bedazzled Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Τα μικρά μαγαζιά τα καταλαβαίνω που δεν αντέχουν τις υπέρογκες προμήθειες, αλλά μεγάλες αλυσίδες (όπως τα Goodys) είναι απαράδεκτο να μην έχουν POS. Ελπίζω η ευρωπαϊκή οδηγία για προμήθεια 0,2% να εφαρμοστεί σύντομα και μόλις γίνει αυτό, να γίνει υποχρεωτικό να αποκτήσουν όλα τα μαγαζιά POS (όπως έχουν και ταμειακή δια νόμου). Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία τότε.
zio10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Πρώτα πρέπει να περιμένουμε να μειωθεί αρκετά ο αριθμός αυτών που τους λες κάρτα και ακούνε 666 τσιπάκι υποδούλωση των Ελλήνων και τα ρέστα... Μερικές ερωτήσεις.... Θα πληρώσεις όσο θέλει ο πωλητής να σε χρεώσει. Προφανές; Αν ο πωλητής αποφασίσει να σε χρεώσει επιπλέον για πληρωμή με πιστωτική κάρτα, όπως κάνουν πολλοί και διάφοροι (π.χ. τελευταία φορά για μένα σε πτήση easyjet) τότε ή θα κάνεις γαργάρα ή θα πας να αγοράσεις από αλλού. Προφανώς και στις δύο περιπτώσεις αρνητικό σενάριο εφόσον ήσουν θεωρητικά έτοιμος με ανοιχτό πορτοφόλι. BTW εδώ στη Γερμανία πχ πολύ λίγες μικρές επιχείρησεις (σαφώς λιγότερες από την Ελλάδα) δέχονται πιστωτική ή ακόμα και χρεωστική κάρτα από για τον προφανή λόγο (υπάρχει όμως ένα ειδικό Γερμανικό σύστημα χρεωστικής το οποίο δέχονται παντού, αλλά δουλεύει βέβαια μόνο μέσα στη Γερμανία). Για ποιο λόγο δεν δέχονται κάρτες; Για τις προμήθειες;
bedazzled Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Φρέσκο-φρέσκο: http://www.capital.gr/story/3042592/komision-katigorei-tin-mastercard-oti-auxanei-texnita-to-kostos-pliromon-me-kartes
skiabox Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μη λέτε ανακρίβειες πιο πάνω. Με χρεωστική Πειραιώς κάνω συναλλαγές σε όλον τον πλανήτη. Το ίδιο και με χρεωστική Eurobank.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μερικές φορές η τράπεζα ή η Visa/Mastercard χρεώνουν για μετατροπή συναλλάγματος. Π.χ. θυμάμαι Αμερική με είχαν χρεώσει ενώ Ιαπωνία όχι. Δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως.
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 ήθελα να ήξερα: βγήκε ή δε βγήκε οδηγία από την κυβέρνηση ότι οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται κάρτες όσο καιρό είναι κλειστές οι τράπεζες; Επειδή θέλω να βάλω POS στο μαγαζί μου (φούρνο έχω) καθώς αυτές τις μέρες έχουν εμφανιστεί πελάτες που μου ζητάνε να πληρώσουν με κάρτα, μίλησα με τέσσερα καταστήματα, δύο διαφορετικών τραπεζών. Και τα τέσσερα με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν για το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία. Κοινώς, η οδηγία είναι για τα σκουπίδια. 4
fylatos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Επειδή θέλω να βάλω POS στο μαγαζί μου (φούρνο έχω) καθώς αυτές τις μέρες έχουν εμφανιστεί πελάτες που μου ζητάνε να πληρώσουν με κάρτα, μίλησα με τέσσερα καταστήματα, δύο διαφορετικών τραπεζών. Και τα τέσσερα με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν για το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία. Κοινώς, η οδηγία είναι για τα σκουπίδια. Έχει σκιστεί στη διαφήμιση η viva payments που όμως πρέπει να έχει υψηλότερη προμήθεια. Κι εγώ το ψάχνω να πω την αλήθεια.
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Η οδηγία είναι για όσους έχουν ήδη pos ρε παιδιά
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Βασικά είναι πράξη νομοθετικού περιεχομένου άρα κατά κάποιο τρόπο Νόμος και έχει κυρώσεις κανονικά αν δεν το κάνεις σαν να ήταν Νόμος.Οδηγία το είδα γιατί το έγραψε ο άλλος έτσι
3DJIN Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 νομος ειναι η πνπ,αλλα εκτακτος και απαιτει κυρωση μεσα σε καποιο διαστημα.
Unabomber Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ισως και να ενδιαφερει τους κατοχους Mastercard EU Files Antitrust Charges Against MasterCard Over Card Payment Costs BRUSSELS—The European Union on Thursday filed formal charges against Mastercard Inc. accusing the company of violating the bloc’s antitrust laws by artificially raising the cost of card payments. http://www.wsj.com/articles/eu-files-antitrust-charges-against-mastercard-over-cross-border-fees-1436437381
kabouras Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Επειδή θέλω να βάλω POS στο μαγαζί μου (φούρνο έχω) καθώς αυτές τις μέρες έχουν εμφανιστεί πελάτες που μου ζητάνε να πληρώσουν με κάρτα, μίλησα με τέσσερα καταστήματα, δύο διαφορετικών τραπεζών. Και τα τέσσερα με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν για το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία. Κοινώς, η οδηγία είναι για τα σκουπίδια. μια και εχεις φουρνο και αρα μικροποσα φροντισε να βαλεις ποσ και με ανεπαφη συναλαγη.
pournaras Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Βασικά είναι πράξη νομοθετικού περιεχομένου άρα κατά κάποιο τρόπο Νόμος και έχει κυρώσεις κανονικά αν δεν το κάνεις σαν να ήταν Νόμος.Οδηγία το είδα γιατί το έγραψε ο άλλος έτσι Οτι και να ειναι αμα ο αλλος δε θελει να το χρησιμοποιησει, δεν το κανει. Οταν δουλευα τεχνικος στα POS ειχα παρα πολλες περιπτωσεις βλαβων που ηταν αστειες, οπως πχ, ειχε βγαλει καταλαθος το καλωδιο τηλεφωνου, ειχε κλειστο το πολυμπριζο, δεν ειχε πληρωσει το τηλεφωνο κλπ. Αρα αν το θελει, μπορει καλιστα να το βγαλει μια τετοια βλαβη απο μονος του, και να ειναι και νομιμος.
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Οτι και να ειναι αμα ο αλλος δε θελει να το χρησιμοποιησει, δεν το κανει. Οταν δουλευα τεχνικος στα POS ειχα παρα πολλες περιπτωσεις βλαβων που ηταν αστειες, οπως πχ, ειχε βγαλει καταλαθος το καλωδιο τηλεφωνου, ειχε κλειστο το πολυμπριζο, δεν ειχε πληρωσει το τηλεφωνο κλπ. Αρα αν το θελει, μπορει καλιστα να το βγαλει μια τετοια βλαβη απο μονος του, και να ειναι και νομιμος. ε ναι γιατι ο ελληνας ειναι και γνωστος μαγκας σε τετοιες λαμογιες. Εχεις μαγαζι οτι ειδους μαγαζι θες! Ερχομαι εγω ξερωντας οτι εχεις POS και οτι θα πληρωσω με καρτα ! Φτανω στο ταμειο χτυπας τα παντα και σου δινω καρτα μου λες αα δεν δουλευει. Εγω ωστοσο εχω κανει χρηση αυτων που εχω αγορασει. πχ αν μιλαμε για φαγητο θα χω ηδη φαει λιγο, αν μιλαμε για ρουχα θα χω φορεσει κατι θα χω βγαλε τις καρτελες ή θα χω φορεσει αν μιλαμε για παπουτσια και γενικα ενα τροπο να του κανω "ζημια" θα τον βρω. Εσυ λες οτι εχεις χαλασμενο POS και εγω οτι δεν κραταω μετρητα! Μετα τι θα κανεις? Απλα θελω να σου πω και γω μπορω να σε "αναγκασω" να δεχτεις την καρτα! Απλα ο ελληνας εχει μαθει να ναι απατεωνας και για αυτο θα μαστε μια ζωη ζωα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα