Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μάθω μια ξένη γλώσσα. Μιλάω ήδη αγγλικά και γαλλικά και θα ήθελα μια τρίτη ξένη γλώσσα. Γενικά αγαπάω πολύ τις γλώσσες ίσως κάποτε να έκανα και τέταρτη αλλά μη φεύγω από το θέμα. Ποια από τις 2 είναι πιο χρήσιμο να μάθω; Τα γερμανικά δε με τρελαίνουν αλλά θα ήθελα μια γλώσσα που να μη μοιάζει τόσο με αγγλικά/γαλλικά. Από την άλλη τα ισπανικά μου είναι λίγο πιο συμπαθή. Εσείς τι λέτε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες και για πορτογαλικά

Από τα δύο που λες θα διάλεγα ισπανικά γιατί δεν μου αρέσουν τα ισπανικά γερμανικά αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι εξαρτάται για ποιο λόγο θέλεις να τα μάθεις

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Mαθε ισπανικα για να επικοινωνεις με τον μισο πλανητη και μετα μαθε Mandarin (chinese) για να επικοινωνεις με το αλλο μισο.....

που λεει ο λογος.....

Δεν κανω πλακα.... :-)

Τσεκαρε και μονος σου... 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_native_speakers

• Like 2
Δημοσ.

Θέλω να μάθω μια ξένη γλώσσα. Μιλάω ήδη αγγλικά και γαλλικά και θα ήθελα μια τρίτη ξένη γλώσσα. Γενικά αγαπάω πολύ τις γλώσσες ίσως κάποτε να έκανα και τέταρτη αλλά μη φεύγω από το θέμα. Ποια από τις 2 είναι πιο χρήσιμο να μάθω; Τα γερμανικά δε με τρελαίνουν αλλά θα ήθελα μια γλώσσα που να μη μοιάζει τόσο με αγγλικά/γαλλικά. Από την άλλη τα ισπανικά μου είναι λίγο πιο συμπαθή. Εσείς τι λέτε;

Ισπανικά πιο ευκολα

Γερμανικά ΠΟΛΥ πιο χρήσιμα (επαγγελματικά , σε όλα τα επαγγελματα).

Θα σου πρότεινα Γερμανικά.

Δημοσ.

Δες και για πορτογαλικά

Από τα δύο που λες θα διάλεγα ισπανικά γιατί δεν μου αρέσουν τα ισπανικά αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι εξαρτάται για ποιο λόγο θέλεις να τα μάθεις

9ac.jpg

:D

• Like 4
Δημοσ.

Αναλόγως για ποιο σκοπό θες να μάθεις όπως επίσης και σε ποια μεριά του πλανήτη θα κινηθείς. Άμα θες για χαβαλέ, ενδιαφερον και ευχαρίστηση Ισπανικά. Άμα θες για δουλειές (αναλογως και τον τομέα βέβαια) Κινέζικα.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα ξεκινήσει και τις δυο γλώσσες. Τελικά κατέληξα στα γερμανικά γιατί μου είναι πιο χρήσιμα στην δουλεια μου .

Δημοσ.

Εκτός από την χρησιμότητα, παίζει ρόλο και το να σου αρέσει γιατί μόνο έτσι θα κάτσεις να ασχοληθείς και να την μάθεις σε καλό επίπεδο.Και εγώ πάντως έχω το ίδιο δίλημμα και σκέφτομαι πιο πολύ τα ισπανικά.Γενικά την αγαπώ αυτή την χώρα :P

• Like 1
Δημοσ.

Αφού μαθαίνεις γλώσσες επειδή σου αρέσει, γιατί δε μαθαίνεις τα ισπανικά που είπες ότι σου αρέσουν πιο πολύ;

Δημοσ.

Αν και κάτοικος Ισπανίας και λατρεύω την γλώσσα...ειναι πάρα πολύ εύκολη. Θα σου πρότεινα να μάθεις Γερμανικά γιατί είναι γλώσσα που είναι πολύ πιο πιθανό να σου φανεί χρήσιμη στην ζωή σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...