weissheit Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Παιδιά καλησπέρα, η ιστορία έχει ως εξής: είχα κάνει αίτηση για ένα summer school στη Γερμανία. Το κόστος θα ήταν 175 ευρώ (εγγραφή, διαμονή, κάρτα μεταφοράς στην πόλη, ασφάλιση, κλπ) για μια εβδομάδα. Έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα (διαβατήριο, φώτο, αίτηση εγγραφής) αλλά δεν είχα στείλει ακόμα τα χρήματα, καθώς η τελευταία μέρα κατάθεσης ήταν η 21/6. Στις 9/6 βλέπω στο γκρουπ που είχαν φτιάξει για το facebook μια ανακοίνωση του τύπου "κλείσαμε δωμάτια για όλους, ελπίζουμε να είστε υγιείς μέχρι το τέλος, αλλιώς θα υπάρξουν τέλη ακύρωσης". Καθώς τις επόμενες μέρες προέκυψε ένα άλλο θέμα, είδα ότι τελικά θ' αναγκαστώ να το ακυρώσω. Οπότε τώρα πρέπει να πληρώσω 100 ευρώ (για τα έξοδα εγγραφής μου και όχι 175 όπως ήταν το αρχικό ποσό, γιατί τους ζάλισα και είπαν ότι θα αναλάβουν αυτοί τα υπόλοιπα, ακύρωση ξενοδοχείου, κλπ), γιατί μου έκλεισαν δωμάτιο ενώ δεν τους έστειλα λεφτά, καθώς η προθεσμία ήταν μέχρι τις 21/6, αλλά αυτοί βγήκαν ξαφνικά στο fb στις 9/6 και είπαν το παραπάνω. Εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω υπογράψει κάποιο έγγραφο που να είχε τέτοιο όρο, ούτε μας το είχαν γνωστοποιήσει από την αρχή. Και τους εξήγησα πως αυτό είναι άδικο και πως δεν έχει κάποια λογική. Σας γράφω γιατί θέλω τη γνώμη σας. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, εσείς τι θα κάνατε; αν δεν τους τα δώσω εν τέλει, τι μπορούν να κάνουν αυτοί; μπορούν να το κυνηγήσουν νομικά ή βασίζονται στη καλή μου πίστη; Με ενδιαφέρουν οι γνώμες όλων και αν υπάρχει και κάποιος δικηγόρος για κάποια συμβουλή, θα ήμουν υπόχρεη!
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Γράφτους στα @@ σου τους γερμαναράδες. Μην πληρώσεις ούτε € ειλικρινα!!! Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Βασικά μπορούν να σου κλάσουν μια μάντρα. Αν καταφέρεις να το μεταφράσεις στείλτους το
MikeJ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Εφόσον δεν έχεις υπογράψει τίποτα , δε βλέπω πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τα χρήματα από σένα.... Νομικά άρα δε χρειάζεται να πληρώσεις... Ηθικά ίσως, δεδομένου ότι τους άφησες ξεκρέμαστους... Πες τους αν γίνεται να πάει άλλος στην θέση σου ή ενδεχομένως αν ξέρεις εσύ κάποιον που να θέλει να πάει ώστε να πληρώσει εκείνος και να μην πάει χαμένο το δωμάτιο κλπ
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Και μετά θα λένε, οι έλληνες δεν πληρώνουνε, ας τους αποκλείσουμε από το summer school. (μην βαράτε) 1
Pankar95 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Την πάτησαν οι Γερμανοί. Πας και κλείνεις δωμάτια χωρίς να έχεις σίγουρο το ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα πληρώσουν; Τι cancellation fee και μαλακίες; Δηλαδή αν τους τη βαραγε και βαζανε και masturbation fee θα πρεπε να τους το πληρώσουν κι αυτο;
haris_216 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Αν το "τελευταία μέρα κατάθεσης" είναι το ίδιο με το "τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχής" (deadline για τη συμμετοχή σου) τότε δεν βλέπω το λόγο που βιάστηκαν να κλείσουν δωμάτια και σίγουρα δεν θεωρώ (με την απλή λογική αφού δεν είμαι νομικός) ότι πρέπει να πληρώσεις αφού υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης. Αν όμως υπήρχε άλλο deadline για την συμμετοχή (πχ 2/6) και άλλο για τα φράγκα ("ok ξέρουμε ποιοι συμμετέχετε, δεν χρειάζεται να στείλετε χρήματα αμέσως, έχετε περιθώριο άλλες 20 μέρες") τότε θεωρώ ότι έχεις δεσμευθεί (και με βάση αυτή τη δέσμευση προχώρησαν) και άρα πρέπει (ηθικονομικά) να πληρώσεις. 2
epp Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Αν το "τελευταία μέρα κατάθεσης" είναι το ίδιο με το "τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχής" (deadline για τη συμμετοχή σου) τότε δεν βλέπω το λόγο που βιάστηκαν να κλείσουν δωμάτια και σίγουρα δεν θεωρώ (με την απλή λογική αφού δεν είμαι νομικός) ότι πρέπει να πληρώσεις αφού υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης. Αν όμως υπήρχε άλλο deadline για την συμμετοχή (πχ 2/6) και άλλο για τα φράγκα ("ok ξέρουμε ποιοι συμμετέχετε, δεν χρειάζεται να στείλετε χρήματα αμέσως, έχετε περιθώριο άλλες 20 μέρες") τότε θεωρώ ότι έχεις δεσμευθεί (και με βάση αυτή τη δέσμευση προχώρησαν) και άρα πρέπει (ηθικονομικά) να πληρώσεις. + οτι οπως ειπε συμπληρωσε και εστειλε αιτηση εγγραφης. Μηπως αυτη εχει την δεσμευτικη ισχυ? Μηπως αναφερουν καπου σε καποιο απτα εγγραφα ή το σαιτ τους οτι η αιτηση εγγραφης αποτελει και συμβολαιο/βεβαιωση οτι θα πας?
tz3s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Και να εβαλες την υπογραφη σου σε κατι.. που αν το εκανες μεσω αιτησης εγγραφης ΔΕΝ προκεται και δεν νομιζω να μπορουν να σου κανουν και τιποτα...!! Δηλαδη αν εγω καθομουν και εβαζα στοιχεια φιλου τι θα γινοταν? Εμενα ολο αυτο μου μυριζει κομπινα.. Δεν γινεται να σου λενε deadline 21/6 και 9/6 να εμφανιζονται οτι κλεισανε δωματια και οτι θεσπισανε τελη!?!? Απο τη στιγμη που δεν εδωσες προκαταβολη μην ασχολεισαι καν! Και στην περιπτωση που νομικα μπορουν να τα διεκδικησουν, θα δωσουν 100+ ευρω για να πανε δικαστικα για να κερδισουν 100 ευρω? με τιποτα! Καμια σοβαρη επιχειρηση δεν κλεινει θεσεις χωρις προκαταβολη.. σε κανενα κρατος! Ή ερασιτεχνες ή παπατζες ειναι...
sundance_kid Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Θα στο θέσω απλά ρε ψηλέ, Πάς να χώσεις την Καιτούλα, έχεις κάνει μπάνιο, ξυρίζεσαι, φοράς την εκαπότα και σε παίρνει τηλέφωνο και σε λέει: "Κοίτα να δείς καρντάση, ρίχτην καμία παχιά γιατί θα πηδηχτώ με έναν ράντομ γκαΐ που τον λένε Μανωλάκη." Εσύ μετά δεν θα την έριχνες cancellation fee; Θα την ξαναβγαζες για φαγητο και θα την φιλούσες στο στόμα;
Narayan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Γράφτους στα @@ σου τους γερμαναράδες. Μην πληρώσεις ούτε € ειλικρινα!!! Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Βασικά μπορούν να σου κλάσουν μια μάντρα. Αν καταφέρεις να το μεταφράσεις στείλτους το ...είπε ο Έλλην που ονειρεύεται να αγοράσει μια Μ3. 2
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 ...είπε ο Έλλην που ονειρεύεται να αγοράσει μια Μ3. Άλλο το ένα άλλο η BMW. Το εχω ξαναπεί, οι γερμανοί είναι αχώνευτοι και πρέπει να τρώνε φάπες όπου τους πετυχαίνουμε στον δρόμο, αλλά ξέρουν να φτιάχνουν αμαξάρες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Άλλο το ένα άλλο η BMW. Το εχω ξαναπεί, οι γερμανοί είναι αχώνευτοι και πρέπει να τρώνε φάπες όπου τους πετυχαίνουμε στον δρόμο, αλλά ξέρουν να φτιάχνουν αμαξάρες. Double standards 3
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Θα στο θέσω απλά ρε ψηλέ, Πάς να χώσεις την Καιτούλα, έχεις κάνει μπάνιο, ξυρίζεσαι, φοράς την εκαπότα και σε παίρνει τηλέφωνο και σε λέει: "Κοίτα να δείς καρντάση, ρίχτην καμία παχιά γιατί θα πηδηχτώ με έναν ράντομ γκαΐ που τον λένε Μανωλάκη." Εσύ μετά δεν θα την έριχνες cancellation fee; Θα την ξαναβγαζες για φαγητο και θα την φιλούσες στο στόμα; Στη προκειμένη όμως η Καιτούλα σε έβλεπε μάλλον για φίλο κι εσύ παρανόησες... 1
dimitrisOP Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Άλλο το ένα άλλο η BMW. Το εχω ξαναπεί, οι γερμανοί είναι αχώνευτοι και πρέπει να τρώνε φάπες όπου τους πετυχαίνουμε στον δρόμο, αλλά ξέρουν να φτιάχνουν αμαξάρες. οι καλοι γερμανοι
MikeJ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Πες τους ότι θα τους δωσεις τα λεφτά, όταν αυτοί μας δώσουν τις αποζημιώσεις από τον β παγκόσμιο καθώς και το κατοχικο δάνειο, έτσι να τους τρολαρεις λίγο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα