Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατανάλωση δεδομένων γίνεται εφόσον υπάρχει χρήση από κάποια συσκευή αυτής της σύνδεσης.

Σε μένα παίρνει συνήθως 3-5 δευτερόλεπτα η εναλλαγή, αλλά η ενημέρωση του DDNS γίνεται αργότερα χωρίς να ξέρω σε πόσα λεπτά (δεν το έχω τσεκάρει ποτέ).

• Thanks 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, poulinos είπε

στο 6890 και μονο σε αυτο μπορεις να τις συνδυασεις για παραπανω bandwidth. οτι εχει ip δεν σημαινει οτι καταναλωνει σοβαρα data.

Συνδυασμός συνδέσεων, ενδιαφέρον κι αυτό! Έχεις κάποια έστω κατά προσέγγιση εκτίμηση πόσο μπορεί να κυμαίνεται η κατανάλωση σε μία κατάσταση αναμονής;

8 ώρες πριν, jkoukos είπε

Κατανάλωση δεδομένων γίνεται εφόσον υπάρχει χρήση από κάποια συσκευή αυτής της σύνδεσης.

Σε μένα παίρνει συνήθως 3-5 δευτερόλεπτα η εναλλαγή, αλλά η ενημέρωση του DDNS γίνεται αργότερα χωρίς να ξέρω σε πόσα λεπτά (δεν το έχω τσεκάρει ποτέ).

Πάντως, αν κατάλαβα σωστά καταλήγουμε σε προτεινόμενο modem από AVM, με βάση τα ζητούμενα χαρακτηριστικά ή υπάρχει και κάτι άλλο που έχετε να προτείνετε, δεν ξέρω από διάφορες άλλες εταιρείες; Κάπως να υπάρξει μία κατάληξη. Λογικά έχει και καλύτερη διαχείριση της γραμμής ιδιαίτερα αν έχει και προβλήματα;

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
44 minutes ago, gousias said:

Συνδυασμός συνδέσεων, ενδιαφέρον κι αυτό! Έχεις κάποια έστω κατά προσέγγιση εκτίμηση πόσο μπορεί να κυμαίνεται η κατανάλωση σε μία κατάσταση αναμονής;

Πάντως, αν κατάλαβα σωστά καταλήγουμε σε προτεινόμενο modem από AVM, με βάση τα ζητούμενα χαρακτηριστικά ή υπάρχει και κάτι άλλο που έχετε να προτείνετε, δεν ξέρω από διάφορες άλλες εταιρείες; Κάπως να υπάρξει μία κατάληξη. Λογικά έχει και καλύτερη διαχείριση της γραμμής ιδιαίτερα αν έχει και προβλήματα;

εχω δει router παροχων να παιζουν με backup stick αλλα δεν εχει τυχει να το δοκιμασω.β.δεν σε υποχρεωνει κανεις να εχεις ενεργο το backup.μπορεις να το ενεργοποιησεις εσυ αν πεσει το ιντερνετ. δεν εχω δοκιμασει αν στο 6890 το εχει  always on ενω στο 7590 όχι.

ναι το ειχα γραψει και στο Review του 6890 .και μου το ειχε πει η avm οτι μπορει να της ενωσει. ηταν να μπει στο επομενο firmware(εγω ειχα ενα beta τοτε)

• Thanks 1
Δημοσ.

Όντως, η 7.57 που είναι και η τελευταία έκδοση λογισμικού που έβγαλε η AVM για το εν λόγω router (άραγε γιατί το ξέχασαν αυτό εκεί και δεν πήρε την 8 όπως και τα περισσότερα, ακόμα και EOL προϊόντα τους) είχε πολλές βελτιώσεις για parallel και fallback χρήση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/02/2025 at 14:04, gousias said:

Άρα αν είσαι απομακρυσμένα είναι πιθανό να χάσεις τη δυνατότητα σύνδεσης και ενδεχομένως ελέγχου συσκευών που βρίσκονται στο χώρο;

Λάθος, νομίζω κατάλαβα, ότι αυτό συνήθως αφορά sessions που απαιτούν αυξημένο επίπεδο ασφάλειας όπως οι τράπεζες.

Πάντως το πρώτο ερώτημα παραμένει, αν υπάρχουν προβλήματα με τυχόν αδυναμίες σύνδεσης, με ενδιαφέρει κυρίως όταν δεν θα υπάρχει κάποιος εκεί για να επέμβει.

θα το ξαναπαρεις το remote μετα απο λιγο χρονο.

On 08/02/2025 at 14:51, gousias said:

Άρα εφόσον λειτουργούν ταυτόχρονα και οι 2 γραμμές, καταναλώνει και δεδομένα κινητής;

Στο παραπάνω που είπες ότι μπορεί να υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην μετάβαση από τη μία γραμμή στην άλλη, πόσο έχεις εκτιμήσει το μέγιστο χρόνο που έχεις δει και συνήθως πόσο μπορεί να κυμαίνεται;

H εμπειρία και των δυο σας και η γνώση, με βοηθάει αναμφίβολα κι ευχαριστώ @jkoukos @poulinos

to backup θα σηκωθει εκτος απροοπτου εντος δευτερολεπτων.το θεμα ειναι το ddns,noip ποση ωρα θα του παρει να καταλαβει την αλλαγη της ip

20 hours ago, gousias said:

ειναι πολυ μικρη η καταναλωση διοτι ειναι bytes που απλα κρατανε live την συνδεση.γενικως τα fritz ειναι μια ευκολη λυση αλλα οχι τοσο φτηνη. αλλα εχει το καλο οπως εχω γραψει οτι ολα γινονται ευκολα ακομα και απο καποιον πο υδεν ξερει

6 hours ago, winlink said:

Όντως, η 7.57 που είναι και η τελευταία έκδοση λογισμικού που έβγαλε η AVM για το εν λόγω router (άραγε γιατί το ξέχασαν αυτό εκεί και δεν πήρε την 8 όπως και τα περισσότερα, ακόμα και EOL προϊόντα τους) είχε πολλές βελτιώσεις για parallel και fallback χρήση.

δυστυχως δεν βγηκε αλλο μοντελο με sim καρτα.εκτος αν σχεδιαζουν κατι με 5g. ειναι αρκετα παλιο μοντελο το 6890

On 08/02/2025 at 08:32, gousias said:

Αυτό αν δεν κάνω λάθος αφορά χρήση μόνο με δίκτυο κινητής; Επειδή με ενδιαφέρει να έχει κύρια χρήση την σταθερή γραμμή vdsl και σε περίπτωση που διακοπεί, χαθεί κάτι γίνει που δεν δουλεύει σωστά, να μπαίνει αυτόματα η χρήση δεδομένων κινητής για να συνεχίσει να υπάρχει λειτουργία.

ola ta παραπανω fritz παιζουν vdsl,adsl,wan και backup 4g. εξαιρεση ειναι αυτα που ειναι απο default 5g,4g. βεβαια επειδη εχουν wan ισως να μπορουν και αυτα να παιξουν backup αλλα δεν το εχω δοκιμασει

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 08/02/2025 at 14:29, jkoukos said:

Δεν χάνεις την πρόσβαση απ' έξω. Απλά θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση η οποία εξαρτάται πόσο γρήγορα θα γίνει η ενημέρωση της νέας ΙΡ μέσω DDNS υπηρεσίας.

Κανονικά δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα γίνονται αυτόματα. Ωστόσο δεν αποκλείεται η περίπτωση να σταματήσουν ταυτόχρονα και οι 2 συνδέσεις (αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο της συσκευής).

Για παράδειγμα στο δικό μου 7590 με USB 4G. Είναι ενεργή μέσω WAN θύρας η FTTH σύνδεση και ταυτόχρονα σε αναμονή (ως backup) η LTE. Όταν χαθεί η κύρια WAN, αυτόματα θα γυρίσει η σύνδεση στην LTE και το ανάποδο μόλις αποκατασταθεί η κύρια. Θα χρειασθεί να περάσει ελάχιστος χρόνος για να ενημερωθεί το hostname της DDNS υπηρεσίας στην κάθε αλλαγή.

LTE backup.png

Στο 7590 η LTE παίζει μόνον ως backup, εξού και δεν υπάρχει ΙΡ στην σύνδεση. Αυτή θα ενεργοποιηθεί μόλις γίνει η μετάπτωση. Στις συσκευές που αναφέρθηκε ο poulinos, είναι ταυτόχρονα ενεργή και η LTE σύνδεση έχοντας ήδη ΙΡ.

Υποθέτω οτι σε 7530ΑΧ θα παίζει παρόμοια. Ποιό dongle έχεις για να κάνω μια δοκιμή με κάποιο που διαπιστωμένα παίζει;

Δημοσ.

@jkoukos Να σου κάνω μια ακόμη ερώτηση, αν το θυμάσαι.

Βάση αυτού του guide θα έπρεπε στο μενού του Internet να βρω το "Mobile network". Αυτή τη στιγμή δεν μου εμφανίζεται αυτό το μενού αλλά υποθέτω πως συμβαίνει γιατί μάλλον είναι προϋπόθεση να είναι συνδεμένο το usb dongle. Θυμάσαι αν στο εμφάνισε το mobile network menu αφού είχες κουμπώσει το dongle;

Δημοσ.
On 20/03/2025 at 22:08, MiJ16 said:

@jkoukos Να σου κάνω μια ακόμη ερώτηση, αν το θυμάσαι.

Βάση αυτού του guide θα έπρεπε στο μενού του Internet να βρω το "Mobile network". Αυτή τη στιγμή δεν μου εμφανίζεται αυτό το μενού αλλά υποθέτω πως συμβαίνει γιατί μάλλον είναι προϋπόθεση να είναι συνδεμένο το usb dongle. Θυμάσαι αν στο εμφάνισε το mobile network menu αφού είχες κουμπώσει το dongle;

οσο θυμαμαι πρεπει να το κουμπωσεις πανω.

On 20/03/2025 at 09:09, MiJ16 said:

Υποθέτω οτι σε 7530ΑΧ θα παίζει παρόμοια. Ποιό dongle έχεις για να κάνω μια δοκιμή με κάποιο που διαπιστωμένα παίζει;

οτι παιζει το 7590 παιζει και στα 7530 ax ,7530, 7590ax, 7690 , κτλ

https://en.fritz.com/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-3490/76_Setting-up-the-FRITZ-Box-for-use-with-a-mobile-network/

παιζει και με usb tethering

https://en.fritz.com/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7360-int/120_Cannot-access-the-internet-with-a-mobile-network-dongle/

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνετε κανένα ακόμα usb dongle που παίζει με fritz και μπορούμε να το βρούμε διαθέσιμο 🙏

• Like 1
Δημοσ.
On 22/03/2025 at 02:05, MiJ16 said:

Προτείνετε κανένα ακόμα usb dongle που παίζει με fritz και μπορούμε να το βρούμε διαθέσιμο 🙏

δεν εχω βρει καπου Compatibility list. εχουν μια μικρη λιστα τι παιζει και τι οχι που σηκωσα πιο πανω.δεν εχω δει κατι πιο ανανεωμενο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.

Ψαχνω ρουτερ να αντικαταστησω το speedport plus 2. Εχω FTTH γραμμη 300αρα χωρις προβληματα αλλα βασικο χαρακτηριστικο που μου λειπει ειναι ARP Table binding η αλλιως IP to Mac Binding για να μπορεσω να κανω Wake on Lan over internet. Εχει κανεις κατι να προτεινει?? Ειναι απαραιτητη η αντικατασταση η μπορω με καποιο switch να καταφερω αυτο που θελω?

Δημοσ.
12 hours ago, jimskeet2002 said:

Καλησπερα.

Ψαχνω ρουτερ να αντικαταστησω το speedport plus 2. Εχω FTTH γραμμη 300αρα χωρις προβληματα αλλα βασικο χαρακτηριστικο που μου λειπει ειναι ARP Table binding η αλλιως IP to Mac Binding για να μπορεσω να κανω Wake on Lan over internet. Εχει κανεις κατι να προτεινει?? Ειναι απαραιτητη η αντικατασταση η μπορω με καποιο switch να καταφερω αυτο που θελω?

τα απλα switch δεν εχουν επιλογες. δες μηπως τα fritz εχουν τετοια επιλογη και μπορεις με λιγο πατεντα να το βαλεις να παιξει σαν ftth αλλιως μπορεις και σαν router αφου εχεις ont. 

Δημοσ.

Τα switches δε αποδίδουν IPs, δηλαδή δεν είναι DHCP servers, κάτι που τα routers είναι (όχι υποχρεωτικά).
Στα fritz αυτό που ζητάς γίνεται, εδώ περιγράφεται το πως.

Είναι πάντως από τα πράγματα που θεωρώ ότι είναι εύκολο να υπάρχουν, δεν αποτελούν συνήθη αιτία για επιλογή 3rd party router. Πρέπει σε το πολύ 2-3 routers που έχουν περάσει από τα χέρια μου να μην γινόταν αυτό, ή να ήταν πολύ περίπλοκο. Για δες στο manual του Sercomm Speedport Plus 2 router σου, αρχείο SpeedportPlus2_Sercomm_Instruction_Manual_eng.pdf, στη σελίδα 64, την παράγραφο 8.4.3 Static DHCP – Home Network, νομίζω ότι εκεί κρύβεται αυτό που ψάχνεις. 

Δημοσ.

Με την αλλαγή της νομοθεσίας και τα πρόστιμα προ των πυλών (ίσως ναι μπορεί και όχι) σήμερα πήγα να στήσω στο TP-Link VR600 μου το windscribe vpn που έχω. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει client. Οπότε η ερώτηση μου προφανώς είναι ποια modem-router super vectoring υποστηρίζουν vpn client ή τουλάχιστον απλά router που να παίξουν εύκολα είτε με wireguard είτε με openvpn σε client?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...