green gordon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ωραια παμε λοιπον. 2005 Τεντες και τζακι=3000 Αν δεν μπορουσε ας μην εβαζε. Το οτι ο ενοικιαστης απαιτησε το ιδιο απο τον ιδιοκτητη και αυτος ετρεξε να τα βαλει=παραμυθα Ως 2012.. Πληρωνει το στεγαστικο του.Να του δωσουμε βραβειο γι αυτο. Διπλα δειχνει οτι ο ενοικιαστης πληρωνει μικροτεο νοικι απο τη δοση του αλλα εδω να αναφερουμε οτι καποια στιγμη το σπιτι θα του ανηκει σε αντιθεση με τον ενοικιαστη. + μια φορα που τον φεσωσε η τραπεζα παρανομα οπως λεει. 2012 του τηλεφωνουν οι εισπρακτικες τον απειλουν. Οπως θα του τηλεφωνουσε ο ιδιοκτητης να του ζητησει τα συμφωνηθεντα. 2013 ζοριζεται να πληρωσει το στεγαστικο. Αν επρεπε να πληρωσει νοικι παλι ζορι δε θα χε? Στο σημειο αυτο η διαφορα δοσης-ενοικιου ειναι 160€ οχι τιποτα χαοτικο δλδ. 2035 θα ειναι παλιο το σπιτι του. Ο αλλος θα πληρωνει ομως ακομα νοικι. Βλεπεις οτι καθε νομισμα εχει δυο οψεις? Εγω μενω μονος μου απο πολυ μικρη ηλικια για τα Ελληνικα δεδομενα.Εχω δωσει πανω απο 50κ σε ενοικια. Μισο διαμερισμα δλδ με τις σημερινες τιμες σε καλη περιοχη Η ολοκληρο διαμερισμα σε χειροτερες. Τα λεφτα αυτα φυγαν σα να τα πεταξα στα σκουπιδια. Αν μου διναν στεγαστικο τοτε θα το ειχα παρει.
MikeJ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Τα ενοίκια (αν και πάντα ήταν χαμηλά σε σχέση με τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες) πλέον έχουν εξευτελιστεί.... κι αυτό με την προϋπόθεση ότι πληρώνονται (γιατί πέφτει και πολύ πιστόλι) (Αυτό είναι ένα + του να είσαι ενοικιαστής) + Οι φόροι τύπου χαράτσι και ΕΝΦΙΑ έχουν κυριολεκτικά ξεσκίσει τους ιδιοκτήτες που σε συνδυασμό με τα χαμηλά ενοίκια (αν εισπράττουν) καθιστούν άκρως ασύμφορη την κατοχή μεγάλης ακίνητης περιούσιας. Αν μείνουν και ξενοίκιαστα κάποια την έχεις πουτσίσει. (Αυτό είναι ένα - του να είσαι ιδιοκτήτης) Σαν επένδυση (με σκοπό να γίνεις εισοδηματίας) δλδ δεν αξίζει με τη καμία.... Σχεδόν δεν αξίζει ούτε όταν πρόκειται απλά για ιδιοκατοίκηση πλέον. Αν έχεις μια σχετικά σταθερή δουλειά με αξιοπρεπές απολαβές, καλύτερα να είσαι στο ενοίκιο καθώς με τα τωρινά δεδομένα 1) Βρίσκεις αρκετά καινούρια και καλά σπίτια με ενοίκια χώμα που οι ιδιοκτήτες καίγονται να τα νοικιάσουν για να βγάλουν έστω τα έξοδα για τον ΕΝΦΙΑ κλπ που σε καλοπληρωτές μόνο στα 4 δε στήνονται ( ρίχνωντας και συνέχεια το ενοίκιο, αποκαθιστώντας βλάβες κλπ) 2) Δεν πληρώνεις ΕΝΦΙΑ. (μεγάλο πράγμα) 3) Έχεις την ευελιξία αν χρειαστεί και για τον οποιαδήποτε λόγο να μετακομίσεις (λόγω δουλειάς) ή να φύγεις από τη χώρα (καθόλου απίθανο πλέον να το κάνεις) χωρίς να σε δεσμεύει η κατοικία σου. 4) Οι τιμές των ακινήτων είναι επίσης χώμα και θα γίνουν περισσότερο χώμα (για πολλά χρόνια ακόμα)....οπότε ακόμα και η πώληση του ακινήτου είναι δεδομένο ότι θα γίνει με ζημία σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή ή την απόκτηση. 5) (Αυτό αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση) Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να φτιάξει εντός της δικής μας ζωής τουλάχιστον δλδ για τα επόμενα 40 χρόνια περίπου. Η αβεβαιότητα για τα πάντα είναι τεράστια ακόμα και για τις επόμενες μέρες πόσο μάλλον χρόνια και για αυτό πιστεύω ότι είναι καλύτερο κάποιος να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτος και όσο το δυνατόν λιγότερο "φορολογήσιμος" και αυτό θα είναι προς όφελός του είτε αν θέλει να φύγει είτε αν θέλει να μείνει στη χώρα. ΥΓ Μιλάω φυσικά για νορμάλ καταστάσεις καθημερινών ανθρώπων που με κόπους μιας ζωής χτίζουν μια πολυκατοικία ή ένα σπίτι και όχι για τους πλούσιους με μεγάλη ρευστότητα και χωρίς το άγχος της καθημερινής επιβίωσης που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τώρα κοψωχρονιά σπίτια, κτήματα, οικόπεδα κλπ με σκοπό να βγάλουν μεγάλα κέρδη μελλοντικά. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση ΣΗΜΕΡΑ από την αγορά ακινήτου. Οι τιμές είναι είναι στα πατώματα, πάνω πάνε, κάτω δεν πάνε. Αν δεν αγοράσεις, λοιπόν, τώρα, πότε θα αγοράσεις; Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα Οι τιμές πάνε κι άλλο κάτω (και επάνω δε πρόκειται να πάνε για πάρα πολλά χρόνια)... Ακόμα και αν δεν χρεοκωπήσουμε (και επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα) όπου η αξία των ακινήτων θα αγγίξει απίστευτα χαμηλά επίπεδα, το μόνο σίγουρο είναι ακραία λιτότητα για πάρα πολλά χρόνια που επίσης θα οδηγήσει σε συμπίεση των τιμών προς τα κάτω. Φτώχεια και εξαθλίωση + υψηλή φορολόγηση είναι καλός συνδυασμός για πτώση τιμών στα ακίνητα 3
insomnia888 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Το σπίτι θα είναι πάντα δικό σου ότι και αν γίνει. Σε ενοίκιο ο ιδιοκτήτης θα μπαίνει να κάνει έλεγχο στο διαμέρισμα αν είναι πολύ ιδιότροπος θα πρέπει να μετακομίσεις, αν δεν πληρωνεις μένεις στο δρόμο.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Και τα δύο έχουν θετικά και αρνητικά, το θέμα είναι τι σου ταιριάζει. Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί, θέλω να προσθέσω όμως πως στο δικό σου σπίτι κάνεις ο,τι γουστάρεις ενω στο ενοικιο εισαι περιορισμενος. Επίσης βασικό είναι αμα είσαι μόνος σου ή αμα έχεις οικογένεια γιατί μόνος σου καλά είσαι στο νοίκι, αλλά με οικογένεια καλύτερα να είναι δικό σου γιατί όσο παλιό και να είναι σκέφτεσαι πως τα παιδιά σου θα έχουν ένα σπίτι για κάθε ενδεχόμενο. Επειδή κι εγώ νοικιάζω από 16 χρονών και θεωρούσα πως τα λεφτά πάνε για πέταμα, συμφωνω με τον Gordon. Τελικα καλοπαντρεύτηκα (τρομαρα μου) και βρηκα ετοιμο σπιτι αλλα σε αλλη περιπτωση θα επαιρνα στεγαστικο. Σε 10-15-20 χρονια θα σου έχει μείνει το σπίτι και ειπαμε, οσο παλιο και να ειναι θα ειναι σπιτι. Και εκει που θα σου κοβουν το μισθο ή τη σύνταξη, θα βγαινεις ανετα γιατι δεν θα εχεις ενοικιο. 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ωραια παμε λοιπον. 2005 Τεντες και τζακι=3000 Αν δεν μπορουσε ας μην εβαζε. Το οτι ο ενοικιαστης απαιτησε το ιδιο απο τον ιδιοκτητη και αυτος ετρεξε να τα βαλει=παραμυθα Ως 2012.. Πληρωνει το στεγαστικο του.Να του δωσουμε βραβειο γι αυτο. Διπλα δειχνει οτι ο ενοικιαστης πληρωνει μικροτεο νοικι απο τη δοση του αλλα εδω να αναφερουμε οτι καποια στιγμη το σπιτι θα του ανηκει σε αντιθεση με τον ενοικιαστη. + μια φορα που τον φεσωσε η τραπεζα παρανομα οπως λεει. 2012 του τηλεφωνουν οι εισπρακτικες τον απειλουν. Οπως θα του τηλεφωνουσε ο ιδιοκτητης να του ζητησει τα συμφωνηθεντα. 2013 ζοριζεται να πληρωσει το στεγαστικο. Αν επρεπε να πληρωσει νοικι παλι ζορι δε θα χε? Στο σημειο αυτο η διαφορα δοσης-ενοικιου ειναι 160€ οχι τιποτα χαοτικο δλδ. 2035 θα ειναι παλιο το σπιτι του. Ο αλλος θα πληρωνει ομως ακομα νοικι. Βλεπεις οτι καθε νομισμα εχει δυο οψεις? Τα ίδια ακριβώς σχόλια θα έκανα εγώ, συν δύο ακόμα: 1) Εφόσον ο ενοικιαστής μπήκε μέσα το 2005 το πιθανότερο ήταν να είχε υπογράψει συμφωνητικό με αύξηση ενοικίου 10%/έτος, έτσι το 2008 το ενοίκιο δεν θα είχε μείνει σταθερό στα 500€, θα είχε ανέβει στα 665€. 2) Εφόσον ο ιδιοκτήτης πράγματι δεν μπορούσε να πληρώνει πλέον τις δόσεις, σίγουρα θα είχε τις προϋποθέσεις και θα είχε υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη.
Donalhioy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 εγω θα ελεγα 1000 φορες ιδιοκτητης... και μερικοι ας λενε οτι θελουν... το αδικο μια μερα θα βγαλει χερια και θα μας πνιξει στον υπνο μας!!
solton57010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Το σίγουρο είναι ότι με τις σημερινές τιμές ενοικίων δεν συμφέρει η αγορά τόσο ακριβού ακινητου αν δεν πρόκειται να μείνεις σε αυτό.Χαμηλά ενοίκια,φορολογία,φθορές ακινητου δεν πρόκειται να πάρεις πίσω τα 200.000 ούτε σε 20 χρόνια.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μια χαρα ειναι, κάνει και ομοιοκαταληξία. Κάνει μπαμ οτι το έβαλε για λογοπαίγνιο, δεν καταλαβαινω προς τι οι αντιδράσεις.
torq Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 νόμιζα ότι θα έλεγε κάτι για σκυλιά όταν το διάβασα 3
viper2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ο τίτλος προκύπτει με αφορμή αυτά που διάβασα σε ενα ποστ σε άλλο site (http://www.daneiakartes.info/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE/) που αυτό με την σειρά του το βρήκα ψάχνοντας μια απάντηση στο πως (ή εάν ) συμφέρει η αγορά διαμερίσματος.... Ας αφήσουμε την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα στην άκρη (όχι πως δεν δίνω σημασία απλά θέλω να συγκεκριμενοποιήσω τον προβληματισμό μου) Υποθέτουμε ότι το κεφάλαιο ήδη υπάρχει (οπότε δεν χρειάζεται στεγαστικό) Πάλι δεν βλέπω πως συμφέρει... θέλω να πω βλέποντας τιμές και συγκρίνοντας τες με νοίκια βγαζω το συμπέρασμα ότι έστω και να αγοράσω ενα διαμέρισμα (πχ 100τμ) ακόμη και να το νοικιάζω στην διπλάσια αξία απο το νοίκι που δίνω στο τωρινό μου διαμέρισμα (επίσης 100τμ) θα βγάλω τα έξοδα μου σε περίοδο τουλάχιστον 10ετίας (και όλα αυτά άν έχω 2ο σπίτι για να μείνω εγώ χωρίς ενοίκιο) Και αναρωτιέμαι πως γίνεται να συμφέρει κάτι τέτοιο; Δηλαδή το να "βγάλω τα έξοδα μου" σε μια δεκαετία (έστω δεν αλλάζει η οικονομία οι φόροι και το σπίτι δεν παθαίνει καμιά ζημιά) σημαίνει πως πχ αν το αγοράσω 200.000€ σε δέκα χρόνια απο τα νοίκια θα έχω μαζέψει 200.000€ (αυτονόητο απλά το ξεκαθαρίζω) Και ρωτάω γιατι καλύτερα να μην τα βάλω αυτά τα 200.000€ σε ενα fund που θα έχω απολαβές τουλάχιστον 14%+ (= σε 10 χρόνια θα έχω πολλαπλάσια κέρδη) ή ακόμη και το πιό απλό σε ενα απλό κλειστό καταθετικό λογαριασμό μιας κανονική τράπεζας με 2-3% ετήσιο επιτόκιο πάλι σε 10 χρόνια θα ειμαι υπερκερασμένος συγκριτικά με το να αγοράσω σπίτι... Τέλος σε 10 χρόνια που δεν θα μένω εγώ και θα μένει άλλος το σπίτι θα έχει παλιώσει... Απο την άλλη όμως αν ηταν ασύμφορη η αγορά διαμερισμάτων δεν θα είχαμε τόσους εργολάβους κτλ... οπότε κάτι μου διαφεύγει... Τι όμως; Καλυτερα fund παρα property. Λιγότερο management και έξοδα.
MT60RS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 νόμιζα ότι θα έλεγε κάτι για σκυλιά όταν το διάβασα αυτο σου κανει; http://www.wired.com/2013/10/dog-harness-safety/
alan2 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση ΣΗΜΕΡΑ από την αγορά ακινήτου. Οι τιμές είναι είναι στα πατώματα, πάνω πάνε, κάτω δεν πάνε. Αν δεν αγοράσεις, λοιπόν, τώρα, πότε θα αγοράσεις; ναι αλλά σήμερα υπάρχουν και φόροι στα ακίνητα που μειώνουν την αξία τους.(πχ ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια)
Typhoon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Πιστεύω ότι δεν μπορεί να γενικεύει κανείς. Το άρθρο προφανώς αναφέρεται στις ιδιάζουσες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, οι οποίες είναι όντως προβληματικές για όποιον αγόρασε προ κρίσης. Αυτό γιατί απέκτησε ένα ακίνητο αξίας Χ και τώρα το ακίνητο αυτό έχει χάσει ένα σεβαστό μέρος αυτού του Χ. Αν ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει πάρει και στεγαστικό τότε ουσιαστικά αγόρασε ένα σπίτι αξίας Χ, θα καταλήξει να πληρώσει πολύ παραπάνω στην τράπεζα για να αποπληρώσει το δάνειο (έστω 1.5Χ, αν και πιθανότατα είναι πολύ παραπάνω) και τώρα έχει ένα σπίτι το οποίο μπορεί να έχει τώρα αξία 0.7Χ. Πληρώνει μια δόση δανείου η οποία είναι υψηλότερη (όχι πολύ μεν αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία) από ένα ενοίκιο για ένα αντίστοιχο σπίτι και έχει και 2 άλλους ανασταλτικούς παράγοντες,: - Φορολογία (υψηλή, χαμηλή δεν έχει τόση σημασία, πάντα υπάρχει μια φορολογία. Και αυτή την εποχή είναι μάλλον υψηλή). - Τυχόν φθορές στο σπίτι, οι οποίες βαραίνουν τον ίδιο. Συνεπώς ναι γι'αυτόν τον άνθρωπο τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα καλά και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να καταλάβω πως το κλίμα πολώνεται τόσο πολύ στη συζήτηση εκατέρωθεν. Ούτε ο οποιοσδήποτε ενοικιαστής είναι κοπρόσκυλο, το ενοίκιο είναι μια επιλογή, και έχει τα πλεονεκτήματά της, αλλά και η ιδιοκτησία έχει γίνει πολύ δυσκολή κατάσταση για πολύ κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι δεν αγοράσαν το ογδόο τους ακίνητο ως επένδυση, αλλά ένα σπίτι για να μένουν, είτε αυτοί, είτε τα παιδιά τους και τώρα έχουνε να βρεθεί να χρωστάνε στις τράπεζες. Σίγουρα πολλοί από αυτούς ανοίχτηκαν υπέρμετρα. Και εκεί είναι το πρόβλημα της ιδιοκτησίας ακινήτου, δηλαδή η μειωμένη ευελιξία της. Ως ενοικιαστής προσαρμόζεσαι σχετικά εύκολα στις συνθήκες. Ως ιδιοκτήτης είσαι σε μεγάλο βαθμό δεμένος με το ακίνητο, ειδικά αν παίζει και δάνειο. Αυτό αντίστοιχα δεν ισχύει και για άλλες μορφές επένδυσης. Και αυτές δεν έχουν τόσο μεγάλη ρευστότητα αλλά έχουν μεγαλύτερη από το ακίνητο.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Σε βάθος 10ετιας δεν συμφέρει ή συμφέρει oριακα, αλλά σκεψου το άλλο, μένεις στο ενοικιο και μετα 10χρονια ή 15 που με τα ενοίκια που εδωσες θα ειναι σαν να το εχεις αγοράσει ενώ εσυ θα συνεχίσεις να δινεις ενοίκια, και δεν βάζω τον παράγοντα του να μετακομίζει κάθε 3 και λίγο Εδιτ Να συμπλήρωσε οτι τώρα είναι η καλύτερη εποχή για αφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα