Kate10S Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας, άλλαξα μητρική και επεξεργαστή στον πύργο μου και πιο συγκεκριμένα τοποθέτησα την μητρική Gigabyte 990XA-UD3 και τον AMD FX 8320 με την ψύκτρα Coolermaster Hyper 212 (καινούρια). Έκανα update στο bios, επανεγκατάσταση Windows και drivers και όλα κομπλέ. Τρέχοντας όμως το CPU-Z μου εμφανίζει στον επεξεργαστή CORE #0 1400ΜΗz με multiplier 7. Τι συμβαίνει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Sheogorath Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Τρέξε κανα prime95 για 1 λέπτο, η μητρική σου δεν σηκώνει παραπάνω, και πες μας ταχύτητα
Kate10S Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ωραία θα το τρέξω και θα σας πω. Είναι καινούρια η μητρική και ο επεξεργαστής πάντως.
terry308 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 1,4 είναι σε idle κατάσταση όταν χρειαστεί θα ανέβει κανονικά 4
Kate10S Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, έτρεξα το Prime95 small FFTs και large FFTs για 10 λεπτά το καθένα και τελικά στο CPU-Z φαίνεται να ανεβαίνει ο multiplier μέχρι και 18,5 οπότε επί 200 το bus τελικά έφτασε η core speed 3,7 MHz. Συνεπώς έχετε δίκιο. Το CPU-Z δείχνει τη τρέχουσα κατάσταση και το 1,4 ΜΗz είναι για λόγους Power saving κ.λ.π. Ευχαριστώ πολύ! Τρόμαξα μήπως ήταν ελαττωματική η cpu ή motherboard. Επίσης έτρεξα το Hardware Monitor και στα 10 λεπτά αυτά η θερμοκρασία δεν πήγε πάνω από 49,4 βαθμούς. Πολύ λίγο δεν είναι? Θυμάμαι με την προηγούμενη CPU Phenom II x4 955 (βέβαια με stock ψύκτρα) χτύπησε 78 βαθμούς και τρόμαξα και το σταμάτησα...!
Xristaras12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 οι FX έχουν όριο τους 70°C στους πυρήνες και 62 στο socket αν θυμάμαι καλά. οπότε θα έλεγα καλά είσαι και λίγο υψηλά αν θες να κλοκάρεις(που άνετα τον πας 4-4.2 χωρίς πολύ ζόρι) 1
Kate10S Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Θα κλοκάρω σίγουρα λίγο μέχρι τα 4 GHz γιατί αναμένω το Batman Arkham Knight τέλος του μήνα και θα πρέπει να παιχτεί με τα πάντα στο maximum!!! Είμαι στη φάση διαβάσματος overclocking γιατί δεν έχω ξανακάνει. Οπότε θα ξαναανοίξω κάποια στιγμή άμεσα κι άλλο θέμα για το πως θα κλοκάρω λίγο τον fx 8320. Πολλοί έχω δει απλά ανεβάζουν λίγο λίγο Multiplier, τεστάρουν με prime κ.ο.κ. χωρίς να πειράξουν voltages. 4 GHz μου φτάνουν και περισσεύουν! Σήμερα την έχει τη ζεστούλα του και δεν έχω ανάψει aircondition ακόμη. Η ψύξη γίνεται με ανεμιστήρες (2 μπροστινοί+1πλαινός εισάγουν και 1 πίσω+2 πάνω εξάγουν).
Xristaras12 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Θα κλοκάρω σίγουρα λίγο μέχρι τα 4 GHz γιατί αναμένω το Batman Arkham Knight τέλος του μήνα και θα πρέπει να παιχτεί με τα πάντα στο maximum!!! Είμαι στη φάση διαβάσματος overclocking γιατί δεν έχω ξανακάνει. Οπότε θα ξαναανοίξω κάποια στιγμή άμεσα κι άλλο θέμα για το πως θα κλοκάρω λίγο τον fx 8320. Πολλοί έχω δει απλά ανεβάζουν λίγο λίγο Multiplier, τεστάρουν με prime κ.ο.κ. χωρίς να πειράξουν voltages. 4 GHz μου φτάνουν και περισσεύουν! υπάρχουν σχετικά θέματα ενα δικό μου και ενα του storm αν θυμάμαι καλά στο αντίστοιχο τόπικ με οδηγίες/ερωτήσεις/επεξηγήσεις για κλοκαρίσματα 6300/8320 η 8350 δεν θυμάμαι. Ψύκτρα θα χρειαστείς.Επίσης, τα 4 είναι λίγα για τον επεξεργαστή.Για σοβαρες επιδόσεις θες πανω απο 4.5 2
Kate10S Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Θα τα ψάξω να τα διαβάσω σίγουρα. Ψύκτρα φοράει την Coolermaster Hyper 212 EVO Εντάξει δεν κυνηγάω τρελές επιδόσεις αλλιώς θα έπαιρνα άλλον επεξεργαστή...Με νοιάζει και να ζήσει λίγο. Αλλά νομίζω τα 4 με 4,2 τα έχει άνετα όπως λες, οπότε μου αρκούν για τώρα! Ευχαριστώ πολύ.
Sheogorath Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Θα τα ψάξω να τα διαβάσω σίγουρα. Ψύκτρα φοράει την Coolermaster Hyper 212 EVO Εντάξει δεν κυνηγάω τρελές επιδόσεις αλλιώς θα έπαιρνα άλλον επεξεργαστή...Με νοιάζει και να ζήσει λίγο. Αλλά νομίζω τα 4 με 4,2 τα έχει άνετα όπως λες, οπότε μου αρκούν για τώρα! Ευχαριστώ πολύ. Η μητρική δεν είναι είναι για OC οπότε μην έχεις ψηλούς στόχους
Xristaras12 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Η μητρική δεν είναι είναι για OC οπότε μην έχεις ψηλούς στόχους η 990xa-ud3 δεν είναι για oc με 10φασική τροφοδοσία; στάνταρ δεν θα κλοκάρεις με την άνεση μιας sabertooth/crosshair και συναφών 1
Sheogorath Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 η 990xa-ud3 δεν είναι για oc με 10φασική τροφοδοσία; στάνταρ δεν θα κλοκάρεις με την άνεση μιας sabertooth/crosshair και συναφών Σύμφωνα με αρκετούς που την είχανε στο φόρουμ, όχι στα 4.8-5.0 Στα χαμηλότερα, μια χαρά
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Καλά αν πάρω σαν δεδομένα αυτά που λέει ο καθένας.... Το μόνο θέμα που είχαν ή 990XA ήταν πριν τα v3 v3.1 γιατί δεν μπορούσες να ρυθμίσεις LLC. Στα τελευταία 2 version υπάρχει κανονικά. Το δεν είναι για πολλά η μητρική σημαίνει δεν επαρκεί σε ρεύμα δεν σηκώνει FSB κτλπ κτλπ, προσωπικά έχω διαβάσει καλά σχόλια και αυτός ήταν ο λόγος που την πήρα και εγώ. Αυτές τις μέρες αύριο μεθαύριο θα την έχω στα χέρια μου και θα μπορώ να πω με σιγουριά. Τέλος μπορεί κάποιος να δει μερικά benchmark στο HWBOT. Τα μισά να κάνει από ότι λένε ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ δεν παίζει τίποτα άλλο. Σύμφωνα με αρκετούς που την είχανε στο φόρουμ, όχι στα 4.8-5.0 Στα χαμηλότερα, μια χαρά Αν δεν πάει το CPU η μητρική δεν είναι μάγος 2
Apple fanboy Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Το δεν είναι για πολλά η μητρική σημαίνει δεν επαρκεί σε ρεύμα δεν σηκώνει FSB κτλπ κτλπ, Εμμ..όχι.Άλλο τα σηκώνει,άλλο για πόσο.Και εκεί πάει το "πολλά πολλά". 1
cabdik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 μια χαρα ειναι η μητρικη για OC..! απλα δεν ειναι για EXTREME OC.....!! γιατι δεν εχει τις καταλληλες ψυκτρες και το αναλογο BIOS..! αλλα, τεχνικα μπορει να οβερκλοκαρει οποιονδηποτε επεξεργαστη οσο μπορει να παει αυτος... φυσικα..!! ο 8320 -οπως βλεπεις....- ανετα παει στα 4.2ghz χωρις πολλα πολλα....!! μετα θελει ψαξιμο, κι επειδη κι εμενα μου αρκει, τον εχω αφησει εκει...!! απο τοτε που βγηκε η 990XA-UD3 ειναι ΤΟ vfm, σε AM3 πλατφορμα...! 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα