Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους θέλουν να έχουν μια εικόνα των συντάξεων(γήρατος,θανάτου,αναπηρικές,λοιπές) ανά ταμείο,ηλικία,μέση σύνταξη κτλ

http://www.ypakp.gr/uploads/docs/8018.pdf

(σε .pdf)

Αυτό που μου έκανε έκπληξη είναι αυτό εδώ:

f9GYdTi.png

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι μπορεί να παίζει με τους 4 που παίρνουν 10 συντάξεις?

Δημοσ.

Ενώ αν κάποιος ξέρει για τους 7 που παιρνουν 9 συντάξεις η τους 52 που παίρνουν 8  δεν θέλεις να σου εξηγήσει τι παίζει  ?

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον θα είχαν και τα ποσά που παίρνουν.
πχ να έλεγε τα 4 ατομα που παίρνουν 10 συντάξεις παίρνουν τόσα αθροιστικά
αυτοί με 9 παίρνουν τοσα κτλ

• Like 2
Δημοσ.

Κάτι άλλο που είδα. Σελίδα 8 πίνακας 4, συνταξιούχοι ανά ηλικία

pinakas

Τι σημαίνει 975 άτομα απροσδιόριστη ηλικία;;;  :confused:  :confused:

Δημοσ.

Πρώην υπάλληλοι ΔΕΚΟ και σώματα ασφαλείας πρέπει να είναι αυτοί.

Να μην συζητήσουμε όμως πως προσελήφθησαν και με ποια προσόντα θα ανέβη πάλι η πίεση. 

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι μπορεί να παίζει με τους 4 που παίρνουν 10 συντάξεις?

ένας είναι ο μητσοτάκης

Το τραγικό είναι ότι οι από 51-65 παίρνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις...

λογικό δεν είναι αφού οι περισσότεροι πάνω απο 80 παίρνουν σύνταξη από το ΟΓΑ  πχ ο πατέρας μου παίρνει γυρω στα  900Ε και η γιαγιά μου 93 πλέον καλά νανε παίρνει 400Ε

• Like 3
Δημοσ.

Στο post του ioankav μου άρεσε η κατηγορία "Απροσδιόριστη" για την ηλικία. Δεν είναι ούτε μικρότεροι απο 25 ετών, ούτε μεγαλύτεροι απο 95 ούτε ενδιάμεσα. Είναι τετραδιάστατα όντα.

• Like 1
Δημοσ.

ένας είναι ο μητσοτάκης

λογικό δεν είναι αφού οι περισσότεροι πάνω απο 80 παίρνουν σύνταξη από το ΟΓΑ  πχ ο πατέρας μου παίρνει γυρω στα  900Ε και η γιαγιά μου 93 πλέον καλά νανε παίρνει 400Ε

Όμως και οι 66-80 παίρνουν λιγότερο.

Ο (ορθός) καθορισμός της σύνταξης αποτελείται από δύο σκέλη. Πρώτο σκέλος είναι οι εισφορές και τα χρόνια αυτών. Δεύτερο σκέλος είναι η σύνταξη και τα χρόνια αυτής. Όταν λοιπόν ο άλλος βγαίνει στη σύνταξη στα 50, οι εισφορές του κατανέμονται για 35 χρόνια, μέχρι το μέσο όρο διαβίωσης, τα 85 (πχ). Αυτός που βγαίνει στην σύνταξη στα 65, οι εισφορές του κατανέμονται για 20 χρόνια. Επομένως όσο νωρίτερα βγεις στη σύνταξη, θες πολλαπλάσιες εισφορές για να έχεις την ίδια σύνταξη με κάποιον που βγήκε αργότερα.

Δημοσ.

f9GYdTi.png

Greek pensions are actually a pyramid scheme.

Δημοσ.

Όμως και οι 66-80 παίρνουν λιγότερο.

Ο (ορθός) καθορισμός της σύνταξης αποτελείται από δύο σκέλη. Πρώτο σκέλος είναι οι εισφορές και τα χρόνια αυτών. Δεύτερο σκέλος είναι η σύνταξη και τα χρόνια αυτής. Όταν λοιπόν ο άλλος βγαίνει στη σύνταξη στα 50, οι εισφορές του κατανέμονται για 35 χρόνια, μέχρι το μέσο όρο διαβίωσης, τα 85 (πχ). Αυτός που βγαίνει στην σύνταξη στα 65, οι εισφορές του κατανέμονται για 20 χρόνια. Επομένως όσο νωρίτερα βγεις στη σύνταξη, θες πολλαπλάσιες εισφορές για να έχεις την ίδια σύνταξη με κάποιον που βγήκε αργότερα.

Αυτό θα έπρεπε να ισχύει ιδανικά... πολύ αμφιβάλλω αν αυτό γίνεται στην Ελλάδα... Δηλαδή οι αστυνομικοί  και στρατιωτικοί που έβγαιναν στα 48-49 στη σύνταξη θα έπρεπε οι εισφορές 28 χρόνων εργασίας (από τα 20) να κατανέμονται σε 36 χρόνια σύνταξης (και μάλιστα σύνταξη που είναι πολύ κοντά σε ύψος στον τελευταίο μισθό που έπαιρναν)..... χώρια το εφάπαξ, χώρια το εφάπαξ που παίρνουν τα παιδιά τους χώρια τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων... (ήθελα να ξερα ποιανού ιδέα ήταν αυτό)

Τα νούμερα δε βγαίνουν ούτε για αστείο. 

Καλά, θα κάτσω να το διαβάσω όλο πρέπει να έχει τρελό γέλιο....

Είδα τώρα ότι υπάρχουν 19.267 συντάξεις που δίδονται σε άτομα 26-50 χρονών και χαρακτηρίζονται ως  γήρατος  .... κλάμα...

και άλλες 60.185 στα 51-55 πάλι γήρατος.... Άρα οι 50χρονοι είναι  γέροι... τέλος...

Επίσης μοιάζει πολύ βολικό που η κλίμακα πάει 26-50 ενώ μετά πάει ανά πενταετία για να μην μπορούμε να δούμε πόσοι παίρνουν στα 30 και τα 40 συντάξεις γήρατος....

Παιδιά ο κακός Ντάισελμπλουμ μας κατέστρεψε ο τοκογλύφος.... εμείς μόνοι μας δε κάναμε κανένα λάθος....Απλά δίνουμε 80 χιλιάδες συντάξεις γήρατος ( με μέση σύνταξη τα 1100 ευρώ περίπου) σε άτομα που σε άλλες χώρες θα δούλευαν τουλάχιστον 15 χρόνια παραπάνω.... 88 εκατομύρια το μήνα  1 δις και 56 εκατομμύρια το χρόνο δλδ....

• Like 3
Δημοσ.

το "εφάπαξ" για τα παιδιά των στρατιωτικών λέγεται ΒΟΕΑ και για να το πάρουν τα παιδιά γίνονταν κρατήσεις κάθε μήμα. Επίσης δώσανε λεφτά απο τη τσέπη τους για να ξεκινήσει, δηλαδή έβγαλε ο χ-y απο τη τράπεζα χρήματα και τα έδωσε στο στρατό, ο στρατός τα εκμεταλλευότανε και έκανε και κρατήσεις κάθε μήνα απο το μισθό. Τέλος, τα χρήματα που παίρνουν πίσω είναι λιγότερα απο όσα έχουν δώσει.
Συνεπώς εν τέλη, παίρνουν πίσω λιγότερα απο όσα έδωσαν χωρίς να υπολογίζουμε τα ποσά που κερδίζει το κράτος απο την εκμεταλλευση των χρημάτων τους μεχρι να τα παρουν.

Απλά προς ενημέρωση για όσους δε ξέρουν.

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε όμως και το μετοχικό ταμείο στρατού .

Τουλάχιστον στην πόλη μου θέλουν να εκμεταλλευτούν (και έχουν δεσμεύσει για αυτό τον λόγο)  τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα για να μπορούν να έχουν αυτές τις παροχές, και σε μια περίπτωση το έκαναν.

Θα πληρώνει η περιφέρεια ενοίκιο στο μετοχικό ταμείο στρατού και θα ανακαινίσει για να εγκαταστήσει εκεί τις δημόσιες υπηρεσίες.

Άρα όλοι οι πολίτες θα πληρώνουν για να έχουν οι στρατιωτικοί αυτές τις παροχές, εκτός αν τα παλιά στρατόπεδα τα είχαν κληρονομιά από τους παππούδες τους οπότε ζητάω συγνώμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...