Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, winlink είπε

Στα fritz αυτό που ζητάς γίνεται, εδώ περιγράφεται το πως.

Αυτό είναι το IP reservation του DHCP, που το έχουν όλα τα router (όπως το αναφέρεις επίσης παρακάτω για το Speedport) μηδενός εξαιρουμένου, αλλά είναι άσχετο με τον πίνακα ARP reservation που αναφέρεται ο φίλος και μέσω αυτού δουλεύει το WOL.

Σε όλα τα Fritz υπάρχει υποστήριξη εγγενώς ARP Table με επιλογή του χρήστη ανά συσκευή (το χρησιμοποιώ χρόνια), αλλά και με κατάλληλη εντολή στο μενού του Router για ενεργοποίηση κάποιας συσκευής μέσω WOL.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, pados1002 είπε

Με την αλλαγή της νομοθεσίας και τα πρόστιμα προ των πυλών (ίσως ναι μπορεί και όχι) σήμερα πήγα να στήσω στο TP-Link VR600 μου το windscribe vpn που έχω. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει client. Οπότε η ερώτηση μου προφανώς είναι ποια modem-router super vectoring υποστηρίζουν vpn client ή τουλάχιστον απλά router που να παίξουν εύκολα είτε με wireguard είτε με openvpn σε client?

Βρίσκεις ένα modern router το κάνεις bridge, και βάζεις ένα ρούτερ που εγώ έχω ένα cudy wr3000 και έχει ενσωματωμένο vpn clients and server και open vpn και wire guard γιατί το λογισμικό βασίζεται στο openwrt.. εγώ έχω επάνω γύρω στις 30 clients και clients wire guard. Vpn μπορείς να ενεργοποιήσεις σε όποια συσκευή θέλεις η σε όλες. Έτσι χάνεις τηλεφωνία που εμένα δεν με ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από stefanidisg
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται DSL Router σε Bridge Mode. Βάζει το Cudy ως κανονικό WiFi Router πίσω από το κύριο που έχει (παίρνοντας σύνδεση από αυτό) και θα συνδέονται πάνω του (ενσύρματα ή ασύρματα) όσες συσκευές χρειάζονται το VPN.

Παρεμπίπτοντος, έχει πολλές δυνατότητες με εύκολες ρυθμίσεις από τον χρήση, όσο είδα στο emulator.

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, winlink said:

Τα switches δε αποδίδουν IPs, δηλαδή δεν είναι DHCP servers, κάτι που τα routers είναι (όχι υποχρεωτικά).
Στα fritz αυτό που ζητάς γίνεται, εδώ περιγράφεται το πως.

Είναι πάντως από τα πράγματα που θεωρώ ότι είναι εύκολο να υπάρχουν, δεν αποτελούν συνήθη αιτία για επιλογή 3rd party router. Πρέπει σε το πολύ 2-3 routers που έχουν περάσει από τα χέρια μου να μην γινόταν αυτό, ή να ήταν πολύ περίπλοκο. Για δες στο manual του Sercomm Speedport Plus 2 router σου, αρχείο SpeedportPlus2_Sercomm_Instruction_Manual_eng.pdf, στη σελίδα 64, την παράγραφο 8.4.3 Static DHCP – Home Network, νομίζω ότι εκεί κρύβεται αυτό που ψάχνεις. 

Το εχω βρει το static dhcp και εμενα αυτο μου φαινεται οτι πρεπει να ειναι και το εχω σεταρει για την καρτα δικτυου μου, αλλα το wake on lan δουλευει για καποιες ωρες-μερα περιπου η μεχρι να  γινει restart στο router. Αν ανοιξει το πισι μια φορα και συνδεθει στο ρουτερ μετα παλι δουλευει για το ιδιο διαστημα. Εχω στησει και το ddns στο ρουτερ. Και δεν ειναι κατι ειναι λθος σε ρυθμιση αλλη γτ δουλευει απλα μετα απο καποια ωρα για καποιο λογο δεν φτανει το magic packet κ ετσι υποπτευθηκα μηπως κανει clear το cached arp table.

3 hours ago, jkoukos said:

Αυτό είναι το IP reservation του DHCP, που το έχουν όλα τα router (όπως το αναφέρεις επίσης παρακάτω για το Speedport) μηδενός εξαιρουμένου, αλλά είναι άσχετο με τον πίνακα ARP reservation που αναφέρεται ο φίλος και μέσω αυτού δουλεύει το WOL.

Σε όλα τα Fritz υπάρχει υποστήριξη εγγενώς ARP Table με επιλογή του χρήστη ανά συσκευή (το χρησιμοποιώ χρόνια), αλλά και με κατάλληλη εντολή στο μενού του Router για ενεργοποίηση κάποιας συσκευής μέσω WOL.

θα το ψαξω για fritz λοιπον. Ευχαριστω 👍

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jimskeet2002 είπε

Το εχω βρει το static dhcp και εμενα αυτο μου φαινεται οτι πρεπει να ειναι και το εχω σεταρει για την καρτα δικτυου μου, αλλα το wake on lan δουλευει για καποιες ωρες-μερα περιπου η μεχρι να  γινει restart στο router. Αν ανοιξει το πισι μια φορα και συνδεθει στο ρουτερ μετα παλι δουλευει για το ιδιο διαστημα. Εχω στησει και το ddns στο ρουτερ. Και δεν ειναι κατι ειναι λθος σε ρυθμιση αλλη γτ δουλευει απλα μετα απο καποια ωρα για καποιο λογο δεν φτανει το magic packet κ ετσι υποπτευθηκα μηπως κανει clear το cached arp table.

Ξαναλέω ότι δεν έχει καμία σχέση η επιλογή static ip στον DHCP server με την μονιμότητα των εγγραφών του πίνακα ARP, μέσω του οποίου δουλεύει το WOL.

Αυτό που περιγράφεις είναι η τυπική λειτουργία ενός Router στον οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα ορισμού κάποιας εγγραφής ως μόνιμης από τον χρήστη και αυτή διαγράφεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως σε μισή ώρα) από την στιγμή που κλείσει η συσκευή την οποία θέλουμε να ενεργοποιηθεί πάλι μέσω WOL.

Σε Router που έχουμε αυτή την δυνατότητα, είτε μας παρέχεται μέσω κατάλληλης ρύθμισης στο μενού  είτε μέσω telnet (σε παλαιότερες συσκευές). Εδώ πρώτα ορίζουμε static IP στον DHCP και κατόπιν ενεργοποιούμε την συγκεκριμένη εγγραφή ως μόνιμη στο κατάλληλο πεδίο του μενού είτε (σε παλαιότερες συσκευές) χωρίς DHCP Static IP καταχωρούμε χειροκίνητα νέα εγγραφή στον πίνακα ARP.

Δημοσ.

Πληροφοριακά τo Cudy wr3000 που αναφέρθηκε παραπάνω, έχει δυνατότητα ορισμού κάποια συσκευής να ενεργοποιείται μέσω WOL, σε ξεχωριστή επιλογή εντός του μενού. Το ίδιο και σε όλα τα Fritz.

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, jkoukos said:

Ξαναλέω ότι δεν έχει καμία σχέση η επιλογή static ip στον DHCP server με την μονιμότητα των εγγραφών του πίνακα ARP, μέσω του οποίου δουλεύει το WOL.

Αυτό που περιγράφεις είναι η τυπική λειτουργία ενός Router στον οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα ορισμού κάποιας εγγραφής ως μόνιμης από τον χρήστη και αυτή διαγράφεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως σε μισή ώρα) από την στιγμή που κλείσει η συσκευή την οποία θέλουμε να ενεργοποιηθεί πάλι μέσω WOL.

Σε Router που έχουμε αυτή την δυνατότητα, είτε μας παρέχεται μέσω κατάλληλης ρύθμισης στο μενού  είτε μέσω telnet (σε παλαιότερες συσκευές). Εδώ πρώτα ορίζουμε static IP στον DHCP και κατόπιν ενεργοποιούμε την συγκεκριμένη εγγραφή ως μόνιμη στο κατάλληλο πεδίο του μενού είτε (σε παλαιότερες συσκευές) χωρίς DHCP Static IP καταχωρούμε χειροκίνητα νέα εγγραφή στον πίνακα ARP.

Ισως και να βρηκα τη λυση σε παλιοτερο ρουτερ που ειχα απο vodafone Zyxel VMG8623-T50B. Βλεπω αυτο που περιγραφεις @jkoukos στη ρυθμιση WOL του ρουτερ βαζεις mac kai ip που λογικα τα κανει bind ενω στο speedport σου δινει μονο να ρυθμισεις port στο WOL. 

Ερωτηση για συνδεση του ρουτερ πανω στο ΟΝΤ: Θα χρειαστουν κωδικοι η οτιδηποτε  για το σταθερο απο την κοσμοτε η απλως το συνδεω οπως ειναι συνδεδεμενο το speedport και ειναι ολα pnp?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimskeet2002 είπε

ρωτηση για συνδεση του ρουτερ πανω στο ΟΝΤ: Θα χρειαστουν κωδικοι η οτιδηποτε  για το σταθερο απο την κοσμοτε η απλως το συνδεω οπως ειναι συνδεδεμενο το speedport και ειναι ολα pnp?

Αυτόματα οι ρυθμίσεις και η σύνδεση γίνεται μόνον με τις συσκευές των πορόχων και αποκλειστικά στην γραμμή του καθενός.

Θα χρειασθείς να μάθεις username/password της PPPoE κλήσης καθώς και τον κωδικό της τηλεφωνίας. Ωστόσο αυτή δεν θα δουλέψει στο Zyxel εκτός κι αν το λογισμικό του είναι ξεκλείδωτο και όχι από κάποιον άλλον πάροχο.

Μπορείς ωστόσο να βάλεις το Zyxel πάνω στο ΟΝΤ και πίσω από αυτό το Speedport μόνον για την τηλεφωνία.

Δημοσ.

To username/password της PPPoE κλήσης μπορείς να το βρεις μέσα στο MyCosmote στις πληροφορίες της σύνδεσης. Για τον κωδικό της VoIP τηλεφωνίας πρέπει να κάνεις σχετικό αίτημα στον πάροχο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stefanidisg είπε

Βρίσκεις ένα modern router το κάνεις bridge, και βάζεις ένα ρούτερ που εγώ έχω ένα cudy wr3000 και έχει ενσωματωμένο vpn clients and server και open vpn και wire guard γιατί το λογισμικό βασίζεται στο openwrt.. εγώ έχω επάνω γύρω στις 30 clients και clients wire guard. Vpn μπορείς να ενεργοποιήσεις σε όποια συσκευή θέλεις η σε όλες. Έτσι χάνεις τηλεφωνία που εμένα δεν με ενδιαφέρει.

Μόλις το παρήγγειλα και η τιμή του πολύ καλή! Θα χρειαστεί να φλασαρω openwrt ή θα παίξει με αυτό που έρχεται από το κουτί?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pados1002 είπε

Μόλις το παρήγγειλα και η τιμή του πολύ καλή! Θα χρειαστεί να φλασαρω openwrt ή θα παίξει με αυτό που έρχεται από το κουτί?

Με αυτό που έρχεται από την εταιρεία, καθώς είναι εύκολο στις ρυθμίσεις. Βασίζεται στο OpenWrt αλλά έχει δικό του μενού με αρκετά script και προγραμματισμό της εταιρείας για ευκολία. Αργότερα μπορείς να του περάσεις το vanilla OpenWrt μα χρειάζεται να σηκώσεις τα μανίκια για να το φέρεις στα μέτρα σου.

Δες το μενού του στο emulator της εταιρείας, για να πάρεις μια ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.
On 03/04/2025 at 01:45, pados1002 said:

Με την αλλαγή της νομοθεσίας και τα πρόστιμα προ των πυλών (ίσως ναι μπορεί και όχι) σήμερα πήγα να στήσω στο TP-Link VR600 μου το windscribe vpn που έχω. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει client. Οπότε η ερώτηση μου προφανώς είναι ποια modem-router super vectoring υποστηρίζουν vpn client ή τουλάχιστον απλά router που να παίξουν εύκολα είτε με wireguard είτε με openvpn σε client?

wireguard υποστηριζουν τα fritz αλλα δεν ξερω κατι παραπανω για να σου πω.δεν το εχω ψαξει.εχουν επιλογες vpn γενικοτερα

15 hours ago, stefanidisg said:

το αν θα χασεις την τηλεφωνια εξαρτατε απο πολλα.πως θα υλοποιησεις τα παντα και πως παιζει ο παροχος.παντα υπαρχουν χ ψ τροποι για να να παιξει αν καποιος την θελει βεβαια(ολοι μας εχουμε κινητα πλεον)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, pados1002 είπε

Για εμένα επειδή βασίζετε πάνω στο openWrt δουλεύει πολύ καλά , έχω πάνω 30 clients και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έχει και εφαρμογή αλλά μπορείς να μπαίνεις και με ddns πλήρως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...