RTW4ever Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Γεια σας μέλη του φόρουμ! Θέλω να φτιάξω ένα PC με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, που να παίζει τα σύγχρονα παιχνίδια (π.χ. Battlefield 4, Witcher 3, RomeTotalWar 2 κλπ.) σε φουλ γραφικά, αλλά σε ανάλυση μόλις 1280 Χ 1024. Το PC προορίζεται για παιδί 10 ετών, με προοπτική να χρησιμοποιηθεί για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Και μην αρχίσετε σας παρακαλώ "τα παιχνίδια αυτά είναι ακατάλληλα για παιδιά" κλπ., δεν θα παίζει αυτά, απλώς εγώ ανέφερα αυτά γιατί αυτά ξέρω. Προς το παρόν παίζει Lego Super Mario Heroes κλπ. Έχω οθόνη από παλιά, 19άρα Sony XBlack, κορυφαία της εποχής της, και θέλω να κτίσω το PC γύρω από αυτήν. Έχω κουτί, σκληρό δίσκο, πληκτρολόγιο, ποντίκι. Με μητρική ή τροφοδοτικό, μην ασχοληθείτε, θα βρω. Το πρόβλημά μου, για το οποίο και ανοίγω αυτό το νήμα, είναι ότι δεν έχω ιδέα από low end κάρτες γραφικών, οπότε δεν ξέρω τι να πάρω ώστε να παίζει τα παιχνίδια με τον τρόπο που προανέφερα. Έχω το PC της υπογραφής μου και πάντα ασχολούμουν με high end κάρτες γραφικών, οπότε στο θέμα low end είμαι ανίδεος. Σκέφτομαι δύο λύσεις. Η μία, με βάση την Intel, είναι να πάρω έναν Pentium, π.χ. τον G3450, στα 70 € περίπου, και μια κάρτα γραφικών low end, π.χ. την Nvidia 740, στα 100 €, οπότε έχουμε σύνολο επεξεργαστή + κάρτα = 170 €. Η άλλη λύση είναι μια APU από την AMD, π.χ. την Α10-7700Κ στα 135 € και καθαρίσαμε. Σύμφωνα με την PassMark εδώ, ο επεξεργαστής αυτός είναι παρόμοιος με τον i3 4130 που τον έχω σε άλλο σύστημα, τον ξέρω καλά και είμαι σούπερ ευχαριστημένος. Άρα θα είναι μια χαρά και στο εν λόγω σύστημα. Από την άλλη, η APU είναι μη αναβαθμίσιμη, ενώ με το σύστημα ξεχωριστού επεξεργαστή - κάρτας, αλλάζεις κάρτα π.χ. σε ένα - δυο χρόνια και παραμένεις σύγχρονος. Ερωτήσεις: 1) Τα γραφικά της APU είναι τα ίδια, χειρότερα ή καλύτερα από της 740; 2) Γενικότερα, τι κάρτα γραφικών χρειάζεται για ένα σύστημα που θα παίζει στην ανάλυση 1280 Χ 1024; 3) Μνήμη συστήματος είναι αρκετά τα 4 GB (εάν βάλω 4 θα είναι σε ένα στικ, ώστε μετά να μπορώ να προσθέσω άλλα 4), ή πρέπει οπωσδήποτε να πάμε απευθείας στα 8; 4) Φαντάζομαι λόγω της επιδιωκόμενης ανάλυσης, δεν θα έχει καμία αξία ότι η 740 έχει 2 GB dedicated μνήμη γραφικών; 5) Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μήπως που μου ξεφεύγει; Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω; Ευχαριστώ πολύ!
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 To Witcher 3 με αυτά που σκέφτεσαι απλά δεν πρόκειται να παίζει ικανοποιητικά, τουλάχιστον σ.ιγουρα όχι η πρώτη λύση. Τσέκαρε τα Site: Minimum and Recommended Requirements
TheELF Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Η άλλη λύση είναι μια APU από την AMD, π.χ. την Α10-7700Κ στα 135 € και καθαρίσαμε. Σύμφωνα με την PassMark εδώ, ο επεξεργαστής αυτός είναι παρόμοιος με τον i3 4130 που τον έχω σε άλλο σύστημα, Σε αυτά που μετράει το passmark που δεν μετράει όμως τίποτα που είναι σχετικό με αυτό που θες εσύ δηλαδή το gaming,θα πρέπει να δεις σε σελίδες που μετράνε παιχνίδια. 1) Είναι το ολοκληρωμένο της r7-250, επειδή όμως δουλεύει με την μνήμη του συστήματος που είναι ddr3 είναι ποιο κοντά σε r7 240. 2) Για τα παιχνίδια που θα παίζει ο μπόμπιρας φτάνει η 740 ακόμα και η r7-240 ,για τα παιχνίδια που είπες στην αρχή δεν φτάνει μια Low end κάρτα όσο χαμηλή ανάλυση και να βάλεις. (για να έχεις ψιλά fps πάντα) 3) Φτάνουν τα 4 για αρχή αν βάλεις ξεχωριστή,με ενσωματωμένη επειδή θα πάει και ένα gb το λιγότερο σε αυτήν αλλά και επειδή το dual channel βοηθάει πολύ θα «πρέπει» να πας σε 8. 4) δεν έχει σχέση με την ανάλυση αλλά με το πόσα πράγματα φορτώνει ένα παιχνίδι στην μνήμη λόγου λεπτομέρειας αντικειμένων textures κτλ To Witcher 3 με αυτά που σκέφτεσαι απλά δεν πρόκειται να παίζει ικανοποιητικά, τουλάχιστον σ.ιγουρα όχι η πρώτη λύση. Τσέκαρε τα Site: Minimum and Recommended Requirements Καλά άστους να λένε αυτούς,λες και ένας i5-2500 έχει καμιά σχέση με τον x4 940.
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Καλά άστους να λένε αυτούς,λες και ένας i5-2500 έχει καμιά σχέση με τον x4 940. Καμμία ,αλλά τουλάχιστον εώς ενός σημείου το minimum ξέρεις ότι για να είσαι "καλά" θα πρέπει να το ξεπεράσεις, και όταν βλέπεις από την μία ι5 ... καταλαβαίνεις
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Σε αυτά που μετράει το passmark που δεν μετράει όμως τίποτα που είναι σχετικό με αυτό που θες εσύ δηλαδή το gaming,θα πρέπει να δεις σε σελίδες που μετράνε παιχνίδια. 1) Είναι το ολοκληρωμένο της r7-250, επειδή όμως δουλεύει με την μνήμη του συστήματος που είναι ddr3 είναι ποιο κοντά σε r7 240. 2) Για τα παιχνίδια που θα παίζει ο μπόμπιρας φτάνει η 740 ακόμα και η r7-240 ,για τα παιχνίδια που είπες στην αρχή δεν φτάνει μια Low end κάρτα όσο χαμηλή ανάλυση και να βάλεις. (για να έχεις ψιλά fps πάντα) 3) Φτάνουν τα 4 για αρχή αν βάλεις ξεχωριστή,με ενσωματωμένη επειδή θα πάει και ένα gb το λιγότερο σε αυτήν αλλά και επειδή το dual channel βοηθάει πολύ θα «πρέπει» να πας σε 8. 4) δεν έχει σχέση με την ανάλυση αλλά με το πόσα πράγματα φορτώνει ένα παιχνίδι στην μνήμη λόγου λεπτομέρειας αντικειμένων textures κτλ Καλά άστους να λένε αυτούς,λες και ένας i5-2500 έχει καμιά σχέση με τον x4 940. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Οπότε, αν καταλαβαίνω καλά, εγκαταλείπουμε το σενάριο APU και είναι καλύτερο να πάμε σε ξεχωριστό επεξεργαστή + κάρτα, διότι τελικά και η ξεχωριστή μνήμη στην κάρτα παίζει ρόλο, όχι μόνο για την ανάλυση. Συν την δυνατότητα αναβάθμισης, συν ότι προτιμώ αντί να πάω σε 8 γίγα μνήμης τα έξτρα χρήματα προς το παρόν να πάνε στην κάρτα γραφικών. Από ότι κατάλαβα επίσης, η Nvidia 740 είναι στα επίπεδα της R7 250, η οποία όμως είναι και πιο φτηνή. Το σύστημα δεν το θέλουμε μόνο για τώρα, αλλά και για πιο μετά, οπότε θέλω να έχει αντοχή και σε παιχνίδια που ο μικρός θα παίζει αργότερα. Τι κάρτα λοιπόν θέλουμε για να παίζει τα παιχνίδια που προανέφερα, ή παρόμοια, όχι κατ' ανάγκη αυτά, σε ανάλυση 1280 Χ 1024; Μία R7 260 στα 120 περίπου (τελικά το κιτρινομάγαζο, που έβαλα στην αρχή για λόγους ευκολίας, είναι ακριβό) φτάνει; Η αντίστοιχη Nvidia 750; Ή πρέπει να πάμε ακόμα παραπάνω; Αν και νομίζω ότι το ταβάνι μας για κάρτα είναι στα 130 ευρώ, μετά ξεφεύγει εντελώς το πράγμα.
TheELF Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις μια φτηνή vga τώρα που θα παίζει μόνο απλά πράγματα γιατί μέχρι να θελήσει κάτι ποιο δυνατό θα έχουν πέσει πολύ οι τιμές/θα πάρεις κάτι πολύ ποιο δυνατό στα ίδια λεφτά/θα έχει γίνει πολύ αδύναμη η μέτρια vga που θα πάρεις τώρα.
skopelmix Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Παντα υπ'αρχει και αυτή η λύση μεταχειρισμένη πχ.http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/470287-xfx-radeon-r7-260x-2gb-core-edition/ Οτι φθηνή καρτα και να βάλεις να προσέξεις να έχει μνήμη GDDR5 οχι 3 1
Millennium Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δεν εχεις γραψει τελικο budget και ποια parts εχεις-αν εχεις.Θα μπορουσες να πας σε APU αν εχεις πολυ στενο και μεινεις στην χαμηλη αναλυση.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 καλά που είδα το θέμα. Σε BF4,το σύστημα της υπογραφής δεν μπορεί να κρατήσει τα 60 καρέ με τα πάντα high χωρίς ΑΑ και συναφή. Θα μου πεις οκ amd επεξεργαστής αλλά πόσο παραπάνω μπορεί να πάει ο pentium σε 64άρηδες χάρτες; και με την συγκεκριμένη κάρτα επίσης θα τα βρεις σκούρα σε παιχνίδια που την χρειάζονται. Εδω δεν μπορούσα να πάω με την 7770 παραπάνω απο medium γιατί γονάτιζε,φαντάσου τι θα κάνουν αυτές που αναφέρεις.
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 καλά που είδα το θέμα. Σε BF4,το σύστημα της υπογραφής δεν μπορεί να κρατήσει τα 60 καρέ με τα πάντα high χωρίς ΑΑ και συναφή. Θα μου πεις οκ amd επεξεργαστής αλλά πόσο παραπάνω μπορεί να πάει ο pentium σε 64άρηδες χάρτες; και με την συγκεκριμένη κάρτα επίσης θα τα βρεις σκούρα σε παιχνίδια που την χρειάζονται. Εδω δεν μπορούσα να πάω με την 7770 παραπάνω απο medium γιατί γονάτιζε,φαντάσου τι θα κάνουν αυτές που αναφέρεις. Τώρα με μπέρδεψες τελείως! Σε τι ανάλυση αναφέρεσαι εσύ; Έλαβες υπόψη ότι μιλάω για ανάλυση μόλις 1280 Χ 1024; Στο μεταξύ με βάση τις προτάσεις του ELF έψαξα λίγο σε sites για κάρτες, και βρήκα αυτό: Πηγή: http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_750_and_750_ti_review,14.html Σύμφωνα με αυτό, η απλή 750 που τιμάται στα 120 € περίπου, παίζει, με το ζόρι βέβαια, το BF4 στα Ultra σε ανάλυση 1600 Χ 1200. Στην ανάλυση που λέω δεν θα το παίζει άνετα; Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις μια φτηνή vga τώρα που θα παίζει μόνο απλά πράγματα γιατί μέχρι να θελήσει κάτι ποιο δυνατό θα έχουν πέσει πολύ οι τιμές/θα πάρεις κάτι πολύ ποιο δυνατό στα ίδια λεφτά/θα έχει γίνει πολύ αδύναμη η μέτρια vga που θα πάρεις τώρα. Άρα προτείνεις από ότι καταλαβαίνω την Nvidia 740 ή τέλος πάντων να παίξουμε μεταξύ 740 και 750; Δεν εχεις γραψει τελικο budget και ποια parts εχεις-αν εχεις.Θα μπορουσες να πας σε APU αν εχεις πολυ στενο και μεινεις στην χαμηλη αναλυση. Έχω γράψει νομίζω ότι θέλω το απολύτως φθηνότερο για να κάνω την συγκεκριμένη δουλειά που θέλω. Συνολικά δεν θα ήθελα να ξοδέψω παραπάνω από 200 € για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Για τα υπόλοιπα βάζω περίπου 50-60 για μητρική, 50-60 περίπου για τροφοδοτικό, 30 περίπου για μνήμη, σύνολο περίπου 330 ευρώ, αλλά θα ήθελα να μην ξεπεράσω τα 300. Το θέμα μου όμως είναι μόνο ο επεξεργαστής και η κάρτα, για τα υπόλοιπα δεν χρειάζομαι βοήθεια. Ευχαριστώ όλους σας για την συμμετοχή μέχρι τώρα!
Xristaras12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 αν το παιχνίδι αγοραστεί αυθεντικό και παίζει Online τα νούμερα αυτά δεν ισχύουν μιας και έχεις πολλά περισσότερα πράγματα που έχουν να γίνουν render στο παιχνίδι. Και γω στην ιδια ανάλυση παίζω. Όσο ρίχνεις την ανάλυση τόσο σημαντικότερο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής.
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 αν το παιχνίδι αγοραστεί αυθεντικό και παίζει Online τα νούμερα αυτά δεν ισχύουν μιας και έχεις πολλά περισσότερα πράγματα που έχουν να γίνουν render στο παιχνίδι. Και γω στην ιδια ανάλυση παίζω. Όσο ρίχνεις την ανάλυση τόσο σημαντικότερο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής. On line δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να παίξει. Οπότε βγαίνει εντελώς από τις παραμέτρους αυτό. Και κάτι άλλο που ήθελα να σε ρωτήσω πριν, τι εννοείς "64άρηδες χάρτες"; Να ενημερώσω ότι το παιχνίδι το ξέρω μεν, αλλά προσωπικά δεν το έχω παίξει. Και όπως έχω πει πολλές φορές, το παίρνω σαν σημείο αναφοράς ως προς το "βάρος" των γραφικών στα παιχνίδια, όχι ότι θα παίζει αυτό το παιχνίδι ο μικρός.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 On line δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να παίξει. Οπότε βγαίνει εντελώς από τις παραμέτρους αυτό. Και κάτι άλλο που ήθελα να σε ρωτήσω πριν, τι εννοείς "64άρηδες χάρτες"; Να ενημερώσω ότι το παιχνίδι το ξέρω μεν, αλλά προσωπικά δεν το έχω παίξει. Και όπως έχω πει πολλές φορές, το παίρνω σαν σημείο αναφοράς ως προς το "βάρος" των γραφικών στα παιχνίδια, όχι ότι θα παίζει αυτό το παιχνίδι ο μικρός. εφόσον δεν θα παίξει Online δεν έχεις θέμα,εκεί ειναι βαρύτερο το παιχνίδι. Στο single player,και γω με την 7770 μπορούσα να βάλω high/ultra(μερικά) χωρίς θέμα και κράταγε τα 60αρια του αν θυμαμαι καλα. Στον πανικό βούταγε. 64άρηδες χάρτες είναι για το Online κομμάτι και αναφέρεται στο πόσοι παίκτες υπάρχουν στον συγκεκριμένο σέρβερ(μέχρι πόσους χωράει) ειναι λοιπόν τελείως διαφορετικό να παίξω με το σύστημα μου σε 16άρη χάρτη ακόμα κ ας ειναι conquest large(κοινώς τεράστιο Map με οχήματα κλπ)και διαφορετικό να παίξω τον ίδιο χάρτη με 64άτομα. Το σύστημα μου έχει να "διαβάσει" περισσότερους παίκτες και να προβλέψει-μαντέψει-σχεδιάσει την κίνηση τους μιας και το simulation γίνεται στον server αλλα οι υπολογισμοί στον client αν θυμάμαι καλα. Τι θέλω να πω με τα παραπάνω. Με το σύστημα μου και την αναλυση που παίζω,υπάρχουν χάρτες που είναι μόνο για πεζικό και είναι κάπως μαζεμένοι οπότε υπάρχουν στιγμές που σε ενα σημειο είναι 10-15 άτομα και ο καθένας κάνει το δικό του,εκεί έχω και frame drops και η κάρτα περιμένει τον επεξεργασή και τρομερό tearing και μεγάλο frame time. 1
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 εφόσον δεν θα παίξει Online δεν έχεις θέμα,εκεί ειναι βαρύτερο το παιχνίδι. Στο single player,και γω με την 7770 μπορούσα να βάλω high/ultra(μερικά) χωρίς θέμα και κράταγε τα 60αρια του αν θυμαμαι καλα. Στον πανικό βούταγε. 64άρηδες χάρτες είναι για το Online κομμάτι και αναφέρεται στο πόσοι παίκτες υπάρχουν στον συγκεκριμένο σέρβερ(μέχρι πόσους χωράει) ειναι λοιπόν τελείως διαφορετικό να παίξω με το σύστημα μου σε 16άρη χάρτη ακόμα κ ας ειναι conquest large(κοινώς τεράστιο Map με οχήματα κλπ)και διαφορετικό να παίξω τον ίδιο χάρτη με 64άτομα. Το σύστημα μου έχει να "διαβάσει" περισσότερους παίκτες και να προβλέψει-μαντέψει-σχεδιάσει την κίνηση τους μιας και το simulation γίνεται στον server αλλα οι υπολογισμοί στον client αν θυμάμαι καλα. Τι θέλω να πω με τα παραπάνω. Με το σύστημα μου και την αναλυση που παίζω,υπάρχουν χάρτες που είναι μόνο για πεζικό και είναι κάπως μαζεμένοι οπότε υπάρχουν στιγμές που σε ενα σημειο είναι 10-15 άτομα και ο καθένας κάνει το δικό του,εκεί έχω και frame drops και η κάρτα περιμένει τον επεξεργασή και τρομερό tearing και μεγάλο frame time. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Άρα και εσύ προτείνεις 750 ή 740; Θα φθάσει η 740 για την χρήση που συζητάμε ή πρέπει οπωσδήποτε να πάμε στην 750; Αναφέρω τις Nvidia γιατί τους έχω περισσότερη "εμπιστοσύνη", μην το κάνουμε όμως Nvidia VS AMD! Αν μία AMD έχει αισθητή διαφορά στην απόδοση από μια Nvidia στα ίδια χρήματα, φυσικά θα προτιμήσω την AMD!
Xristaras12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Άρα και εσύ προτείνεις 750 ή 740; Θα φθάσει η 740 για την χρήση που συζητάμε ή πρέπει οπωσδήποτε να πάμε στην 750; Αναφέρω τις Nvidia γιατί τους έχω περισσότερη "εμπιστοσύνη", μην το κάνουμε όμως Nvidia VS AMD! Αν μία AMD έχει αισθητή διαφορά στην απόδοση από μια Nvidia στα ίδια χρήματα, φυσικά θα προτιμήσω την AMD! προσωπικά θα πήγαινα σε 750ti. επίσης περι εμπιστοσύνης. Στους τελευταίους 3 drivers της nvidia κρασάρουν όταν είσαι σε browser/idle mode και σε παιχνίδια δίνουν DX errors επι 2 χρόνια είχα την 7770 και το μόνο θέμα που είχε στα παιχνίδια ήταν στο Bf4 μετά το μεγαλο Patch που δώσανε κράσαρε το exe με τον driver πράγμα που το διορθωσαν. Για να μπορώ να παίζω σωστά με την 760 μου έχω γυρίσει 3 drivers Πίσω και ακόμα οκ το σύστημα ΔΕΝ ειναι. Εχω graphical glitches στο AC Unity,το BF4 μου ρίχνει που και που DX errors. Δεν λέω ότι πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη σου αλλα και αυτοί δεν είναι τέλειοι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα