Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εμπειρία έχετε;

Δέχονται τα φαρμακεία κάρτες τώρα με τα capital controls;

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι λεει η ΠΝΠ ότι όποιος δεν δέχεται κάρτα μπορεί να φάει πρόστιμο μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δημοσ.

Για να δεχτούν πρέπει να έχουν μηχάνημα

Δεν θυμάμαι να έχω μπει σε φαρμακείο που είχε

Δημοσ.

όχι, οι ταρίφες είναι.

Πάντως, δεν μπορεί να περιμένει κανείς μέσα σε τρεις μέρες ξαφνικά τα φαρμακεία να δέχονται πιστωτικές επειδή ξαφνικά μια ΠΝΠ το διέταξε. Αν η φάση τραβήξει καιρό (που θα τραβήξει), θα προσαρμοστούν νομίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Πολλά φαρμακεία έχουν μηχάνημα για κάρτες.

Έχω μπει σε 2-3 αυτές τις ημέρες και μια χαρά πλήρωσα με κάρτα.

Ένας που δεν είχε και με στραβοκοίταξε (!) τον στραβοκοίταξα και εγώ και έφυγα αλλού...

Δημοσ.

πάρα πολλά φαρμακεία αρνούνται πεισματικώς να περάσουν στον 21ο αιώνα και δεν έχουν κάρτες. Το κάνουν για να μην κρατούν προμήθειες οι τράπεζες. Όπως ακριβώς και παρανόμως οι περισσότεροι σου λένε πως δε δέχονται american express ενώ είναι υποχρεωμένοι.(λόγω μεγαλύτερης προμήθειας) . 

Αυτά τα φαρμακεία μαύρο από μένα. άντε να γίνει το άνοιγμα αυτού του επαγγέλματος να δείς για πότε θα εκσυγχρονιστούν και θα ρίξουν και τις τιμές λιγάκι.

• Like 2
Δημοσ.

πάρα πολλά φαρμακεία αρνούνται πεισματικώς να περάσουν στον 21ο αιώνα και δεν έχουν κάρτες. Το κάνουν για να μην κρατούν προμήθειες οι τράπεζες. Όπως ακριβώς και παρανόμως οι περισσότεροι σου λένε πως δε δέχονται american express ενώ είναι υποχρεωμένοι.(λόγω μεγαλύτερης προμήθειας) . 

Αυτά τα φαρμακεία μαύρο από μένα. άντε να γίνει το άνοιγμα αυτού του επαγγέλματος να δείς για πότε θα εκσυγχρονιστούν και θα ρίξουν και τις τιμές λιγάκι.

Μου αρέσει πάρα πολύ που πάντα (μα ΠΑΝΤΑ) έχουμε άποψη για το τι πρέπει να κάνει ο...άλλος!

πχ εδώ αναφέρουμε πόσο πίσω έχουν μείνει τα φαρμακεία. Το πόσο πίσω έχουμε μείνει εμείς (οι καταναλωτές) που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μετρητά και ανακαλύψαμε την τεχνολογία και τις χρεωστικές όταν σφίξαν οι....κ...λοι (βλ δεν μπορούμε να πάρουμε μετρητά) το κάνουμε γαργάρα.

Γιατί αν χρησιμοποιούσαμε από πριν τις χρεωστικές

1) Δεν θα παθαίναμε αυτή τη στιγμή τόσο πανικό με το 60άρι

2) Και ο χώρος (η συντεχνία αν προτιμάτε) των φαρμακείων θα είχε εδώ και καιρό μπει στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πληρωμών αφού θα έβλεπε ότι χάνει μεγάλο μέρος των πελατών.

υγ1 Δεν έχω καμία σχέση με φαρμακεία εκτός από όταν χρειάζομαι φάρμακα

υγ2 Χρησιμοποίησα το post του gdriver σαν αφορμή για να σχολιάσω και την θέση άλλων και σε άλλα θέματα που έχουν την ίδια άποψη για άλλες επιχειρήσεις και σε καμιά περίπτωση δεν του την "πέφτω"

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρέσει πάρα πολύ που πάντα (μα ΠΑΝΤΑ) έχουμε άποψη για το τι πρέπει να κάνει ο...άλλος!

πχ εδώ αναφέρουμε πόσο πίσω έχουν μείνει τα φαρμακεία. Το πόσο πίσω έχουμε μείνει εμείς (οι καταναλωτές) που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μετρητά και ανακαλύψαμε την τεχνολογία και τις χρεωστικές όταν σφίξαν οι....κ...λοι (βλ δεν μπορούμε να πάρουμε μετρητά) το κάνουμε γαργάρα.

Γιατί αν χρησιμοποιούσαμε από πριν τις χρεωστικές

1) Δεν θα παθαίναμε αυτή τη στιγμή τόσο πανικό με το 60άρι

2) Και ο χώρος (η συντεχνία αν προτιμάτε) των φαρμακείων θα είχε εδώ και καιρό μπει στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πληρωμών αφού θα έβλεπε ότι χάνει μεγάλο μέρος των πελατών.

υγ1 Δεν έχω καμία σχέση με φαρμακεία εκτός από όταν χρειάζομαι φάρμακα

υγ2 Χρησιμοποίησα το post του gdriver σαν αφορμή για να σχολιάσω και την θέση άλλων και σε άλλα θέματα που έχουν την ίδια άποψη για άλλες επιχειρήσεις και σε καμιά περίπτωση δεν του την "πέφτω"

no worries man! πολύ σωστή τοποθέτηση. θυμάμαι χρόνια πριν που πήγαμε σε μεγάλο μπαρ της πετρούπολης και έβγαλα την κάρτα να πληρώσω με κοιτούσαν ως εξωγήινο.

τώρα για τα 60€ που λες από τα atm. εν μέρη εχεις δίκιο με το ταράκουλο που έπαθαν όλοι, δυστυχώς όμως σε αυτούς τους καιρούς υπάρχουν μερικοί έμποροι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και σου λένε δε δέχομαι κάρτα. χαρακτηριστικό παράδειγμα μερικές μερες πριν που πήγα να βάλω νέα λάστιχα στο αυτοκίνητο  και μου λέει ο τύπος "ωπα μεγάλε κάρτα δε δέχομαι , ο προμηθευτής μου θέλει μόνο μετρητά" . τελικώς ύστερα από μερική "ελληνική" φλυαρία εκ μέρους μου τύπου " πες μου τώρα το α.φ.μ. του προμηθευτή σου και τη δ.ο.υ. του και δεν ευθύνομαι από εδώ και μπρός το τί θα του συμβεί που δέχεται μόνο μετρητά" και άλλες τέτοιες γραφικότητες (από μέρους μου) τελικώς δέχτηκε την κάρτα και όλα καλά. από την άλλη είχα πρόβλημα με άλλο μαγαζί που ίσιωνε τις ζαντες των αυτοκινήτων διότι δεν είχε καθόλου μηχάνημα για κάρτες και αναγκάστηκα να περιμένω κανένα μισάωρο στο atm να βγάλω 50 ευρώ.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι η φάση με τις κάρτες είναι ενδεικτική της παράνοιας του Έλληνα...μέχρι πριν κάνα μήνα είχαμε 2-3 thread σε αυτό το forum όπου η πλειονότητα έλεγε ότι δεν χρησιμοποιεί κάρτες γιατί φοβάται μήπως τον παρακολουθεί η NSA, επειδή δεν ελέγχει τι ξοδεύει και άλλα τέτοια αστεία. Τώρα ξαφνικά όλοι απορούν που τα μαγαζία δεν δέχονται όλα κάρτες...τι να πεις...

• Like 5
Δημοσ.

Κάτσε να συνεχιστούν για 2-3 μήνες τα capital controls και θα δεις για πότε γίνεται fan της κάρτας ο Έλληνας.

Εδώ μέχρι και τα γερόντια μαθαίνουν να την χρησιμοποιούν σιγά-σιγά... όταν τίθεται θέμα επιβίωσης, προσαρμόζεσαι. Adapt or die!

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ κανονικά αγόρασα φάρμακα που τα χρειάζεται η οικογένεια μου, χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν υπήρχαν ελλείψεις ακόμα και σε πολύ δύσκολα φάρμακα που αγοράζω κάθε μήνα. Με μετρητά πληρώνω πάντα. Κάρτα δεν ξέρω έχει.. αλλά έχει τεφτέρι στους μόνιμους και παλιούς πελάτες, οπότε είναι σχεδόν το ίδιο. Εξυπηρετεί και δεν σε πρήζει αν αργήσεις τα χρήματα..

Δημοσ.

η όλη φαση με τις κάρτες θα ειναι η πιο σωτήρια κίνηση που μπορεί να γίνει για τη χώρα. Μεχρι στιγμης αν το κειμενο που διάβασα ειναι αληθες η είσπραξη του ΦΠΑ υπολογίζεται να φτάνει στο 63%, με χρήση καρτων σχεδον αποκλειστικά η είσπραξη του ΦΠΑ θα μπορει να φτάσει 90%+. Κίνηση που και χρήματα θα φέρει αλλα και ενδεχόμενη μειωση του. Κλεινω το οφτοπικ και δεν απανταω στο αρχικο ερωτημα :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...