Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 0,2% και 0,3%? Μιλάμε για απώλεια, όχι αστεία.

Οταν γινει μονοδρομος η πληρωμη με καρτες τοτε θα δεις τις απωλειες.

Σε ενα κρατος που ψαχνει απεγνωσμενα να βρει τροπο για να ενισχυσει τις τραπεζες το 0,2% και 0,3% πρωτου το καταλαβεις θα γινει 2,3,4%.

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις ποιο ειναι το συμφερον σου θα λουστεις γρηγορα καταστασεις που δεν θα σου αρεσουν καθολου.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο εξωτερικο  πληρωνω πολυ συχνα με καρτα , εννοειται και μικροποσα πχ εισιτηριο λεωφορειου/μετρο , ταχυδρομειο ,καφε κλπ. Ειδικα για καπως μεγαλυτερα ποσα εννοειται οτι τα δινεις με καρτα , ποιος ο λογος να γυρνας περα δωθε γεματος μετρητα?

Στην Ελλαδα βεβαια μεχρι πριν 10 μερες το να ζητουσες να πληρωσεις με καρτα σημαινε οτι εισαι φτωχος και δεν εχεις μετρητα ή κατι τετοιο

• Like 1
Δημοσ.

Το 0,2% και 0,3%? Μιλάμε για απώλεια, όχι αστεία.

Ξέρεις τι μου αρέσει που για τα λεφτά του αλλου λέμε, έλα ρε σιγα ενα 0.3 είναι ή έχει 53 ευρω "να σου δώσω 50" εγώ να σου το θέσω αλλιως, γιατί να μου δώσεις 50 και όχι 56 για 3 ευρω σιγά το ποσο, το ίδιο και για την κάρτα, εσύ την εχεις εσύ πρεπει να πληρωσεις την προμειθεια το μαγαζί δεν είναι δανειοδοτης κανενός

Απλα όταν υπηρχαν λεφτά όλους εξυπηρετούσε το σύστημα της πίστωσης

Τώρα είναι αλλά τα δεδομένα

• Like 2
Δημοσ.

Oh shit, δεν το βαλες για να γελάσουμε το βίντεο και πραγματικα το πιστευεις. :wacko:

Το χειρότερο είναι τα άτομα που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται και τους φαίνεται κ αστείο.

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρεις τι μου αρέσει που για τα λεφτά του αλλου λέμε, έλα ρε σιγα ενα 0.3 είναι ή έχει 53 ευρω "να σου δώσω 50" εγώ να σου το θέσω αλλιως, γιατί να μου δώσεις 50 και όχι 56 για 3 ευρω σιγά το ποσο, το ίδιο και για την κάρτα, εσύ την εχεις εσύ πρεπει να πληρωσεις την προμειθεια το μαγαζί δεν είναι δανειοδοτης κανενός

Απλα όταν υπηρχαν λεφτά όλους εξυπηρετούσε το σύστημα της πίστωσης

Τώρα είναι αλλά τα δεδομένα

Αχεμ, το 0.2% της χρεωστικής είναι είκοσι σεντ στα 100 ευρώ. Και ο μαγαζάτορας δεν έχει ένα ταμείο όλο μετρητά να φοβάται ληστείες, αρα να έχει κόστος χρηματοκιβωτίου, κάμερες στο ταμείο, να πληρώνει υπαλλήλους να τα μετράνε, κλπ οποτε κάνει απόσβεση.

Το χειρότερο είναι τα άτομα που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται και τους φαίνεται κ αστείο.

Αν θες να πάρω ένα ένα τα "επιχειρήματα" του βίντεο για το πόσο γελοία είναι, πολύ ευχαρίστως.

Δημοσ.

Παιδιά δυστυχώς οι προμήθειες καρτών στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες. Έχω ακούσει ότι μπορούν να φτάσουν και 3-5%.

Μακάρι να ήταν 0.2%. Δεν θα υπήρχε μαγαζί χωρίς POS.

Αυτό προφανώς είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή, ίσως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των τραπεζών...

• Like 3
Δημοσ.

Αχεμ, το 0.2% της χρεωστικής είναι είκοσι σεντ στα 100 ευρώ. Και ο μαγαζάτορας δεν έχει ένα ταμείο όλο μετρητά να φοβάται ληστείες, αρα να έχει κόστος χρηματοκιβωτίου, κάμερες στο ταμείο, να πληρώνει υπαλλήλους να τα μετράνε, κλπ οποτε κάνει απόσβεση.

Κυριολεκτικά ότι νάναι.

Δημοσ.

Link.png Site: Ηδη υπάρχει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2013 και από τότε έχουν συμμορφωθεί πολλές τράπεζες, παρόλο που δεν έχει θεσπιστεί νόμος.

@Joshua για διαφώτισε κι εμάς τους ταπεινούς θνητούς.

Δημοσ.

@Joshua για διαφώτισε κι εμάς τους ταπεινούς θνητούς.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω...

Στο δικό σου κόσμο εφόσον ένα κατάστημα δέχεται και μετρητά και πιστωτικές το ρευστό είναι τόσο λίγο που δεν χρειάζεται καν μέτρημα, ενώ αν δέχεται μόνο μετρητά χρειάζεται υπαλλήλους(δλδ παραπάνω από ένα άτομο) μόνο για να τα μετράνε... και όχι μόνο αυτό, αλλά και κάμερες, χρηματοκιβώτια και security!

Στην πραγματικότητα ζήτημα το 20% της είσπραξης να είναι με κάρτες, τουλάχιστον τόσο ήταν μέχρι την επιβολή capital control.

Δημοσ.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω...

Στο δικό σου κόσμο εφόσον ένα κατάστημα δέχεται και μετρητά και πιστωτικές το ρευστό είναι τόσο λίγο που δεν χρειάζεται καν μέτρημα, ενώ αν δέχεται μόνο μετρητά χρειάζεται υπαλλήλους(δλδ παραπάνω από ένα άτομο) μόνο για να τα μετράνε... και όχι μόνο αυτό, αλλά και κάμερες, χρηματοκιβώτια και security!

Στην πραγματικότητα ζήτημα το 20% της είσπραξης να είναι με κάρτες, τουλάχιστον τόσο ήταν μέχρι την επιβολή capital control.

Το μέτρημα θα παίρνει λιγότερη ώρα και θα σπαταλάει λιγότερες εργατοώρες. Οι σερβιτόροι δεν θα κάθονται να κλείνουν ταμεία με τις ώρες με τον τσεκαδόρο ας πούμε και μαγαζιά με μικρότερο τζίρο δεν θα μπαίνουν ποτέ μέσα στο ταμείο λόγω λάθους στα ρέστα ή στο μέτρημα. Τα περισσότερα μαγαζιά με ένα σεβαστό τζίρο έχουν κάμερες στο ταμείο και όχι μόνο, όπως επίσης και χρηματοκιβώτιο. Δεν μπορούν να αφήσουν πολλά μετρητα στο ταμείο για ευνόητους λόγους. Τα σουπερ μάρκετ έχουν μέχρι και αυτά τα πανάκριβα συστήματα με τους σωλήνες και τον αέρα για αυτο το λόγο, όπως και τα καζίνο. Οπως επίσης και η καθημερινή κατάθεση των εισπράξεων είναι επίφοβη, αν κάθε μέρα ενας υπάλληλος πάει στο κλείσιμο και καταθέτει λεφτά, γίνεται στόχος για ληστές. Για πιό μικρές επιχειρήσεις, ο υπάλληλος μπορεί απλά να βάζει χέρι στο ταμείο.

Το 20% ειναι ένα νούμερο που έβγαλες από το μυαλό σου. Κυμαίνεται από 100% στα rent-a-car ας πούμε εως και 0% στα περίπτερα. Αλλά και το πραγματικό σημερινό ποσοστό δεν μας αφορά γιατί έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε αυτό το θέμα και το φοβάται.

Τόση τεχνοφοβία και αντίσταση στην εξέλιξη από τεχνολογικό φόρουμ δεν την περίμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Τόση τεχνοφοβία και αντίσταση στην εξέλιξη από τεχνολογικό φόρουμ δεν την περίμενα.

Για τεχνοφοβια και αντισταση στην εξελιξη θα κατηγορουσες και τα κοτοπουλα που κρεμονται στο τσιγκελι λιγο πριν την αυτοματη κοπη;

Αισθανεσαι οτι εισαι κατι περισσοτερο απο κοτοπουλο απεναντι στις τραπεζες και περιμενεις να εχεις διαφορετικη αντιμετωπιση οταν αφηνεις να σε κρεμασουν στην αλυσιδα κοπης;

Δημοσ.

Μια στιγμή ρε παιδιά.

Σε κάρτα που είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό που έχει ήδη μέσα τα λεφτά σου δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια προμήθεια που παίρνει κάποιος.

Δε θα είχε και νόημα γιατί δεν κάνει κάποιος σε κάποιον άλλο πίστωση.

Κάνω κάποιο λάθος;

Δημοσ.

Μια στιγμή ρε παιδιά.

Σε κάρτα που είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό που έχει ήδη μέσα τα λεφτά σου δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια προμήθεια που παίρνει κάποιος.

Δε θα είχε και νόημα γιατί δεν κάνει κάποιος σε κάποιον άλλο πίστωση.

Κάνω κάποιο λάθος;

Σωστα

Οι πιστωτικές έχουν προμήθεια, οι χρεωστικές όχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...