Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Nescafe (φραπέ κλπ ) επάνω στη συσκευασία τουλάχιστον λέει ότι είναι 100 % φυσικός καφές.... ούτε χημικά, ούτε υπολείμματα.... 

 

Προσωπικά το πιστεύω. 

 

Ο λόγος που είναι τόσο μπόμπα για το στομάχι κλπ, δεν είναι τα χημικά (που επισήμως δεν υπάρχουν) αλλά το ότι δεν φιλτράρεται και το ότι η ποσότητα του καφέ που βάζουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Συνδυάζεται συχνά και με γάλα.... Ατομική βόμβα λοιπόν σε σχέση με τους άλλους καφέδες που και φιλτράρονται και επίσης πίνονται σε μικρότερες ποσότητες και χωρίς γάλα.

 

Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο και οι αντοχές του καθενός.... άλλοι πίνουν πολλούς φραπέδες καθημερινά και δε παθαίνουν τίποτα και άλλα άμα πιούν φραπέ δε προλαβαίνουν να φτάσουν στη τουαλέτα.

Δε λεω οτι εχει η δεν εχει επιβλαβη χημικα προσθετα , αλλα απο τη στιγμη που ολοι οι Ιατροι τον αντιπροτεινουν και σε αποτρεπουν απο το να τον καταναλωνεις,ειναι αν μη τι αλλο σημαντικο τεκμηριο.

 

Επισης χρησιμοποιωντας αλλο παραδειγμα,καμια εταιρια παρασκευης τσιγαρων , πχ , δε θα βγαλει δελτιο τυπου η θα το γραψει στα πακετα "ΞΕΡΕΙΣ,ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ" .

Αυτα τα ασπρα πλαισια με το κειμενο βασει νομου γινεται.

και λιγο ουζο παει

Εγω οσο βραζει ριχνω μια τζουρα κανελα

  • Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σχετικά με τον στιγμιαίο εσπρέσο ξέρουμε κάτι? φαίνεται να είναι πιό ελαφρύς απο το απλο νες

http://products.nestle.ca/en/brands/coffee/nescafe/nescafe-espresso.aspx

Επιεικώς απαράδεκτος, κάνει το ίδιο στομάχι με τον φραπέ. Αν ντε και καλά θες στιγμιαίο εσπρέσο δοκίμασε το ανάλογο Douwe & Egberts αλλά δεν είναι πραγματικοί εσπρέσο και οι δύο.

  • Like 1
Δημοσ.

Δε λεω οτι εχει η δεν εχει επιβλαβη χημικα προσθετα , αλλα απο τη στιγμη που ολοι οι Ιατροι τον αντιπροτεινουν και σε αποτρεπουν απο το να τον καταναλωνεις,ειναι αν μη τι αλλο σημαντικο τεκμηριο.

 

 

 

Αυτό το προτείνουν κυρίως γιατί η καφείνη αυξάνει την πίεση-  και γι αυτό προτείνουν ελληνικό σκέτο η εσπρέσσο νομίζω που έχουν λίγη-όχι γιατί ξέρουν κάτι και δεν μας το λένε επειδή φοβούνται τις μυστικές υπηρεσίες της nestle 

Δημοσ.

Πέρα από την εγκυρότητα των blogs, δεν διαφωνώ ότι έχει χημικά ή ότι έιναι ο χειρότερος καφές από όλους.

Το ερωτημά μου είναι απο που προκύπτει αυτό,γιατί χημικό=κακό;

Δεν έχει σκεφτεί κανείς να κάνει χημική ανάλυση σ΄ έναν φραπέ;

Όλος ο μύθος στηρίζεται σε φήμες, ενώ στην πραγματικότητα (κατά την γνώμη μου) μας πέφτει βαρύς γιατί απλά το παρακάνουμε.

Το ποτήρι φραπέ που παραγγέλνουμε έχει διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα από το αντίστοιχο φρεντο.

χειμική αντίδραση, τα πάντα κάνουν, και τα φυτικά όπως ξέρουμε. Αλλά ο αφροποιητής είναι επικίνδυνος. Δε βρίσκω και το site που είχα διαβάσει λεπτομέρειες. Πάντως επειδή εγώ έχω αλλεργίες, φτιάχνω μόνη μου σαπούνι, χωρίς άρωμα και αφροποιητή για νάναι αγνό. Είναι όπως διάφορα καρκινογόνα επιπρόσθετα, που απαγορεύονται Αμερική ενώ Ελλάδα επιτρέπονται, που γενικώ;ς ενώ είναι ακατάλληλα υπάρχουν. Είναι όπως το τσιγάρο. Άντε βάλτα με τις καπνοβιομηχανίες, και εδώ με τη νεστλέ ή όποια άλλη. Αφού αυτοί χρηματοδοτούν τα πάντα . τη γρανάζι..

Δημοσ.

Είναι όπως το τσιγάρο. Άντε βάλτα με τις καπνοβιομηχανίες,...

 

Σωστά δεν έχουν μπει πρόστιμα ποτέ σε καπνοβιομηχανίες, δεν έχουν γίνει δίκες από κράτη προς καπνοβιομηχανίες, κανείς δεν ξέρει τις επιδράσεις του καπνού τώρα πια, οι γιατροί προτείνουν να καπνίζεις και όλα αυτά γιατί χρηματοδοτούν τα πάντα.. :rolleyes:

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ κι εγώ ότι όλο αυτό με τον καφέ φραπέ πρέπει να είναι ένας μύθος...απλά είναι δυνατός καφές. Η εταιρεία μια χαρά εξηγεί πως φτιάχνεται.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό με το καφέ και το γάλα έχει αποδειχθεί επιστημονικά;

Νομίζω ότι είναι η δυσανεξία στη λακτόζη, παρά κάτι άλλο.

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν υπάρχει καφές που να τον πινω χωρις γαλα (ενιοτε και στον Ελληνικό βαζω ) . Μετριαζει την πικριλα . Περισσοτερο τεινω στο θεμα δυσανεξίας και του κατα ποσο ευαισθητο στομαχι εχει ο καθενας .

  • Like 1
Δημοσ.

Ολους μου τους καφεδες σκετους τους πινω.

Μια χαρα γευση εχουν. Καταλαβαινω τον καφε, δν αλλοιωνεται απο ζαχαρη,γαλα η γευση του.

Eνταξει εχει τοσες πικρες η ζωη ας μη βαλω μια ακομη....

Ασχετα με τα 42 μου ετη και το κληρονομικο απο τον μακαριτη διαβητη, εδω και χρονια αποφευγω τη ζαχαρη, αλλα αν ειναι να μου ανεβουν τα επιπεδα μια φορα στο τοσο που πινω ελληνικο μετριο, ε ας παω κοντα του να ησυχασω....

Οι πολλες στερησεις σε κανουν εντελως αλλοπροσαλο. Νισαφι πια!

Δημοσ.

Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό με τον φραπέ.

Οκ, ναι του ρίχνουν μια χημική ένωση που του δίνει αφρό, ξερετε καν ποιά είναι αυτή;

 

Δεν ειναι λογικο να ισχυει κατι τετοιο.

Ο καφες αυτος ειχε την ικανοτητα εξ αρχης να βγαζει αφρο με το κουνημα, αφου τυχαια το ανακαλυψε ο συμπατριωτης μας το 1957.

  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια, φυσικα και φιλτραρεται ο νεσκαφε. Η ιδια πρωτη υλη ειναι σε ολους τους καφεδες, ειτε βγει στο τελος εσπρεσσο, ειτε ελληνικος, ειτε γαλλικος, ειτε νεσκαφε. Απλα το ψησιμο, η επεξεργασια και το αλεσμα διαφερουν οπως επισης υπαρχουν διαφορες ποικιλιες/χαρμανια.

Ο νεσκαφε στην ουσια ειναι ενας καφες που εχει ηδη ετοιμαστει και μετα αποξηραινεται. Κι εγω πιστευω πως ειναι 100% καφές γιατι μια εταιρεια του μεγεθους της nestle δεν νομιζω να ρισκαρε να πει ψεμματα στην συσκευασια. Οποιοσδηποτε θα μπορουσε να της κανει μηνυση, μεχρι και ενας απλος φοιτητης με προσβαση σε ενα εργαστηριο που θα αποδεικνυε πως εχει και κατι αλλο μεσα.

Αυτο με το γάλα πάλι επίσης είναι μπούρδα, δεν εχω βρει μέχρι στιγμής εγκυρη πηγη να το υποστηρίζει.

  • Like 3
Δημοσ.

 

Εγω οσο βραζει ριχνω μια τζουρα κανελα

 

Δοκιμασα χτες κανελα στον νες μου. Δε μου αρεσε.

Εσυ για να λες για βρασιμο, μιλας για ελληνικο καφε?

check "cinnamon vs cassia"

Προτιμαμε φυσικα τη πρωτη, που ειναι η αυθεντικη κανελα Κευλανης και εχει θεραπευτικες ιδιοτητες.

Δημοσ.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν ακόμη και τον καφέ.

 

Νομίζω ότι το μόνο εύκολο είναι να στείλει κάποιος από αυτούς ένα δείγμα νεσκαφε στο γενικό χημείο του κράτος και να αποδείξει τα λεγόμενά του. 

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...