Papakaliati Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Εντωμεταξυ εχουν γινει χιλαδες κρατησεις δωματιων,αυτοκινητων κτλ.Πως να πεις στον πελατη ειτε οτι πρεπει να πληρωσει εξτρα 3-4% για την χρηση καρτας (να το επομιστει ο επιχειρηματιας και αυτο,ηδη οι τιμες ειναι εξευτελιστικες καποιες φορες) ειτε οτι πρεπει να πληρωσει με καρτα και οχι μετρητα (ξερω πολλους που προτιμουν να μην δινουν την καρτα τους).... Το χειροτερο για μενα ειναι το δωρακι στις τραπεζες... 0.3% σε καθε συναλλαγη χρεωνει η τραπεζα στην επιχειρηση στην Γερμανια για καθε συναλλαγη. 4% χρεωνει μονο η αμερικαν εχπρεσ που ειναι και το υψηλοτερο. Στις συναλλαγες χωρις ΠΙΝ αλλα απλα με υπογραφη, το εξωπραγματικο ποσο των 0.05 σε καθε συναλλαγη. http://english.zahlungsverkehrsfragen.com/subscribers/payments_at_the_pos.htm
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Στην τελικη ας το κανουμε εμεις πρωτοι υποχρεωτικο. Ναι μπορούμε να το κάνουμε όντως πρώτοι εμείς, δεν είναι ανάγκη πάντα να ακολουθούμε, μπορεί μια φορά να "πρωτοπορήσουμε" ... αλλά μιλάμε για τη συγκεκριμένη επιλογή/απόφαση . Μπορεί όντως εμείς να το κάνουμε πρώτοι αφού έχουμε τόσο καλό ισοτρικό στη μηχανογραφημένες/αυτοματοποιημένες διαδικασίες ... μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να πάμε και πρώτοι στον Άρη ... το θέμα είναι το τι είναι πιθανό/πρακτικό/λογικό/εφαρμοστέο.
Snolly Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 με την παιδεία και την αλληλεγγύη που έχει ο μέσος Έλληνας, αν δε γίνουν υποχρεωτικά τέτοια μέτρα δε θα λειτουργήσουν ποτέ. ας είναι με χρήση χρεωστικής/κάρτας ανάληψης (τυπου maestro / visa electron) που (εχω την αισθηση) πως δε φέρει προμήθεια. οσο υπαρχει το μετρητο (ειδικα στην επαρχία) ο Ελληνας θα κλεβει το κράτος μη κοβωντας/ζητώντας αποδείξεις.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 0.3% σε καθε συναλλαγη χρεωνει η τραπεζα στην επιχειρηση στην Γερμανια για καθε συναλλαγη. 4% χρεωνει μονο η αμερικαν εχπρεσ που ειναι και το υψηλοτερο. Στις συναλλαγες χωρις ΠΙΝ αλλα απλα με υπογραφη, το εξωπραγματικο ποσο των 0.05 σε καθε συναλλαγη. http://english.zahlungsverkehrsfragen.com/subscribers/payments_at_the_pos.htm Θα ήθελα να ήξερα τι θα χρέωναν οι Γερμανικές τράπεζες στην περίπτωση που ήταν υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτα.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ο ορισμός του τεχνοφασισμού.Κάποιος δουλεύει για να παίρνουν προμήθεια οι τραπεζίτες... Δυστυχώς η αριστερά κυβερνάει τώρα που την χρειαζόμαστε στην αντιπολίτευση να ελέγχει τους μεγαλοκαρχαρίες προς όφελος του λαού Αλήθεια δεν είναι ανισυνταγματικό το να μη μου επιτρέψουν να πληρώσω με μετρητά; <OFFTOPIC> Μα και η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ τώρα που είναι αντιπολίτευση σαν αριστερά φέρονται. Θα ξεχάσει κανείς τον Άδωνι με τους μεταλλορύχους η τις εξαγγελίες τους για την λαική μάζα που κινδυνεύει? Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα η καλύτερη κυβέρνηση είναι πάντα η αντιπολίτευση μέχρι να γίνει κυβέρνηση.... </OFFTOPIC> Τώρα για το μέτρο αυτό που πάνε να κάνουν δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει. Αυτοί πάνε να ελέγξουν βασικά ταβέρνες , μπαρ , χώρους διασκέδασης τώρα που έρχεται τουριστική περίοδος.. Δηλαδή θα πάω εγώ πχ σε κανά νησί το καλοκαίρι στον μπάρμπα που έχει την ταβέρνα στου διαολου τη μάνα και θα τον ρωτήσω αν έχει μηχάνημα για να μου χρεώσει την κάρτα. Αυτό που θα γίνει είναι ότι ο καθένας θα κόβει ξεχωριστές αποδείξεις . Πχ πάω σε μια ταβέρνα το καλοκαίρι και έρχεται λογαριασμός 200 ευρώ. Ε κόψε μου ρε άνθρωπε 3 των 70 και μια των 10 . Δεν έχω κάρτα...
Silverage Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μου αρέσει που έχετε φαγωθεί και όλοι λέτε την ίδια δικαιολογία, π.χ. Διαφωνώ με το υποχρεωτικό του μέτρου. Ας δίνανε ένα bonus σε αυτούς που έχουν κάρτα ώστε να ενισχύσουν τις συναλλαγές. Μου φαίνεται αστείο να χρησιμοποιώ κάρτα σε όλες σχεδόν τις συναλλαγές μου. Τι στο καλό ρε παιδιά, κάθε φορά που πάτε στο περίπτερο ή στην καφετέρια δίνετε 70άρες+; Τόσο large είστε πια; Διαβάστε και λίγο τον τίτλο. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω εγώ είναι το μουφοΐντερνετ που έχουν όλα τα καταστήματα. Στο σουπερμαρκετ έκανα μισή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Σε ένα άλλο κατάστημα που αγόρασα ένα σκληρό, έβγαζε συνέχεια σφάλμα και δεν πλήρωνε. Τελικά πήγα ένα στενό πιο κάτω στην τράπεζα και σήκωσα 100 ευρώ και το πήρα με μετρητά. Αν είναι κάθε φορά που θες να πληρώσεις με κάρτα να περιμένεις μια ώρα στο ταμείο, καλύτερα άστο.
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 οσο υπαρχει το μετρητο (ειδικα στην επαρχία) ο Ελληνας θα κλεβει το κράτος μη κοβωντας/ζητώντας αποδείξεις. και πως θα το περιορίσει αυτό η κάρτα? Δηλαδή αν εγώ θέλω ξερωγω να αλλάξω πλακάκια στο μπάνιο μου και φωνάξω έναν πλακά .... τι ακριβώς θα με υποχρεώσει να χρησιμοποιήσω κάρτα και όχι απλά να κάνω μάυρη πληρωμή με μετρητά?
aris1986 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 και πως θα το περιορίσει αυτό η κάρτα? Δηλαδή αν εγώ θέλω ξερωγω να αλλάξω πλακάκια στο μπάνιο μου και φωνάξω έναν πλακά .... τι ακριβώς θα με υποχρεώσει να χρησιμοποιήσω κάρτα και όχι απλά να κάνω μάυρη πληρωμή με μετρητά? Αλλη φοροδιαφυγη εκει.Υδραυλικος ειχε.ερθει σπιτι μου 50 ευρω ,για 12 λεπτα δουλεια, μου λεει, αποδειξη του λεω εγω; 65 με.αποδειξη φιλε μου λεει. Του φερνεις.τιποτα στο κεφαλι???
solton57010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 πιστωτικες δεν βγαζουν πια και να χρησιμοποιεις την χρεωστικη συνδεδεμενη με κυριο λογαριασμο δεν ειναι και τοσο ασφαλη.. Τεράστιος μύθος και πιστωτικες βγαζουν σε αυτους που μπορουν να τις αποπληρωσουν και οχι σε καθε φοιτητη κτλπ...Και οσο ασφαλη ειναι μια πιστωτικη τοσο ειναι και μια χρεωστικη ασε που στο 2015 που ζουμε πλεον υπαρχουν 100 διαφορετικοι τροποι να ελεξεις τις κινησεις του λογαριασμου σου web baking,mobile baking,sms,email,εφαρμογες για κινητα. Στο θεμα τωρα σαν ιδεα ειναι καλη αλλα στην υλοποιηση αρχισαμε τις ελληνικες πατεντες (μονο στα νησια,απο 70 ευρω και πανω δεν διαβασα πουθενα αν θα παρακρατειται πουθενα το φπα απευθειας κτλο)Λες και η φοροδιαφυγη ειναι μονο στα νησια και οχι σε ολη την επικρατεια.Δυστυχως η φοροδιαφυγη ξεκινα απο τα μικροπραγματα π.χ. περιπτερα συνεχιζει στα ειδη πρωτης αναγκης φουρνοι διαφορα μινι μαρκετ και συνεχιζει σε ταβερνες καφετεριες μπαρ κτλπ.Οποτε αν σκεφτειτε το ποσες συναλλαγες κανετε ετησιος σε ποσα κατω τον 70 ευρω χωρις αποδειξη ή με μαυρο χρημα και ποσες σε ποσα ανω των 70 θα καταλαβει οτι απλα αυτο το μετρο θα ειναι κατα 80% αποτυχημενο.
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 εσένα τίποτα, την επόμενη γενιά που θα την μαθει το σύστημα να λειτουργεί έτσι θα την υποχρεώνει η ίδια η νοοτροπία της (όπως σε αυτό το πολυδιαφημισμένο εξωτερικό που κάθε τρεις και λιγο αναφέρουμε).Ακόμη πιο πολύ ενδιαφέρον θα είχε αν δε παίρναμε καθόλο χρήματα στα χέρια μας (ή μονο κανα 10% των μηνιαίων εισοδημάτων μας) σε μετρητά και όλα τα άλλα τα παίρναμε και τα καταναλωναμε μέσω καρτας. Χρειαζονται υποδομές ναι, δεν αντιλέγει κανείς, χρειαζεται θέληση, χρειάζεται να ξεβολευτούν πολλοί αλλά δυστυχώς ο έλληνας δεν καταλαβαίνει από το γενικό καλό και κοιταει μόνο τη τσέπη του.Στη νορβηγία και ένα καφέ να πιεις ή ένα εισιτήριο στο μετρό να αγοράσεις (ή ακόμη και ένα μπουκαλάκι νερό) πληρώνουν με κάρτα, είναι χαζοί οι Νορβγηγοί? Ξέρουμε εμεις καλύτερα? Δε τους είδα να γκρινιάζουν για ξεβόλεμα καθόλου. Βέβαια, εδω πρέπει να αναφέρω, πως έχουν και τις κατάλληλες υποδομές, εμείς σε αυτόν τον τομεα είμαστε πολύ πίσω. 1
zio10 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Εντωμεταξύ στα νησιά μια χαρά αποδείξεις κόβουν σχεδόν όλοι....
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αλλη φοροδιαφυγη εκει. Υδραυλικος ειχε.ερθει σπιτι μου 50 ευρω ,για 12 λεπτα δουλεια, μου λεει, αποδειξη του λεω εγω; 65 με.αποδειξη φιλε μου λεει. Του φερνεις.τιποτα στο κεφαλι??? Κάποτε όμως δεν μας ένοιαζε να ζητήσουμε απόδειξη. Με τα υλικά σου πήρε 50? Καλά έχω κάνει και έχω μάθει ηλεκτρολογικά / υδραυλικά μόνος μου και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Πρίζες , σωλήνες , ασφάλειες . Για τα χοντρά πχ πίνακας ΔΕΗ η υδραυλικά που χρειάζεται τρυπήματα ./ σκαψίματα φωνάζω μάστορα με απόδειξη γιατι το σπίτι δεν ειναι δικό μου 1
zio10 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Κάποτε όμως δεν μας ένοιαζε να ζητήσουμε απόδειξη. Με τα υλικά σου πήρε 50? Καλά έχω κάνει και έχω μάθει ηλεκτρολογικά / υδραυλικά μόνος μου και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Πρίζες , σωλήνες , ασφάλειες . Για τα χοντρά πχ πίνακας ΔΕΗ η υδραυλικά που χρειάζεται τρυπήματα ./ σκαψίματα φωνάζω μάστορα με απόδειξη γιατι το σπίτι δεν ειναι δικό μου Γιατί τώρα μας νοιάζει πολύ ε; Αν σου πει 50€ + ΦΠΑ 9 στους 10 50€ θα δώσουν (-με) 1
Papakaliati Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Θα ήθελα να ήξερα τι θα χρέωναν οι Γερμανικές τράπεζες στην περίπτωση που ήταν υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτα. Αμα τις βαζανε υποχρεωτικές οπως αναφερεις θα βαζανε και μεγιστο πλαφον στις τραπεζες πχ 0.3% για καθε συναλλαγη. Το πλεον ευκολο ειναι.
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Κάποτε όμως δεν μας ένοιαζε να ζητήσουμε απόδειξη. Με τα υλικά σου πήρε 50? Καλά έχω κάνει και έχω μάθει ηλεκτρολογικά / υδραυλικά μόνος μου και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Πρίζες , σωλήνες , ασφάλειες . Για τα χοντρά πχ πίνακας ΔΕΗ η υδραυλικά που χρειάζεται τρυπήματα ./ σκαψίματα φωνάζω μάστορα με απόδειξη γιατι το σπίτι δεν ειναι δικό μου καποτε καποιοι δουλευαν μαυρα και ηταν στο ταμειο ανεργιας ταυτοχρονα. Οι αγροτες κατεστρεφαν τις σοδιες τους γιατι οι αποζημιωσεις ηταν μεγαλυτερες απο να τις μαζεψουν και να τις πουλησουν, οι ταξιτζηδες ξεβρακωναν τους τουριστες για μικροδιαδρομες, ο ιδιωτικός τομέας έτρωγε το φπα στα μπουζούκια, και άλλα πολλά. Το τι γινόταν παλιά είναι πονεμένη ιστορία, ευτυχώς δεν έζησα να τα δω όλα αυτά (και σε πολλά από αυτα ήμουν πολύ μικρός) και μπορώ να κοιμάμαι το βράδυ σκεπτομενος πως δεν ήμουν μέρος του συστήματος που μας εφερε ως εδώ. Το θέμα όμως δεν είναι το πως φτάσαμε εδώ, αλλά το που πάμε τώρα. Το μέτρο αυτό μας πάει μπροστά, είτε μας αρέσει είτε όχι. Βέβαια δεν αρκεί,ούτε για αστείο δεν αρκεί, αλλά είναι μια αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα