pournaras Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις, μπορείς να μου το κάνεις λιανά με ένα παράδειγμα? Οπως αναφερεις, επιλεγεις να εχεις τα χρηματα σου οπου γουσταρεις. Εστω λοιπον οτι επειδη δε θες κανενα απολυτως ελεγχο, τα εχεις ολα στο σπιτι σου. Μπαινεις στο ιντερνετ και βλεπεις να πωλειται ενα πολυ καλο μηχανημα (εστω ενα λαπτοπ), σε εξευτελιστικη τιμη αν το παρεις απο το εξωτερικο, σε αρκετα υψηλοτερη τιμη αν το παρεις απο ελλαδα (αλλα με πληρωμη μεσω web και τραπεζας) και πολυ πιο υψηλη τιμη, αν πας μονος σου στο καταστημα (οπου και παλι θα δωσεις στοιχεια να κοπει αποδειξη). Οπως λες λοιπον, επιλεγεις τι θα κανεις, αλλα την καλυτερη τιμη θα την πετυχεις αν βγαλεις καρτα και τη συνδεσεις και με το paypal ωστε να το παρεις απο το εξωτερικο. Διαλεγεις λοιπον και παιρνεις. Παραδειγμα 2. Θες να αγορασεις ενα αυτοκινητο. Επειδη τα χρηματα ειναι ανω των 500 ευρω, ακομη και μεταχειρισμενο να το παρεις απο ιδιωτη, για να κοπει αποδειξη (και για να μπορεσεις να το αφαιρεσει αυτος απο τη φορ. του δηλωση και να γραφτει στη δικη σου), η συναλλαγη πρεπει να γινει μεσω τραπεζας. Τα παραδειγματα ειναι εκατονταδες, που θα αναγκαστεις εμμεσα να δωσεις στοιχεια και να καταχωρησθεις σε μια τραπεζα, εκτος κι αν αρχισεις να μην συναλλασεσαι και να μην αγοραζεις αρκετα προιοντα απλα και μονο γιατι γχειαζεται τραπεζικη συναλλαγη.
jmirko15 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μερικες παρατηρησεις απο τη δικι μου σκοπια, Εφοσον καποιος εχει κατι να κρυψει, κατι παει λαθος, καποιον κλεβει, μαλλον το κρατος, δηλαδη εμας τους υπολοιπους..... Τυγχανει να ζω σε χωρα οπου χρηματα πιανω μονο οταν πηγαινω στην Ελλαδα για διακοπες, ακομα προσπαθω να βρω καποιο σοβαρο ελλατωμα της πληρωμης με καρτα.... Το θέμα είναι ότι το δικό μου "κρύβω" δεν είναι το ίδιο με αυτό που λες/εννοείς εσύ. Θα βγω εκτός, αλλά μπορείς να εξηγήσεις γιατί? Τα tracking cookies και οι στοχευμενες διαφημίσεις δεν σε πειράζουν, αλλά να ξέρει το κράτος ή το s/m τι μακαρόνια τρως είναι κακό? Είπα εγώ ότι έχω FB κτλ, κάνω accept tracking cookies και δέχομαι στοχευμένες διαφημίσεις; Για εμένα πάντα μιλούσα και μιλάω. Δεν διαφωνώ ότι οι περισσότεροι πλέον είναι *** αλλά δεν φταίμε όλοι για αυτό.
sistah Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μια ιστορια-σεντονι/infos απο ενα ταξιδι στην Φιλανδια: Στενο οικογενειακο προσωπο ζει στην Φιλανδια,σ'αυτην που επενδυει μεγαλα ποσοστα επι του ΑΕΠ για την τεχνολογια και την εκπαιδευση.Ειχα παει πριν 2 χρονια και βλεπω τα εξης:-Παμε σουπερ μαρκετ και πληρωνουν ολοι με καρτες. Η ταχυτητα συναλλαγης με τα POS ειναι η μιση σε σχεση με την Ελλαδα που περιμενω να γινει κληση, να την δεχτει να τυπωσει κτλ.-Γυρναμε σπιτι, μου λεει "α ξεχασα να πληρωσω το ενοικιο, μισο λιγο"Μπανει στο web banking και πληρωνει σε 2 λεπτα.-Παμε το βραδυ σε μπαρ, με την καρτα στο χερι παραγγελνουμε τα ποτα. Την περναει απο το POS η barwoman, επομενοοος.-Παμε να φαμε, με καρτα παλι.-Παμε να παρουμε ενα μπουκαλακι νερο απο το περιπτερο, με καρτα. -Παμε να παρκαρουμε, παιρνει τηλ εναν 4ψηφιο και χρεωνει το spot για την ωρα που επελεξε. (το εχουμε και εδω)-Παμε να παιξουμε EuroJoker, με την καρτα που ειναι συνδεδεμενη με τον λογαριασμο που εχεις στο αντιστοιχο online ΟΠΑΠ. Γυρναω και λεω τι σκατα γινεται εδω περα?Απλα τα πληρωνουν ΟΛΑ με καρτα.Ακομα και τα πορτοφολια ειναι σχεδιασμενα για να χωρανε πολλες καρτες και οχι πολλα χαρτονομισματα. Στις τραπεζες δεν παταει κανεις, μονο οι γεροι για τους γνωστους λογους και για να ανοιξεις λογαριασμο. Σε μια συζητηση ρωταω ποσα δινει στο super market τον μηνα, μου λεει δεν ξερω πρεπει να το δω online στην τραπεζα μου που μου εχει κατηγοριοποιησει τις συναλλαγες μου και να σου πω. Σου λεει πχ (εκει τα ποτα, το s/m, το προπατζιδικο και τα τσιγαρα ειναι μεν στην ιδια εγκατασταση αλλα οχι στο σουπερ μαρκετ αυτο καθ'αυτο) 100e τσιγαρα 90e κρασια 250e τροφιμα απο s/m 800e ενοικιο 60e βενζινη 15e οπαπ και παει λεγοντας. Πολυ βολικο. Μετα, εαν κανεις δευτερη δουλεια ή αλλαξεις και πας σε καλυτερη, ο φορος αλλαζεικαι επειδη ολα γινονται online την επομενη μερα ερχετε σπιτι σου χαρτι που γραφει τι πρεπει να πληρωσεις κτλ.Δεν πηγες εσυ στην εφορια, ηρθε αυτοματα εκεινη σε σενα. Δεν κουραστηκες, δεν ταλαιπωρηθηκες.Αυτο γινεται γιατι οταν ολα γινονται checked online και επειδη ειναι αυστηροι με τους φορους, τα παρακολουθουν ολα.Οταν λεω τα παρακολουθουν δεν εννοω οτι καθετε πανω απο το ονομα σου ενας φιλανδος και τσεκαρει τι κανεις,αλλα οτι για να παταξουν την φοροδιαφυγη και να παιρνουν τους φορους που αναλογουν σε καθε φορολογουμενο πολιτηωστε να τους δωσουν μετα στην παιδεια και την τεχνολογια και να ειναι εκει που ειναι αυτη τη στιγμη η χωρα, θελει να ξερει ποσα ξοδευεις και τι δουλεια κανεις. Οι κατηγοριοποιησεις των συναλλαγων ειναι καθαρα για διευκολυνση δικια σου. Αυτοματισμος λεγεται.Προτιμω λοιπον να παραχωρησω τετοιου ειδους ιδιωτικοποιηση παρα να την δωσω στα περιττα fb και google location -και οχι σκετο google-. Τελος να προσθεσω οτι οταν γυρισα πισω, την ειδα πολυ ευρωπαϊστίκ τεκνολοτζίκ και αρχισα υποσυνειδητα να βγαζω την καρτα στα s/m.Απο τοτε δεν ξαναπληρωσα με ρευστο.Ενα 10ρικο εχω πανω μου για τα μικροεξοδα στο περιπτερο που και εκει θα ηθελα να μην βγαζω την ψιλουρα και να πλερωνω με καρτα.Εχω δει να ξεμυτιζουν κανα 2 σιγα σιγα με POS.Επισης το '07 οταν πατησα τα 18, ως παιδι της τεχνολογιας ηθελα καρτα/paypal/web banking για αγορες online. Απο τοτε πληρωνω ολους τους λογαριασμους μεσω web, δηλαδη δεν εχω σταθει ποτε σε ουραστις τραπεζες να περιμενω να δω την βαρεμενη σκατοφατσα του υπαλληλου και ουτε να πληρωσω 1+ ευρω????? για την συναλλαγη. Το εμαθα προσφατα και εφριξα.Ο συνδιασμος λοιπον των καρτων και του web banking μου εχει κανει πιο ευκολη την ζωηκαι δεν θα ξαναγυρνουσα ποτε πισω στο ρευστο. Η γκρινια που διαβαζω απο μερικους ειναι γιατι ειναι δiστακτικοι σε κατι καινουριοπου ΠΑΝΤΑ πρεπει να κολλησουν στην προταση την λεξη fb για να δικαιολογησουν τα "κακα" της τεχνολογιας. 4
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Σωστό αυτό που λες, αλλά σου διαφέυγει μία λεπτομέρεια. Αν υποθέσουμε ότι τα χρήματά σου προέρχονται από τη μισθοδοσία σου, θα περάσουν ούτως ή άλλως από την "αναξιόπιστη" -οπως λες- τράπεζα. Σε αυτήν την περίπτωση, αν θα τα βγάλεις όλα με τη μία για να τα φυλάξεις στο στρώμα ή αν θα τα "βγάζεις" σιγά-σιγά μέσω των συναλλαγών σου, μικρή σημασία έχει. Η εξάρτηση παραμένει. Πρώτα από όλα διαφωνείς με τον χαρακτηρισμό που απέδωσα στις τράπεζες? Έτσι μου φαίνεται από τον τρόπο που απάντησες. Και κάνεις λάθος, έχει τεράστια σημασία, στη μια περίπτωση τα λεφτά σου κινδυνεύουν(με κούρεμα, δέσμευση, υποτίμηση και δξ τι άλλο) μόνο για μια ημέρα ή όσο κάνεις να τα σηκώσεις, ενώ στην άλλη συνέχεια. Και όχι μόνο το "μεροδούλι-μεροφάι" που περιγράφεις, αλλά κυρίως οι οικονομίες σου. Η μισθοδοσία μέσω τράπεζας, όπου γίνεται γιατί δεν γίνεται παντού, είναι εξάρτηση από τις τράπεζες σε μικρό βαθμό. Η κατάργηση του φυσικού χρήματος που προτείνετε μερικοί θα έχει συνέπεια την πλήρη εξάρτηση από τις τράπεζες.
jmirko15 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μια ιστορια-σεντονι/infos απο ενα ταξιδι στην Φιλανδια: Στενο οικογενειακο προσωπο ζει στην Φιλανδια, σ'αυτην που επενδυει μεγαλα ποσοστα επι του ΑΕΠ για την τεχνολογια και την εκπαιδευση. Ειχα παει πριν 2 χρονια και βλεπω τα εξης: -Παμε σουπερ μαρκετ και πληρωνουν ολοι με καρτες. Η ταχυτητα συναλλαγης με τα POS ειναι η μιση σε σχεση με την Ελλαδα που περιμενω να γινει κληση, να την δεχτει να τυπωσει κτλ. -Γυρναμε σπιτι, μου λεει "α ξεχασα να πληρωσω το ενοικιο, μισο λιγο" Μπανει στο web banking και πληρωνει σε 2 λεπτα. -Παμε το βραδυ σε μπαρ, με την καρτα στο χερι παραγγελνουμε τα ποτα. Την περναει απο το POS η barwoman, επομενοοος. -Παμε να φαμε, με καρτα παλι. -Παμε να παρουμε ενα μπουκαλακι νερο απο το περιπτερο, με καρτα. -Παμε να παρκαρουμε, παιρνει τηλ εναν 4ψηφιο και χρεωνει το spot για την ωρα που επελεξε. (το εχουμε και εδω) -Παμε να παιξουμε EuroJoker, με την καρτα που ειναι συνδεδεμενη με τον λογαριασμο που εχεις στο αντιστοιχο online ΟΠΑΠ. Γυρναω και λεω τι σκατα γινεται εδω περα? Απλα τα πληρωνουν ΟΛΑ με καρτα. Ακομα και τα πορτοφολια ειναι σχεδιασμενα για να χωρανε πολλες καρτες και οχι πολλα χαρτονομισματα. Στις τραπεζες δεν παταει κανεις, μονο οι γεροι για τους γνωστους λογους και για να ανοιξεις λογαριασμο. Σε μια συζητηση ρωταω ποσα δινει στο super market τον μηνα, μου λεει δεν ξερω πρεπει να το δω online στην τραπεζα μου που μου εχει κατηγοριοποιησει τις συναλλαγες μου και να σου πω. Σου λεει πχ (εκει τα ποτα, το s/m, το προπατζιδικο και τα τσιγαρα ειναι μεν στην ιδια εγκατασταση αλλα οχι στο σουπερ μαρκετ αυτο καθ'αυτο) 100e τσιγαρα 90e κρασια 250e τροφιμα απο s/m 800e ενοικιο 60e βενζινη 15e οπαπ και παει λεγοντας. Πολυ βολικο. Μετα, εαν κανεις δευτερη δουλεια ή αλλαξεις και πας σε καλυτερη, ο φορος αλλαζει και επειδη ολα γινονται online την επομενη μερα ερχετε σπιτι σου χαρτι που γραφει τι πρεπει να πληρωσεις κτλ. Δεν πηγες εσυ στην εφορια, ηρθε αυτοματα εκεινη σε σενα. Δεν κουραστηκες, δεν ταλαιπωρηθηκες. Αυτο γινεται γιατι οταν ολα γινονται checked online και επειδη ειναι αυστηροι με τους φορους, τα παρακολουθουν ολα. Οταν λεω τα παρακολουθουν δεν εννοω οτι καθετε πανω απο το ονομα σου ενας φιλανδος και τσεκαρει τι κανεις, αλλα οτι για να παταξουν την φοροδιαφυγη και να παιρνουν τους φορους που αναλογουν σε καθε φορολογουμενο πολιτη ωστε να τους δωσουν μετα στην παιδεια και την τεχνολογια και να ειναι εκει που ειναι αυτη τη στιγμη η χωρα, θελει να ξερει ποσα ξοδευεις και τι δουλεια κανεις. Οι κατηγοριοποιησεις των συναλλαγων ειναι καθαρα για διευκολυνση δικια σου. Αυτοματισμος λεγεται. Προτιμω λοιπον να παραχωρησω τετοιου ειδους ιδιωτικοποιηση παρα να την δωσω στα περιττα fb και google location -και οχι σκετο google-. Τελος να προσθεσω οτι οταν γυρισα πισω, την ειδα πολυ ευρωπαϊστίκ τεκνολοτζίκ και αρχισα υποσυνειδητα να βγαζω την καρτα στα s/m. Απο τοτε δεν ξαναπληρωσα με ρευστο. Ενα 10ρικο εχω πανω μου για τα μικροεξοδα στο περιπτερο που και εκει θα ηθελα να μην βγαζω την ψιλουρα και να πλερωνω με καρτα. Εχω δει να ξεμυτιζουν κανα 2 σιγα σιγα με POS. Επισης το '07 οταν πατησα τα 18, ως παιδι της τεχνολογιας ηθελα καρτα/paypal/web banking για αγορες online. Απο τοτε πληρωνω ολους τους λογαριασμους μεσω web, δηλαδη δεν εχω σταθει ποτε σε ουρα στις τραπεζες να περιμενω να δω την βαρεμενη σκατοφατσα του υπαλληλου και ουτε να πληρωσω 1+ ευρω????? για την συναλλαγη. Το εμαθα προσφατα και εφριξα. Ο συνδιασμος λοιπον των καρτων και του web banking μου εχει κανει πιο ευκολη την ζωη και δεν θα ξαναγυρνουσα ποτε πισω στο ρευστο. Η γκρινια που διαβαζω απο μερικους ειναι γιατι ειναι δiστακτικοι σε κατι καινουριο που ΠΑΝΤΑ πρεπει να κολλησουν στην προταση την λεξη fb για να δικαιολογησουν τα "κακα" της τεχνολογιας. Η "γκρίνια" που διαβάζεις από μερικούς είναι για αυτό (μαζί με την trust είναι και το privacy):
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Το θέμα είναι ότι το δικό μου "κρύβω" δεν είναι το ίδιο με αυτό που λες/εννοείς εσύ. Είπα εγώ ότι έχω FB κτλ, κάνω accept tracking cookies και δέχομαι στοχευμένες διαφημίσεις; Για εμένα πάντα μιλούσα και μιλάω. Δεν διαφωνώ ότι οι περισσότεροι πλέον είναι *** αλλά δεν φταίμε όλοι για αυτό. Όποιος κρύβει υπάρχει λόγος που το κάνει, αν όχι πολύ ευχαρίστως να μου δώσεις ένα παράδειγμα. Αυτό για τα cookies να το αφήσω ασχολίαστω και να ρωτήσω κάτι άλλο (θα το τραβήξω βέβαια). Βλέπω έχεις Blackberry ε? Δεν νομίζω να χρησιμοποιείες καμιά απο τις υπηρεσίεσ τους, ε? Αλήθεια το email σου το έχεις σε δικό mail server? Αεροπορικά εισιτήρια πως αγοράζεις? Στο internet μπαίνεις μέσω του γείτονα, που του χεις κλέψει το wifi? Παραδείγματα έχω να σου δώσω άπειρα με τρόπους απλούς που μπορεί κάποιος να μάθει για σενα αλλά απο την άλλη, δεν κάθονται οι κυβερνήσεις/τράπεζες να ασχοληθούν με τον κάθε τυχόντα, απο την άλλη αν δεν είσαι ο κάθε τυχόντας τότε δεν θα σε απασχοούσαν όλα αυτά... 1
sistah Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Για να εχεις ease of access χρειαζονται να αντλησουν infos. Δεν σου ζητησε να μαθει ποτε πηδηξες τελευταια φορα.Ιnfos σχετικα με τα στοιχεια που εχεις δωσει εσυ ο ιδιος στο ανοιγμα λογαριασμου. Ο αναλυτικος λογαριασμος μου που γραφει 17/6/2015 Carrefour 35,21e ειναι για να ξερω που διολο και ποτε πληρωσα.
jmirko15 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Όποιος κρύβει υπάρχει λόγος που το κάνει, αν όχι πολύ ευχαρίστως να μου δώσεις ένα παράδειγμα. Αυτό για τα cookies να το αφήσω ασχολίαστω και να ρωτήσω κάτι άλλο (θα το τραβήξω βέβαια). Βλέπω έχεις Blackberry ε? Δεν νομίζω να χρησιμοποιείες καμιά απο τις υπηρεσίεσ τους, ε? Αλήθεια το email σου το έχεις σε δικό mail server? Αεροπορικά εισιτήρια πως αγοράζεις? Στο internet μπαίνεις μέσω του γείτονα, που του χεις κλέψει το wifi? Παραδείγματα έχω να σου δώσω άπειρα με τρόπους απλούς που μπορεί κάποιος να μάθει για σενα αλλά απο την άλλη, δεν κάθονται οι κυβερνήσεις/τράπεζες να ασχοληθούν με τον κάθε τυχόντα, απο την άλλη αν δεν είσαι ο κάθε τυχόντας τότε δεν θα σε απασχοούσαν όλα αυτά... Έχουμε συνδέσει ότι τα προσωπικά δεδομένα (τα οποία θες να κρατήσεις για εσένα) σημαίνει ότι έχεις κάτι να κρύψεις. Αυτό είναι το θέμα πλέον. Όχι δεν χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία αυτή την στιγμή. Ναι έχω δικό μου mail server. Τα υπόλοιπα είναι "υπερβολές". Δεν είπα ποτέ ότι είμαι off the grid (δεν χρειάζεται atm), είπα ότι δεν μοιράζω τίποτα παραπάνω από αυτά που "χρειάζεται". Και δεν θα σχολιάσω πάλι τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα. Η απάντηση του στυλ "δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν με τον Χ Ψ Ω" είναι κλισέ. Εκτός άμα το λέμε επίτηδες αυτό για να "ρίξουμε" το επίπεδο της σημασίας της όλης διαδικασίας. 1
jonkyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δεν σε προέτρεψα να πάς παραλία, το "Αιντε ωρα για παραλια τωρα...." ήταν ένας καλός τρόπος να κλείσει το θέμα. Παρόλαυτα θα απαντήσω. Το ότι δουλέυεις 6 ημέρες δεν μου λέει κάτι, για την ακρίβεια με αφήνει παγερά αδιάφορο όσο και αν δεν σου αρέσει αυτό. Θα μπορούσες να δούλευες 7 ημέρες 24 ώρες..... Το ότι στην Ελλάδα μεγάλο ποσοστό δεν πληρώνει φόρους και όλοι γκρινιάζουν για τις παροχές με ξεπερνά...και ναι ένας τρόπος για την αποφυγή της φοροδιαφυγής είναι και η κάρτα. Οι "μεγάλοι" που κάνουν το ξέπλυμα, μπορούν και το κάνουν και με κάρτα και χωρίς, όποιος έχει άλλωστε το χρήμα κινεί τα νήματα. Πόσες φορές εχεις φάει σε ταβέρνα και αντι απόδειξης σου έχουν φέρει δελτίο παραγγελίας... Πόσες φορές έχεις παει σε ιδιωτικό γιατρο και δεν σου έχει κόψει απόδειξη... Πόσες φόρές ήπιες καφεδάκι και η απόδειξη ήταν 2 ώρε πριν απο άλλο τραπέζι... Η μήπως δεν τα ξέρεις αυτά? Δεν σε απασχολει, αλλα θα σου "παραχωρησω" και εγώ μια πληροφορια. Δουλέυω 5 μέρες και λιγότερο απο 40 ώρες την εβδομάδα, και ναι ετοιμάζομαι να πάω για κάτι παραπάνω απο 3 βδομάδες στην παραλία.....α πληρώνω με κάρτα όμως.... no hard feelings. Το θέμα με την εκπδαίδευση ας το αφήσουμε για άλλη μέρα μιας και είναι μεγάλο και δεν είναι θέμα εκπαίδευσης αλλά παιδίας, γιατί απο πτυχία μια χαρά πάμε οι Έλληνες Θα σου απαντουσα με ενα απλο ΟΚ διοτι βαριεμαι να μιλαω σε τοιχους. Όποιος κρύβει υπάρχει λόγος που το κάνει, αν όχι πολύ ευχαρίστως να μου δώσεις ένα παράδειγμα. Αυτό για τα cookies να το αφήσω ασχολίαστω και να ρωτήσω κάτι άλλο (θα το τραβήξω βέβαια). Βλέπω έχεις Blackberry ε? Δεν νομίζω να χρησιμοποιείες καμιά απο τις υπηρεσίεσ τους, ε? Αλήθεια το email σου το έχεις σε δικό mail server? Αεροπορικά εισιτήρια πως αγοράζεις? Στο internet μπαίνεις μέσω του γείτονα, που του χεις κλέψει το wifi? Παραδείγματα έχω να σου δώσω άπειρα με τρόπους απλούς που μπορεί κάποιος να μάθει για σενα αλλά απο την άλλη, δεν κάθονται οι κυβερνήσεις/τράπεζες να ασχοληθούν με τον κάθε τυχόντα, απο την άλλη αν δεν είσαι ο κάθε τυχόντας τότε δεν θα σε απασχοούσαν όλα αυτά... Αλλα δυστυχως θα απαντησω εδω διοτι εσκεμμενα αγνοεις αυτο που ΕΞΗΓΗΣΑ στο αρχικο σποιλερ μου: ΟΛΟΙ εχουν κατι να κρυψουν, ειναι επιλογη τους. Η παρανομια τιμωρειται προφανως, δεν ειμαι υπερ της παρανομιας. Και θα προκαλεσω οποιον θελει να βαλει μια καμερα στην τουαλετα του ή μια στην κρεβατοκαμαρα του, ωστε να παρακολουθουμε ολοι τι κανει εκει μεσα. Στο κατω-κατω, δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ να κρυψει. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα. Ολα τα αλλα ειναι για να χαλαμε bandwidth στο ιντερνετ και να χανουμε την ωρα μας σε μια ζεστη μερα του ελληνικου καλοκαιριου. @sistah, ωραια ιστορια και αληθινη. Μετα απο 30+ ταξιδια στο εξωτερικο, τα εχω δει ολα αυτα που λες και κανω το 70-80% εξ' αυτων. Το δικαιωμα της επιλογης θα μου το δωσεις; Ή αποφασιζουμε και διαταζουμε πώς θα διακινω τα δικα μου χρηματα; (Οχι εσυ φυσικα, μην το παρεις προσωπικα... Η -καθε- κυβερνηση ας πουμε).
sistah Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Η αληθεια ειναι οτι με οσους anti-googlιστες εχω μιλησει, το εχω μετανιωσει γιατι ειναι αδιαλλακτοιμε κατι παρωπιδες ΝΑ με το συμπαθιο.Και εγω εχω καποιους δισταγμους με το θεμα του location/google cards αλλα δεν λεω οχι οχι οχι ετσι ειναι οχι δεν ακουω τι λες.λαλαλαλαλαλαλαλα. 1
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Έχουμε συνδέσει ότι τα προσωπικά δεδομένα (τα οποία θες να κρατήσεις για εσένα) σημαίνει ότι έχεις κάτι να κρύψεις. Αυτό είναι το θέμα πλέον. Όχι δεν χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία αυτή την στιγμή. Ναι έχω δικό μου mail server. Τα υπόλοιπα είναι "υπερβολές". Δεν είπα ποτέ ότι είμαι off the grid (δεν χρειάζεται atm), είπα ότι δεν μοιράζω τίποτα παραπάνω από αυτά που "χρειάζεται". Και δεν θα σχολιάσω πάλι τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα. Η απάντηση του στυλ "δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν με τον Χ Ψ Ω" είναι κλισέ. Εκτός άμα το λέμε επίτηδες αυτό για να "ρίξουμε" το επίπεδο της σημασίας της όλης διαδικασίας. Προσωπικα δεδομενα οπως? Που μενεις? Πως σε λενε? Τι ακριβως? Οσο για το mail server, να φανταστω με αυτους που ανταλασεις email εχουν και αυτοι δικο τους mail server ε? ..... Κλισε ειναι να εχεις να κρυψεις ενω στην πραγματικοτητα δεν εχεις... γιατι αν ειχες θα ηταν εις βαρος αυτου που το κρυβεις.... Anyway εχουμε διαφορετικη αποψη, δεν ειναι κακο, δεν θελω να σε πεισω και δεν μπορεις να με πεισεις, κάποιοα στιγμή απλά θα συμβιβαστείς γιατί πολύ απλά δεν θα γίνετε διαφορετικά 1
jmirko15 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Για να εχεις ease of access χρειαζονται να αντλησουν infos. Δεν σου ζητησε να μαθει ποτε πηδηξες τελευταια φορα. Ιnfos σχετικα με τα στοιχεια που εχεις δωσει εσυ ο ιδιος στο ανοιγμα λογαριασμου. Ο αναλυτικος λογαριασμος μου που γραφει 17/6/2015 Carrefour 35,21e ειναι για να ξερω που διολο και ποτε πληρωσα. Δεν είπα ότι το ease of access δεν συνδέεται με πληροφορίες. Το θέμα είναι πόσες πληροφορίες θες να μοιραστείς για την "διευκόλυνση" σου. Και φυσικά να υπάρχει επιλογή για αυτούς που δεν θέλουν να μοιραστούν τις πληροφορίες τους. Η αληθεια ειναι οτι με οσους anti-googlιστες εχω μιλησει, το εχω μετανιωσει γιατι ειναι αδιαλλακτοι με κατι παρωπιδες ΝΑ με το συμπαθιο. Και εγω εχω καποιους δισταγμους με το θεμα του location/google cards αλλα δεν λεω οχι οχι οχι ετσι ειναι οχι δεν ακουω τι λες.λαλαλαλαλαλαλαλα. Μήπως το "πρόβλημα" είσαι εσύ και όχι οι "αντι-bigbrother"; Υπάρχουν και υπερβολικοί φυσικά σε όλες τις μεριές.
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Θα σου απαντουσα με ενα απλο ΟΚ διοτι βαριεμαι να μιλαω σε τοιχους. Αλλα δυστυχως θα απαντησω εδω διοτι εσκεμμενα αγνοεις αυτο που ΕΞΗΓΗΣΑ στο αρχικο σποιλερ μου: ΟΛΟΙ εχουν κατι να κρυψουν, ειναι επιλογη τους. Η παρανομια τιμωρειται προφανως, δεν ειμαι υπερ της παρανομιας. Και θα προκαλεσω οποιον θελει να βαλει μια καμερα στην τουαλετα του ή μια στην κρεβατοκαμαρα του, ωστε να παρακολουθουμε ολοι τι κανει εκει μεσα. Στο κατω-κατω, δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ να κρυψει. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα. Ολα τα αλλα ειναι για να χαλαμε bandwidth στο ιντερνετ και να χανουμε την ωρα μας σε μια ζεστη μερα του ελληνικου καλοκαιριου. @sistah, ωραια ιστορια και αληθινη. Μετα απο 30+ ταξιδια στο εξωτερικο, τα εχω δει ολα αυτα που λες και κανω το 70-80% εξ' αυτων. Το δικαιωμα της επιλογης θα μου το δωσεις; Ή αποφασιζουμε και διαταζουμε πώς θα διακινω τα δικα μου χρηματα; (Οχι εσυ φυσικα, μην το παρεις προσωπικα... Η -καθε- κυβερνηση ας πουμε). Παρεξηγήθηκες ε, δεν πειράζει, θα σου περάσει, φταίνε οι πολλές ώρες εργασίας. Αυτά περι τοίχων κλπ, είναι σχετικά με το θέμα της παιδίας που αναφέραμε πιο πριν, που προφανως δεν κατέχεις. Για όλα τα υπόλοιπα, είπαμε, ο καθένας έχει την άποψη του
jmirko15 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Προσωπικα δεδομενα οπως? Που μενεις? Πως σε λενε? Τι ακριβως? Οσο για το mail server, να φανταστω με αυτους που ανταλασεις email εχουν και αυτοι δικο τους mail server ε? ..... Κλισε ειναι να εχεις να κρυψεις ενω στην πραγματικοτητα δεν εχεις... γιατι αν ειχες θα ηταν εις βαρος αυτου που το κρυβεις.... Anyway εχουμε διαφορετικη αποψη, δεν ειναι κακο, δεν θελω να σε πεισω και δεν μπορεις να με πεισεις, κάποιοα στιγμή απλά θα συμβιβαστείς γιατί πολύ απλά δεν θα γίνετε διαφορετικά Αυτό είναι κακό για όλους απλώς δεν το καταλαβαίνει ακόμα ο κόσμος και όταν θα το καταλάβει θα είναι αργά PS: Αναλόγως σε ποιόν στέλνω email
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το κακό στο να ξέρουν τις αγοραστικές συνήθειες. Αλλά για τα μικρά πες οκ, δεν θες να βλέπουν ότι παίρνεις τσιγάρα ας πούμε μην τυχόν και κάποια στιγμή το μοιραστούν με την ασφαλιστική και σου αυξήσουν το ασφαλιστρο (κουλό πέρα για πέρα, αλλά το είχα ακούσει πριν λίγο καιρό από κάποιον). Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα για κάτι που θα ήθελες να αγοράσεις, πάνω από 70 ευρώ, το οποίο δεν θα ήθελες να "φαίνεται" στην τράπεζα ή το κράτος και για ποιό λόγο? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα