zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δηλαδή καφέ θα φτιάξεις..τι πρωτοποριακό θα κάνεις?Θα βάλει τα τραπέζια στο ταβάνι και μποτες με μαγνητες για να τον πινουμε αναποδα σε αεροστεγή ποτήρια? Ωραία ιδέα ρε συ!
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Συζητάγαμε σήμερα υποθετικά τι κόστος θα είχε κάτι τέτοιο και τι παράμετροι πρέπει να καλυφθούν. Εγώ έχω δουλέψει σε τέτοιο μαγαζί, αλλά ήταν ήδη στημένο όποτε ξέρω μόνο τα λειτουργικά ( κι αυτά τα έχω σκουριασμένα). Α, και να λείπουν άκυρα σχόλια του τύπου "βρωμάει ο τόπος από τέτοια, βρες κάτι άλλο, κλπ". Υποθετικά μιλάμε, δεν υπάρχει καν δυνατότητα τέτοιας κίνησης αυτή την στιγμή αλλά είναι "ονειρο". Λοιπόν, βρίσκεις τον χώρο και πας σε ένα μηχανικό για τις άδειες. Αυτός λογικά θα έχει αρχιτεκτονες, συνεργεια κλπ να σε παραπεμψει οποτε ετσι κανεις και ανακαινιση/διαμορφωση του χώρου. Τον εξοπλισμο (ψυγεια, βιτρινες, κλπ) τον παιρνεις ξεχωριστα ή π.χ. αν πας σε μεγάλο τεχνικό γραφείο τα κάνουν όλα και παίρνεις μαγαζί "με το κλειδι στο χέρι"? Μετά πας εφορία για έναρξη και προσλαμβάνεις υπαλλήλους. Στα έξοδα έχεις ενοίκιο, ρεύμα, νερό, τηλεφωνο/ιντερνετ, μισθούς, ΦΠΑ και προμηθευτές. Μέχρι εδώ καλά, είναι τα εύκολα. Τι άλλο υπάρχει όμως? Π.χ. είναι διάφορα κρυφα έξοδα που δεν τα φαντάζεσαι με τη μια, όπως δικαιώματα στην ΑΕΠΙ κάθε μήνα για τη μουσική που θα παίζεις ή τεχνικό ασφαλείας για πιστοποιητικό κάθε χρόνο. Τι άλλα έξοδα έχει μια τέτοια επιχείρηση? Το υποθετικό σενάριο είναι για μαγαζί τύπου Γρηγόρη, μικρότερο και με λιγότερα πράγματα όμως. Που θα κυμαινόταν το αρχικό κόστος στησίματος για κάτι τέτοιο και τι μου διαφεύγει? Τοπικο μαγαζι θα ανοιξεις ή goodys πανω στην εγνατια; Σιγα μη θες και αρχιτεκτονα κλπ. Ενα μηχανικο (που να ξερει πεντε πραγματα απο καταστηματα), να σου συνταξει τα απαραιτητα χαρτια, κι ενα λογιστη να αναλαβει τα της εφοριας-ικα-τεβε κλπ. Εξοπλισμο, θες ενα χωρο παρασκευης των σνακ, και ενα καλο παγκο ψυγειο. Ολα τα αλλα θα στα δωσουν οι εταιριες. Απο κει και περα, αναλογα το τι μεγεθος μαγαζι θες να ανοιξεις, και τι εχεις φανταστει πως θα ειναι, μπορει να ειναι ενα μικρο με αποκλειστικα delivery και καφε στο χερι, μπορει να φανταζεσαι 500 τετραγωνικα και να σου ξεφορτωνει το κτελ κοσμο.
haris_216 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 .....................................Απο κει και περα, αναλογα το τι μεγεθος μαγαζι θες να ανοιξεις, και τι εχεις φανταστει πως θα ειναι, μπορει να ειναι ενα μικρο με αποκλειστικα delivery και καφε στο χερι, μπορει να φανταζεσαι 500 τετραγωνικα και να σου ξεφορτωνει το κτελ κοσμο. Βέβαια αφού όπως μας έχει πει ο ts πρόκειται για μελλοντική ιδέα μπορεί μέχρι τότε το κτελ να είναι έτσι ή και έτσι (στο δεύτερο σενάριο οι χυμοί και τα αναψυκτικά θα ξεπουλάνε σφαίρα ) 1
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Βέβαια αφού όπως μας έχει πει ο ts πρόκειται για μελλοντική ιδέα μπορεί μέχρι τότε το κτελ να είναι έτσι ή και έτσι (στο δεύτερο σενάριο οι χυμοί και τα αναψυκτικά θα ξεπουλάνε σφαίρα ) Που πρέπει να είναι και φτηνά (για να το συνδέσουμε και με το άλλο θέμα )
idomeneas7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Φιλοσοφία ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης; wut Η αγορά είναι κορεσμένη, ψάξε κάτι άλλο. Βρε πουλάκι μου, απο την αρχη το λέω: δεν με αφορά γιατι δεν το πραγματοποιω (ακομα τουλαχιστον). Με ενδιαφερουν πρακτικα πραγματα του στιλ "γλιτωνεις αεπι με spotify" που ειπε ενας, ή μη παρεις ταδε μαρκα πραγματα κλπ. Θελω να καλυψω τις διαδικαστικες παραμετρους για ολοκληρωμενο daydreaming. Πρακτικό πράγμα ειναι να σου πει κάποιος οτι η αγορά ειναι υπερκορεσμένη σε αυτό τον τομέα...και σεις μα λες θα κάνω κατι ξεχωριστό/μοναδικο/super wow...σε ρωτάμε εσύ τι έχεις στο μυαλό σου ακριβως (έστω και σαν όνειρο) και πάλι ζητάς πληροφορίες που τις μαθαίνει κανείς με ένα απλό γκουγκλάρισμα. Πριτς που θα σου πω την σουπερ ντουπερ ουαου φανταστικη ιδεα μου! Για να με κλεψεις και να χεστεις στα λεφτα? Δε μαθαινεις με απλο γκουγκλ ολα οσα χρειαζεσαι στην πραξη για ενα τετοιο μαγαζι. Μονο απο καποιον που εχει/ειχε τετοιο ή είναι στο χωρο και ξερει. Τοπικο μαγαζι θα ανοιξεις ή goodys πανω στην εγνατια; Σιγα μη θες και αρχιτεκτονα κλπ. Ενα μηχανικο (που να ξερει πεντε πραγματα απο καταστηματα), να σου συνταξει τα απαραιτητα χαρτια, κι ενα λογιστη να αναλαβει τα της εφοριας-ικα-τεβε κλπ. Εξοπλισμο, θες ενα χωρο παρασκευης των σνακ, και ενα καλο παγκο ψυγειο. Ολα τα αλλα θα στα δωσουν οι εταιριες. Απο κει και περα, αναλογα το τι μεγεθος μαγαζι θες να ανοιξεις, και τι εχεις φανταστει πως θα ειναι, μπορει να ειναι ενα μικρο με αποκλειστικα delivery και καφε στο χερι, μπορει να φανταζεσαι 500 τετραγωνικα και να σου ξεφορτωνει το κτελ κοσμο. Αμα νοικιασεις ενα μαγαζι που παλια ηταν κατι αλλο, πχ ρουχαδικο, πρεπει να διαμορφωσεις αλλιως τον χωρο, να βαλεις γυψοσανιδες πιθανα, να περασεις νεα καλωδια ισως, να στρωσεις πλακακια, κλπ. Θες καποιον να τα οργανωσει ολα αυτα, δεν μπορεις να το παιζεις εργολαβος.
haris_216 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 ............................Δε μαθαινεις με απλο γκουγκλ ολα οσα χρειαζεσαι στην πραξη για ενα τετοιο μαγαζι. Μονο απο καποιον που εχει/ειχε τετοιο ή είναι στο χωρο και ξερει......................................... Εννοείται ότι "Δε μαθαινεις με απλο γκουγκλ ολα οσα χρειαζεσαι στην πραξη για ενα τετοιο μαγαζι" (αφού δεν υπάρχει, αφού είναι νέα ριζοσπαστική ιδέα). Και βέβαια ποιος να είναι αυτός που "που εχει/ειχε τετοιο ή είναι στο χωρο και ξερει" (αφού πάλι δεν υπάρχει κάτι τόσο ουάου). Άρα...dead end
idomeneas7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δεν ειναι Γιαννης, ειναι Γιαννακης. Οσο πρωτοποριακο και να ειναι, διεπεται απο τους ιδιους νομους και κανονες των υπολοιπων. Duh.
idomeneas7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Σήμερα το fantasy coffee/snack bar μου είχε αντικείμενο τους ντελιβεράδες, εντελώς συμπτωματικά. Για πες, πως ειναι συνηθως οι συνθηκες?
l337 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Επειδή το 99% των καφέ, σνακ, σάντουιτς/τυρόπιτες φάση είναι κυριολεκτικά σκουπίδια καλό είναι να φροντίσεις να έχεις όχι απλά καλές αλλά παραπάνω από άριστες πρώτες ύλες. Στα πάντα. Από τη ζάχαρη έως το αλεύρι. Όχι σαν εκείνα που χρησιμοποιείς σπίτι σου αλλά πολύ καλύτερα . Αυτό βέβαια θα σου ρίξει κατά πολύ το τζίρο. Αλλά αν θέλεις να ξεχωρίζεις από τον σωρό και τα υπόλοιπα σκουπίδια τότε πρεπει να εστιάσεις στην άψογη ποιότητα. Και άλλη μια συμβουλή. Όχι πάρα πολλά προιόντα. Λίγα αλλά πάρα πολύ καλά και καθαρά σε ποιότητα και γεύση. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν χρειάζεται μόνο άριστες -κυριολεκτικά- πρώτες ύλες αλλά και ακριβό -δυστυχώς- εξοπλισμό. Γι' αυτό σου είπα λίγα και καλά. Τέλος φρόντισε με κάποιον τρόπο να επιβραβεύεις τον σταθερό πελάτη σου. Αυτόν που έχει πίστη σε σένα και έρχεται συχνά για να τον εξυπηρετήσεις. Χτίσε δηλαδή μια σχέση εμπιστοσύνης καταστήματος-πελάτη. 2
idomeneas7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ναι βρε leet, εννοούνται αυτά. Κι εμένα δε μου αρέσει που σε πολλά τέτοια που χέζονται στα λεφτά και γινεται πανικός, βλεπεις τα γαλατα να ειναι λιντλ κλπ. Νευριαζω και λιγο που πανε καλα αυτοι γιατι εχουν μεγαλο περιθωριο κερδους και ο κοσμος κανει ουρες, αλλα δεν εχω σκοπο να κανω τετοιο πραγμα. Εδω με ενδιαφερει να μαθω πιο πολυ "backstage" πραγματα, πχ υγειονομικο, φορους, τελη, κλπ.
Uncle_Bens Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Να σου πω τι θες; κονέ με ιχθυόσκαλα για φρέσκα ψάρια.Ενα γιαπωνέζο (όχι λαθρομετανάστη απο την ομόνοια) αλλά κάποιον πραγματικό shef που θα του τα σκάσεις χοντρά για να έρθει (ή κάποιου αντίστοιχης ποιότητας σεφ) αυτός θα ειναι το No1 κόστος σου μακράν. εκεί μην τσιγκουνευτείς καθόλου δηλαδή.Όλοι οι άλλοι 1-2 πάρτους απο οαεδ και με προιεπιρεσία σε ταβέρνες κτλ ακόμη καλύτερα και αυτοί προσωπικό κουζίνας.και κάνε ΣΟΥΣΙ... όχι όμως τα αγιοβασιλιάτικα που έχουμε με 8€ 4 άγευστα σκατουλάκια με χάρτινες φέτες κατεψυγμένου ψαριού....Οι μερίδες σου θα πρέπει να χορταίνουν να μην χρειάζεται ο άλλος 5 μερίδες για να πεί ότι έφαγε.σε καλή τιμή (στόχος η κατανάλωση όχι να βγάλεις το κεφάλαιο στις 1000 παραγγελίες... ) κανένας άλλος υπάλληλος (εκτός απο καθαρίστρια) θα έχεις ενα πάγκο ρομποτικό που θα γυρνάει τα φρέσκα ποιάτα μπροστά στον πελάτι.. την κουζίνα θα πρέπει να την βλέπει ο πελάτης (βάλτην στο κέντρο του μαγαζιού) 0 γκαρσόνια κτλ μόνο ενας ταμίας που μπορεί να είσαι εσύγράψου σε όλα τα site με delivery κάνε και δική σου σελίδα δέξου όλους τους τρόπους πληρωμής και κάνε deliveryΘα χεστείς στο τάλιρο απο τα takeaway απο τους χιπστερς απο τα γραφεία, απο τους ξένους-τουρίστες και απο τους φοιτητές.Άν δίνεις φρέσκο πράμα φτιαγμένο με τα κατάλληλα υλικά για να υπάρχει ποικιλία σε texture και γεύση (εξού και ο ειδικός σεφ) σε τιμή κατανάλωσης και όχι πιάτου 5άστερου εστιατορίου στην γαλλία. Την έκανες ταράτσα.Για να μην σου πω να πάρεις ενυδρεία με τα ψάρια ζωντανά και να σφάζονται μπροστά στον πελάτη και να κουνιούνται κιόλας απο την πολύ φρεσκάδα Παράλληλα σε socialmedia σε forum και στο ίδιο σου το site πληροφόρησε τον κόσμο για το καλό στην υγεία που κάνει το φρέσκο ωμό ψάρι τα θρεπτικά συστατικά το πως μπορεί να βοηθήσει στην δίαιτα στην χοληστερίνη σε πρόγραμμα γυμναστικής (καθαρή πρωτεΐνη Ω3 κτλ) επισης κάθε ψάρι κτλ έχει τα δικά του θρεπτικά στοιχεία με ανεκτίμητη αξία ανέλυσε και μετάδωσε τα αυτά όλοι οι φουσκωτοί fitnessμιτνες θα ξετρελαθούν. και άσε τα μουφοσάντουιτς και τις κρέπες τα σιχαθήκαμε ειναι και μάπα τα περισσότερα. Μικρός χώρος, ακόμη μικρότερος λογαριασμός ΔΕΗ, λιγότερος εξοπλισμός, λίγοι υπάλληλοι ουσιαστικά 0 ανταγωνισμός.
pournaras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ρε παιδια, που τους βρισκετε αυτη την εποχη μεσω οαεδ και εγω δεν μπορω; Ποιο προγραμμα τρεχει αυτο τον καιρο;
Uncle_Bens Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ρε παιδια, που τους βρισκετε αυτη την εποχη μεσω οαεδ και εγω δεν μπορω; Ποιο προγραμμα τρεχει αυτο τον καιρο; έλα ντε; αλλά όλοι αυτό λένε αλλά δεν έχει σημασία υπαλλήλους βρίσκεις ο σεφ ειναι το θέμα.. Εσύ που τα ξέρεις αυτά πουρνάρα τι λές; δεν γαμάει σωστή εκτέλεση σουσι μαγαζιού με delivery ?
pournaras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 έλα ντε; αλλά όλοι αυτό λένε αλλά δεν έχει σημασία υπαλλήλους βρίσκεις ο σεφ ειναι το θέμα.. Εσύ που τα ξέρεις αυτά πουρνάρα τι λές; δεν γαμάει σωστή εκτέλεση σουσι μαγαζιού με delivery ? Αναλογα την πολη που θες να το κανεις. Σε μια πολη 5 εκ. κατοικων, μπορει και να πιασει, σε μια πολη σαν τη δικη μου ακομη και τα goody's δεν αντεξαν μπροστα στο πιτογυρο, απλα θα σε παρουν με τα πορτοκαλια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα