Uncle_Bens Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Φυσικά και υπάρχει "θεία δίκη" και μάλιστα εξ ορισμού! κάποιοι δεν μπορούν να το δούνε γιατι πολύ απλά περιμένουν να δουν εναν μπάρμπα με μούσια να κάνει κάτι ή νομίζουν ότι τα υποκειμενικά τους κριτήρια ειναι αρκετά για να αποφασίσουν αν δικαιώθηκε/καταδικάστηκε κάποιος για τις πράξεις του.Κάθε δράση προκαλεί μια αντίδραση ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι επηρεάζει τον τρόπο που ζείς όπως στρώνει κανείς κοιμάται. όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά.Πχ κάποιος θα μπορούσαι να πεί ότι ο Χ ειναι τυχερός που σκώτωσε και δεν τον πιάσανε ποτε... και που ξέρουν την ζωή του απο εκεί και πέρα πως ήταν ή το αποφάσισε να σκοτώσει κάποιον ήταν λάθος... (αν κάποιος σκότωνε τον Χίτλερ δεν νομίζω πολλοί να είχαν πρόβλημα) και γενικά τα πάντα πέρα από το "ό,τι έσπειρες θα θερίσεις" ειναι θέμα ερμηνείας υποκειμενικής κρίσης. 1
nonreligius Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εγώ είμαι άθρησκος (μπορεί και άθεος ίσως ) και δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τί πιστεύω. Η λογική μου είναι η εξής: απορρίπτω με συνοπτικές διαδικασίες όποιον ισχυρισμό δεν μπορεί να αποδειχτεί: πχ μπορεί να αποδειχτεί ότι υπάρχει θεία δίκη; ΟΧΙ. Οπότε, το απορρίπτω, αφού δεν θα μάθω ποτέ δεν έχει νόημα να το πολυψάξω. Ακούω για ένα θαύμα. Μπορεί να αποδειχτεί ότι έγινε όντως ή ότι δεν είναι φυσικό φαινόμενο ή και απάτη; ΟΧΙ. Οπότε, το απορρίπτω και αυτό αφού ποτέ δεν θα μάθω με απόλυτη σιγουριά αν όντως είναι θαύμα. Όσον αφορά όμως τη θεία δίκη πιστεύω ότι είναι συνώνυμο του αιτίου-αποτελέσματος, για αυτό και δεν δρα πάντα. Πχ κάνω μία δολοφωνία, δεν το μαθαίνει κανείς, οπότε πώς θα τιμωρηθώ; Όμως, αν είμαι αγενής ή προσβλητικός με τους άλλους, ή ανεύθυνος στη δουλειά μου ή ασυνεπής και γενικά έχω τέτοια ελατώματα που επηρεάζουν τους συνανθρώπους μου, είναι λογικό να μου γυρίσει. Εγώ κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι... 1
zeniath Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Όλοι οι πολιτικοί και γενικότερα λεφτάδες ζουν. Καημένοι άνθρωποι πεθαίνουν. Όχι λοιπόν δεν υπάρχει. 4
johnbond Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εγώ πιστεύω οτι όλα είναι θέμα τύχης.. Ίδιες πιθανότητες έχει να πάθει κάτι κακό ένας φονιάς και ίδιες ο καλύτερος άνθρωπος. Με την προυπόθεση βέβαια αυτός που κάνει το κακό να μην νοιάζεται για το κακό που κάνει.. Γιατί αν στεναχωριέται για το κακό που έκανε ίσως "τιμωρηθεί" απο τους φυσικούς νόμους.πχ να πάθει κάποια ασθένεια λόγω της στεναχώριας που θα περνάει ή υποσυνείδητα να θέλει να τιμωρηθεί και με κάποιο τρόπο να ικανοποιήσει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. 1
manzah80 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εξαρταται πως αντιλαμβανεσε την δικη.Η δικη μπορει να ειναι και να εισαι σαπιος σαν ανθρωπος.Δικη υπαρχει θεια οχι.
idomeneas7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Μην το βλέπετε σαν "εκανε την Χ κακή πράξη" ---> "τιμωρήθηκε άμεσα για την Χ κακή πράξη με τρανταχτό τρόπο". 'Ετσι όπως το φαντάζομαι εγώ, το κακό θα επιστρέψει σε αυτόν με οποιονδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε στιγμή (θα αρρωστήσει, θα τον κερατώσει η γυναίκα του, θα τρακάρει, θα χασει λεφτά, κλπ. Ακόμα και πράγματα που δεν φαίνονται άμεσα στον περίγυρο). Δεν είναι vending machine το σύμπαν, βάζεις μια πράξη και βγαίνει η αντίστοιχη άμεσα. 1
NinjaMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Η θεία δίκη γνωστή και ως κάρμα πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Συνήθως το σύμπαν μας τιμωρεί για ένα κακό που έχουμε διαπράξει στο παρελθόν όταν έχουμε αρχίσει και το ξεχνάμε πια...
Uncle_Bens Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Όλοι οι πολιτικοί και γενικότερα λεφτάδες ζουν. Καημένοι άνθρωποι πεθαίνουν. Όχι λοιπόν δεν υπάρχει. Και ποιος σου είπε οτι η ζωή τους ειναι χαρισάμενη; εγώ ούτε ψύλλος στον κόρφο τους δεν θα ήθελα να ήμουν.
miike Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εξαρτάται ποιός κάνει τις κακές πράξεις. Αν είναι κάποιος πολύ έξυπνος ή κρύβεται πίσω από κάποιο προφίλ που από την κοινωνία θεωρείται πέραν πάσης υποψίας και μπορεί να διαχειριστεί τις ενοχές των πράξεών του, δεν θα τον πάρουν χαμπάρι ποτέ(παππάς, γιατρός , πολιτκός κτλ). Αν είναι ένας απατεωνάκος που δέρνει την γυναίκα του, καπνίζει,πίνει, κλέβει όλο και κάποιο πρόβλημα υγείας θα πάθει ή κάποιος θα του συμπεριφερθει αναλόγως. Θέμα προσωπικότητας και ψυχολογίας είναι περισσότερο κατά την γνώμη μου παρά δικαιοσύνης.
joakim Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Θα κάνω την διαφορά! Εγώ πιστεύω στο κάρμα, θεία δίκη, όπως θες πέστο. Με την έννοια ότι όποιος κάνει πολλά άσχημα πράγματα, θα τιμωρηθεί με κάποιον τρόπο κάποια στιγμή. 'Οπως και ότι όποιος κάνει καλά πράγματα θα του έρθει κάτι καλό. Σίγουρα στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι, όμως προτιμώ να πιστεύω σε ενός είδους butterfly effect από το απόλυτο χάος στο οποίο οι πράξεις μας δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκτυπο. δεν μπορω παρα να συμφωνησω.
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 όχι είναι ένα από τα πολλά πράγματα που έχει επινοήσει το ανθρώπινο μυαλό διότι δεν μπορεί να δεχθεί την αλήθεια Η οποία είναι ποια;
Valerie_ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εγώ πιστεύω στη θεία δική, το έχω δει με πάρα πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου. Το σωστότερο νομίζω είναι πως είναι δίκαιη αλλά όχι συνεπής. Εννοώ ότι εμείς περιμένουμε κάποιος που κάνει μπινια να το πληρώσει στο καπάκι αλλά σπάνια συμβαίνει. 1
Sarandis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Νεογέννητα με καρκίνο. Θεία δίκη και παπαριές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα