Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην πετάγετασαι από το ένα θέμα στο άλλο.Αν μη τι άλλο εσύ γενικεύεις.

Ας τα πάρουμε λίγο με τη σειρά:

-Ο στρατός των ΗΠΑ κοστίζει κάτι εκατοντάδες δισ δολλάρια το χρόνο. https://en.wikipedia.org/wiki/Military_budget_of_the_United_StatesΤο 2015 ,χωρίς να έχει καν τελειώσει το έτος,κοστίζει ήδη 598,5 δισ δολλάρια:

https://www.nationalpriorities.org/campaigns/military-spending-united-states/?gclid=CMOB6IvTnMYCFSXHtAodV5AGoQ

-Ο γεωργός ξέρει πότε θα βρέξει και με μεγάλη ακρίβεια.Οι δορυφόροι (και οι υπολογιστές) αυξάνουν δραματικά την ακρίβεια πρόγνωσης.Αυτό γίνεται κυρίως γιατί μετά το 2010 έχουμε υπερυπολογιστές που προσπαθούν να κάνουν στατιστικές αναλύσεις πάνω σε μοντέλα καιρικών συνθηκών.Το ότι έχεις αυτό το site http://www.okairos.gr/υετός/για να βλέπεις live κάθε λίγες ώρες τον καιρό λέει πολλά για την χρησιμότητα των δορυφόρων.

-Το ψυγείο που έχεις δίπλα σου δεν εκλύει πλέον τόσα greenhouse gases όσο στο παρελθόν.Θυμάσαι φαντάζομαι πριν μία δεκαετία να μιλάνε οι επιστήμονες για την τρύπα του όζοντος.Ε ,αυτό το αντιμετωπίσαμε με μετρήσεις οι οποίες έγιναν από τους δορυφόρους Αρύα και Καλυψώ και όχι μόνο:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ozone_depletion#World_Ozone_Day

Αν δεν είχε κλείσει η τρύπα του όζοντος τώρα θα είχαμε περιοχές στις οποίες οι καρκίνοι και άλλες βλαβερές παθήσεις από υπερβολική δόση βλαβερής ακτινοβολίας από τον ήλιο θα είχαν εκτοξευθεί.Υποθέτω ότι τεράστιες περιοχές στη γη θα είχαν γίνει ακατοίκητες λόγω αυτού του φαινομένου.

Αυτά.

1. Δεν γενικεύω και για την ακρίβεια είμαι πολύ ακριβής.

2.Εισαι απόλυτος σε βαθμό να μην βλέπεις το αυτονόητο

3.Το επιχείρημα σου περί κόστους αμερικανικού στρατού σε συνδυασμό με το κόστος διαστημικών εγχείρηματων ενισχύει αυτό που ακριβώς υποστηρίζω. Δεν θα υπήρχε φτώχεια στον πλανήτη.

4.Η πρόγνωση καιρού είναι σημαντική πολυπλευρως .Όσον αφορά τους γεωργούς κατανοώ απολύτως πόσο βοηθητικό είναι αλλά όπως προανεφερα το τελικό προϊόν είναι τουλάχιστον υποδεέστερο σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές.

5.Η τρύπα έκλεισε Θέλουμε καμιά 30 χρόνια για αποκατάσταση. Όσον αφορά δε το θέμα του καρκίνου μέχρι το 2030 υπάρχουν προβλέψεις που μιλούν για αύξηση 50% Και είναι πολύ πιο σύνθετη η πηγή του εν λόγω προβλήματος από τη τρύπα.. Δεν έχω χρόνο να εξηγήσω ίσως το πρωί γιατί νυστάζω

6. Νιώθεις καλά με όσα βλέπεις γύρω σου?Μην απαντήσεις η καρδούλα σου το ξέρει.

7.Δεν αμφισβητώ το μεγαλείο της επιστήμης. Αμφισβητώ τη χρήση της απο τον άνθρωπο και τις προσδοκίες του. Ρίξε ένα βλέφαρο στο Venus project του Fresco και ελπίζω να κατανοήσεις τι εστι ανθρωποκεντρικη χρήση της τεχνολογίας με σεβασμό στον πλανήτη.

Αυτά και άλλα πολλά αλλά νυστάζω τα μαλα

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η μέγιστη ειρωνεία.. Σκοτώνουμε τον πλανήτη μας και ότι υπάρχει πάνω σε αυτόν αλλά δίνουμε τρις για να βρούμε ζωή σε άλλους. Θέλουν λέει να ξεδιπλώσουν το κουβάρι του μυστηρίου αναφορικά με την δημιουργία του κόσμου και της ζωής.Η ζωή είναι εδώ στο τώρα και της γυρνάμε τη πλάτη χωρίς καν να κρατάμε τα προσχήματα. Shame on us

Φίλε, η ζωή είναι αλλού.

Δημοσ.

Και κάτι άλλο: είναι πολύ αφελές να πιστεύει κάποιος ότι το πρόβλημα τις πείνας θα λυθεί ξοδεύοντας 10-20-30 δις για τρέχουσες ανάγκες τροφής. 

Όταν τελειώσουν αυτά τα λεφτά, τι? Άλλα τόσα? Και μετά άλλα τόσα? Μήπως έτσι απλώς καλύπτεται πρόσκαιρα το πρόβλημα. Μήπως η λύση πρέπει να δοθεί διαφορετικά?

• Like 4
Δημοσ.

Δεκα ολοκληρα χρονια για να φτασουμε στον πλουτωνα αλλα κατ τα αλλα ξερουμε πως δημιουργηθηκε το συμπαν!

Η αλαζονεια του ανθρωπου δεν εχει ορια.

Δημοσ.

1. Δεν γενικεύω και για την ακρίβεια είμαι πολύ ακριβής.

2.Εισαι απόλυτος σε βαθμό να μην βλέπεις το αυτονόητο

3.Το επιχείρημα σου περί κόστους αμερικανικού στρατού σε συνδυασμό με το κόστος διαστημικών εγχείρηματων ενισχύει αυτό που ακριβώς υποστηρίζω. Δεν θα υπήρχε φτώχεια στον πλανήτη.

4.Η πρόγνωση καιρού είναι σημαντική πολυπλευρως .Όσον αφορά τους γεωργούς κατανοώ απολύτως πόσο βοηθητικό είναι αλλά όπως προανεφερα το τελικό προϊόν είναι τουλάχιστον υποδεέστερο σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές.

5.Η τρύπα έκλεισε Θέλουμε καμιά 30 χρόνια για αποκατάσταση. Όσον αφορά δε το θέμα του καρκίνου μέχρι το 2030 υπάρχουν προβλέψεις που μιλούν για αύξηση 50% Και είναι πολύ πιο σύνθετη η πηγή του εν λόγω προβλήματος από τη τρύπα.. Δεν έχω χρόνο να εξηγήσω ίσως το πρωί γιατί νυστάζω

6. Νιώθεις καλά με όσα βλέπεις γύρω σου?Μην απαντήσεις η καρδούλα σου το ξέρει.

7.Δεν αμφισβητώ το μεγαλείο της επιστήμης. Αμφισβητώ τη χρήση της απο τον άνθρωπο και τις προσδοκίες του. Ρίξε ένα βλέφαρο στο Venus project του Fresco και ελπίζω να κατανοήσεις τι εστι ανθρωποκεντρικη χρήση της τεχνολογίας με σεβασμό στον πλανήτη.

Αυτά και άλλα πολλά αλλά νυστάζω τα μαλα

Έχεις τόσα λάθη στον τρόπο που σκέφτεσαι που πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω!

Από το ότι η πολεμική βιομηχανία κοστίζει δεκάδες με εκατοντάδες φορές περισσότερο σε σχέση με την διαστημική έρευνα;

Από το ότι σου απέδειξα (αλλά με έγραψες) ότι οι δορυφόροι οφελούν τους ανθρώπους;

Από το ότι το να μελετήσουμε άλλους πλανήτες μπορούμε και βελτιώνουμε την ζωή μας;

Από το ότι η φτώχεια της ανθρωπότητας οφείλεται στην έλλειψη γνώσης που θα απέτρεπε τους ανθρώπους να είναι φτωχοί;Παράδειγμα η Αφρική που της έχουν δώσει τεράστιες ποσότητες βοήθειας αλλά ποτέ δε θα ορθοποδήσει μέχρι ο πληθυσμός τους να μορφωθεί;

Από το ότι αναφέρεις κάτι ακόμα πιο άσχετο,τον Fresco , ο οποίος αφιερώνεται στην κατασκευή μιας ουτοπίας η οποία με τη σημερινή τεχνολογία ,ανθρώπινη νοημοσύνη και κουλτούρα δεν είναι εφικτή;

Τι σχέση έχει η κυκλική χώρα,η πράσινη ουτοπία του Fresco,στην οποία θα ζουν μόνο οι πλούσιοι (λόγω του κόστους κατασκευής της πόλης) με τους δορυφόρους που στέλνει η Nasa στον Πλούτωνα;Τουλάχιστον η Nasa έπεισε τον κόσμο με πράξεις ότι οφελεί την ανθρωπότητα ενώ το μόνο που κατάφερε δυστυχώς να πετύχει ο Fresco είναι μάλλον να τον αντιγράψει η Apple στο χτίσιμο των τεράστιων πράσινων κτιρίων τους.

Όσον αφορά τους γεωργούς και την τρύπα του όζοντος δείχνεις απλά ότι δεν έχεις γνώση των τεχνολογικών επιτευγμάτων που πέτυχαν οι Nasa και άλλες διαστημικές εταιρίες.

Και μάλλον παρέλειψες επίτηδες να αναφέρεις το φαινόμενο του θερμοκηπίου το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες ζημιές επειδή ελάχιστοι θέλουν να ακούσουν την γνώμη των ειδικών.Αυτών που μελετάνε τον καιρό.Με δορυφόρους.

Ας αφήσουμε την καρδιά μου στην ησυχία της.Αυτά που έχει δει,ευτυχώς όχι πολλά,είναι αρκετά για να ανοίξουν τα μάτια μου για το πόσο σκατά άδικος είναι ο κόσμος (ευτυχώς είμαι από τους λίγους τυχερούς,γιατί η ζωή είναι μία τύχη,δεν αποφασίζεις αν θα είσαι έξυπνος ή όχι,αν θα γεννηθείς με λεφτά ή όχι,υγιής ή όχι).

• Like 4
Δημοσ.
Και κάτι άλλο: είναι πολύ αφελές να πιστεύει κάποιος ότι το πρόβλημα τις πείνας θα λυθεί ξοδεύοντας 10-20-30 δις για τρέχουσες ανάγκες τροφής. 

Όταν τελειώσουν αυτά τα λεφτά, τι? Άλλα τόσα? Και μετά άλλα τόσα? Μήπως έτσι απλώς καλύπτεται πρόσκαιρα το πρόβλημα. Μήπως η λύση πρέπει να δοθεί διαφορετικά?

Venus project

Δημοσ.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωση του Πλοΰτωνα. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα αποκαλύψει η εξερεύνησή του για τον ίδιο και για το σύμπαν.

Δυστυχώς κάπως έτςι συμβαίνει με τα συγκοινωνούντα δοχεία . Για να χρηματοδοτήσουν τέτοια προγράμματα (αλλά και το μισό τρις για τον αμερικανικό στρατό), δεν ταίζουν τους πεινασμένους και δεν δίνουν κατάλυμα στους άστεγους (νομίζω κάπου 15 εκατομύρια έχουν στις ΗΠΑ). Κρίμα.

Δημοσ.

Θυμάμαι που το είχα διαβάσει στο Περισκόπιο της Επιστήμης κατά το 2004/5 για την επικείμενη εκτόξευση και την ανάλυση της αποστολής του.

Πως πέρασαν τα χρόνια...

Btw:Σε κάθε άρθρο για την εξερεύνηση του διαστήματος/Επιστήμης θα γράφετε τις ίδιες βλακείες;

Το θέμα της φτώχειας είναι πολιτικό, όχι θέμα χρημάτων.

Η ίδια η κοινωνία δημιουργεί φτώχεια ανεξάρτητα πόσα δίνουμε στην Επιστήμη, εάν αγανακτείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε την κοινωνία,όχι την αναζήτηση για την Γνώση.

• Like 5
Δημοσ.

Έχεις τόσα λάθη στον τρόπο που σκέφτεσαι που πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω!

Από το ότι η πολεμική βιομηχανία κοστίζει δεκάδες με εκατοντάδες φορές περισσότερο σε σχέση με την διαστημική έρευνα;

Από το ότι σου απέδειξα (αλλά με έγραψες) ότι οι δορυφόροι οφελούν τους ανθρώπους;

Από το ότι το να μελετήσουμε άλλους πλανήτες μπορούμε και βελτιώνουμε την ζωή μας;

Από το ότι η φτώχεια της ανθρωπότητας οφείλεται στην έλλειψη γνώσης που θα απέτρεπε τους ανθρώπους να είναι φτωχοί;Παράδειγμα η Αφρική που της έχουν δώσει τεράστιες ποσότητες βοήθειας αλλά ποτέ δε θα ορθοποδήσει μέχρι ο πληθυσμός τους να μορφωθεί;

Από το ότι αναφέρεις κάτι ακόμα πιο άσχετο,τον Fresco , ο οποίος αφιερώνεται στην κατασκευή μιας ουτοπίας η οποία με τη σημερινή τεχνολογία ,ανθρώπινη νοημοσύνη και κουλτούρα δεν είναι εφικτή;

Τι σχέση έχει η κυκλική χώρα,η πράσινη ουτοπία του Fresco,στην οποία θα ζουν μόνο οι πλούσιοι (λόγω του κόστους κατασκευής της πόλης) με τους δορυφόρους που στέλνει η Nasa στον Πλούτωνα;Τουλάχιστον η Nasa έπεισε τον κόσμο με πράξεις ότι οφελεί την ανθρωπότητα ενώ το μόνο που κατάφερε δυστυχώς να πετύχει ο Fresco είναι μάλλον να τον αντιγράψει η Apple στο χτίσιμο των τεράστιων πράσινων κτιρίων τους.

Όσον αφορά τους γεωργούς και την τρύπα του όζοντος δείχνεις απλά ότι δεν έχεις γνώση των τεχνολογικών επιτευγμάτων που πέτυχαν οι Nasa και άλλες διαστημικές εταιρίες.

Και μάλλον παρέλειψες επίτηδες να αναφέρεις το φαινόμενο του θερμοκηπίου το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες ζημιές επειδή ελάχιστοι θέλουν να ακούσουν την γνώμη των ειδικών.Αυτών που μελετάνε τον καιρό.Με δορυφόρους.

Ας αφήσουμε την καρδιά μου στην ησυχία της.Αυτά που έχει δει,ευτυχώς όχι πολλά,είναι αρκετά για να ανοίξουν τα μάτια μου για το πόσο σκατά άδικος είναι ο κόσμος (ευτυχώς είμαι από τους λίγους τυχερούς,γιατί η ζωή είναι μία τύχη,δεν αποφασίζεις αν θα είσαι έξυπνος ή όχι,αν θα γεννηθείς με λεφτά ή όχι,υγιής ή όχι).

Θα αρχίσω από τέλος... Διακρίνω ότι μια από τις κεντρικές σου πεποιθήσεις είναι ότι η ζωή είναι τύχη. Δεν πιστεύω μάστορα στην τύχη. Εγώ είμαι ευτυχισμένος γιατί ευλογώ τη ζωή και πιστεύω στον παράγοντα άνθρωπο. Δράση - αντίδραση. Σαφώς δεν αποφασίζεις αν θα γεννηθείς έξυπνος παρόλα αυτά ακόμα και αυτό το αποτέλεσμα είναι απόρροια μιας ένωσης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (το γιατί αυτή η ένωση πολλές πιθανές εξηγήσεις αλλά όχι τώρα).

Πραγματικά πιστεύεις ότι ο φτωχός στη Ζιμπάμπουε είναι θύμα μιας συμπαντικής μεταφυσικής συνωμοσίας ...Η χλωρίδα και η πανίδα του Αμαζονίου έχει μειωθεί δραματικά γιατί μία βασανιστική μοίρα το ήθελε?? ε όχι δα

Το Venus project ουτοπία για πλούσιους? Έχεις διαβάσει αναλυτικά για το Venus project ή δανείζεσαι πληροφορίες από επικριτές????Ρητορική η ερώτηση. Σημείωση ο Fresco εκτός από ευφυής εδώ και 50 χρόνια είναι και ενοχλητικός για πολλες εταιρείες και κυβερνήσεις. Γιατί άραγε??? Σου συστήνω να διαβάσεις πριν απορρίψεις και μετά είμαι εδώ για περαιτέρω κουβέντα .. Θυμάμαι ότι δεν σου αρέσει η ημιμάθεια.

Διάβασε το αρχικό μου ποστ. Δεν αμφισβητώ τα ωφελεί των διαστημικών εγχείρηματων και δεν έκανα skip την αναγκαιότητα να υπάρχουν δορυφόροι. Στα δικά μου μάτια όμως είναι ειρωνικό το γεγονός ότι ο άνθρωπος θέλει να βρει ζωή στον παγωμένο Άρη όταν δεν σέβεται τη ζωή στον πλανήτη που τον θρέφει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Για την ακρίβεια το βρίσκω απείρως παράδοξο.

Αυτή είναι η δική μου αλήθεια και δεν χρειάζεται να είναι η δική σου.

Δημοσ.

"η ζωή είναι μία τύχη,δεν αποφασίζεις αν θα είσαι έξυπνος ή όχι"ΟΟΟΟΟ σου την ειπε αγρια ο τρελοζζζ!! και εχει και δικιο.

• Like 1
Δημοσ.
"η ζωή είναι μία τύχη,δεν αποφασίζεις αν θα είσαι έξυπνος ή όχι"ΟΟΟΟΟ σου την ειπε αγρια ο τρελοζζζ!! και εχει και δικιο.[/size]

Πολύ βολικό το η ζωή είναι τύχη. Ο καλύτερος τρόπος να αποποιηθείς όποια ευθύνη.

Καλά έκανε και μου την είπε γιατί ήμουν κακό παιδί :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...