αυτό. Αυτό πλέον γίνεται λόγω του ότι ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες οπότε είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να ξαναγίνουν καταθέσεις. Τι χαρτιά χρειάζεται; Δουλευόμαστε τώρα; Μια αίτηση υπογράφεις και είτε σου έρχεται ταχυδρομικά είτε την παίρνεις επί τόπου ή μετά από 10ήμερο από την τράπεζα. EDIT Με προλάβατε. Ποιες 10 μέρες; Την ίδια άντε βαριά την επόμενη. Μόνο η εθνική κάνει 5 μέρες μα στη στείλει. Χαρτιά χρειάζονται για άνοιγμα λογαριασμού μόνο.
pournaras Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Αυτό πλέον γίνεται λόγω του ότι ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες οπότε είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να ξαναγίνουν καταθέσεις. Ποιες 10 μέρες; Την ίδια άντε βαριά την επόμενη. Μόνο η εθνική κάνει 5 μέρες μα στη στείλει. Χαρτιά χρειάζονται για άνοιγμα λογαριασμού μόνο. Αν εχουν και μηχανημα εκτυπωσης καρτων, στη βγαζει επι τοπου.
panos2171 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Ναι αυτό εννοώ οταν λέω την ίδια. Η Πειραιώς πχ έτσι κάνει.
Chrisxxx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 20 ευρω και για όλους. Τα 70 και στα νησιά ειναι ημίμετρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα